Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   125 / 292
(#) toro válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 2, 2014 /
 
A 15 fok különbséget 1 másodpercen belül eléri, ha nincs keringetés.
Ha nem levegős a hőcserélő, nem tud felforrni "csak" túlmelegedni.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2014
(#) kalmi.kalmi válasza toro hozzászólására (») Márc 2, 2014 /
 
Köszönöm a segítséged. Holnap beszerelem a vésztermosztátot, és a hőelemet is cserélem, mert nem tartja meg az őrlángot. A vésztermosztát teljesen oxidos ezért gondoltam a cseréjére, mivel egy áramkör az egész, így illik cserélni a hőelemmel együtt. Holnap megírom mire jutottam...
(#) toro válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 2, 2014 /
 
Ok, sok sikert!
(#) kalmi.kalmi válasza toro hozzászólására (») Márc 3, 2014 /
 
Sikerült a javítás. Végül is visszacseréltem a boltban a vésztermosztátot 95 fokosra. Az eladó hantázott ( a 110-est szándékosan tette rám) , de megmondtam neki, hogy ez egy iskolai kazán és fontos a szabályszerű működés. Természetesen otthon simán felszereltem volna 110-est is.
Köszönöm a segítségedet.
(#) toro válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
ok, ügyes vagy!
(#) kgyrtkirk hozzászólása Márc 9, 2014 /
 
Sziasztok!

A jelenlegi albérletben van egy Luna 20i kazán ami a következővel szórakozik:
időről-időre megmakacsolja magát és melegvíz/fűtés helyet csak kattan egyet és nem indítja el a kazánt. A kattanás ha jól gondolom a relé hangja ami elindítaná a fűtést vagy a melegvíz esetén a kazánt.

Ez általában akkor következik be amikor egy ideje nem fűtött a kazán - hideg állapotban.

Tippjeim a következők voltak:
* talán úgy találja hogy nincs elég oxigén: sokáig nyitott ajtó melett is előfordul, szellőztetés hatására nem szűnik meg.
* belső letiltás: újrainditás -> volt rá példa hogy megoldotta, de az esetek többségében úgyanúgy nem működik, ezért független gondolom.

Volt éves karbantartása a készüléknek de sajnos a fószernek nem én mondtam el a problémákat; amiket mondott az kibaszott mellébeszelés volt - és csak felvette az éves díjat - meg valami CO mérő beszeréléséses fixációja volt...

nem tud valaki valami tippet adni hogy mit tegyek vele?

üdv.kirk
(#) DoDo69 válasza kgyrtkirk hozzászólására (») Márc 10, 2014 /
 
Szia!
ránylag egyszerű készülék. A mechanika dönti el , mit tegyen a készülék. Két mikrokapcsoló, két membrán , és a szivi. A termosztát jelre a szivi indul, és a nagyobb vízházban ( veled szemben) elmozdít egy membránt ami egy kapcsolót átbillent. A készülék elkezdi a gyújtást, mivel a kapcsolótól jön a jel, hogy a szivi megy . A tengelye egy rudazaton keresztül , lehetővé teszi a víz áramlását a fűtő kör fele. A meleg víz gyártás ugyan ez csak van egy másik kapcsoló a tömb tetején , abban is egy membrán. Ha kinyitod a meleg vizet, ez a membrán mozdul el. A másodlagos hőcserélő felé áramlik a fűtőviz . A készülék hibája : valamilyen jelre,(meleg víz vagy fűtés) első , hogy a szivinek indulnia kell. Ha nem indul: kap e áramot, ha igen , szivi forog e, ha forog az impulzus csövek átjárhatóak e , a membrán kapcsolja e a mikrokapcsolót , ha nem kapcsolja a membrán lukas. ha a szivi nem kap áramot: esélyes a panel hiba . Ha minden jónak néz ki , a mikrokapcsoló két vezetékének rövidre zárásával a gyújtás elindul, a szivi nem biztos, hogy forog …tapasztalt szerelő öt perc alatt , megtudja állapítani a hibát, mi okozza. Kérdésedre , miszerint mit tegyél …….. Csak kellene egy szerelő, aki átlátja ezeket a dolgokat, és nagy biztonsággal megtudja oldani. Ha nem tudsz, szerelőt keress privátban segítek szerelőt találni.
üdv
(#) Amarton hozzászólása Márc 12, 2014 /
 
Van egy Ariston Genus Premium System 24 gázkazán. Állandóan megáll lángérzékelés hibával.
Kicseréltem már az ionelektródát. Nem lett változás. Néha megy egy napot, néha pedig el sem lehet indítani. Kiszedtem a panelt. Átnéztem mikroszkóppal. Találtam rajta egy 0603-as törött kondenzátort. Kis is cseréltem. Az egyik proci AD lábára ment. Mondom meg van a hiba, de nem. Ugyan úgy kikapcsol időnként.
Tudja valaki, hogy hogyan működik ez a lángérzékelés. Hol és mit lehetne mérni, hogy meg legyen a baj?
(#) emanuelhedrich hozzászólása Márc 12, 2014 /
 
Sziasztok! Következő kérdésem lenne: lakásomban kályha melegít, és van e lehetőség olyan megoldásra, hogy ha nem vagyok otthon, egy időzítő segítségével egy szerkezet begyújtja a fát?
Köszönöm a segítséget!
(#) toro válasza emanuelhedrich hozzászólására (») Márc 12, 2014 /
 
Természetesen van!
Keresd meg a Guntamatic honlapját!
Ámbár a Te kályhádban, ha leég a fa - ki rakja újra?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
(#) JZoli válasza Amarton hozzászólására (») Márc 13, 2014 /
 
Általában a táptrafón van egy nagyobb feszültségű tekercs, ez kb 200-250V-os ennek egyik vége a testen van másik kivezetését ellenálláson és kondenzátoron át vezetik a lángérzékelő elektródára. (De van olyan megoldás is ahol nincs külön tekercs, de ez a működés szempontjából lényegtelen.) Ha be tud gyújtani kazán akkor ez az elektródán lévő feszültség megváltozik az az lecsökken mivel a lángban lévő szénatomok vezetik az elektromos áramot. A vezérlőelektronika ebből tudja, hogy sikeres volt-e a gyújtás. Természetesen ez amit leírtam csak az elv megértését szolgálja és nem a teljes működést akartam ezzel ismertetni. Na meg talán lesz itt olyan ember is aki ennél jobban is le tudja írni ezt a megoldást.
(#) kalmi.kalmi válasza emanuelhedrich hozzászólására (») Márc 13, 2014 /
 
Ez engem is érdekelne.
(#) increduluszoltan hozzászólása Márc 13, 2014 /
 
Sziasztok!
Termo Amica 4 PAB ECO gázkazán vezérlőpaneljének a kapcsolási rajzát valaki tudja-e,hol tudnám letölteni? a szoba termosztát bekötéséhez kellene..
van egy Computherm Q7 RF termosztátunk,és ezzel szeretnénk két kazánt kapcsolni..egy villanykazánt,és a gázkazánt...a prioritás egyszerű lenne,amit működtetni szeretnénk,az lenne csak bekapcsolva..a gond csak az,hogy szeretnénk egy lámpát is,ami jelzi,hogy melyik irányba megy ki a termosztát jele..a kazán kisfeszültségű 12,vagy 24 volt?...a villanykazán pedig 220 voltos jelet ad..
az egyik váltó áram,a másik egyenáramu..a gázkazánnál negatívot is ki kellene hozni..szóval örülnék egy kis segítségnek..a villanyszerelőm is..
(#) increduluszoltan hozzászólása Márc 13, 2014 /
 
Elfelejtettem a képet...

DSC01448.JPG
    
(#) toro válasza increduluszoltan hozzászólására (») Márc 14, 2014 /
 
No, ha van villanyszerelőd, gondolkodjon egy 230V AC relé bekötésében.
Egy érintkezőpár a gázkazánt, a másik érintkezőpár a villanykazánt kapcsolná a feszültségek változatosságától függetlenül.
A gázkazán egyenáramát nem értem!
(#) increduluszoltan válasza toro hozzászólására (») Márc 14, 2014 /
 
arra gondoltam,hogy a villanykazánnál 220 voltos váltóáramot kell irányitani,hiszen a mágneskapcsolót húzza meg a 220 voltos jel,míg a gázkazánnál kisfeszültségű egyenáram van a panelnél..szerintem..
(#) toro válasza increduluszoltan hozzászólására (») Márc 14, 2014 / 1
 
No, a Termomax kazánod is 230 V 50Hz-en dolgozik.
(#) increduluszoltan válasza toro hozzászólására (») Márc 14, 2014 /
 
akkor gondolom nem fog nagy gondot okozni a villanyszerelőnek!
én is azt olvastam a gépkönyvben,hogy az /E az 230v...mig a sima,kisfeszültségű..
(#) toro válasza increduluszoltan hozzászólására (») Márc 15, 2014 / 1
 
Így van!
(#) Sibud hozzászólása Márc 25, 2014 /
 
Sziasztok

Megint gondba vagyok az Immergas Vitrix Zeus 20as kazánommal.
Most bekapcs után egyből 26-os kóddal ad egy áramlás érzékelő hibát.
Hogy tudnám eldönteni, hogy az áramlás érzékelő ok-e vagy se?
Előre is köszi a segítséget!
(#) Sibud hozzászólása Márc 25, 2014 /
 
Még annyi van a hibakódhoz, hogy az áramlásérzékelő nem tér vissza nyugalmi állásba.
(#) cdobmayer hozzászólása Márc 25, 2014 /
 
Üdv mindenkinek, segítséget szeretnék kérni Buderus Logamax UO12-28T60 kazánnal kapcsolatban,hiba jelenség nincs fűtés azonnal megáll villog a piros led, meleg víz készítésnél folyamatosan próbálkozik de se szikra se semmi a turbó ventilátor működik, szerelő szerint panelhiba, cseréje kb 90-e ft lenne, látva a benne lévő alkatrészeket bízom benne, hogy valamelyik cseréjével lényegesen olcsóbban újra életet lehetne lehelni belé, ha valakinek esetleg ismerős a hiba jelenség és tudja a megoldást kérem írja meg vagy esetleg ismer olyan szakembert aki ilyenek javításával foglalkozik megköszönném a segítséget.
(#) JZoli válasza cdobmayer hozzászólására (») Márc 25, 2014 /
 
A jelenség tipikus hibája ennek a típusnak! Egy relé és egy kondenzátor szokott tönkre menni ezen a panelon. Méghozzá az RL1-es 48V-os relé és a közvetlen mellette lévő 330n-s kondi. De a relé kimérhető egy egyszerű multiméterrel ugyanis az a hibája, hogy alaphelyzetben nem érintkezik. Így ellenállásmeréssel le lehet ellenőrizni, hogy a középső és az egyik szélső lába között rövid zár van-e. Ha igen akkor csak a kondit kell cserélni.
(#) cdobmayer válasza JZoli hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Köszönöm a választ bízom benne, hogy ezzel megjavul.
(#) DoDo69 válasza cdobmayer hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Igen lehet panel hiba és javítható is ,de a turbó mivel indul , az a gyujtási folyamat része. A levegő presszosztát nem ad vissza jelet. Elsőnek ennek a kapcsolását kellene megnézni. Ha a készülék Pesten van, irok egy számot , ilyenekkel foglalkozik , és panelben is tud segíteni .Privátban írtam! új panelt nem szabadna venni , a neten van , jó használt .
(#) toro válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Lehet venni újat is, de nem a buderustól - mivel aranyárban adják - hanem az unical iven paneljét.
(#) cdobmayer válasza DoDo69 hozzászólására (») Márc 26, 2014 /
 
Köszönöm a választ, Székesfehérváron van a készülék.
(#) Szabi16 hozzászólása Márc 28, 2014 /
 
helló!
olyan gondom van egy piper gyártmányú gázkazánnal hogy rátekerem a be gyújtó fázisra, meggyújtom az őrlángot és nyomva kell tartani egy darabig vagyis idáig úgy működött de most már egy fél napon keresztül is nyomva lehet tartani akkor sem marad meg az őrláng
Valami ötlet?
(#) toro válasza Szabi16 hozzászólására (») Márc 28, 2014 /
 
Pontosítanék: van egy őrlángos készüléked, amelyen nem marad meg a gyújtóláng.
Ez több ismeretlenes.
1. Termoelem tönkrement
2. Termomágnes ment tönkre
3. Elbontott a stemco (korlátozó termosztát)
Azért írj egy pontos típust, esetleg képet tegyél fel róla!
(#) Szabi16 válasza toro hozzászólására (») Márc 30, 2014 /
 
nah itt van ugyan így néz ki http://www.cserebere.hu/termek/piper-sant-andrea-falikazan-kemennye...kule-1
nem tudsz valami módszert amivel ki lehet zárni a hibalehetőségeket
Következő: »»   125 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem