Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   385 / 580
(#) botesz válasza teglascs hozzászólására (») Nov 9, 2015 / 1
 
A kolega elmondott előttem mindent.A ruhaszaggatásra csak egy magyarázat lehet.hogyha a hajtással ellentétes oldalon elkopik a gumi közdarab akkor azon az oldalon lóg a dob és szét szokott repedni a mosódob ez okozhatja a ruhaszaggatást.Vagy a ruhák simán csak nem bírják a gépi mosást.
(#) teglascs válasza botesz hozzászólására (») Nov 10, 2015 /
 
Botesz, köszi neked is.
(#) Gafly válasza teglascs hozzászólására (») Nov 10, 2015 /
 
Még egy szavazat a tetőbimetálra, nem centrifugálás ügyében...
(#) teglascs válasza Gafly hozzászólására (») Nov 10, 2015 /
 
Köszi, szomszéd.
(#) cubailaci hozzászólása Nov 10, 2015 /
 
Sziasztok! A fórumot bogarászva évek sora alatt a mosógép ill. mosogatógép problémáimat Nektek köszönhetően mindig sikerült megoldanom. Most viszont megakadtam. Elektra bregenz waf3760 mosógép paneljáról sikerült lerobbantani a t8-as tranzisztort, és seholsem találok rajzot a panelról, hogy kiderítsem a tranyó számát. Ha valaki ebben tudna segíteni azt nagyon megköszönném. Üdv: cubailaci
(#) hoize2 válasza teglascs hozzászólására (») Nov 10, 2015 / 1
 
Lehet kondenzátor ami a motornál van, nem a zavarszűrő! De 99% a tetőbimetál lesz a hibás!
Azt meg könnyen ki lehet deríteni. Ha lehúzod róla a két vezetéket és direktbe kötöd úgy mennie kell! Ezt mind a két oldalin bár nem biztos hogy mind a kettő rossz! Lehet így is használni de ez amúgy biztonsági szerepet játszik elsősorban.
Ez nem engedi kinyitni a tetőt centrifuga alatt. A nélkülözése okozhat olyan balesetet pl ha elmegy az áram kinyitják a tetőt belenyúlnak majd hirtelen visszajön az áram és nagy fordulaton újra megy a centrifuga!
Szóval ha ezzel van probléma érdemes beszerezni ilyet! Energomaton meg kezdeti Energolux-on kétvezetékes a kései Energoluxokon már 3 vezetékes!
(#) teglascs válasza hoize2 hozzászólására (») Nov 11, 2015 /
 
Köszi! A gép jelenleg szerelőnél van, várom a visszajelzését, mert előzetes árajánlatot kértem, mielőtt 30ezerért nagy sebbel-lobbal megjavítja.
(#) csapo1002 hozzászólása Nov 11, 2015 /
 
Üdv mesterek! Rámértem a vízszint szabályzóra és a következőt tapasztaltam: üres állapotban a 22-es és 21-es érintkezők mérésénél mutatott bizonyos értéket, míg belefújásra a 24-es, 21-es, illetve a 11-es és 14-es. Véleményt szeretnék kérni, hogy ez így jó-e? Korábban jeleztem, hogy az a probléma a mosógéppel, hogy ruha nélkül fűti a vizet, ruhával viszont nem! A segítséget, választ előre is köszönöm!
(#) yulo5310 válasza csapo1002 hozzászólására (») Nov 11, 2015 /
 
A fűtés csak a víz rátöltése után kapcsol be,mert elsőre nem folyik be annyi víz hogy kapcsolni tudjon. Légsűrítő rendben van?
(#) botesz válasza cubailaci hozzászólására (») Nov 11, 2015 /
 
Kép a panelról: Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) cubailaci hozzászólása Nov 11, 2015 /
 
Sziasztok! Botesznak köszönöm a válaszát, de sajnos nem kerültem közelebb a megoldáshoz mert ebből nem tudom kideríteni a tranyó számát. Mint fentebb írtam a t8 tranzisztor számát szeretném kideríteni. Elektra Bregenz waf 3760. Üdv: cubailaci
(#) cubailaci hozzászólása Nov 13, 2015 /
 
Sziasztok! Újra próbálkoznék. A hibajelenség: Elektra Bregebz waf 3760, nem fűt ill. öblítéshez túl sok vizet enged be, de ezektől függetlenül teljesen végig mennek a programok. Fűtőszálat cseréltem mert vízbe mártva szivárgás volt a szál és a test között. Ntc-t szintén cseréltem. A paneról lerobbant a t8-as tranzisztor vagy triac aminek a számát nem tudom megszerezni,(itt a fórumon sem kaptam érdemleges választ). Googli képekből sikerült kideríteni,hogy a Blomberg waf 1220 ill. waf 7360 gép paneljával megegyezik. Tehát továbbra is a kérdésem, hogy az Elektra Bregenz waf 3760, Blomberg waf 1220, Blomberg waf 7360 panelokról a t8 tranzisztor vagy triac számát, vagy a kapcsolási rajzot valaki meg tudná-e adni. Köszönöm a segítséget. Üdv: cubailaci
(#) palko0125 válasza cubailaci hozzászólására (») Nov 13, 2015 /
 
Szia!
képet küldj már a panelról.
Valamint, nézd meg a T8 mit működtet, (relét, vagy direktben mágnesszelepet, stb.) Ha ez megvan, keress a panelon másik relét, .... amit működtet a T8, és nézd meg az azt működtető Tx elemet. valószínű ugyanolyan kell a T8 pozíciójában. A botesz által linkelt kép alapján én úgy látom, hogy egy relét működtet a T8 és valószínű, hogy ez a relé kapcsolja a fűtést.
Üdv, Palkó.
(#) renegat74 hozzászólása Nov 14, 2015 /
 
Sziasztok! 60 kOhm körüli NTC-t keresek,akinek esetleg akad a láda fiában az kérem jelezze!!!Kösziiiiiiiiiiiii!!!
(#) botesz válasza renegat74 hozzászólására (») Nov 14, 2015 /
 
Milyen gépbe kell?
(#) vwzsolo hozzászólása Nov 14, 2015 /
 
Sziasztok segítség kellene van egy samsung p 801 es mosógépünk amin ajtózárat cseráltem mert az elöző megadta magát annyira hogy leverte a biztositékot is. triakot már cseréltem mert az is elszált.
Azóta ha becsukom az ajtót azonal elkezd szivatyúzni meg fűteni ill bezárja az ajtót. Ha nem csukom be akkor tudok váltani a programok közőt, de amint becsukom megbolondul, mi lehet a baj? Kis babánk van gyorsan kellene megoldás.
Köszi sziasztok
(#) renegat74 válasza botesz hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Szia Botesz!Egy Indesit IDE44 mosogató gépbe kellene.
(#) tibec válasza vwzsolo hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Szia! Esetleg a szintszabályzó nem ragadt be? Ha összeragadtak az érintkezők, akkor csinálhatja amit felsoroltál, mert mindkettőt kapcsolja! Esetleg az alaplapon szállt el még valami, ami miatt állandó feszültséget kapnak!
(#) botesz válasza tibec hozzászólására (») Nov 16, 2015 /
 
Na igen csak abba gépbe emlékeim szerint induktívos szintszab van.vagyis 110% hogy az a zárlat bejjebb ment mint kellett volna.
(#) tibec válasza botesz hozzászólására (») Nov 17, 2015 /
 
Én nem tudom, milyen a szintszabályzója, de az induktívos is tud érdekes dolgokat produkálni. Azt viszont kérdezem, ha a szintszabályzó jól működik, akkor elméletileg nem fűthetne, amíg a vízszint nem elegendő. Esetleg kerülő úton kaphat feszkót a fűtőbetét? A szivattyúzás is érdekes, amennyiben jó a szintszabályzó. Azt értem, hogy a zárlat máshol is megvan, de akkor a szintszabályzónak is rossznak kell lenni, nem?
(#) botesz válasza tibec hozzászólására (») Nov 17, 2015 /
 
Pont azt magyarázom hogy ha induktívos a szab akkor azon nem viszi keresztül a fűtéskört. 3hajszálvékony vezeték van rajta semmi több.És logikus is hiszen nincs benne semmilyen kapcsoló.
(#) tibec válasza botesz hozzászólására (») Nov 17, 2015 /
 
Mint már korábban említettem, nem szakember vagyok, csak amatőr. Viszont, így már felfogtam, amit először akartál megértetni velem. Íme, lám, mindig tanulok valamit! Köszi a segítséget!
(#) cubailaci hozzászólása Nov 18, 2015 /
 
Szia Palko 0125 ! Botesz által belinkelt kép megegyezik az én panelommal. Nekem ugyan van képem a beültetésről, de a nyák oldalról nincs. Így ez nem hiszem , hogy segítene. Hét végén nem volt időm nagyon belemerülni a gépbe, viszont azt megnéztem, hogy a panelon van 5db z0 109 ma triac, lehet t8 is ilyen volt. Rendeltem pár darabot, szombatra ígérték. Egyébként az elszállt triac melletti kis relé a vízszint elérése után kapcsol, indítja tovább a programot. Köszönöm a segítségedet, hét végén fojtatom. Üdv: cubailaci
(#) Steve King hozzászólása Nov 19, 2015 /
 
Energolux mosógépem van, az a gond vele, hogy mindent végigcsinál a programban, kivéve a centrifugálást Csak zúg, mint a "váltóáram" és nem mozdul. A fedél mágneskapcsoló és a bimetálkapcsoló jó. MI lehet a baj?? Steve
(#) yulo5310 válasza Steve King hozzászólására (») Nov 19, 2015 /
 
Ki kell cserélni a bimetallt,ami elől,középen van a lemez alatt. De akár segédfázis szakadás,és a 16 mikrós kondi is lehet a hunyó!
(#) szepsy hozzászólása Nov 19, 2015 /
 
Üdv.

Előltöltős Indesit mosógép, zörög a két lengéscsillapító, ha megfogom a műanyag részét abba hadja.
Csere az egész vagy lehet rajta cserélni valamit külön?
(#) yulo5310 válasza szepsy hozzászólására (») Nov 19, 2015 /
 
Csere,és párban!
(#) botesz válasza Steve King hozzászólására (») Nov 19, 2015 /
 
Valószínűleg zárlatos a motor centrifugatekercse.
(#) tibec hozzászólása Nov 20, 2015 /
 
Sziasztok!
Egy Fagor FE948 géppel kapcsolatban kérek segítséget. A programot végig viszi, de a centrifugázást nem csinálja. Elindul a szivattyú, de a dobot ugyanúgy forgatja jobbra-balra, mint mosási programban. Ha csak centri programot indítok, akkor is ugyanazt csinálja. Elindul a szivattyú és mindkét irányba forgatja a dobot, majd a program végén leáll és kikapcsol. A panelján nem látok elváltozást, a forrasztások rendben. A tacho 187,8 ohm. Szénkefék jók. Hol keressem a hibát? Ez a gép még mechanikus programkapcsolós, esetleg abban is lehet a hiba?
(#) hellboy0102 hozzászólása Nov 20, 2015 /
 
Sziasztok!

Egy Samsung WF0500NXW típusú géépel van problémám. Csukott ajtónál, a program indítása után dE hibakódot ad, vagyis door error. Az ajtó pedig be van csukva, és ezért egy program sem indul el, a lakat lámpa sem világít. Az ajtókapcsoló már cserélve lett és nem változott semmi. Esetleg valakinek van valami ötlete a problémára?

Válaszokat előre is köszönöm.
Következő: »»   385 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem