Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7293 végerősítő
 
Témaindító: m.joco, idő: Szept 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 75
(#) reloop válasza gajdossmd hozzászólására (») Dec 28, 2013 /
 
(#) nagy zsolio hozzászólása Dec 31, 2013 /
 
Tiszteletem!

Hidalt verzióhoz, 4ohm hangszóróval terhelve, mennyi szekunder szükséges +-táphoz?
(#) nagy zsolio válasza nagy zsolio hozzászólására (») Dec 31, 2013 /
 
Köszönöm a választ!
(#) reloop válasza nagy zsolio hozzászólására (») Dec 31, 2013 /
 
Üdv! A 4db TDA7293-ból kialakított hídhoz 2x24-28Vac szekunderfeszültségű transzformátort ajánlok 4 ohm terheléshez. Ha egy-egy IC-ből áll a híd akkor 8 ohm-mal lehet ésszerűen terhelni, a korlátozás miatt.
(#) nagy zsolio válasza reloop hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
Tudsz ilyen 4 ic-s kapcsolást és nyákrajzot küldeni?

Köszönöm szépen!
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
(#) reloop válasza nagy zsolio hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Jan 2, 2014 /
 
Azrob! Ezen a panelen két egymástól független párhuzamos kapcsolású erősítő található. A működését az adatlap Modular Application fejezetéből ismerheted meg.
Ez a kiszolgáló áramkör valósítja meg hídkapcsoláshoz szükséges fázisfordítást Bővebben: Link
A +ROUT-ra kötött csatorna kimenetére megy a hangszóró pozitív, a -ROUT bemenetű csatornára értelem szerűen a negatívat kell kötni.
A beültetési rajzon érték nélkül szereplő két elektrolit kondenzátor értéke 10-100µF között szabadon megválasztható. A potik ilyenek.
A végerősítő panelen található Clip kimenetre LED köthető, a rajzjel szerinti polaritással.
Kérdezted a jumpert. Nyitott bemenetnél hajlamos az erősítő a gerjedésre, ezt előzi meg. A képen csak az egyik csatorna van bekötve.
A fórum használatával kapcsolatban megkérlek, hogy a már fent lévő képeket ne töltsd fel újra, hanem a válaszmező LINK gombjának segítségével másold be az elérési utat hozzá (azaz linkeld be)!
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2014
(#) azrob válasza reloop hozzászólására (») Jan 2, 2014 /
 
Próbáltam használni a link funkciót csak nem jött össze ezért töltöttem fel újra. Még azt szeretném megtudni, hogy esetleg meg kell-e erősíteni a réz vezetőt vagy elég simán? Azt hiszem, hogy ez az utolsó kérdésem maradt. Köszönöm a fáradalmakat és sok fejfájást amit okoztam.
(#) reloop válasza azrob hozzászólására (») Jan 2, 2014 /
 
A 13,14 és 15 lábakhoz vezető sávokat ajánlott ónnal futtatni. Kérdezz bátran, közben okítalak kissé a fórum a használatára is.
(#) azrob válasza reloop hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Előbb vagy utóbb sikerül helyesen használni. Még merültek fel kérdések. Az ellenállások hány W-osak legyenek, és a Clip mint LED tetszőleges színű? A végfokon lévő 2 kondenzátor a 22µF és a 190µF azok is 63V-ak? Az előerősítőn lévő tetszőlegesen megválasztható kondenzátor esetén mi változik ha esetleg 10µF és ha esetleg 100µF lesz? A biztosíték legyen 7A vagy a trafó? Ha a Trafó legyen 7A-es akkor hány A a biztosíték? Szerintem ezekkel tényleg sikerült minden kérdésből kifogynom. Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2014
(#) pinyó39 válasza azrob hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Csak nem hagyott a dolog, nem tudom milyen viszonyban vagy a megrendelővel de érdemes úgy intézned hogy később ne legyen sértődés ha készen vagy az erősítővel ("nem ilyenre gondoltam..."). Nem tudom mi alapján választotta a mélynyomót(kat) valószínűleg autóban hallotta. Hívd fel rá a figyelmét hogy ezeket tipikusan Kb50-80-100Hz közt használják autóban nem biztos hogy hozza az elvárt eredményt teremben. Háromutas zenekari dobozokban a mélyet feljebb szokták vágni.
(#) azrob válasza pinyó39 hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Nálam hallotta szólni ennek a 20 illetve a 25ös verzióját és már azokkal is meg volt elégedve. szerintem meg lesz vele elégedve. Amúgy közeli ismerősöm a megrendelőm, úgyhogy majd szolok neki, hogy panaszt nem fogadok el.
(#) azrob válasza azrob hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Találtam 2db trafót ami szerintem megfelelő lenne hozzá. Ezt egy kicsit kicsinek találom, de ez lehet, hogy elég lenne. Reloop melyiket ajánlanád? Csak sikerül használni ezeket is.
(#) reloop válasza azrob hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
A 2x30V 600VA-es transzformátorral neki lehet futni a vállalkozásnak.
A Clip LED színe tetszőleges. Ellenállások egységesen 0,6W-osak. Az elektrolit kondik feszültségtűrésének 50V elegendő, a nagyobb végül is kárt nem okoz. A festzültségutánhúzó kondenzátornál kissé torlódnak a vonalak, értéke 100uF. A panelben elhelyezett biztosíték 7A-es.
(#) azrob válasza reloop hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Rendben. Köszönök minden segítséget. Üdv!
(#) reloop válasza azrob hozzászólására (») Jan 3, 2014 /
 
Elnézve a kérdéseid számát és tartalmát, nem ártana még egy kis tapasztalatot gyűjtened egy ekkora projekthez. Könyv terjedelmű az az ismeret anyag ami egy ilyen terv megvalósításához szükséges, nem foghatom minden lépésnél a kezedet.
(#) lowzor hozzászólása Feb 27, 2014 /
 
Sziasztok!
megjött a TDA7293 IC-m.Szeretnék segítséget kérni, valami jó kis tervről, ami ténylegesen jó.
Még egy kérdésem lenne, 38 VDC elég-e neki 8 Ohm-ra, illetve valaki tud készíteni nyákot? Nem szeretnék kínylódni vele.
(#) szucsip válasza lowzor hozzászólására (») Feb 27, 2014 /
 
Üdv!

Gyári kapcsolás, gyári nyákterv. Attól jobb kevés van, rosszabb viszont sok
1db IC-vel sok variáció nincs 8ohm -ra.
(#) zotya1983 hozzászólása Márc 5, 2014 / 1
 
Sziasztok ha valaki sztereóban építi a D-Audiós kitet (tda7293), akkor a jelölt pontokat meg kell szakítani az esetleges földhurok elkerülése végett.Egyébként monóban erre nincs szükség,most építettem és tökéletes a cucc.
(#) barthaistvan2005 hozzászólása Máj 11, 2014 /
 
Hejj sziasztok! Tesó szervált egy ilen dé-audiós kittet, az amp05öst hozzávaló hütőbordával, volt is itthon pár cucc egy 220wattos trafó a kimeneten 2szer 30voltos váltófeszültséggel, két 4700mikrós kondi és egy bika vagy 35 amperes diódahíd az egyenirányításhoz, egyenirányítva ahogy megvan írva +-42,5 volt, na mondok akkor építsünk. Kafán öszeállt minden, éllesztéskor elkók kisütve a trafo primeren a soros 60wattos izzó aligalig pislákolt, se brumm se füst se amperszag, kezdtünk örülni. Számítógép hangkari kimenetrő adtunk jelet, az erősítő kimenetére meg egy régi panasonic mini hifi egyik hangfalát tettük ami 6ohmos és 100wattos. kapcs be adunk rá pici hangerőt azztán többet még többet és háááát... nagyon halk, olyan mintha szétfojna a hang, nem tudom meg fogalmazni mint régen a kazettás magnó mikor húzta a szallagot. Mondok kevés a bemenőjel, kértünk kölcsön egy kis keverőt, arról próbáltuk és uggyan az, eszem megáll. Széjjel szedtünk mindent átvizsgáltunk egyszer kétszer sokszor, nyák jó, alkatrészek a hellyükön, fordítva sincs semmi se bekötve, szakadás rövidzár sincs, de akkor mi a fityfene? Ötlet mit nézzünk még át valami valakinek? Má arra is gondoltunk hogya pana hangfalban belül van valami cucc ami "elrontja" ha nem a saját hifijére tesszük de ezmár csak olyan talállgatás, a hangfalat nem akarjuk széjjel kapni amugy is ugy összevan rakva szerelve hogy aztse látom hogy jönne szét, sajnos másik hangfallal meg msot nem tudjuk próbázni, segitségeteket köszönöm előre is!
(#) reloop válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 11, 2014 /
 
Szia! A STBY és a MUTE (azt hiszem így vanak jelölve) pontokat a pozitív tápra kell kötni!
(#) barthaistvan2005 válasza reloop hozzászólására (») Máj 11, 2014 /
 
Szia! Mind a kettő rá van kötve, először nem voltak rákötve akkor egyálltalán nem volt hang.
(#) Kovidivi válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 11, 2014 /
 
Szia. A visszacsatolásban levő ellenállásokat mérd le, hogy tényleg akkorák-e, mint kell (forraszd ki az egyik lábát, emeld ki, és úgy mérj), és nézd meg, hogy eljut-e a jel az IC lábára. Ha tudod, akkor nézd meg a bemeneten és az IC bemeneti lábán a jel nagyságát. Lehet útközben valami lesöntöli, stb..
(#) barthaistvan2005 válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 11, 2014 /
 
Szia nézem az ellenállásokat, nemsoká mondom mi a helyzet velük... kérdezem még tőlled hogy mit értesz jel nagyságán és azt jól nézem e az ic adatlapján hogy a 2,3 lábon mérjek?
(#) barthaistvan2005 válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 11, 2014 /
 
Hát az ellenállások a rajznak megfelelő értékűek.
(#) reloop válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 11, 2014 /
 
Nézzünk egy-egy éles képet az aljáról és a tetejéről mielőtt kimondanánk az IC cserét.
A 9 és 10 láb feszültsége meghaladja a +4V-ot? Akár a pozitív táp is lehet.
(#) Kovidivi válasza barthaistvan2005 hozzászólására (») Máj 11, 2014 /
 
Adj a bemenetre jó nagy jelet, 50Hz-et pl. a számítógépről, ezt mérd meg a bemeneten, hány V váltófeszültség állásban a multival, aztán ugyanezt mérd meg a 3-as lábon, mindent a GND-hez képest. Remélhetőleg ugyan akkora a két jel, ekkor nem veszett el. Az ellenállásokat meg mérned kell, a 2-es lábra kapcsolódó 22k és 680ohm. Ha fel vannak cserélve, az produkál ilyen hibát.
(#) barthaistvan2005 válasza reloop hozzászólására (») Máj 12, 2014 /
 
Sziasztok, este mérek a tanácsaitok alapján meg próbálok fotókat lőni a telommal!
(#) barthaistvan2005 válasza reloop hozzászólására (») Máj 12, 2014 /
 
Szia, elöször fellövöm a fotókat amiket kértél aztán szerelek és mérek!
(#) barthaistvan2005 válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 12, 2014 /
 
Szia, mértem háát... a 9es 10es lábakon +31 +32 volt közöt mértem egyenben, a bemeneten és a 3as lábon meg 0,1 voltot... de hozzáteszem olyan multimeterem van aminek 200 és 750 volt váltófesz méréshatárai vannak. Még nállunk van egy kis keverő arra tettem a számítógépkari kimenetet,az aljzatról az erősitő bemenetére meg árnyékolt kábelen megy a jel, mondjuk elég vékonyka kis kábel cseréljem ki?. Ja és lellenőriztük az összes ellenállást mind a megfelelő értékű, a kondik is mind a helyükön
Következő: »»   47 / 75
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem