Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   91 / 259
(#) botesz válasza zsub hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Először is keress egy màsik szerelőt mert az összes panel javítható!!! De lehet hogy csak a szelep a rossz vagy csak egyszerűen el van dugulva.
(#) albi47 hozzászólása Aug 9, 2014 /
 
Igen fűti a vízet,ha kinyítom az ajtót forró göz jőn ki. Az ajtón lévő panelt átnéztem.Most ugy használom, hogy tablettával indítom a mosást. Egy idő után leállítom és ujra inditom a mosást ekkor leszívja a mosószeres vízet és tiszta vízzel folytatom a mosást ez az őblögetés. Leállítom és újból indítom ekkor szívja ki a vízet majd nyított ajtó mellet szárítom. Üdvözlettel: Albi
(#) botesz válasza albi47 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
És rendesen mosogat? hőérzékelőt nézd meg.
(#) zsub hozzászólása Aug 9, 2014 / 1
 
Köszi botesz a megerősítést, lehet, hogy erre volt szükségem, hogy erőszakosabb legyek, s visszacipeltessem a gépet a negyedikre, s ne vigyék a MÉH-be Én cikinek éreztem rákérdezni a sokak által ajánlott szerelőnél, hogy nem csak egy dugulásról van-e szó esetleg, ráadásul hetek óta dolgozik a gépen, több szerelővel is konzultálva (kisváros, ismerik egymást a szakik). Olyat is mondott, hogy ez a hiba mostanában sorozatosan előfordul...
(#) albi47 válasza botesz hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Köszönöm a gyors választ! Igen rendesen mosogat nem zsiros nem foltos pedig tiszta vízzel öblöget és olyan forró az edény mint régen mikor még rendesen müködött.Hőézékelőt hol találom? Köszönöm: Albi
(#) botesz válasza albi47 hozzászólására (») Aug 9, 2014 /
 
Alul a motortérben. De minden perifériàt nézz àt.
(#) albi47 válasza botesz hozzászólására (») Aug 10, 2014 /
 
Köszönöm ! Ettől féltem! Bonyolult és idő igényes a mosogatógép kivétele, kevés a hely és családmentes napot kell választanom. De egyszer meg kell javítani!
Üdvölettel: Albi
(#) albi47 válasza botesz hozzászólására (») Aug 12, 2014 /
 
Igazad van! Már nem jön ki gőz! Megmértem a hőfokot, 50 helyett csak 32, 70 helyett 38 volt. Szerinted csak a hőérzékelő rossz. Vagy van még valami ami a hőfokot befolyásolja? A rajzomon látszik a hőérzékelő ? Melyik lehet? elég gyenge a kép! Webáruházi hírdetésekben nem találtam megfelelöt (lehet, hogy rosszul kérdeztem). Abban tudnál segíteni, hogy Bp-en hol van ilyen szaküzlet .Előre is köszönöm: Albi
(#) botesz válasza albi47 hozzászólására (») Aug 12, 2014 /
 
NTC nèven keresd.De lehet hogy nem is ezzel hanem betéttel esetleg a nyomáskapcsolójával lesz gond.
(#) macika79 hozzászólása Aug 15, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Indesit d63 mosogatógépünk van. Egyik nap mosogatás közben azt vettük észre, hogy kinyomta az automatát. Gépet kikapcsoltuk, áram vissza, gép be, automata újra le. Másnap párom indított egy öblítő programot elindult, szépen végig ment. Utána próbálkoztunk rendes programmal. Beszívta a vizet, mosogatott, leengedte az első adagot és még nem kezdte beszívni újra a vizet ismét kinyomta az automatát. A szivattyú az jó mert azt megnéztük.

Köszönöm.
(#) botesz válasza macika79 hozzászólására (») Aug 15, 2014 /
 
Szét kell szedni aztán méregetsz.De ha az áztatás végigment (ami elvileg hidegvizes) akkor lehet hogy a fűtőbetét zárlatos vagy valamire folyik a víz.
(#) makrai attila hozzászólása Aug 16, 2014 /
 
Helló sziasztok. Van egy régebbi tipusú MILE mosogató gépem. Csak úgy kaptam.Nem akar elindulni. A motor jó mert kivettem és forgott rendesen. A fűtőszál is jó mert mikor bedugtam a kezem a belső térb elég meleg volt. A gép olyan hangot hallat min mikor szívna vizet,vagy a szivattyú nyomná ki a vizet.
mindenütt van áram ahol csak kell.Már gondoltam arra is hogy nem nyit ki a vízvevő rendszer.Lehet ilyen? Vagy a program kapcsoló a hibás? Rá kerestem a neten de ilyen gépről még nem is hallottak. Hova forduljak?
Segítség!!
(#) laccika77 válasza makrai attila hozzászólására (») Aug 16, 2014 /
 
A mágnesszelepet le tudod tesztelni külső tápot adsz neki, ha vízre van téve (és van nyomás) ereszti be a vizet... Szivattyúból kettő van! Ha az ürítő szivattyú megy folyamatosan akkor vízszintszabályzó körűli gond lehet
(#) botesz válasza makrai attila hozzászólására (») Aug 16, 2014 /
 
Na ná hiszen nem MILE hanem MIELE nagy különbség!Volt már egy két öregebb miele m.Pontosan mit csinál?Bekapcsolod és?És írj egy pontos típust úgy könnyebb.
(#) balani hozzászólása Aug 16, 2014 /
 
Sziasztok!
Nekem is kellene egy kis segítség. Van egy BOSCH mosogatógépem, és a felső kosárban lévő edényeket nem mossa el, a kar nem forog (nincs eldugulva, mert ha kinyitom az ajtót akkor folyik belőle a víz, kiszedtem folyóvíz alá tettem, rendesen folyik minden lyukon a víz), lenne valakinek ötlete hogy mi lehet a probléma? Segítségeteket előre is köszi!
(#) laccika77 válasza balani hozzászólására (») Aug 17, 2014 /
 
Az edények behelyezése után ellenőrizted, hogy szabadon tud-e forogni?
(#) balani hozzászólása Aug 17, 2014 /
 
Azt elfelejtettem írni, hogy nem is forog egyáltalán.
(#) botesz válasza balani hozzászólására (») Aug 17, 2014 /
 
Ha könnyedén forog valószínűleg a hàtsó tömítéssel lesz a gond(ha van benne persze típust nem írtàl) próbàld meg egyel feljebb vagy lejebb tenni a kosarat.
(#) balani hozzászólása Aug 17, 2014 /
 
megpróbáltuk azt is így sem működik
(#) balani válasza botesz hozzászólására (») Aug 17, 2014 /
 
hello botesz!
BOSCH ELECTRONIC AQUA/STOP a mosogatógép, most egy másik gépből elhoztuk a felső kosarat, azzal is próbáltuk, így sem működik.
(#) albi47 válasza botesz hozzászólására (») Aug 17, 2014 /
 
Kedves botesz!
Azt hiszem megtaláltam az NTC-t (képet küldöm). Az üstház aljába van becsavarva M4-es réz menettel. Elöző hozzászolásaitokból ugy vettem ki, hogy 5Kohm-nak kellene lennie. Melegítésre csökkeni kell. Az enyémen csak egy ohm van (egy ellenálással hasonlítottam össze a müszert, hogy jól mértem?). Melegitésre nem változik! Szerinted ez az NTC és ez lehet rossz?
(#) botesz válasza albi47 hozzászólására (») Aug 17, 2014 /
 
Ez semmiképp nem az NTC!Ez egy klixon.Amúgy jó felé tapogatsz.Ez egy túlfűtés védelem.Ebból 2 féle van.Van egy olyan mi ha kikapcsol egyszer akkor kuka mert nem fog többet visszakapcsolni(ez a ritkábbik) és van egy olyan ami ha túlfűt kikapcsol ha visszahül akkor be.Mérd meg szakadásvizsgálóval és melegítsd.x hőfok után vagy zár vagy nyit(ha egyik se akkor kuka)próbáld meg összekötni a 2 vezetéket és nézd meg lehet hogy akkor fűteni fog.
(#) albi47 válasza botesz hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Sajnos igazad van (ezt könnyü lett volna kicserélni!, igaz 8000Ft db.) 4,5 v-os elemet és egy égőt kötöttem rá, vílágított! Mikor melegítettem (már égette a kezem) kialudt. Lehülés közben megint kezdett vílágítani. Vagyis jó !? Most kezdhetem előről ! Üdv. Albi!
(#) botesz válasza albi47 hozzászólására (») Aug 18, 2014 /
 
Igen jó akkor az NTC t vagy a fűtőbetétet(találd meg) vizsgáld meg.Nézd meg hogy jó e a betét kap e áramot.
(#) granpa hozzászólása Aug 22, 2014 /
 
Szevasztok!
A Zanussi DWS 684 mosogatógép nem szívja ki a program végén a (koszos)vizet, kb. 2l; miért csinálja ezt (azaz, nem csinálja)? Amúgy rendesen működik, mindent jól csinál.
Köszönöm: Kálmán
(#) botesz válasza granpa hozzászólására (») Aug 22, 2014 /
 
A mosogatás közben rendben megy az ürítés?Mennyi víz marad benne?(mert a 2l az nem sokat mond)Csinál egy fotót lécci hogy mennyi víz marad benne.
(#) granpa válasza botesz hozzászólására (») Aug 22, 2014 /
 
Minden rendben megy. A végén az aljában marad színig a víz, ez kb. 2l. Nem tudok képet csinálni.
(#) botesz válasza granpa hozzászólására (») Aug 22, 2014 /
 
Csak azért mert ha a szűrőknél marad az nem gond.Ha a szűrő felett van a vízszint az már gond.Lehet hogy dugulás van esetleg a vísszacsapó szelep(már ha van benne) elakadt és visszafolyik a csőrendszerből a víz.Azt nézd meg hogy mosogatás közben is kiszivattyúzza e rendesen a vizet(nyugodtan nyisd ki és nézd meg) Szedd szét és pucold ki első körben.
(#) granpa válasza botesz hozzászólására (») Aug 22, 2014 /
 
Mosogatás közben kiszívja, csak a végén nem. Egy hétre borítékolom, mert fel kell menjek Nagyfaluba.
(#) kapudepo hozzászólása Aug 23, 2014 /
 
Üdv Mindenkink! Mechanikus programkapcsolós SGS 4062 EP típusú Bosch mosogatógéphez kérnék segítséget. A hibajelenség : bármelyik program indításánál elindul, szivattyúzással kezd, majd leáll, vizet nem enged be. Várom a tanácsokat.
Következő: »»   91 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem