Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Az ellenállás is 1Mohm és a poti is szóval nem tudom miért ment olyan magasra.” Mert nem kapcsol a diak,szerintem,akkor tud csak felszökni a feszültség,különben kb. 32V -nál kellene,hogy vezetésbe billenjen és nyisson a tirisztor.
Megvan a probléma! Kimaradt egy csík a panelről, most vettem észre Köszi a segítséget!
12 Volt -os akkumulátor használatával tud valaki egy bevált ütős kapcsolást ami nem csak csiklandoz ?
Van itt jópár, ami akkuról megy és jó is, köztük az enyém is fent van amit megépítettem és jól működik.
Az általam épített vp. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2014
Sziasztok!
Régebben építettem 2 inverteres pásztort is, ami szuperül dolgozik. Egy gondom van velük de az folyamatosan. A zsiguli trafók folyton kidöglenek belőle. Kellene valami más ami használható és nem egy vagyon. Bontott nyugati autó trafó árán már lassan újat is kapni. Valakinek tapasztalata LINK az ehhez hasonló trafókkal? Hogyan bírják a folyamatos működést?
Szia!
Az a szóbeszéd járja, hogy (legalábbis amit én hallottam és tudok!) ezekhez a vp.-hoz, az elektronikus gyújtással rendelkező gyújtástrafók a jók, azok bírják a terhelést folyamatosan, mármint az ilyen jellegű terhelést. Én tapasztaltam olyat egyszer, hogy építettem egy elektronikus gyújtást és zsiguli trafót használtam hozzá. 1-2 havonta döglött be a trafó, majd kicseréltem a Samara trafójára és már kb. másfél éve megyen. Idézet: „A zsiguli trafók folyton kidöglenek belőle.” Mekkora kondenzátort,hány voltra töltve sütsz rá?
Mekkora kerületű területre és milyen állat riogatására szeretnéd használni?
12 mikro és 280-300V, 12kV-os szikraközzel.
Kell a kakó mert a kecskék önállósítják magukat aztán mennek utánuk a marhák is.
Mindenképpen valami újabb típusú trafó kellene, mert a szoci cuccok nem bírják, az új utángyártottak meg silány minőségűek. Nyugati autó trafója bontottan is és újonnan is arany árban van. Ezért nézegettem a kínai trafókat mert olcsóbb mint a zsiguli trafó és talán jobban is bírja. Próbára ma berendeltem egyet, meglátjuk mit csinál.
Érdekes számomra,én 16µF kondit használok,általában 400V töltve,de még sosem ment tönkre nekem zsiguli trafó,a szikraköz is kb. akkora.
Üdv: Ha jól tudom kecskét szeretnének vele bent tartani kb 4-500 méteres kerités hossz ....
Üdv!
Válaszd a mellékeltet a következő kikötésekkel: R1=530-560 ohm,R2=2,2k,T1=E13007,kis trafó=230V/9V/4W,P1+R5=1,8M,C4-C5=összesen 1 darab 22nF/630V,TR=BT151/800,Cx=16µF/450V (motor üzemi kondi),C3=22µF/63V,gyújtótrafó=Zsiguli gy.trafó,szikraköz=10-12mm (ezt mindenképp építsd be még bekapcsolás előtt,különben oda húz át ahol a legközelebb talál testet!!!). Az 555 időzítőjéhez ne építs be semmilyen diódát se,sehova se!Mutatom a kis trafó képét is,ez ugyan 230V/12V/4,3W -os,de ez megfelelő.Cx kondenzátoron legalább 400-450V kell lenni,mutatós egyenfeszültség mérővel mérjed,ha nincs meg akkor a kis trafó szekunderén kell módosítani.Az áramfelvétel csúcsa a kapcsolásnak nincs egészen 300mA,olyan 200-300mA közötti,ha jól emlékszem.Amikor rákötöd a karámot és bekapcsolod,a belső szikraköznek nem szabad működnie,ha mégis áthúzna,akkor nem terhel be eléggé a karám kerítés,ilyenkor a karám vezeték végére kell tenni egy szikraközt olyan 4mm hézaggal,még éppen áthúzzon,hogy ott távozzon a "felesleges" energia.Kis ellenállású vezetékkel és kiválóan kivitelezett kerítéssel még 1000m hosszon is lehet térdrogyasztó! Csak a saját felelősségedre építsd meg,nem életveszélyes,de nagyot tud ütni!!
Köszöntem szépen , de máris kérdeznék ha lehet ?
Csináltam én vill pásztort és ott is megvan a 10-12 mm -es szikraköz , itt van fönt a rajz kutyapásztor néven 555 -ös meghajtás illetve zsiguli trafo , Szerinted ha ennél is meg az általam épitettnél is gyakorlatilag egyforma a szikraköz akkor is van értelme ennek a megépítésének ?
Szia!
Van értelme megépíteni az inverterest.A kutyapásztornál 12 voltot kapcsolgatsz a gy.trafóra,az inverteresnél meg akár 400 voltot is.Hidd el,nagy a különbség.Tudom,a kialakult feszültségre gondolsz,de nem mindegy a hozzá tartozó áram.A legnagyobb terület eddig 6 hektár volt (kb. 1500 méter szer 5 sor) amit bekerítettünk,a végén még eléggé erősen ütött.
Köszönöm, minden esetre , megépitek egyet és kirpobálják az illetékesek ..
Hány mA-t fogyaszt a pásztorod, mert az sem lényegtelen?
Köszi, kicsit figyelmetlen voltam. Ezek szerint 45Ah-ás aksit 1 hét alatt leürít.
Buna seara prieteni!As vrea sa adaug si eu o sugestie in privinta tranaformatorului din invertor.Eu personal folosesc cu rezultate foarte bune,tramsformatoarele incapsulate pt pcb,model TEZ 4/D400/12 adica transformatoare cu primar 12 V,secundar 400V,4W.
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani egy egyszerű, de bevált kapcsolást? Kis területre lenne majd felhasználva. 12V-ról menne majd.
Biztosan tud valaki ajánlani , egy picikét olvass bele a témába találsz vagy 5 kapcsolást .(csak ezen az oldalon van 2......)Csak halkan megkérdezem szerinted miről is szól ez a 188 oldal ?
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2014
Én kinéztem ezt a kapcsolást, de amit eddig visszaolvastam, nem találtam róla sok mindent.
Ha a bss en kinézel valamit akkor arról miért itt akarsz olvasni ? Szerintem felejtsd el azt a kapcsolást és keress itt rendesebbet ,amit többen megépítettek és van róla tapasztalat , nyugodtan olvass bele ebbe a 188 oldalba ....
Van még az inverteres amit kinéztem. Bár itt nem tudom, honnan szerezzek 1M-os potit. Közeli boltban nincs, csak netről tudnék rendelni olyat. Más értékűt nem lehet beletenni?
Egy két oldallal kell csak visszaolvasnod és máris találsz 2 megépített és jól működő kapcsolást!
Felesleges az 1M poti,megírtam egy lehetséges megoldást kissé előrébb.Potit semmiképpen nem tennék az áramkörbe,max. a beállításig.
Hali:Én megcsináltam a csatolt kapcsolást,és nem kell bele poti.Nekem bejött (én ezt csinálom mindenhová aki megkér,hogy csináljak neki villany pásztort)hozzá kell tegyem egyszerű megépíteni szerintem neked is jó lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |