Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1133 / 1674
(#) usane válasza Melphi hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Háááát ez atom jól néz ki. Nagyon igényes munka. Van mire büszke lenni. Gratulálok hozzá.
(#) Keresztes Vitéz hozzászólása Jan 23, 2014 / 1
 
Jó estét! Egy kis effektet építettem, hogy élvezetesebbé lehessen tenni a karaoke esteket. Kettő darab PT2399 került bele, az egyik csak a késleltetésért felel, amely akár 1 másodperc is lehet, a másik IC pedig a visszhang hatását adja. Mindkettő egymástól függetlenül, valamint együtt is használható. Állítható a bemeneti és a kimeneti jelszint, a késleltetés, az ismételni kívánt szakasz hossza, valamint az ismétlődés hosszúsága/lecsengése.
(#) Szpisti válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Szia Tamás!

Ügyesen megcsináltad, jó kis ujjgyakorlat volt
De ilyenkor érdemes körülnézni előbb a piacon, mert ilyesmit készen hihetelen jó áron lehet
kapni, ha a munkadíjat is beleszámítjuk. Bővebben: Link
Ebben is PT visszhangosít.

Persze tudom, abban semmi élvezet, ha készen megveszi az ember
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
(#) Davidd válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Szia! Nagyon szép! Én is ezt az ict fogom használni, én hangosításban használnám késleltetésre. Kiderült hogy a minimum amit lehet vele késleltetni 10m emiatt gondolkodom a tényleges elkészítésen. Panelterv megvan csak a nagy nyákok nem akarnak sikerülni, de majd megoldom. Mégegyszer gratula.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
(#) Keresztes Vitéz válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Hello! Körülnéztem, de csak a dobozolási szokás miatt aztán persze attól is eltértem, de nem bánom. Az enyémre nem lehet mikrofont közvetlenül kötni, hanem a keverő AUX vagy FX kimenetét használja.
Jól mondod, készen megvenni nem nagy élvezet. Ezt igazából meglévő, vagy épp bontott alkatrészekből raktam össze, szóval viszonylag olcsó volt.
(#) Keresztes Vitéz válasza Davidd hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Hello! Köszönöm! Arra vigyázz, hogy az 50 ms alatti késleltetésre már relé kell, vagy figyelni kell, hogy a poti ne nulla állásban legyen induláskor. 2kOhm alatt nem indul el az oszcillátor. Sok sikert!
(#) Istvanpisti hozzászólása Jan 23, 2014 / 2
 
Sziasztok!
Az elmúlt 4 évben szerencsém volt 8-10 napos vadkempinges kerékpár-túrákon részt venni, ahol nagy szükség volt energiaforrásra a telefon, GPS, kamera akkumulátor számára. Eleinte csak csupasz nyákot és Li akkut vittem erre a célra, de tavaly gyorsan be kellet dobozolni, mert túl macerás volt a sátorban a kezelése.
A dobozban 2 db (három-három párhuzamosan kapcsolt ) 18650-es cella van, itt helyet kapott egy 5V kimenetű step-up konverter (L6920), aminek a kimenetén egy normál USB anya van, alacsony akku feszültséget (3V) kék LED jelzi. Ide csatlakoztatható a töltendő berendezés pl. telefon, GPS...
A dobozban van még egy Li akku töltő is MCP73832 típusú IC-vel 500 mA töltőárammal, mini USB anya csatlakozóval.
Lehetőség van a dobozban lévő 2 akku pakk közül, vagy külsőleg rácsatlakoztatható akkumulátorról (tartalék akku, vagy alkáli elemek) 5V-ot előállítani. Lehet külső Li akkumulátort (pl. kamera akku) tölteni a belső akkumulátorok valamelyikéről, vagy külső 5V-ról, vagy valamelyik belső akkumulátort tölteni külső 5V-ról.
Előre elnézést kérek azoktól, akik a magyar feliratot látják szívesen, de én sajnos nagyzási hóbort áldozata lettem, mikor készült a felirat. Ami ráadásul nem is lett jó, mert vasalásos technikával próbáltam a rétegelt lemezre felvinni, (mint a nyákrajzot) de valahogy nem akart jó lenni, és kb. az ötödik próbálkozás után így maradt.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
(#) Gránátalma válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Szia!
A telefon töltéséhez sima egyenletes DC feszültséget használsz? (5V-ot?) vagy szaggatod?
(#) Kovidivi válasza Istvanpisti hozzászólására (») Jan 23, 2014 /
 
Szia! A belsejéről raksz fel képet? Hasznos kis szerkezetet építettél! Egy tipp: forró pákával égesd bele a fába a feliratokat. Az nagyon jól néz ki, már próbáltam!
(#) Zoli_bácsi válasza Keresztes Vitéz hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Ez a kütyü teljesen rendben van! Tetszik kívül-belül.
(#) Istvanpisti válasza Gránátalma hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Szia !
A töltéshez 5V DC feszültséget használok. Egyes telefonok nem tölthetők simán az 5V ráadásával, hanem az USB D+,D- pin állapotát is figyelhetik, ezért ezt ki kell próbálni.
(#) Istvanpisti válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Szia!
Majd este megnézem van-e képem a belsejéről, és akkor rakok fel.
A pákás ötlet jó, de itt 3mm magasak a betűk, én valószínűleg nem tudnék ilyeneket rajzolni a 37 éves Csehszlovák gyártmányú pisztoly pákámmal.
(#) Gafly hozzászólása Jan 24, 2014 /
 
Elkészült a Deprez óra.
A szoftveren még picit kell igazítani.
(#) vicsys válasza Gafly hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Olyan macis lett. Vagy Miki egeres. Kár azért a külső ragacsos ledért. Amúgy hibátlan kivitelezés!
(#) granpa válasza vicsys hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Ööö..izé, hány az óra, vekker úr? P.M. 7.20?
(#) djhans hozzászólása Jan 24, 2014 / 2
 
Sziasztok! Videoton EA6383S erősítő dobozába építettem egy integrált sztereó erősítőt. Az eredeti erősítőnek valaki jól szétgányolta a hátlapját a belseje meg kellett egy ismerősnek ezért döntöttem a szétbontása mellett. A doboz, a trafó, és a kivezérlésjelző maradt csak. Kapott új hátlapot immár 3db bordával, RCA aljzatokkal, csíptetős hangfalcsatival. Quad 405 a végfok RCA végtanyókkal. A jelútban nincsen elektrolit csatolókondenzátor csak fólia. Van benne hangszóróvédelem, a végfoknak biztosítékok, nyomógombos-relés bemenetválasztó közvetlenül a bemeneti aljzatokra szerelt nyákkal Matsushita relékkel.. 4db bemenet van: 1db Phono és 3db Vonal. A kiválasztott bemenetről van REC OUT magnó számára. Az aktív bemenetet egy LED jelzi vissza a nyomógomb felett. Műveleti erősítős hangszín van benne korai szériájú full fémházas, szén leszedő pogácsás vidi potikkal. 6,3-as jack fejhallgatókimenet. A mute gomb is működik, csökkenti a hangerőt. Azért lett szögletes mert az hiányzott és csak ilyet tudtam szerezni. Még hátra van az előlapon a bemenetek és a hátlap teljes feliratozása. A hangja sokkal jobb lett mint a széria erősítőé.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
(#) vicsys válasza djhans hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Szép, kulturált szerelés, gratula!
(#) Csupasz válasza djhans hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Gratulálok, nagyon szép átalakítás! Ezeket a békebeli RCA tranyákat gondolom a fiók mélyéről bányásztad.....
(#) Gafly válasza vicsys hozzászólására (») Jan 24, 2014 / 1
 
Teljesen jogos. Az a ragacs blu tack és nyom nélkül eltávolítható. Fából akarok bele esztergál(tatni) egy dugót, akkor a világítás is jobb lesz. Sajnos esztergálni nem tudok, és még a fregoli görgők sem készültek el, pedig annak sokkal magasabb a prioritása
(#) vicsys válasza Gafly hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Egy szép króm vagy réz cső is jól nézne ki, bár az ideális a számlap hátulról történő megvilágítása lenne.
(#) eyess válasza djhans hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Azért eme vidi erősítő újkorában igen csak szépen tudott szólni.
De egy észrevételem van viszont a trafót kicsit keveslem bele.
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Nagyon szépen néz ki!
Az Arduino lapot én úgy fordítottam volna, hogy ne álljon annyira ki balra az a dugó. De ezt csak az irígység mondatja velem...
(#) djhans válasza eyess hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Köszönöm mindenkinek a dicséretet. Szerintem arra a 2x30W-ra elegendő lesz. Nekem is volt régebben egy eredeti és szépen szólt de hiányoltam belőle a hangfal védelmet, a végfokok biztosítását. A primer bizti nem mindig ment ki és akkor a nyák csúnyán szétégett. A RIAA fokozata nem volt annyira jó.
(#) eyess válasza djhans hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Á értem , azt nem írtad , hogy milyen Quad van benne mármint teljesítményben.
(#) Alkotó válasza djhans hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Mintaszerű felépítés, gratulálok.
-A trafót kicsinyellem. Gondolom nem a falbontás a cél, de ha már ilyen pikk-pakk az egész, akkor egy nagyobb trafó (toroid) még elférhetett volna, hátha egyszer mégis bömböltetni akarod.
-Nekem az eredeti belsővel is nagyon jó hangkép emlékeim vannak. Ez az erősítő egyike volt a kevés jól sikerült konstrukciónak (talán egy kicsit zajos volt).
(#) djhans válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Köszi! Már leteszteltem és elég nagyot szól. Számomra elegendő. Műszeresen csak egyszerre egy oldalt mértem. Akkor 40W volt a plafon szinuszban. A tápfesz tápáganként 4V-ot esett. 2x10000µF van benne. Akkor sztereoban már nem tudja csak kb a 2x30W-ot.
(#) Trivium93 válasza Bender92 hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Hello. Tranzisztoros erősítő
+Az ellenállást csökkenteni kell, nekem 680ohm van a bázisra kötve. Kell elé egy feszültség erősítő is. Én A osztályú előerősítőt alkalmaztam. Tranzisztor alap kapcsolásokból áll. Neten találsz egy sokat Ohm törvénnyel számolgatsz, meg a tranzisztor ß-jával.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014

asa.JPG
    
(#) Szpisti válasza djhans hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Ritkán szólok itt a "kimitépítettben", de djhans ezt a munkát meg kell hogy dícsérjem! Egy meglévő sassziba mindig is nyűgösebb szépen összehozni hibátlanul az új alkotmányt, de mind esztétikára, mind elrendezésre igényes és szép munka! Sokan tanulhatnak Tőled akik ide néha csak vasvillával összeszórt tákolmányokat tesznek fel !
Volt nekem is ebből a vidi erősítőből, de biztos vagyok benne hogy nagyságrenddel szebben szól mint az eredeti.
(#) Istvanpisti válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Szia !
Nem találtam képeket, emiatt szétszedtem és lefotóztam, tessék.
(#) djhans válasza Szpisti hozzászólására (») Jan 24, 2014 /
 
Köszi szépen!

A nehézség az előlapnál volt nagyobb. Adott pozícióra kellett tenni a potikat, kapcsolókat. Úgy kellett a nyákot is tervezni és még a meglévő felfogató helyeket is kihasználni. A következő munkám egy roncs Orister 1015 átépítése lesz, az se lesz könnyű.
Következő: »»   1133 / 1674
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem