Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Aktív hangsugárzók
 
Témaindító: Medve88, idő: Okt 17, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 6
(#) szabi992 hozzászólása Szept 21, 2011 /
 
Üdv.
Még kezdő vagyok ebben a témakörben építés szempontjából de szeretnék a hifimhez építeni 2db aktív hangfalat és szeretnék kérni segítséget az erősítő megépítésében.ezekre a hangszórókra gondoltam:
hangszórók
és ehhez kéne nekem egy erősítő mámint hangfalanként 1-1 és ezekre mono bemenetről jelet adni. 2 ilyet szeretnék a hifinek a fejhalgató kimenetére kötni. Később majd szeretném kiegészíteni 1 mélyládával.
előre is kösz mindenkinek akii segít

Ui.: valami ic-re gondoltam 230V bemenettel
(#) Krisz1660 hozzászólása Nov 18, 2011 /
 
Üdv. Él még ez a topik egyáltalán? :S
Nekem van egy Samsung Galaxy 5-ös telóm... És a suliba elég sokat nyomjuk róla a zenét, és kezdem már sajnálni a hangszóróját :S Most arra gondoltam, hogy nem-e lehet csinálni olyant, hogy 2 db kis hangszórót (minimálist 1-2w) elemre rákötni? azaz lenne egy hangosító rajta és azzal lehetne erősíteni úgy mint a pc hangszórókat
(Lényegében ugyan olyan mint egy pc hangszóró, csak annyi, hogy nem hálózati áramról azaz 220voltról, hanem elemről működne)
Valakinek valami ötlete?
(#) reloop válasza Krisz1660 hozzászólására (») Nov 18, 2011 /
 
Üdv! Erősítő 9V-s elemről
Ajánlom az LM386-ot, az erősítős topicban volt ilyen teló-hangosító.
(#) Krisz1660 válasza reloop hozzászólására (») Nov 19, 2011 /
 
Óhh köszi, ez az amire gondoltam
(#) zolka965 hozzászólása Máj 8, 2012 /
 
Hali!

Aktív Hangrendszert szeretnék venni,és segítséget akarok kérni,hogy milyet lenne érdemes vennem!Gondolok itt 2.1 vagy 5.1 es Aktív hangredszerekre!7m2 es a szobám,elég kicsi,jólenne ha a mély erős lenne benne!

* Ne színezz!
(#) nemethg hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy sal 20 aktiv hang(fal)sugárzópárom,_szeretném a hangszóróit jobb
minőségűre cserélni.
Elsőként a 20-cm mélyközép(sugárzó)hangszórót.
Csak nem tudom miylet vegyek bele!
Annyit tudok hogy 4-ohm,s 120 watt!
https://www.sal.hu/termeklap.aspx?term_id=8540
Ha valakinek van ötlete,kérem ossza meg velem!
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) szamóca válasza nemethg hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Ne tedd! Ez nem úgy megy, hogy betesszük mert méretileg passzol a lyukba. Kb olyan nehéz egy adott volumenhez hangszórót találni, mint gombhoz kabátot. Nem beszélve arról, hogy a többi hangszóróhoz, keresztváltóhoz is illeszkednie kell, de ha ráadásul tervezed a többi hangszóró cseréjét, akkor pedig teljesen kaotikussá válik a helyzet.
(#) Patrikova hozzászólása Júl 10, 2013 /
 
Heló
Olyan problémám lenne hogy hoyztak egy Macike SRM450-es aktív monitort és nem megy már a power led sem ég már szétszedtem darabokra és találtam egy hő ellenállást ami megadramagát azt kicseréltem de még mindig semmi pedig mérve a táp megvan ott ahol megkéne lennie kb egyszóval nemértem, ha valaki tud vmit róla h tipikus hibái vagy valami akkor légyszives segítsen
Előre is köszi
Hali
(#) Patrikova hozzászólása Júl 10, 2013 /
 
Bocsi csak Tabrólírok, szóval a lényeg h valami ötlet kéne ha tud esetleg valaki segíteni
(#) Atka15 hozzászólása Szept 27, 2013 /
 
Sziasztok fórumozók!
Nem találtam hasonló témát, úgyhogy bátorkodtam nyitni egyet.
Van egy Canton AS 5 márkájú aktív mély láda. A problémám az, hogy a benne lévő nyákon leégett 1-2 alkatrész. Látszik ahogyan megmelegedett a NYÁK is. Az lenne a kérésem, hogy aki tud, az ossza meg velem a beültetési rajzát, vagy a nyákrajzát. A google nem talált semmit sajnos. A témát azért így nyitottam, hogy másfajta Canton dolgokat is ide lehessen írni. Képet róla hétfőn vagy kedden fogok rakni, de remélem valakinek van a birtokában ilyen rajz. Előre is köszönöm.
(#) Atka15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
És esetleg meg tudnád osztani velem? Mert sajnos nem találok hozzá rajzot most sem, csak valami kínai, meg német oldalak jönnek be és regisztrációt kérnek. Egyébként, köszönöm, ezt a témát nem láttam, pedig a fórum keresőjébe írtam hogy "aktív".
(#) zolika60 válasza Atka15 hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
Mármint témát talált neked. Egyébkén nem értem, hogy te miért nem. Második találat.
(#) Atka15 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
És tényleg. Akkor 100% , hogy az internetem volt megint rossz. E-mailt sem tudok küldeni 2 napja.
(#) szamóca válasza Atka15 hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
(#) Atka15 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
Egy próbát megér, de nem hinném, hogy ingyen segítenek, olyan sokat meg nem költenék már rá. De próba szerencse.
(#) szamóca válasza Atka15 hozzászólására (») Szept 27, 2013 /
 
A mail ingyen megy. Olyannyira nem lehet bonyolult egy aktív váltós végfok. Ha IC-s felépítésű a vég, akkor a dataset-jéből kisilabizálható az érték.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
(#) Atka15 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Köszönöm a jó tanácsot, írtam nekik, és elküldték a komplett áramköri rajzát. Meg is lett az ellenállás értéke.
(#) Atka15 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Új fejlemény! Az ellenállás kicserélése után teljesen működőképes, és gyönyörűen szól, de van egy kis probléma még mindig. Körülbelül 15 perces menet után kikapcsoltam, szétszedtem, és megint kezd feketedni az ellenállás. Mi okozhatja ezt? Lehet, hogy csak wattos ellenállást kellene odatennem? A képet mellékelem, és az R152-es ellenállást cseréltem ki egy negyed wattosra. Esetleg valami ötlet?

PA15.pdf
    
(#) szamóca válasza Atka15 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /
 
Mérni kellene. Az egy korlátozó ellenállás a pozitív +15V-os stabilizáló ágban. Ha túlterhelt, az azt feltételezi, hogy megnőtt az áramfelvételed valami miatt. Q151 bázisán kollektorán és emitterén kellene feszt mérned, a testhez képest.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) Atka15 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 2, 2013 /
 
Valamelyik nap meg fogom mérni, de megnéztem, és masszív 1 óra után is csak egy kicsit volt fekete az ellenállás. Ezt szerintem az is okozhatja, hogy maximumon kapta a hangerőt, és 70Hz-re állítottam. Kipróbáltam, hogy ha lehalkítom akkor változik-e valamit, és annyi lett, hogy a visszajelző LED a hátán nem villogott, hanem világított. Ebből levontam a tanúlságot, hogy mivel használtan vettem így szerencsétlent túlhajtották szerintem. Pár napig nem nyúlok még hozz, és ha megint előjön a gond, akkor ki fogom mérni. Köszönöm a sok segítséget.
(#) Sokdrak hozzászólása Okt 13, 2013 /
 
Sziasztok. Van két ilyen hangfalunk,(használtan vettük) a probléma az az hogy az egyik gyakorlatilag elhalkult.Az egyik valószínűleg már a kezdetektől halkabban szólt ugyanolyan teljesítmény mellet. Elméletileg rms 250w kéne tudnia, mi max rms 100w -on használtuk. Ha jól gondolom akkor AB-s erősítő munkálkodik benne(???)
Nem némult el teljesen csak van az alap zúgás- nagyon halkan szól benne a zene.
(#) reloop válasza Sokdrak hozzászólására (») Okt 13, 2013 /
 
Szia! Ilyen a készüléked?
Ellenőrizd az előerősítő rész tápfeszültségét!
(#) Sokdrak válasza Sokdrak hozzászólására (») Okt 13, 2013 /
 
Soundking J 215 A a típusa- arra gyanítok hogy valamelyik végtranzisztor megadta magát, csak azt nem értem hogy akkor mért megy halkan.
(#) Sokdrak válasza reloop hozzászólására (») Okt 13, 2013 /
 
A pot méterek nem pont igy néznek ki de igen: Hangfal
(#) Sokdrak válasza reloop hozzászólására (») Okt 13, 2013 /
 
Mi az xlr-es vonalbemenetről használjuk - Még fogom próbálni a cinch es részt meg a mikrogonos részt mit csinál, viszont ha azok is gyakorlatolag nem produkálnak eredményt akkor - jól jönne a segitség hova is mérjek rá. A vonalbemenet még kap előerősítést? Nem a végerősítőre gondoltál?A tápfeszt meg a bizosítékokat természetesen meg fogom nézni...
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2013
(#) reloop válasza Sokdrak hozzászólására (») Okt 13, 2013 /
 
Nem ismerem közelről, méréseket kéne végezni a belsejében. Kezdve a tápfeszültséggel, majd folytatni a jel útját követve AC méréssel. Valami utal a végtranzisztorok hibájára - égésnyomok esetleg? A nyugalmi áram hiányából következtethetsz szakadásra a végtranzisztorok környékén.
(#) Sokdrak válasza reloop hozzászólására (») Okt 13, 2013 /
 
ja nem tudom még mi lehet a baja csak így látatlanba próbáltam okoskodni mi baja tudna lenni, elméletileg van benne hővédelem is, ja és nem egyik pillanartól a másikra halkult el inkább folyamatosan lett egyre halkabb, azt lehet mondani hogy a maximumra fel volt csavarva hogy azt a 100w -ot produkálja. Fogyasztás mérővel mértem ki(nem rms), a mixből erősebb jelet nem kapott mint a szokásos(0,775V- zöldben volt végig)
(#) Atka15 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 14, 2013 /
 
Meg kell mérnem a feszültségeket. A kapcsolót a hátulján stand-by állásba kapcsolván nem történik semmi, holott ilyenkor a bemenő jel hatására be kellene kapcsolnia az erősítőt. A probléma tehát szerintem itt lesz. Az ellenállás már teljesen fekete benne ismét. Amint megmértem a feszültséget, itt megosztom, és remélem tudsz segíteni nekem továbbra is.
(#) Atka15 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 14, 2013 /
 
Megmértem!
A Q151-es tranzisztor mérési értékei:
Kollektor-test között: 11,1V
Bázis-test között: 6V
Emitter-test között: 5,15V
(#) reloop válasza Atka15 hozzászólására (») Okt 14, 2013 /
 
Szia! A rajzon 15V-os Zener dióda van, nem 6V-os. Volt az a rész bolygatva?
Következő: »»   3 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem