Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   58 / 88
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Mint írtam: alacsony ford., kenés, nagy élszög (~150°), kis előtolás. A denszesz nem bántja. Kloroform oldja. Lombfűrész, kenve.
(#) Gery78 hozzászólása Aug 29, 2014 /
 
Ezt a hozzászólást a Csöves erősítős topicba látott GU50-es erősítőre írom. Hát az hogy nekem (vagy másnak) milyen szín tetszik, az tulajdonképpen mindegy. Mert ha azt mondom, hogy fesd be hupikékre, mert nekem az tetszene, de Neked nyilván nem. A színét Neked kell eldönteni, mert Te fogod nézni. Aztán a végső szín nagyban függ attól is, hogy milyen fát használtál, mert nem tudni előre pontosan, hogy milyen lesz a színárnyalat a pácolás és a lakkozás után. Attól is függ, hogy hányszor pácolod be. Több pácolás, sötétebb szín. Aztán ha lelakkozod, az un. "tüzesíti" a színt, tehát élénkebb lesz. Ha van még ebből a faanyagból, amiből építetted a dobozt, azt javaslom, hogy vegyél többféle pácot amelyik tetszik, és kísérletezd ki, hogy hogy fogja be a fát, és milyen lesz a színe. Tehát ne egyből a dobozra kend rá, mert ha nem tetszik, akkor építheted meg még egyszer. Ha elfogadsz egy javaslatot, bár ez inkább az én ízlésem, én a fa természetes színét szeretem, ha esetleg be is pácolom, akkor próbálok olyan színt kikeverni, ami hasonlít valamelyik fa színére. Például az egyik hangdobozom vöröses színű lett, és hasonlított valamelyik afrikai fafaj színére. Lelakkozva gyönyörű lett. Kicsit hasonlított a cseresznyefa színére, de annál sötétebb volt, a bubinga-nál viszont világosabb. Aztán az egyik erősítő dobozom előlapja valódi mahagóni. Az sem piros, inkább sötétbarnás árnyalat. Hát nem lesz egyszerű eltalálni a színt amelyik tetszeni fog neked. Mindenképp kísérletezd ki, hogy mi fog neked tetszeni. Ok?
(#) Gery78 hozzászólása Aug 29, 2014 /
 
Például: Ilyen a valódi mahagóni szín, (a Kis erősítő doboz a nagy alugombbal a közepén) ennek is több árnyalata van, a másik a hangdobozom. Amint látod mindkettő lakkozott, és tüzesebb a színe. Ha matt lenne, tehát nem lenne lakkozva, sokkal kevésbé lenne élénkebb a szín.
(#) mark.budai válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Mondjuk ez Sapelli mahagóni, de ezen kívül sok más fajta van, sötétebb, világosabb.. Az is igaz, aki kicsit is ért a fákhoz, és mahagónit hall, először a Sapelli jut eszébe. Nekem kicsit furcsa ilyenben erősítőt látni, nekem ez "tipikus" hangszerfa.
(#) Gery78 válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Most hogy mondod, nekem is beugrott a neve, valóban Sapelli mahagóni. Persze sok más fajtája is van, szerintem az egyik legszebb fák közé tartozik a mahagóni. Bár ez ízlés kérdése, kinek mi tetszik.
(#) mark.budai válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Nekem is nagyon tetszik, sőt, a mahagónik közül is az egyik legszebb, nem hiába ezt látod a legtöbb helyen (már ahol olyan igények vannak, hogy mahagónit használnak, mert annyira nem gyakori - hálistennek). Rengeteg fa van, ami tetszik még, nekem például a tölgy is nagyon tetszik, dió, a drágábbakból pau ferro, bubinga, és ami nagyon érdekes, mert lila színe van, de pont ezért tetszik az amarant is. El tudnék képzelni pár erősítőt, amiket ilyen gyönyörű fakeretes dobozba építek.
(#) CIROKL válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
A bubinga az egyik kedvencem : Bővebben: Link
(#) szamóca válasza mark.budai hozzászólására (») Aug 29, 2014 / 2
 
A cseresznye is gyönyörű!

350HP.jpg
    
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Ja azt sem kell kihagyni : Bővebben: Link
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 29, 2014 / 2
 
Sima körte, hat rétegű lakkozással. Bővebben: Link
(#) Gery78 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Bizony gyönyörű szép! Mint egy Rolls Royce. Ez a két készülék a Tiéd, vagy valami kiállításon lőtted a képet? Nagyon pöpec állványa van!
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
(#) szamóca válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Két ilyen monoblokkra nincs 3,5 millió forintom.
(#) szili83 hozzászólása Aug 29, 2014 /
 
Ha nem lakkoznám a pácolt keményfa dobozomat, hanem lakklazúrral kenném le? Néztem a mintákat, és észrevehetően szép. Egy nagyobb festet felület is szép, néztem. Szép sima mintha nagyon vékony lakkal lenne bevonva...
(#) Gery78 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 30, 2014 /
 
Hű mekkora rettenetes vasak ezek. Azért kérdeztem, hogy a Tiéd-e, mert a képeid közt láttam egy hasonlót. Azt végül is sikerült befejezned? Milyen lett a hangja?
(#) nzozz válasza szili83 hozzászólására (») Aug 30, 2014 /
 
Lakklazúr? Most akkor lakk vagy lazúr? De komolyan kérdezem, hogy az mi? Vagy csak a színtelen vastaglazúr egy megnevezése?
(#) szili83 válasza nzozz hozzászólására (») Aug 30, 2014 /
 
Annyit tudok mint Te, illetve néztem termékmintát. Ott mintha lakkal lett volna bevonva... Amúgy meg színes. De a fa szálai bőven látszanak...
(#) szamóca válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Ja a "nagy vasra" gondolsz? Az majd ezután a gainclone után jön. A formatervet természetesen a Tenor ihlette, csak elképesztően sok meló egy ilyen egyedi doboz elkészítése házilag. Van hogy órákon át csak gondolkozom, hogyan lehetne valamelyik munkafázist megbízható precizitással kivitelezni.
(#) Gery78 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Igen arra gondoltam, de akkor ezek szerint még nem fejezted be. Azt tudom, hogy mennyi meló bedobozolni egy erősítőt, pláne egy egyedi dobozba. Legalább háromszor annyi meló, mint elkészíteni az áramköröket. Nagyon tetszik a Tenor formaterve, én is valami szép dobozon gondolkodom. Már száz éve kész van a sasszin a csöves erősítőm, de nem akar valahogy kialakulni a formaterv. Szeretném én is valami ilyen nívós dobozba beépíteni, hogy ne olyan lepattant külseje legyen, mint most. Illetve nincs is külseje, mert a sasszira csak egy BEAG erősítőnek az elő- és hátlapja van egy-egy csavarral felerősítve tartókeret gyanánt. Így fest jelenleg.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2014
(#) elektrorudi válasza szamóca hozzászólására (») Aug 31, 2014 / 1
 
Ezek hihetelenül szépek! Gratulálok.
(#) szamóca válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Meglesz az Neked, csak ihlet, idő kérdése.
Nekem is három éve készül, pedig az elektronika már az elején kész volt.
A dobozolás, egy külön szakma, (szakmák) amin sok múlik a végső eredmény megítélése szempontjából.
Tegnap például láttam, hogy a Hammerite-nak van homokszórt felületet létrehozó effekt festéke, amivel marha szép előlapot lehetne készíteni. De ötleteltem már lábazati vakolóanyag finom változatának ez irányú felhasználásáról is. A fekete-kék pl. jól mutatna.
(#) Gery78 válasza szamóca hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
Remélem én is, hogy megjön majd az ihlet. Az a helyzet, hogy nehéz egy meglévő sasszihoz egy új dizájnt kitalálni, mert nagyon sok minden már adott a készülékben. Úgy kitalálni, hogy ne egy tákolmánynak nézzen ki, biztonságos is legyen elektronikai szempontból, masszív és szép is legyen, nagy feladat. Melyik ez a festék amit láttál? Ez lehet hogy jó is lenne a fedlap és az alsó lemez festésére. Egy kicsit rozsdásak, (mert valami konvektor eleje volt) úgyhogy a Hammerite pont jó is lesz.
(#) szamóca válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
(#) puffed hozzászólása Szept 15, 2014 /
 
Ajánlom nektek ezt az oldalt. Itt lehet találni egy-két dolgot ebben a témában.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) szamóca válasza puffed hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Tudsz árakat? Mert ez az oldal a kereskedésről szól, de gyanítom nem azért nem közöl árakat, mert olyan olcsón adja.
(#) szamóca hozzászólása Okt 5, 2014 / 1
 
(#) szamóca hozzászólása Dec 19, 2014 /
 
(#) janikukac hozzászólása Dec 26, 2014 /
 
Sziasztok!
Már volt alkalmam készíteni Zoli_bácsi cikke alapján műszerdobozt, s valóban szép a késztermék, de most kicsit más jellegű alu dobozra lenne szükségem. 8 potméteres 8 nyomógombos midi vezérlőt szeretnék bedobozolni 1mm-es anyagba. Tudnátok valami tervet mutatni, ami alapján ennek egy kis mutatós, kompakt dobozt tudnék tervezni? Holnap szeretném kivitelezni.

Ja és a másik kérdés: trisóban ha szépen kifőzöm , akkor azt aztán muszáj valamivel lefújni, ugye? Sajnos nincs itthon semmim se, és a szűz fehér alu is tetszene, csak feltételezem, amint hozzáérek meglátszik a nyoma majd...
(#) Gafly válasza janikukac hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
Ha csak kifőzöd akkor minden meglehetősen látszik rajta. Ekkora méretű előlaphoz már vastag szerelőlap és díszes előlap jár....
(#) nzozz válasza janikukac hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
Esetleg az eloxálás nem jöhet szóba? Az egyik legszebb bevonat alura és nagyon tartós is.
(#) janikukac válasza Gafly hozzászólására (») Dec 26, 2014 /
 
Akkor lelakkozom. Csak azt is vennem kell majd.
Sajnos ez a legvastagabb, és egyetlen anyagom.
Következő: »»   58 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem