Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   161 / 570
(#) Szabolcs79 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Köszönöm a kimerítő válaszodat!!
(#) manyusz hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Tágulási tartály pumpálás
Sziasztok köszönöm a segitséget ugy tünik sikerült megoldani a problémát már csak egy kérdésem lenne hogy ha többet pumpáltam bele mint amenyit kellett volna az csinál-e valami kárt vagy problémát a kazánnal?
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
(#) baxieco hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy Óceán Baxi Eco 20 i kombi kazánunk. A HMV hőcserélőt kiszeretném vízkőteleníteni ( már elkezdett morogni ), de nem vagyok biztos a szétszerelés helyes menetében. Tudna valaki segíteni ebben? Illetve háztartási sósavat használhatok a tisztításhoz? Kb. mennyi ideg kell savazni?
Köszi a segítséget előre is.
(#) kokaix hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
A nyomás lecsökken 1,2-3 bar-ra. Ennyi a nyomás amikor fűt, ha nem fűt akkor 0,5 bar-ig csökken. E két érték között változik. Ha töltök bele akkor is lemegy erre az értékre. Nekem ez a nyomás jó is lenne. Csak az a baj, hogy egy idő után megint elkezd zúgni hangosan a cirkó, amikor folyatjuk a meleg vizet, meg az utolsó radiátor kicsit csörög is. Gondolom mindkettő probléma az alacsony nyomás miatt van, mert ha töltünk bele vizet akkor megszűnik a zúgás is meg a csörgés is. Legalább a nyomás nem csökken le 0-ra, de mégsem tartja meg mondjuk a 1,5 bar nyomást. Ha kilyukadt volna a membrán akkor gondolom 0-ra lemenne a nyomás.
(#) kokaix hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Megvan a hely, ahol elmegy a nyomás! Közvetlen a cirkó alatti radiátornál. Azért nem vettük észre, mert a lépcsőházban nincs szem előtt és most is csak úgy vettük észre, hogy tiszta víz volt az összes nyári papucs amik meg a radiátor alatt vannak. Ha vége lesz a fűtési szezonnak leeresztjük a fűtési kört és megcsináljuk. Ilyenkor érdemes valami tisztítószert bele tenni?
(#) luigi4 hozzászólása Márc 4, 2013 /
 
sziasztok sürgős segítséget szeretnék kérni töletek. van egy ariston tx23MI kéményes kazánunk.az utobi ídőben azt csinálja hogy meg nyitjuk a melegvizet a gázláng elkezd lobogni pár másodperc mulva normálisan ég de abban a percben le is kapcsol és ki gyulad a piros lámpa reteselésnél újra indítható de egy ídőmúlva úgyan az történik.a fütés bekascolásnál is ez a hiba. a készülék 5 éves kb
(#) toro válasza luigi4 hozzászólására (») Márc 5, 2013 /
 
Dugd be a hálózati villásdugót fordítva!
(#) luigi4 válasza toro hozzászólására (») Márc 5, 2013 /
 
szia ez nem fázis érzékeny és fix bekötésü
(#) DoDo69 válasza luigi4 hozzászólására (») Márc 5, 2013 /
 
Az ionizációs elektróda oxidos, dörzsikét neki ,ha nincs finom csisz. papírt. Ha ez nem segít: vezeték ellenőrzése az elektronika csatlakozójáig. Az érintkező és a vezeték vége között nem lehet ellenállás. Ha ez is ok. Akkor földelés ha az is rendben van, elektronika gyanús .Zárt vagy nyitott az égőtere? Lehet van egy elektronikám bele, kéne egy kép a készülékedről.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
(#) drdr hozzászólása Márc 6, 2013 /
 
Nem elektronikai témájú kazán hibám van:
Egy éve lecsökkent a fűtési teljesítménye Westen 24i 12 éves kazánomnak (vas lemezradiátoros rendszer). Akkor Sentinel X400-zal járattuk egy hétig, majd át lett mosva minden radiátor és a csövek is. Majd 2012 decemberben kezdett zajosodni (surrogni). Sentinel X300 egy hétig, majd X100 és X200 (egy vagyon volt), "kondícionáló" került a rendszerbe. Most márc. elején ismét elkezdett surrogni, zajosodni a fűtés és 2 napja meg is állt a kazán. Leengedtem a vizet, de nem fekete iszapos cucc jött ki, hanem mélyvörös, borostyán-vörös, barnás lé. Bekerült egy mágneses iszapleválasztó is, kevés anyagot elkapott, de úgy tűnik a "szűk keresztmetszet" a hőcserélő.

A kérdésem, mi az az anyag amivel biztonságosan átmoshatom a hőcserélőt?
Sósavas oldat, vagy ecetsav, esetleg háztartási vízkőoldó? Olyan kellene, ami a ráégett cuccot és vízkövet leviszi, de nem marja ki v. lyukassza ki...
Maradjak valami gyári cuccnál? (A Sentinel-ben kicsit megrendült a bizalmam), Fernox F3 vagy valami más? (Megtudom oldani a hőcserélő kiszerelését és direkt átkeringtetését töményebb anyaggal is, ez nem gond).
A rendszerbe védelem céljából, mármint a már tiszta rendszerbe, Cső-őr-t ajánlottak többen is megelégedéssel... Vélemény?

Köszi.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
(#) toro válasza drdr hozzászólására (») Márc 6, 2013 /
 
Bátran bízz a Fernox F3-ban.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
(#) gilla hozzászólása Márc 7, 2013 /
 
Tisztelt fórumozók!

Adott egy Saunier Duvál(Isotwin)C24W kombi kazánom, amit szétszedtek , kitakarították már többször, mivel van mikor rendesen működik ad forró vizet, amikor nem, akkor is beindul a kazán 1 percen belül, csak lehül kéz melegre. Már a panelt is néztük, Próbálkozunk. Most arra jutottunk, hogy az áramlásmérővel lehet a baj. Kérdésem, hogy mivel elég drága, feleslegesen nem akarom megvenni az újat, ha használtat veszek az ilyen elektronika az megbízható? Van valakinek eladó?mivel elég sok helyen olvastam,hogy ez romlik el. Szétszedtem, elég egyszerű szerkezetnek tűnik.Bocsánat ha butaságot kérdeztem. Köszönöm
(#) luigi4 válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
szia fel teszek néhány képet. szerintem nyitot égésterü anyira nem értek hozzá az ionizációs elektrodát se tudom melyik,a képen mutasd majd meg.

előre is köszi
(#) drdr válasza toro hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Fernox F3 kémiailag semleges. Én kifejezetten az elsődleges hőcserélő (füstgáz-hőcserélő) "savazására" gondoltam, ezt lekötve a rendszerről direktben átvezetni rajta az anyagot. Mivel "savazás" a neve esetleg megpróbálható valami ipari vízkőoldó, mint az alábbi oldalon a Finex?
http://www.chemico.hu/szoveg/chemico/chemico_vizkooldo.html

Esetleg háztartási vízkőoldó, az sem bántja a króm, vas, réz felületeket???

Az is kérdéses számomra, hogy van aki azt mondja, hogy a használati melegvíztartájban a hőcserélő spirálját is át kell mosni (savazni) ilyenkor, viszont mások szerint nem, mivel az elsődleges hőcserélőben "forr fel" a víz, így azon ki is válik a vízkő, így azt nem kell savazni, elég a fűtési rendszerbe öntött egy flakon F3???

Nem a Fernox F3 képességeit akarom megkérdőjelezni, de pl. a vízkőoldó jóval olcsóbb lenne "savazás"-ra...

Fernox F3-at milyen töménységgel kell "savazás" céljából használni? (Ugye fél liter 8eFt körül van, és az kevés lenne).

Sok helyen olvasom, hogy kilyukadhat "savazás" közben. Mégis hogyan, ha semleges?

Bocs a sok kérdésért, csak tisztán akarom látni a témát, más-más olvasható a különböző fórumokon...
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
(#) Tudatlan01 hozzászólása Márc 7, 2013 /
 
Sziasztok kedves fórumozók, szakértők!

Talán már nem lepődtök meg. Immergas Zeus Maior21.
Ki tudja hanyadszor...
Most a következőt produkálja ez a gyöngyszem:
Meleg víz - vételnél nem kapcsol be a kazán. Úgy vettem észre, hogy zuhanyzás közben egyre hidegebb lett a víz. Kazán nem kapcsol. Már nem lepődök meg mindenen, ki-bekapcsoltam, kalapáccsal kicsit megpüföltem a borítást, de semmi.
Úgy lett meleg víz, hogy a termosztátot feljebb vettem, így először meleg vizet készített, majd a fűtésre állt rá.

Azonban -gondolom- ez így nem mehet hosszú távon. Már megint ide fordulok hozzátok, hogy segítsetek: mi a rosseb (bocs) van már megint??
Szinte nincs hónap, hogy egyszer-kétszer ne lenne vele valami.
Segítsetek, légyszi'!
Köszönöm előre is, üdv: Béla
(#) toro válasza drdr hozzászólására (») Márc 7, 2013 / 1
 
A Te problémád nem a vízkő!
A radiátorok-, vascsövek oxidálódnak a rendszerben 4-5 év alatt. Ez a lerakódott feketeség a vasiszap. Általában a kazán hőcserélőjén rakódik le először.
(#) toro válasza luigi4 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
A három elektróda közül a bal szélső az ionikus.
Csiszolópapírral csiszold meg. Az áramerősséget is megtudod mérni. 5-10 mikróAmper megfelelő.
(#) toro válasza Tudatlan01 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
A HMV készítésnél melegszik a radiátor? Ha igen, akkor nem zár át teljesen a váltószelep.
Ha nem boldogulsz, mindenképpen keress egy megbízható kollégát a lakóhelyeden.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
(#) luigi4 válasza toro hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
már probáltam de nincs változás. viszont elfelejtettem írni hogy folyamatosan szikráztat müködés közben,
(#) drdr válasza toro hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Igen. Én is így gondolom. De akkor azt mondod, hogy F3 jó erre? Ha igen milyen koncentrátumban? 500mL felhígítva 5-10-15 literre?

Illetve továbbmegyek, mikor átvált a kazán a melegvízről a fűtésre, időnként sistergő hangot hallok, mintha vmi forróra rácsöpögne a víz. Viszont hetekig nem csökken a nyomás a rendszerben. Ezt mi okozhatja? (Ez olyankor van mikor kezd elfogyni a fűtőteljesítmény. Most van egy 500mL-es F3 a rendszerben 2 napja, de már megint kezdem hallani)

Van egy "automata by-pass"-nak nevezett szelep a funkcionális diagramján a kazánnak. A fűtés előremenő és visszatérő ágát egy vékony cső köti össze a kazánban (Westen 24i boiler) és ez a szelep az előremenő ágban van az említett vékony cső betorkollásában. Úgynézki, mintha egy csavarfej lenne egy kis csőben és zégergyűrűvel van biztosítva. Se benyomni, se elfordítani nem lehet. Mi a szerepe és miként kellene viselkednie? Benyomható, elfordítható?

(Na ez megint 3 kérdés lett)
(#) drdr válasza drdr hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Ha jól sejtem a bypass a fűtés előremenő és visszatérő ágát "zárja rövidre", mikor az előremenő ág pl. eldugulna. De hogyan ellenőrizhetem hogy jó-e? Nem lehet benyomni sem elforgatni. Zárjam el az összes radiátort???
(#) Tudatlan01 válasza toro hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
"Megbízható kollégát"?
Te -ugye?- tudod a legjobban, hogy nem egyet megkerestem, ismeritek is a történetét a dráááágaszááágomnak, s legutóbb is az segített, hogy egy elektroműszerész (ezt éppen te tanácsoltad, azt hiszem, s nem is győzöm megköszönni) varázsolt valamit valamin, mivel a legújabb megbízható(!) szerelő valami neten rendelt vackot sózott rám. Amit bele is szerelt. Lásd: legutóbbi meghibásodásom.

Nem, a radiátor nem melegszik, ha meleg vizet készít. Most -mosogatás- megint nem kapcsolt a kazán, termosztátot felvettük, így, s csakis így készít meleg vizet. Egyszerűen nem kapcsol, ha hűl, vagy fogy a víz.
Nincs ötlet, amit magam megoldhatok?
Talán érthető, hogy az n+1-ik szerelőt (hanyadik is két év alatt? 7.-8. ?)már nem akarom kipróbálni...

(#) tarpi hozzászólása Márc 7, 2013 /
 
A Renova Star cirkonkón a képen levő alkatrész mondta fel a szolgálatot.
Tudtok segíteni, hogy honnan lehet beszerezni?

cirko.jpg
    
(#) martin66789 hozzászólása Márc 7, 2013 /
 
C24 gázcirkó kicsi a lángmagassága, mitől lehet ez, mit lehet vele csinálni??
(#) DoDo69 válasza luigi4 hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
A készüléked nyitott égésterű, van bele egy elektronikám. Ha nem megy sehogysem . hol van ez a készülék?
(#) DoDo69 válasza Tudatlan01 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
A meleg víz fogyását a HMV tartály oldalához csatlakozó NTC figyeli . A melegvíz elvételnél a beáramló hidegvízre bizonyos értéket felvesz. Az elektronika , beindítja a tároló fűtését. Ha nem indul a fűtés : 1, NTC elromlott , mivel nem megfelelő az értéke. 2, a tároló belsejében letört egy lemez aminek az lenne a feladata, hogy ne engedje a beáramló vizet a tároló tetejébe áramlani. 3,Ha a tároló teljesen lehűl és akkor sem kapcsol. A potmétere teljesen elkopott és nincs ellenállása, vagy az elektronikából kitört a lába… Sajna egyedül ezekből mit tudsz megcsinálni ,ellenőrizni azt nem tudom. De egy szerelőt odaengedni a készülékhez …megértem azt is. Csak ugye mindenhez nem érthetünk, ezt meg elkellene fogadni. A hiba feltárása , esetleg javítása , hsz-ben nagyon nehézkes. Ami komoly szaktudást igényelhet , amivel veszélyezteted a magad vagy a környezeted testi épségét , olyan tanácsot adni nem szabad…
(#) luigi4 válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
szia az előszobában van a készülék. vagy ha területileg pest. álítólag lehet a panelt javítani valamelyik kondi csinálja a bibit.müszerész kéne aki ért ezekhez.anyagilag nem álok tul jól nem tudom menyiért adnád a panelt.

várm válaszod.
(#) DoDo69 válasza luigi4 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
privibe ment!
(#) drdr hozzászólása Márc 8, 2013 /
 
Valaki tudna hozzászólni fenti két kérdésemre? Holnap neki esnék a kazánnak....
(#) weby81 hozzászólása Márc 8, 2013 /
 
Tisztelt Fórumozók! Sürgős segítségre lenne szükségem, van egy Radiant kombi cirkó kazánom ; ami jelen pillanatban nem melegíti a vizet, tehát nincs meleg víz. Mi lehet a probléma ? Próbáltam megjavítani ; de nem találtam hibát. Egyik ismerősöm megnézte, s szerinte az átfolyós érzékelőn lévő Hamlin 59145-512 típusú relé rossz. Hol lehet ilyet kapni? Mennyibe kerül kb. ? A kicserélése egy legalább 6 lábú vezetékes csokiba megy, lehet-e elvágni a csokit és összekötni az új relével ha van ? Vagy szakembert igényel a javítása?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013

1.jpg
    
Következő: »»   161 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem