Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeli zűrzavar, avagy a drótok, alkatrészek hatása a hangra
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   41 / 79
(#) (Felhasználó 46585) válasza akos11 hozzászólására (») Nov 17, 2015
Én csak azokra a dolgokra tudok válaszolni, amik mérhetők. Még nem láttam mérési metódust arra, amit kérdezel. De azért látatlanba megmondom a tutit: amelyik elbírja az áramot... Egyébként, az összecsavart vezetékek nem oltják ki a mágneses teret, ahogy írtad. Csak annyi történik, hogy mindkét vezeték nagyjából ugyanabban a térben van, ugyanaz a mágneses tér hat rájuk, ugyanaz a feszültség fog bennük indukálódni és mivel egy trafóra mennek, a trafón kivonódik egymásból ez az indukálódott feszültség. Ezért kisebb lesz a zavar. Az már egy másik kérdés, hogy ha marad is benne zavar, az mennyire kerül be egy erősítőbe és ez mennyi zavart okoz. Szerintem, semennyit. Vagy ha mégis, akkor egy hulladék a tápegység.
(#) Bakman válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 17, 2015
Nem értesz hozzá, nem vagy hifista.
(#) akos11 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 17, 2015
Ez jó válasz volt.Aki nem hifista csak műszaki oldalról nézi az soha nem érti meg ezt a misztikumot ami nem is misztikum.
(#) Hp41C válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 17, 2015
Az összecsavart vezetékeknek igenis van előnyük és alkalmazzák is sokfelé: UTP, USB kábel, nagytávolságú, nagysebességű RS485 vonalak. Sőt, a hálózati (230 - 400V, de még a középfeszültségű 6..30kV) kábeleket is összecsavarva fektetik.
- A vezetékek közeli elhelyezése kis sugárzó felületet eredményez, a felcserélések miatt a kisurárzás egy csavarási menetre közel nulla.
- A vezető erekben folyó áram mágneses tere kevésbé mozgatja a vezetékeket.
- A sodrás biztosítja, hogy egy teljes sodrási menetre a vezetékekben indukálódó feszültségek eredője 0.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) (Felhasználó 46585) válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 17, 2015
Hát, ezt én is tudom, de ugye amiket felsoroltál, azok nem egy tápegységet táplálnak? Egyébként, nekem egy 5m-es twisted pair-en keresztül kapja a jelet az erősítő a számgépből. Semmi probléma vele.
Kifelejtetted a felsorolásból, hogy sokkal mutatósabb, mintha csak úgy lóg két drót a semmiben...
Egyébként miért az egy teljes sodrási menet biztosítja azt, hogy az indukálódó feszültségek eredője nulla? Mert szerintem nem nulla, hiszen mindkettő nagyjából azonos térben van, tehát a külső mágneses tér mindkettőben ugyanazt a feszültséget fogja indukálni. Az más kérdés, hogy a fogadó hely a két dróton ébredő feszültség különbségét érzékeli, vagy dolgozza fel. Ezért ő aztán alig lát valamit ebből a feszültségből.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) q765 válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 17, 2015
Jólbeszélsz. Énis összecsavartam az autóm ECu kábeleit egyenként. Így nagyobb lett a fordulat, és kissebb a fogyasztás. Ilyenkor határozottabban tudja a kontroll junit, hogy mikor van zárás, és niytás. - így nagyobb fordulátszámra is tud nyitogatni. Tényleg. Ha nemhiszed, próbáld ki. Meg is kérdeztem tőle.

Ákos: Te vagy az az ember, aki azért nemvitt végig egy számítógépes játékot, mert nemment teljes felbontáson. - amikor meg ment újat akart.

Lehet ezt mérni. Hifisták megmég mindíg az elődjeikből táplálkoznak. Hallgasd meg őket.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) Hp41C válasza akos11 hozzászólására (») Nov 17, 2015
A négyzetes tartószerkezetek nem elég stabilak. Ki kellene egészíteni ferde tartókkal, hogy minél több háronszög jöjjön létre. Nézd nem a távvezeték oszlopokat. Ott ezeket a merevítéseket azért aklalmazzák, hogy az oszlop ne csavarodjon el a vezetékeket rázó, lengető széltől. Ebben az esetben pl. a lemezjatszót (a legmagasabban van) mozgathatja az épen lejátszott hang által keltett légrezgés, ami nemkívánatos modulációt okozhat.
Amikor a ferde elemekkel lkiegészített tartószerkezet sem bizonyult...dőnek.
(#) akos11 válasza q765 hozzászólására (») Nov 17, 2015
Üdv igazat mondasz a merci vezetékköteget meg néztem tényleg össze van csavarva sok vezeték képet is csináltam róla.
(#) Bakman válasza akos11 hozzászólására (») Nov 17, 2015
Igazábol én erre a hozzászólásra gondoltam, a sokezres hálózati kábel és csatlakozó miatt: Bővebben: Link.
(#) q765 válasza akos11 hozzászólására (») Nov 17, 2015
Én nem a vezetékeket csavarnám össze, hanem belülről az ereket.

NA mindegy, ez nekem már magas. Azért írtam, hogy tanulj "régebbi mozistáktól", mert ők már ezt végigjárták.

Egy helyen sem látok minden sarokban klímát, páratartalombeállítót. Ezek szerintem fontosabbak lennének. Talán ez jobban megérné az árát, előbb kapnál érte nóbeldíjat, mint ezért a butaságért..

Aztán bocs, hogy tegeztelek. Lehet tényleg tevagy Gyurcsány Ákos.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) akos11 válasza q765 hozzászólására (») Nov 17, 2015
A kábelezés hatása erősítőmön, és mivel már nem számított nekem az eredeti érintetlen állapota, ezért rászántam magam és kapott egy teljes táp átkábelezést aljzattal, még a hangszóró csatlakozókig is jutott, a jóféle Emanation belső kábelből. Az erősítőn belül a csatlakozási pontok mind meg lettek erősítve és az átkábelezés során szempont volt az erősítő maximális képességeinek a kiaknázása, ezt a belső kábel keresztmetszetének növelésével értem el.

Eredetileg egy kissé érces, visszafogott, ámde letisztult, viszonylag nagy áteresztő képességű hangkarakterrel rendelkezett. Érzékeny a jó áramellátásra, ennek hiányában könnyen elhanyagolja a mély energiák arányos belepumpálását a hangfalakba, és megszólalása kissé könnyű léptűnek tűnik. Korlátait hamar eléri a nagy energiát követelő magasabb színvonalú hangsugárzókkal kapcsolatban. Miután a belső csatlakozási pontok keresztmetszetét megnöveltem az átkábelezés során és hagytam kellő időt a kicserélt belső kábelezés bejáratására is, alapos tesztsorozatnak vetettem alá az erősítőt.

Hamar rá kellett döbbenjek alapvető enervált megszólalási jegyei teljesen megváltoztak. Teljes sávszélen energiától duzzadó, hatalmas löketű, tiszta, transzparens megszólalása levett a lábamról. Eközben az áteresztő képessége is még inkább előtérbe került, amivel meggyőzött arról, hogy az egyik legjobb ár-érték arányú erősítő, amivel érdemes foglalkozni. A tuning után egyértelműen a felső osztályba sorolom képességei és megszólalása alapján.
(#) (Felhasználó 116638) válasza akos11 hozzászólására (») Nov 17, 2015
Ez egy jó kis szűrő.
Egy próbát mindenképp megér.
(#) Moderátor hozzászólása q765 hozzászólására (») Nov 17, 2015
Ennyire azért nem kell a másikat degradálni. Ha Ő máshogy gondolja, próbáld érvekkel meggyőzni igazadról. sz.
(#) q765 válasza akos11 hozzászólására (») Nov 17, 2015
Akkor igazából csak rajtad múlott, hogy egy mijós cucc már 4et ér.
ezer forintból megoldódott.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) szamóca válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Nov 17, 2015
Az LRC zavarszűrőket távolítják el először a készülékekből a tuningra szakosodott cégek. Az infó az egyik hazai cégtulajtól származik.
(#) Moderátor hozzászólása q765 hozzászólására (») Nov 17, 2015
A magánlevelezést, (főként a másik beleegyezése nélkül) nem igazán illik a közösség elé tárni,
Sőt levéltitok is létezik.
Ha nem tudsz érdemben érvelni, hagyd, ne szólj hozzá! sz
(#) Secret válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 17, 2015
Idézet:
„"Meg kell-e húzni az amúgy nem használt leágazások furatához csatlakozó csavarokat vagy ki kell venni őket? "”


Jelentős szerepük van a hangkép teljességének kialakításában, úgy működnek mintha csak egy equaliser potmétereit tekergetnéd. Az én esetemben ezeknek a csavaroknak az állításával a hangkép szubsztanciális esszenciáját nagy türelemmel sikerült beállítani úgy, hogy közben semmit nem veszítettem a mély hangok kromogén konjugátjából.
Mindeközben a hangkép tömör maradt, nem hatolt át rajta a fluorescence in situ hibridisation sem.
Állítólag még jobb eredményt lehet elérni arany csavarokkal. Már megrendeltem őket, a jövő héten érkeznek Kínából.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) kameleon2 hozzászólása Nov 17, 2015
Sziasztok! Talán ér valamit a véleményem, hiszen pár évet lehúztam a Penna-Poor-nál. Volt főnökömnek van két olyan helye kialakítva, ami alkalmas arra, hogy egyáltalán meg lehessen rajta hallani a különbségeket. Az ilyen rendszerek éppen attól High-End kategóriájúak, hogy az átviteli útban nincs szűk keresztmetszet. Sok mindent láttam, hallottam tapasztaltam. Az is nagyon igaz, hogy ez egy óriási üzlet, nem a csórók hobbija. Szinte olyan, mint a verseny-yacht aranyozás. El kell keserítselek - ez nem hobby kategória, hiszen a felhasznált anyagok ára eleve magas. Láttam én is sok kísérletet hálózatok javítására. De.... a legjobb eredményeket nem hálózatról táplált erősítőkkel lehetett elérni, hanem például spirálcellás akkumulátorokról ellátott láncokkal. Hithű High-Endesek leginkább a tiszta, napelemes forrásról töltött akkumulátoros rendszereket kedvelték. Persze sok mindent lehet tenni a hangzás javítása érdekében és van benne nyilván kis mágia is. Lehet egészen a ház betápjától direkt, túlfeszvédelem mentes hálózatot kialakítani a High-End polcig, speciális kismegszakítókkal, dugaljakkal, Igen drága, aranyozott csatlakozókkal, tápkábelekkel, Shakti kővel, mert így biztosítod, hogy a legkisebb keresztmetszet ne a táp legyen. Az erősítőn belüli átkábelezésekkel, vagy 1,5 - 2MFt-os erősítőkkel, amik eleve ilyen gondossággal készülnek. De.... Én azt láttam, hogy mire az ember felépít egy ilyen rendszert - az minimum 30-50 millió Forint (nem elírás!) és csak egy dologra lesz jó. Elveszíti az ember azt, hogy élvezhesse a zenét. Ugyanis egy ilyen rendszeren - éppen a jósága miatt - minden apró hiba, baki előjön. Azaz a kedvenc CD-det és előadódat utálni fogod rajta. Mindig igyekszel maximalista zenehallgatásra törekedni, de az egyetlen dolog, amit érezni fogsz, az a birtoklási vágyad kielégülése lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) Orbán József válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 17, 2015
Az utóbbi megállapításod, hogy a jobb lesugárzással mit is érhetünk el.
Ezt én már a mezei JLH-val elértem, fele LP-met nincs értelme hallgatni...
Van az a pénz, aminél többet nem érdemes rákölteni, hiszen az első forrás is
tökéletlen általában.
Aztán egy db tökéletes CD, LP, SACD bűvöletében hajszolni az egyre jobbat (drágábbat) a hallgatásában...?
Nekem a zene érdekessége nagyobb súllyal esik latba, mint csak néhány tökéletes forrásanyagon kutatni az egyes jobban kivehető részleteket.
Ki így, ki úgy.
(#) kameleon2 válasza Orbán József hozzászólására (») Nov 17, 2015
Igazad van. De ennél az élet és mi magunk is színesebbek vagyunk. Ezért tud ez hatalmas üzlet lenni és szenvedély. Hiszen van aki a legújabb zenékre hajt - nekik ott az MP3. Van aki a jó, hallgatható zenére - no ott már nagyobb a szortiment: digitális SACD, DAC-ok, CD-k. De ott az analóg technika is: LP lemezek és lejátszók, Orsós magnók, Régi tekercses mozigépek optikai-hang lejátszói, kazetta, video technikával szalagra vett audio, acélszalagos magnó, fonográf - határ a csillagos ég. Igen - az egyik legfontosabb a hangfal. Na ebből is jó nagy a választék. Ember legyen a talpán aki csak végig lenne képes hallgatni, vagy akár csak fel bírná sorolni - mi mindenen lehet a zenét megszólaltatni. No és persze a forrás. Szerencsés vagyok, mert van egy egyedi Float fejhallgató prototípusom. Még az AKG-tól került hozzám. Nekem ez az egy fejhallgató elég volt ahhoz amiről írtál. Eredetileg kifejezetten studio célra, zaj visszahallgatásra készült. Egyedi tekercseléssel, burkolatokkal, technológiával. Csak a kábeléhez mellékeltek egy 80 (nem elírás) oldalas leírást, amiben megemlítik, hogy a zsinór anyagának üzemszerűen kell elviselnie, ha odacsípik a fiókkal, vagy rámennek a görgős székkel. Ezt a fejhallgatót felvéve belehallgattam egy Bach orgona CD-be (ma is megvan). Hangfalon nem, de ezen a fejhallgatón tökéletesen lehet hallani, amint az orgonista a billentyűk leütése előtt levegőt vesz. Frenetikus élmény! De például TV-t nézni vele - büntetés. Esti TV-zéshez használta a testvérem a másik példányt (eleve 2db létezik belőle One és Twoo jelzéssel). Idegesítő volt, hogy egy műsor nézése közben az ember hallotta a háttérben a jövés menést, vagy amikor valaki cigarettára gyújt, arrább tol egy létrát stb...
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 17, 2015
A fajhallgató (már a jobbak) egyébként is más kategória, mintha nem is azt a zenét hallgatná az ember ami a dobozokból jön. De ez valahol érthető is, ott milliméterekre van a fül a hangszórótól, a dobozoknál meg van egy jó bonyolult teremakusztika alapból, de a hangdoboz is úgy összemossa már a hangokat hogy sosem hallod belőle azokat a hangokat, amiket egy fejhallgatóban igen.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 17, 2015
Hát, ez nagyon így van. A napokban hallgattam Fox-ot, egész furcsa volt, hogy a csajszi miket énekel még, amit hangfalakon nem is hallottam eddig. Pedig ez nem egy szuper fejhallgató, csak egy Sennheiser HD 520. Gondolom, ezért is nagyon nem mindegy, hogy a lehallgató helyiség hogy van becsillapítva.
(#) ronin75 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 17, 2015
Hidd el tudnék újat mondani.
Mi számít hatalmasnak? Nézőpont kérdése. Vannak ilyen cégek. Megélnek. Úgy, hogy nem olcsó tucattermékeket árulnak. Egy magasabb árkategoriájú terméknél nagyobb lehet az árrés, haszonkulcs is. Eladsz egyet és megvan a havi bevétel.
Ha az univerzumot nézed, minden mindenre hatással van. Van aki hisz benne, van aki nem. Van aki hallja, van aki nem. Azt nem értem mi ezzel a baj? Ha nem hiszel benne, vagy nem érdekel egy téma, akkor miért kell ezzel foglalkozni? Az ateisták sem állnak a templomok elé, hogy a bemenni készülő hiveket zaklassák.
Ha például cső és csö vagy tranzisztor és tranzisztor között is van hangbeli különbség egy erősítőben, akkor egy kábeltől miért ne lehetne más?
Hozzáteszem semleges vagyok a témában. A fülem se jó, és anyagilag sem vagyok ott, hogy ez meghatározó dolog legyen az életemben. Zenét is csak kedvtelésből hallgatok.
Az embereknek vannak, hobbijaik, "lövéseik". Ki erre költ, ki arra. Hogy kézzel fogható, hallható haszna van-e? Nem mindegy? Érezze jól magát.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
(#) P_Laszlo válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 17, 2015
Ez remek, biztosan hallja. De oda-vissza működik a tolerancia, ne sérüljön be a hívő, ha valaki megkéri, hogy demonstrálja a dolgot. Legfeljebb kiderül, hogy azt nem lehet (legalábbis az előadott formában).
Mert egyébként tök jól mérhető hatásai és paraméterei vannak a kábeleknek. Csak nem láttam még olyan hangsugárzót, aminek valamelyik hibáját már csak egy kábelcsere képes orvosolni.
(#) kameleon2 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Nov 18, 2015
Szerintem azért nem érdemes ezen vitatkozni, mert mindenkinek van érve. A tény: van ilyen, vannak rá gyártók és vannak rá vevők. Isten létezését is nehéz bizonyítani mégis milliók ülnek a templomban vasárnaponként. Kár ezen rágódni. Akit érdekel és aki valóban vette rá a fáradtságot, hogy elmenjen mondjuk legalább egy Hi-Fi Show-ra azoknak van alapjuk véleményt formálni. Akik csak kötözködnek - először menjenek el ilyen helyekre. Ha semmi különbséget nem vesznek észre - akkor úgyis a fülükkel van a baj. Azon pedig semmilyen kábel nem segít. Maximum egy 2cm -es gumírozott darab - füldugóként
(#) nagym6 hozzászólása Nov 18, 2015
Egy teremben, és szabadban hallgatva ugyanazt, jócskán más lesz a hangzás. Ekkora a terem hatása, még a jó akusztikájú teremhez képest is jelentős a különbség. Nyilván a felvevő stúdió teremakusztikája is valamit beleszól a hangba. Ezek mellett érdemes-e ennek töredéke hibákat javítgatni.
De mi is a HiFi hang, az etalon. Ha felveszünk valamit egy előadóteremben, azzal egyező a HiFi, az akusztikai hibákkal és elhangolódó hangszerekkel együtt? Mert ugyanaz az előadás másik helyszínen más hangzású lesz. Melyik a HiFi.
(#) mineral válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 18, 2015
Érdekes téma ez. Nekem most egy 20 éves Philips "Hifi"-m van. amit egy 850 Forintos USB-s hangkártya hajt... Sokféle zenét hallgatok. Jazz-en Blues-on át a Prodigyig mindent. CD-n, MP3-ban. Sőt elkövetem azt a hibát , hogy Youtubról hallgatok zenét. Nem vagyok igénytelen a fülemre de ez nekem bővel megfelel. Sőt zenehallgatás közben a hangtérbe bedobolok az asztalon, az asszony fenekén, sört bontok, forró olajat sercegtetek a teflon serpenyőben, barátokkal beszélgetek és sorolhatnám. Eddig soha nem zavart a kábel hangja. Inkább zavart a hangtérbe Manyinéni fűnyírózása, Peti gyerek krosszmotorozása a járdán, A Family Frosztos autó idétlen nyervogása. A kábel hangja valahogy nem zavart sosem... De ez így a jó. Én nagyon boldogtalan lennék , ha egy több milliós hangrendszer előtt a karosszékben üldögélve a tápkábelek hangterét hallgatnám...
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
(#) akos11 hozzászólása Nov 18, 2015
Emberek tejesen elkanyarodtunk a témától. Itt kábel készítésről és annak hangjára gyakorolt hatásáról lenne szó.
várom a konkrét kábeleket és hangjukat.
Ki milyet csinált milyen anyagokból hogyan?
A zavarszűrős konnektora van valakinek ott jobb a hangzás?
Erre várom a válaszokat.
Csapjunk a lovak közé.
(#) Massawa válasza akos11 hozzászólására (») Nov 18, 2015
Az én kábelei egyenesen süvitenek, ha a lovak közé csapok velük.....
(#) mineral válasza akos11 hozzászólására (») Nov 18, 2015
A hozzászólások 99%-a csak trollkodás ha még nem tűnt volna fel. Egy 1,5m-es kábeltől nem fognak csodák történni... Ha konkrét kábelekre hangokra vagy kíváncsi menj el "hájend" szaküzletbe. Ott megmondják neked a tutit és azt is , hogy a mostani rendszered miért nem jó úgy ahogy. Inkább vegyél még ezt meg azt... És majd akkor talán elégedett leszel tíz percig. Mert megint jön valaki aki elmondja, hogy ez a kábel nem jó ezzel a dugóval mert Raul Midon hangja fehérnek hallatszik...
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2015
Következő: »»   41 / 79
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem