Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   130 / 259
(#) Atti128 hozzászólása Nov 25, 2015 / 1
 
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy: Indesit DIS 16 A mosogatógép rendben működik használja az öblítőt is csak az öblítő visszajelző lámpája folyamatosan világit. hiába töltöm fel nem akar "elaludni" a lámpa.
mivel fogy a tartályból ezért gondolom hogy használja is.

Köszönöm: Attila
(#) gernerakos hozzászólása Nov 25, 2015 /
 
Üdv!
Van egy Miele mosogatógépünk, valamelyik az első képeken felsoroltak közül.
Az a probléma, hogy a többi képen látható alkatrész elöregedett, több helyen is ereszt. A tömítés szinte teljesen eltűnt, és a egy másik helyen is el van repedve. Ezt kéne cseréni. Az a kérdésem, hol lehetne ilyet szerezni, esetleg érdemes próbálkozni a javításával?
Vagy marad a szerelő?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza gernerakos hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Itt próbálkozz. Ha nem találod a megfelelő alkatrészt, (ami könnyen lehet, mert elég nehéz keresni az oldalon és nincs is fent minden)d fel őket és segítenek.
(#) gernerakos válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Köszönöm! Milyen néven keressem ezt az alkatrészt, mi ez?
(#) zolika60 válasza gernerakos hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
A nevét nem tudom, de majd botesz erre jár és megmondja. Ha meg nem, vidd magaddal a boltba.
(#) botesz válasza gernerakos hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Szia!Az orczy-t felejtsd el aranyáron vannak ott az ilyen dolgok.Inkább a Miele magyarországi kirendeltségét keresd meg de azt most mondom hogy nem két fillér(a sótartály fedél 15 ezer!)
(#) botesz válasza Atti128 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Valószínűleg fennakadt az úszója.
(#) gernerakos válasza botesz hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Gondolom a szerelőt hívok se lesz olcsóbb, sőt. Megpróbálom mindkettőt, ahol olcsóbb ott vesszük meg. Ehhez viszont jó lenne tudni, hogyan is hívják ezt.
(#) botesz válasza gernerakos hozzászólására (») Nov 25, 2015 / 1
 
Szerelőt ne hívj ehhez nem kell. Írsz egy emailt a kirendeltségnek.Fogsz kapni egy robbantott rajzot azon kiválasztod a megfelelő alkatrészt és ez alapján megrendelik.De ha gondolod megkérdezem a kollégámat hátha van neki bontott.
(#) gernerakos válasza botesz hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Köszönöm nem kell megkérdezni, a bontott alkatrész szerintem nem húzná sokáig. Holnap majd írok nekik, meg mellékelem ezeket a képeket, hogy ilyen kell. Aztán meglátjuk mi lesz.
Köszönöm a segítségedet.
(#) NemodaBuda2 hozzászólása Nov 25, 2015 1 /
 
Üdvözletem a Szakiknak!

Egy Candy CSF 4590 E sajátkezűleg javított mosogatógépem van, mint arról fentebb július 14-től már értekeztünk.
A javítás, megbontás esélye miatt nem akartam sót betölteni az üzemi próbákhoz, így a lágyító sót is helyettesítő - bár ezt nem értem - Jar mosogató tablettát vettem. A javítás óta tehát Jar mosogatószert használtam, mely most fogyott el. Betöltöttem a sót, de nem szűnt meg a sóhiány jelző világító jelzése pedig már néhány nap is eltelt. Vajon miért jelez még? Mi lehet a hiba, mit ellenőrizzek ?
Mi a sóhiány jelzésének elve? A sótartály külsején van az érzékelő, belül pedig tagolt labirintusos tartálybelső van, úszóra nem emlékszem, lehet az érzékelő takarta. Orczy-nál cikkszáma 480140101036. Kellene úszónak lennie? Volt valakinek ilyen kiszedve is a kezében? Lehet, hogy a gép fejreállításakor kiakadt (leakadt) az úszó?
Várom a segítő észrevételeket, ötleteket, tanácsokat. Köszönettel.
(#) debiani hozzászólása Nov 26, 2015 /
 
Üdvözletem a hozzáértőknek!
Valamikor régebben kértem segítséget egy FAGOR LF-068IT típusú mosogatógép lehetséges hibájáról. Sajnos a mai napig nem sikerült megjavítani. Már kezdem feladni. A hiba még mindig, hogy felforralja a vizet! Az már biztos, hogy nem termosztát hiba, mert akkor másként sipolna, vagyis többet meghogy ki is lett cserélve. Sajnos már olyankor is jelzi, hogy felforr a víz amikor nem, de ezt ritkábban! A kérdésem a következő lenne van e itt olyan személy aki esetleg alkatrésznek megvásárolná?? Már van 2 szerelőtől ajánlat akik voltak javítani, de gondoltam itt is megkérdezem mivel elég sok segítséget kaptam korábban. A másik kérdésem az lenne ha vásárlásban gondolkozom milyen tipusú készüléket érdemes vásárolni??
Üdvözletem és köszönöm a segítséget!!
(#) botesz válasza debiani hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
Ha újat akarsz mindenáron venni akkor a legolcsóbbat.Használtan siemens/bosch vagy miele.hol van agép és mennyit kérsz érte?
(#) debiani hozzászólása Nov 27, 2015 /
 
Hali botesz!
Használtat nem veszek csak újat azért kérdeztem a márkát melyik tipus a megbizhatóbb! Persze nem akarok nagyon drágát sem! Köszi az infót én is a bosch felé hajlok!
A gép Csomádon van és még nem tudom mennyit lehet érte kérni most várom az ajánlatot, az előző szervizesektől. Nem tudom az ilyen gépek árát de körülnézek!
Üdv debiani
(#) Sobri hozzászólása Nov 28, 2015 /
 
Sziasztok!CANDY mosogatógépem van, a vizet sem veszi fel csak búg vagy csikorog ha bekapcsolom.Nagyon ritkán használom lehet ez a hiba vagy használattól független.A hátulját levettem de nem lettem sokkal okosabb.Tudtok benne segíteni,hogy merre tovább, meg tudom javítani szerelőnékül ?
(#) Sancalex hozzászólása Nov 28, 2015 /
 
Segítséget szeretnék kérni!
Egy Whirlpool ADP 6836 WH típusú mosogató gépünk van, ami az utolsó hetekben erősen opálosra mossa a tányérokat, poharakat és a felső tálcán a lefele fordított poharak belsejébe zsíros étel maradékok kerülnek mosogatás után megszáradva, holott csak tea vagy tej volt abban a pohárban mosogatás előtt.
A belső szűrő poharat és a fém szűrőt kitisztítottuk többször is és mosogatógép tisztítóval is indítottunk már programot de ugyan úgy fen áll a probléma. A szűrők a helyükön vannak! Só, öblítő és márkás mosogatógép tablettával üzemeltetjük 2 az 1- ben állásban.
A lakás víznyomása nem változott, a kifolyó csőbe 1 méterig lelátni lerakodás nem látszik. Kb: 7-8 éve vettük újonnan és heti 4-5 mosogatást indítottunk vele.
Hibakódot nem hoz a gép, a programok végigmennek, csak az edények piszkosak (
(#) botesz válasza Sancalex hozzászólására (») Nov 28, 2015 /
 
A felső kosár mosogatókarjának hátsó csatlakozásánál van egy tömítes.nézd meg hogy az jó e.ha jó akkor vagy nem adagolja rendesen az öblítőt vagy a vízlágyítással lesz probléma.
(#) botesz válasza Sobri hozzászólására (») Nov 28, 2015 /
 
Lehet hogy megszorult a keringető szivattyúja vagy dugulás van a befolyó csőben.
(#) botesz válasza debiani hozzászólására (») Nov 28, 2015 /
 
Tőkmindegy milyet veszel 5év után úgyis kidobod.
(#) Atti128 válasza botesz hozzászólására (») Nov 28, 2015 /
 
Szia!
Köszönöm a választ de visszakérdeznék: Ennek nem a Reedcső adja a jelet?
(#) botesz válasza Atti128 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /
 
De igen.
(#) Atti128 válasza botesz hozzászólására (») Nov 29, 2015 /
 
Tehát az úszó ad jelet a reed csőnek ha jól értem. Köszönöm.
(#) nzsolt hozzászólása Nov 29, 2015 /
 
Sziasztok,
Van egy Elektrolux RealLife XXL mosogatógépünk, ami mosogatás közben leveri a biztosítékot (csattanás, durranás is hallható a gép felől), biztosíték visszakapcsolása után működik egy pár percig, majd megint leveri a biztosítékot (amper szag is volt). Hibaüzenet nincs rajta.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj, vagy volt már ilyen problémája, a fűtőbetétre gyanakszom, de nem tudom hol található benne, hol kell megbontani. (Kikapcsoltam, javításig marad a kézi mosogatás)
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Sancalex válasza botesz hozzászólására (») Nov 29, 2015 /
 
Kiszereltem az egész műanyag csövet a helyéről, az általad írt két darab tömítés rossz állapotban van. Viszont észre vettem, hogy mindkét forgó kar (szerintem) nagyon kileng. A tengelyhez nézve a kar végén 2-2.5 cm a fel le mozgás. Itt is láttam egy sárga csúszógyűrűt, tömítést vagy mi az. Nem kéne ezt is cserélni vagy ennek ekkora a kilengése?
A felső polc csúszkájának az külső végén jobb oldalról hiányzik a műanyag elem, a bal oldaliból meg egy kicsi darab hiányozhat, mert látszik a törés nyoma. Ettől járhat könnyen a felső polc? (az új mosogató gépeknél mintha megszorulna betolt állapotban)
Nincs erről a gépről valakinek egy robbantott ábrája?
(#) botesz válasza nzsolt hozzászólására (») Nov 29, 2015 /
 
Tuti fűtőbetét lesz.Alul van a 2 oldalát az aljàt és az elejét (alul) tudod levenni.
(#) EWT válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 29, 2015 /
 
Szia!
Most volt időm megnézni, és nincs tálca. Képeket csatoltam.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
(#) amurcsuka hozzászólása Nov 30, 2015 /
 
Sziasztok!

Adott egy 12 éves aquastopos AEG mosogatógép. Hibája az volt, hogy az aquastopos szelep zárlatos lett, a panelon a kapcsoló diac elhajította a kalapját, védelem volt benne így a proci megúszta. Gondoltam teszek bele egy sima szelepet, a 10000Ft körüli aquastopos cső helyett. Működött is de a labirint bizonyos nyílásából és a túlfolyóból folyt a víz, vízvételkor. Jobban szemügyre vettem az eredeti szelepet, és volt rajta egy felirat miszerint: 4l/min. Nem nyitottam meg teljesen a vízcsapot, ekkor nem folyt a víz a nem kívánt helyen. Ezek szerint az eredeti szelep átfolyást is szabályozza, furcsa számomra. Lehetséges ez? Tény, hogy a labirintban nincs semmi, kapcsoló sem úszó, átfolyás mérő sem, csak egy nyomáskapcsoló. Máshol nem igen találok erre utalást.
Köszönöm a válaszokat!
(#) NemodaBuda2 hozzászólása Nov 30, 2015 /
 
Üdvözletem a Szakiknak!

Egy Candy CSF 4590 E sajátkezűleg javított mosogatógépem van, mint arról fentebb július 14-től már értekeztünk.
A javítás, megbontás esélye miatt nem akartam sót betölteni az üzemi próbákhoz, így a lágyító sót is helyettesítő - bár ezt nem értem - Jar mosogató tablettát vettem. A javítás óta tehát Jar mosogatószert használtam, mely most fogyott el. Betöltöttem a sót, de nem szűnt meg a sóhiány jelző világító jelzése pedig már néhány nap is eltelt. Vajon miért jelez még? Mi lehet a hiba, mit ellenőrizzek ?

Mi a sóhiány jelzésének elve? A sótartály külsején van az érzékelő, belül pedig tagolt labirintusos tartálybelső van, úszóra nem emlékszem, lehet az érzékelő takarta. Orczy-nál cikkszáma 480140101036. Kellene úszónak lennie? Volt valakinek ilyen kiszedve is a kezében? Lehet, hogy a gép fejreállításakor kiakadt (leakadt) az úszó?
Esetleg a só nem tetszik neki? Javított már valaki ilyen hibát?

Várom a segítő észrevételeket, ötleteket, tanácsokat.
Köszönettel.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
(#) botesz válasza amurcsuka hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Az az aqua stop os cső sajna kell rá!Nem muszály pont eredetit másik gépé is jó rá.Van benne gy nyomáscsökkentő hogy ne nyomja szét a labirintot mikor tölt.Amúgy 10 ezer nem is sok érte siemens/bosch hoz csak a szelep(cső és egyéb sallangok nélkül!) 13 e Ft!
(#) botesz válasza NemodaBuda2 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Vagy nem regenerálja be sót és emiatt nem nem megy fel az úszó vagy tényleg felakadt.Egy reed csövet kapcsol ennyi az egész.A sót helyettesítő tabletta csak parasztvakítás,felejtsd el.Amúgy a betöltés után kell neki 2-3 mosogatás mire beáll és kialszik a jelző.
Következő: »»   130 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem