Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   598 / 1270
(#) gabesz19620 hozzászólása Márc 2, 2012 /
 
Szia István Gábor vagyok.Már megint szórakozik velem ez a samsung LCD tv megint elmegy a kép és csak úgy tudom visszahozni ha a bal felső sarkát hátra felé tolom és a jobb felét magam felé húzom az ujjaimmal ekkor lassan elengedem és tizedszerre elindul a kép és ezután ha reggelig be van kapcsolva akkor végig lehet nézni nem megy el a kép . Már szét szedtem annyi darabba amennyi darabja van.Tüzetesen át vizsgáltam de hibát nem találok. Mi lehet a hibája? Én valami érintkezési dologra gondolok de már annyiszor átnéztem de hibát nem látok sehol.Kérlek segíts megoldani a problémát.Előre is köszönöm Gábor
(#) lac08 válasza gabesz19620 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
... pedig erősen kontakthibának látszik!
(#) mythbuster válasza gabesz19620 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Én sem tudtam helyrehozni az otthoni Samsungot, nálam csak hevítéssel indul be, valahol forrasztási hiba van rajta, de meg nem mondod hol van az, viszont többet Samsungot nem veszek, ahogy lejár a garancia szarrá megy!
(#) Doncso hozzászólása Márc 2, 2012 /
 
Sziasztok.
Képzeljétek el, ilyen könnyen sem sikerült még TV-t megjavítani, beeset egy 51cm-es sik képcsöves kis philips tv, bekapcsoláskor standby ból feléled, távval kikapcsoláskor meg kikapcsol, minden tuti, tápok jók, de nem indult a nagyfesz, nem értettem, sorvég jó, de a sorkimenő lábán már nincs 125v, nem értettem, első körbe a sorki szakadására gyanakodtam, de amikor a tápból kijövő fesz nem ért oda a trafóhoz, akkor már gyanakodni kezdtem, hogy itt más a probléma, meg is fordítottam a sasszit, gondoltam átnézem, vagyis fordítottam volna, de megfogtam a sorkimenőnél, és a kezembe maradt kikerekedtek a szemeim, nézek mint a sült hal, mondom hát ez? A következő pillanatban hatalmas röhögés, mert a panellal együtt kiszakadt a sorkimenő. Óriást. Na miután kiröhögtem magam, pillanat ragasztóval vissza rögzítettem a trafót a helyére, és kijavítottam a fólia csíkokat, a tv hibátlanul működik, az egész nem volt 30 perc, de hogy mekkorát röhögtem a sztorin, óriási volt.
(#) ferii81 hozzászólása Márc 2, 2012 /
 
sziasztok nincs valakinek bontásbol vagy javitásbol visszamaradt szintárcsája? kompleten a motorral eggyüt kellene tv tip:sp46l3hx
(#) koszta68 hozzászólása Márc 2, 2012 /
 
szia asztok kérdésem az lene hogy ajánlotak egy lg 106 cm plazmát és müködik de egy idö után kibe kapcsol milehett a baja? vagy menyiért tudnák meg javitani ha megveném várom válaszotok köszi mindenkinek
(#) Orion90 válasza Doncso hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Na már a nyáklapból is kisprórolják az anyagot.
(#) Doncso válasza Orion90 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Igen, elég hitvány volt a nyáklap, vékony is és könnyen törős, de jót röhögtem azért.
(#) Hodinka válasza mythbuster hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Idézet:
„többet Samsungot nem veszek, ahogy lejár a garancia szarrá megy!”

Csak épp úgy,mint a többi ma kapható vacak.Legyen az bármilyen márka.Végülis a cél az ugyanaz minden gyártónál...
(#) doni82 válasza andris0523 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
szevassz.ne haragudj hogy zavarlak,de ha nem nagy kérés,és ha megvan még a samsung tv-d meg néznéd a panelján elől a MENÜ gomb mellett van egy 6-lábu kis ic-és hogy mi van rá irva?Nagyon fontos lenne,mert az enyémből elhagytam,és fontos volna.előre is kössz.
(#) mythbuster válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Az LG -re nincs panasz! Ahány ismerősöm van és Samsung TV -t vett az vagy halott vagy még gariban van, az LG tulajdonoknak még van hely a kanapé hátamögött!
(#) gaben62 válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Valóban tönkremennek, pláne a 100Hz-es Samsungok és a mai páréves, kínai összerakású Philips tv-k is.
Én pl.tavaly 4db. 5-6éves 72cm. 100Hz-es Samsungban cseréltem 64lábú, CXA processzort.
Azután 2nél jöttek a képfrissítési hibák, visszafutási csíkok, egy idő után.
Érdekes a 10-16éves Sonyban, sokat használt Grundigban, ez is 100Hz-es, még soha nem kellett procit cserélni, eltérítő Ic. vagy sorvég tranzisztorcsere volt a nagyobb hiba, de az is ritkán.
Az Lg-nél sima 15-20éves, sarkított Grundigoknál , inkább átforrasztások az alaplemezen, tápelkok cseréje, jelenti a legnagyobb hibát, ezek után +hosszú évekig üzemelnek, gond nélkül.
(#) gaben62 válasza mythbuster hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Megnyugodhatsz , nem forrasztási hiba az, hanem Ic.hiba,
a forrasztások nagyon jó minőségűek, ipari forr.on, néhány %flux is van benne, nem öregszik el 10év alatt sem.
(#) feri2 hozzászólása Márc 3, 2012 /
 
Sziasztok!
Én már régebben foglalkoztam elektronikával,tv-vel egyáltalán nem.A minap hozzám került kettő darab kis tv amit nem szeretnék kidobni ha meglehetne menteni.Valószínű min a kettőnek azonos hibája lehet mert bekapcsoláskor annyit csinál hogy a hangszóró kattan egyet.Kérlek segítsetek érdemes-e foglalkozni vele.Az egyiket úgy hívják acoustic solutions a másikat mikomi.többet nem tudok róluk.
(#) kislacikahu válasza feri2 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Írd fel a Tv típusát, a hátlapon fel van tüntetve pl.:ctv 5320 - tegyél fel egy fotót a Tv panelról... stb.
(#) mythbuster válasza gaben62 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Volt vezérlőpanel csere, kijelzővezérlő panel csere, a táp jó, a kijelző háttérvilágítását szabályzó áramkör is jó!

Ez alapján csak forrasztási hiba lehet valahol a kijelzőnél... Ennyit a jó minőségű ipari forrasztásokról és a Samsung mint márka minőségéről.
(#) beata1234 hozzászólása Márc 3, 2012 /
 
Sziasztok !

Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon jó lenne , van egy ismerősömnek egy samsung CW-28C73V tv-je amihez szeretne venni egy távirányítót , de nem tudja milyen típusú kell hozzá, jelenleg egy 00104J típussal működig már amelyik gombot még érzékeli , úgy tudjuk , hogy nem ez az eredeti gyári távja .
(#) Puklee válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Üdv! Csütörtökön írtam az orin ctv 1414m-el kapcsolatban, sajna betegség miatt még csak most tudtam erőt venni magamon h megnézzem. a kondik jók, de kicseréltem, a sorvégtranzisztor is jó szóval valami más gondja van. Még mindid ugyan az hogy a táp egyenirányító részéig illetve az az utáni szűrőkondiig és a rá csatlakozó trafóig jut el a feszültség, és sehol máshol nem mérni egy tized milivoltot sem... a trafó nem lehet hibás? gyors méréssel mindösszesen 4 lábánál mértem pár ohm ellenállást. Ha lesz erőm még átnézem. Üdv!
(#) Orion90 válasza Puklee hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
A tápnak a trafója nagyon ritkán megy tönkre. Mivel nagyfrekvenciás transzformátor, csak néhány menet van rajta, ezért mérsz olyan kis ellenállást. Már előfordult nekem ezzel a típussal hogy a trafó szekunder oldalán, a trafó közelébe lévő 2 db 220 µF 35 V-os kondi volt kiszáradva és emiatt nem indult. Ezeket is cserélni kéne, vagy ha nincs kéznél, pákával rámelegíteni és úgy bekapcsolni a tv-t. A primer oldalon rá kéne mérni az R514-es 330 Kohm-os indító ellenállásra is. Ha ezek rendbe vannak, át kéne mérni a tranzisztorokat, és a zener diódákat. Ha ezek jók, még mindig lehet zárlat a tápegység szekunder oldalán. Pl. a trafó környékén lévő diódákat is át kéne mérni, nehogy visszáramos legyen valamelyik. Ezekkel folytatnám.
(#) Papp Ferike válasza fredee4444 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Üdv! Nem igazán értettem a dolgot. Most van olyan csöved ami nem egyezik a többivel? Paraméterei? Ugyanis egyformának kell lenniük egy körben. Mi tilt ? Mert szerintem az inverter ic-je. Kösd le a védelmet.
(#) Puklee válasza Orion90 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Értem, gyakorlatilag akkor nincs mese a táp résznél egyszerűbb mindent átmérni. Mivel 90% valószínűségben a táp résznél van a hiba vagy annak közvetlen közelében. Egyébként szerintem ha valamelyik alkatész rossz akkor inkább valami szakadás lehet mert ha zárlat lenne akkor füstölne. Vagy mint egy másik hasonló készülék esetében kivágná a biztosítékot.
(#) kadarist válasza Puklee hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Az R514-et is ellenőrizd, mert ha megszakad, akkor nem indul a táp, persze ekkor nem is melegedhetne a tranzisztor. A Q504 emitterellenállása jó?
(#) neuzoli hozzászólása Márc 3, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy dimarson dm 5928t típusú tv-m. Nem kapcsolódik be, és amikor elromlott leverte a biztosítékot. Még garanciális korában is produkálta ezt a jelenséget, akkor ha jól emlékszem a tápegységet cserélték ki. Az lenne a kérdésem, ha a tápegységgel van baj, akkor hol lehet beszerezni hozzá olcsón?
A választ előre is köszönöm!
(#) kovacspista válasza neuzoli hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Szia! Nincs rajzod hozzá? Nem találtam és anélkül azt sem tudom, hogy tápja külön van e egyáltalán, vagy a panelon van.Vagy legalább fotózd le belülről.
(#) Hodinka válasza mythbuster hozzászólására (») Márc 3, 2012 /
 
Idézet:
„Az LG -re nincs panasz!”

Szerintem ez csak a véletlen műve.Az LG sem különlegesebb semmivel sem a többi gyártótól.Régebben sokféle márkanév megfordult a műhelyünkben,és statisztikailag nem nagyon lehetett különbséget tenni minőség szempontjából.Sajnos a minőség fogalmát már lassan el kell felejtenünk,mivel többnyire már csak a mennyiség az egyetlen kitűzött cél mindenhol...
(#) doni82 hozzászólása Márc 4, 2012 /
 
szevasztok.van egy samsung cz28d83n tipusu tv-m.a hejzet,hogy kiszedtem egy ic-t,amit elvesztettem,és most nem tudom megtudni,hogy mi volt rá irva.ha valakinek van vagy volt dolga ezzel a tv-vel,akkor segithetne abban,hogy megnézi nekem,a panelon.Az ic-a 8-lábu,és a menü gomb mellett van.mellékelek egy képet ha ez segit.Elöre is köszönöm a segitséget.

samsung.jpg
    
(#) Doncso válasza doni82 hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
Ez nem túl nehéz feladat, leszeded a rajzát, és pozició szám szerint megnézed az IC nevét.
(#) kadarist válasza doni82 hozzászólására (») Márc 4, 2012 / 1
 
Szia!
Az az IC a 24C16 nevű EEPROM. Ha beleépítesz egy másikat, akkor be kell állítani a képgeometriát!
(#) doni82 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 4, 2012 /
 
KÖSSZ SZÉPEN.MÉG EGY KÉRDÉS.AZ LEHETSÉGES,HOGY EZ MIATT AZ IC MIATT NEM JÖTT BE AZ ADÁS?DE MÉG SZÁZLÁBUN SE JÖTT BE A DVD KÉPE.AZ ADOK HEJETT CSAK A HANGYÁK SZALADGÁLTAK.AZ AV MEG CSAK FEKETE,ÉS ENNYIT LEHETETT LÁTNI.
(#) kadarist válasza doni82 hozzászólására (») Márc 4, 2012 / 1
 
Igen lehet, de azért nézd át azt a panelt, mert lehet, hogy más is megsérült a piszkálás során.
Következő: »»   598 / 1270
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem