Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   427 / 1190
(#) kadarist válasza Bubuka57 hozzászólására (») Nov 6, 2012 /

Szia!
Kerámia dielektrikumú.
(#) erich1983 hozzászólása Nov 9, 2012 /

Helló mindenkinek.Lenne egy fent említett Huawei E173 - 3G modem,ami sajnos tönkrement.Szétszedtem és egyből feltűnt,hogy egy smd alkatrész elégett.Ránézésre tranzisztornak tűnik.Ennyi van ráírva P34.Az lenne a kérdésem,hogy tudná valaki azonosítani,vagy valamilyen tanácsal szolgálni.

DSCF7445.JPG

(#) exorcist válasza erich1983 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Hello! Itt egy package marking kereső: bővebben: link, de P34-et nem talál, cak P3-1,2,8,9 -et, lásd itt. Biztos hogy 4-es a vége? A feltöltött képen sajnos nem kivehető
(#) _vl_ válasza erich1983 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szerintem ennél jobb képet kéne csinálni róla (a telefon nemigen alkalmas eszköz erre a célra).
Ha tényleg P34 van ráírva, és SOT23-as a tok (ennyit se lehet felismerni a fényképről), akkor lehet ez az alkatrész: Bővebben: Link
(#) mraulajos hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok!
Egy fejlámpából kiszerelt ellenállásra hasonlító alkatrészt szeretnék beazonosítani. Valószínű feszültség csökkentés céljából van bele építve, ugyan is 3 db ceruza elem működtet egy db nagy fényű ledet. Ez van ráírva CQ2AF1.

100_2727.JPG

(#) kistrojak hozzászólása Nov 10, 2012 /

Üdv.

Sajnálatos módon tönkrement a kapu távirányító vevőmodulja. Eltörött benne egy alkatrész, szerintem túlfeszültséget kapott.
Ezt szeretném megkérdezni vajon milyen alkatrész ez?

Előre is köszönöm.

IMG_0755.JPG

(#) Ricsi89 válasza kistrojak hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Elvileg egy 4MHz-es rezonátor. Bővebben: Link
(#) Bender hozzászólása Nov 11, 2012 /

Üdv!

Egy Nikon DSLR távkioldó kábelének van ilyen csatlakozója. Tudja valaki, hogy ennek mi a neve, vagy hogy lehet-e ilyet venni valahol?

1.0x0[1].jpg

(#) Logeen hozzászólása Nov 11, 2012 /

J3305-2 To-220-as alkatrésszel egyenértéküt nem találok, tudtok segíteni?
(#) Doncso válasza Logeen hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

2SJ330 így keress rá
(#) mraulajos hozzászólása Nov 11, 2012 /

Erre senki nem tud mondani valamit? Bővebben: Link
(#) mraulajos hozzászólása Nov 11, 2012 /

Most látom, hogy másik jelölés is van. CRU2 Lehet még van utána valami, de le van pattanva. Mi Lehet ez? Bővebben: Link
(#) Auth Zsigmond válasza mraulajos hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Az egyszerű led-es lámpákban nincs beépített áramgenerátor (ami korlátozza, és stabilizálja a leden átfolyó áramot, hanem egy "egyszerű" ellenállás van áramkorlátozás miatt beépítve. Ez egy "veszteséges" áram szabályozás, hiszen a telepből az energia egy része az ellenálláson (IxIxR) hővé alakul.
Iránymutatásként: a kerek, "tenyérbe illeszkedő", 6-7 cm átmérőjű (szekrény világításra, stb. szolgáló, LIDL-ben, stb. kapható) 3 normál, fényes LED-es lámpákban a három párhuzamosan kötött LED elé sorosan egy 25,4 ohmos ellenállás van bekötve, a 4,5 V -hoz. (3 db. 1,5 V-os AAA elem)

Primitív, de használható megoldás, és különösebb gondolkodást - vagy számolást sem - ígénylő megoldás, ha a lededdel sorba kötsz egy 50-100 ohm közti huzal potit (egyik vége, és a közepe között bekötve, maxi állású végállásba tekerve), szép lassan csökkented az ellenállását, aztán amikor szerinted megfelelő a fényerő, kiméred a beállított értéket, és fix ellenállással pótolod a lámpában. (Ha nincs potid kéznél, köss be ideiglenesen fix ellenállásokat, pl. a 100 ohm-tól lefelé értékeket. (Vak tyúk is talál szemet, előbb-utóbb Te is megtalálod a megfelelő értékű ellenállást...)

Amúgy a lefotózott ellenállásod értéke nem mérhető ki, vagy (a gyenge minőségű képen sajnos nem kivehető) színkód nem olvasható le?
(#) Doncso válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Azért azt említsük meg a kedves kollégának, hogy ha túlságosan lecsökkenti az ellenállás értékét, akkor az a ledek tönkremeneteléhez vezet.
(#) Auth Zsigmond válasza Doncso hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Jogos a kiegészítés, ezért figyelni kell a poti bekötésére. Pl. ha a poti (középső kivezetés, és kapcsolásba bekötött vége rövidre zárt állapotban van, bekapcsoláskor pillanatokig vélhetően élete legnagyobb fényerejét produkálja a led, majd túlhevülve a morzsa sötétre kapcsol, és szabaddá eszi a gyártás során benne elrejtett füstöt...
(#) sastas01 hozzászólása Nov 12, 2012 /

Sziasztok!

Keresek olyan tranzisztort, ami elbír 140 V-ot és 20 mA-t. És ha szükséges ezt a teljesítményt el is tudja fűteni (kb. 2.5W)
(#) silent15 válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

Szia, NPN vagy PNP?
Bővebben: Link
Olyan ami pont neked kell nem hiszem hogy lesz, ezek már egész Amperesek szoktak lenni.
(#) _vl_ válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

2.5 Watt elfűtéséhez a minimum a TO126/TO220 tokozás, de már ehhez is kell valami hűtőborda. Gondolom nem SMD típusra gondoltál...
BF470
MJE340
MJE350
BU806
MJE15030
MJE15031
A HEStore kínálatából...
(#) sastas01 válasza silent15 hozzászólására (») Nov 12, 2012 /

NPN lesz a megfelelő, és átszámoltam valamivel alacsonyabb teljesítmény is elég lesz.

Segítségedet köszönöm!

Szerk.: _vl_ : a Te fáradozásaidat is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
(#) BGyurci válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 13, 2012 / 1

Van parametrikus kereső. Kipipálgatod mit kell tudni, aztán szűrés gomb. tranyók
(#) Bender válasza Bender hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Ezek szerint róla nem tud senki semmit?
(#) exorcist válasza Bender hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Speciális Nikon csatlakozó, fotós boltokban, ebayen vagy a kínai rendelős oldalakon tudsz ilyen távkioldóhoz jutni de a kamera típusához megfelelőt kell választani. Csak csatlakozót nem hiszem, hogy találsz és szerintem 4$-ért nem is éri meg nekiállni forrasztgatni.
(#) fater0827 hozzászólása Nov 14, 2012 /

Van egy régi rádióm , a mellékelt képen milyen az a tettes , ~ 1 mm es huzalon ~ 20 tekerés van trimmer kondira gondolok .
Üdv

DSC03629.jpg

(#) kovacsj76 hozzászólása Nov 14, 2012 /

Sziasztok
Egy ultrahangos, riasztót szeretnék építeni,találtam egy rajzót, és egy, kis segítséget, szeretnék Kérni. mert kissé hiányos a rajz, arra gondoltam hogy, ultrahang adónak, meg felel egy piezo Zümmer, azt tudom, vevönek vajon elég -e egy, elekret mikrofon patron?
És még a t2 trazisztor, kollektor és emitterében lévö kondik, száma hiányzik, mit tegyek oda?
Előre is köszönöm a segítséget.

Riaszto.jpg

(#) vicsys válasza kovacsj76 hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Nem. Oda ultrahang vevő-adó páros kell:
A kondi pontos értékét én sem tudom, de érzésre, 100nF...1µF körül lehet.
(#) fater0827 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 14, 2012 /

Üdv
Köszi a megerősítést .
Hiányos az a rádió UBL/EBL 21 csövek és társai lehettek benne . Nyugdíjas TV szerelőtől Gerjesztett hangszórós rádiót kaptam "nincs mágnes benne " , a hangszóró épnek látszik , hálózati trafó sajna nincs meg . Telefunken 241 , talán megvan a rajza nekem , AF körmös csövekkel ( 4Volt fűtés ) AZ 1 vagy 4 diódacső . Át térek vele Muzeális ... fórumba .
Üdv
(#) gordonfreemN hozzászólása Nov 14, 2012 /

Üdv!
Ezt a Ptc-t tudnátok nekem helyettesíteni valami más elérhető típussal?
Mondjuk a hestore-on van ami megfelel helyette?
köszönöm
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
(#) Mybuster hozzászólása Nov 15, 2012 /

Üdv.
Segítsetek! Egy panelon volt rajta RT1 felirattal kék színű 2 lábú alkatrész olyan mint egy kondi... Ötlet?
(#) proli007 válasza Mybuster hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Hello!
Lehet csepptermisztor, NTC-PTC. De miért nem mérted meg? üdv! proli007
(#) Mybuster válasza proli007 hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Hm ez eszembe se jutott én valami hő ellenálásra gondoltam...Megmértem 2,38K ohm-ot mértem.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2012
Következő: »»   427 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem