Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Hát, a külső illetve hackelt librarykat tudsz csak használni. Használd Mega128-hoz a Wiring-et. (wiring.org.co)
Szia.
Keretrendszert feltelepítetted, driver fájlokat megmutattad neki? Milyen lapod van? Eredeti, klón?
Kétféle keretrendszert is kipróbáltam. v1.0.6 illetve v1.6.0 -t. A drivert megmutattam, de mivel nem indítja el a win a COM portot, a programban nem is tudom kiválasztani. A lap klón.
Bővebben: Link
Közben megtaláltam a megoldást!
Bővebben: Link
A kínai UNO az csak egy névbitorlás.
Ugyanis az UNOhoz semmi köze. A driverchip az UNO esetén _kötötten_ ATMega16U2 vagy ATMega8U2. Itt a driver CH340 vagy CH341 névre hallgat. Ez viszont nem az Arduino része - ezért nem találtál a gyári programban drivert. Fontos! Az Arduino 1.6.x és 1.5.x sorozat BÉTA! Fejlesztésre nem javasolt!
Köszönöm a kiigazítást!
Most ismerkedem az AVR családdal és programozásával. Mint tudod, eddig PIC-ekkel foglalkoztam. Tulajdonképpen a klón ára és a kíváncsiság miatt vettem meg. Remélem, a kezdeti lépésekhez azért megfelelő lesz. (A led villogtatás- mint teszt- már megvolt). ![]()
Sziasztok!
Olyan kérdésem/kérésem lenne, hogy hogyan tudnék rotary encoderrel menüt létrehozni, léptetni és eepromba menteni és onnan előhívni az értékeket? Esetleg valaki találkozott ilyen mintával? Nagyon örülnék bármi segítségnek. Köszönöm.
Letöltöttem a Wiring-et, de a Board listában ebben sincs ATmega128-as chip. Külön kell hozzáadni? Az Arduino-s bootloadert is cserélni kell?
Én is kínai Arduinokat használok, teljes megelégedéssel. Egyedül a driver kellett hozzá és tökéletesen működik
![]()
Itt egy minta eeprom kezelésre. Bővebben: Link
A többi kérdésedre nem tudok mintát (pontosabban, tudok csak nem publikus, meg aztán elég specifikusan egy adott hardware-re írtam), kezdőként kicsit nagy falat is lehet.
Ha nyákra forrasztod és csinálsz ICSP portot, akkor semmi szükséged bootloader-re.
Azt próbáltam, nem működött. Pedig elvileg jó bootloader is volt rajta. De már megoldottam. Arduino 1.6.0 remekül kezeli az ATMEGA128-at. Sikerült baápolnom az adatait az Arduino könyvtáraiba.
![]()
Sziasztok. Van egy Arduino UNO-m. Frekvenciamérőt szeretnék összedobdni, a fő cél hogy tudjon 100-500Hz-ig mérni, a mért adatokat egy kijelzőn megjeleníteni. A mérés mikrofonnal kell hogy történődjön.
Ha tud ebben valaki segíteni, vagy kiinduló pontot adni, szivesen fogadom ötleteiteket. Üdv. Tamás
Találtam egy oldalt ahol megvan a frekvenciamérő, márcsak át kellene csinálni hogy mikrofonról működjön. Kell hozzá valamilyen előerősítő?
Hangolót szeretnél építeni ?
Akusztikus csatolással? Ehhez kell egy elektret mikrofon, bármilyen 1 2 tranzisztoros mikrofon erősítő ami 5 voltról kényelmesen működik .Aztán egy schmitt trigger áramkör ami komparál és szép négyszög jelet ad majd a bejövő változó szintű hangfrekis zajokra.Ezt kell a uC portjára kötni. Műveleti erősítővel is megoldható, első erősítővel megoldható a kb.:100-500 közötti erősítés , Ezek után pedig a második fokozattal a hiszterézises szint kapcsoló mint négyszögesítő. Olyan műveleti erősítő kell ami 5 voltról is megy. Ez némi analóg áramköri ismeretet igénylő feladat. De ha utána nézel a fentiekben felvázolt fogalmaknak akkor teljesen képben leszel. Ha meg nagyobb mint 5 voltról járatnád a áramkört pl.: 9V akkor arról már bármelyik műveleti erősítő vígan eldolgozik , igaz akkor a uC maximális porton lévő bemeneti feszültségét nem szabad túllépni. Ezt a szint illesztést egy tranzisztorral kiválóan megoldhatod.A bemeneti portra teszel egy felhúzó ellenállást uC tápfeszültségén keresztül. Ide kell kötni a kapcsoló tranzisztor kollektorát. Aztán az analóg schmitt trigger (ami 9V jár) kimenetéről egy soros ellenálláson (10-50 k ohm )keresztül a kapcsoló tranzisztor bázisát kötni. Emittere testre. Ennyi az egész. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
No ez nekem nagyon magas volt. Méhek megfigyelésére szolgálna. Mikor vannak nyugodtan, mikor akarnak rajozni.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
Hmm ?!?!
Arduinó programozása nem "magas" ? Elnézést de ha már valamiféle uC eszközzel foglalkozol akkor némi elektronikai alapismeretekkel is rendelkezni kellene ... vagy tévedek ?
Igen rendelkezek. 1 évet tanultam elektronikát, de ilyeneket sajnos nem tanítottak velünk.
Ja ok megnéztem az utóbbi pár évben elkövetett hozzászólásaidat az általad nyitott témákban. Ha azóta se fejlődött intenzívebben az elektronikai ismereteid (válaszodból sajnos azt látom, hogy nem sokat) akkor erősen felejtős ez a projekted kivitelezhetősége saját magadtól! Persze azért vagy itt , hogy kérdezzél ... de ha nem tudod értelmezni a válaszokat akkor lehet részben a válaszadónak is a baja , de ez részben téged is minősít.
Akkor meg sajnos nem csak Téged hanem azt az intézményt is minősíti ahol 1év alatt valamilyen elektronikai ismereti képzések után alapvető elektronikai áramkörök, fogalmak említése után vissza kérdezel ...
Habár az is igaz , hogy gyakorlati elektronika és villamosságtan, elektrotechnika elméleti alapjaival foglalkozó minta példa megoldó tantárgyai kissé eltérnek egymástól. Igaz az alapokat meg kell ismerni valóban. Csak sajnos ezek szerint a gyakorlati való életben áramköri szinten való használatát már nem ismertétek meg ![]() No akkor kezdjük ott , hogy mit is tudsz elektronikából ? De ez nem az a téma ugorjunk át a kezdőkérdések topicba !!! A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
Mellékletben található kapcsolások megfelelnek énnekem?
Igen , feltéve ha a 2 tranzisztoros erősítőd képes lehet közel 1/3 és 2/3 tápfesznyi jelet adni az 555 bemenetére.Mikiből kb 5 - 10 mV jel jön le.
Ezt kell kb 3 4 voltnyi szintre erősíteni utána mehet az 555 .... számoljál utána mennyit kell erősíteni a 2 tranzisztornak ![]()
Segítségeteket kérném, kinai klón Arduino Nano, Androidon Arduino Commander és Arduino droid programokkal nem interfészel, Chs340G es ic van benne és ez felel elvileg az usb kommunikációért.Androidra hogy lehet modosítani a drivert, hogy ezzel müködjön
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
Ez az erősitő biztos hogy nem képes erősiteni annyit rajta.
Szerintem ezt a változat nem kezdőknek való feladat lenne. Az kevés, hogy a mikrofon jelét megfelelő szintre erősíted.A processzor részére kellene még valami szűrőprogram is.Nem gondolnám, hogy a méhek összességében tiszta pl 300 Hz-t zümmögnének. Ha ez nem teljesül, akkor a frekvencia mérő igencsak összevissza ugráló értéket produkál.( kialakítástól függően, akár leolvashatatlanul)
Esetleg egy NE567-tel lehetne . Oda még lehet a belinkelt mikrofon erősítő is elég lenne. Ez viszont csak annyit csinálna, a beállított frekvencia megfelelő szintje esetén ad a kimenetén egy alacsony jelzést.
Inkább egy spektrum analizátor lenne jó. Ránézésre látni lehet, hogy mi van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |