Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1099 / 1269
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Szia!
Igen épp most akartam irni, hogy egy korábbi hozzászólásban megtaláltam, hogy hova is kell kötni, igy már biztos voltam a dolgomban.
Viszont a helyzet nem jó mivel az izzó felvillan, de utána egyből ki is kapcsol a táp.
Ebben nem lett cserélve a primer tranyó még a gyári van benne (nem úgy mint a múltkori TV ben ). Viszont így hogy kicseréltem a primer körben a nagy puffer elkon kívül az összeset így szerinted mivel kellene folytatnom (vagy cseréljem ki azt is hátha)?
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Fixen kötötted be majd így kapcsoltad be a készüléket?
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Először bekapcsoltam a tápot, és akkor csatlakoztattam. De most hogy kérdezted fixre kötve is lekapcsol ugyan úgy. Egyébként a fixre kötés a megfelelő?
(#) Mircsof válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Van egy poti a TEA2029CVG IC közelében ezt tekerve a szekunder feszültségek változnak valamennyit. Viszont feltűnt, hogy a poti állásától függően, (na nagyobb feszültség értéket állítok be akkor a táp a 60W izzó nélkül is kikapcsol, h kisebb értéket állítok be akkor izzó nélkül bekapcsolva marad.
Bizonytalan vagyok, hogy merre keressem a hibát. A primer oldalon kellene kutakodnom?
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Ha bekapcsolás után kötöd rá az izzót, akkor könnyebben megszólal a rövidzárvédelem, mintha eleve rá lenne kötve.
(#) stevepapa válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Könnyen, és sűrűn előfordul ezeknél ennyi idős korban a sortrfó hiba. Jellemzően elindul, sőt a n.fesz is egy pillanatra és leáll. Vizsgéld át a trafót nem látni é rajta kidudorodást. A n.fesz kimenetnél szenesedést, valamint a trafó lábainál a forrasztásokat. Ha valamelyik, főleg testláb kontakthibás akkor is így viselkedik.
(#) Mircsof válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Idézet:
„Ha valamelyik, főleg testláb kontakthibás akkor is így viselkedik.”

Ha ez lenne a hibája akkor folyton letiltana nem? Most viszont ha nincs terhelve akkor "működik" a táp. Akkor kapcsol le ha terhelést kötök rá (60W izzó a sortáp tranyó kollektor és test közé) vagy akkor is kikapcsol ha visszarakom a sortáp tranzisztorát. Viszont ha az izzó van akkor még "nincs" szerepe az áramkörben magának a sorfatónak, vagy tévedek?
Az a Baj, hogy nem igazán tudom merre keressem a hibát, mi változik az áramkörben ha az izzó be van kötve, amire azzal reagál, hogy kikapcsol.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2015
(#) stevepapa válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
A védelem kapcsol ki, a táp hiába működik rendesen. A TEA proci figyeli a sor, és kép jeleit, amennyiben azok nem jelennek meg időben, illetve torz alakkal érkeznek vissza letilt. Leállítja a tápot a készülék védelmében. Az izzó a táp méréséig szükséges, ha 60-70w-s izzóval a sortáp megjelenik, a többivel együtt akkor a táp jó. Nagyobb wattszámú izzónál már zárlatot észlel és lekapcsol. A függő körben is nézz körül. Tehát ne keverjen meg az izzós próba.
(#) Mircsof válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Frontális baleset volt Igaz nem tudom mitől, mivel csak annyi történt, hogy kikapcsoltam elmentem boltba meg vissza, majd újból be akartam kapcsolni erre fogta magát a táp tranyó és átment drótba, a biztosíték meg köddé vált. Le is tettem a javításáról, viszont volt még egy ugyan ilyen TV-m amiben a sortrafó volt rossz, gondoltam átrakom abba, de persze, hogy nem olyan van benne. minden az egész nyák egyforma , de a sorfató más.
Nem baj mennek a levesbe, jó lesz alkatrésznek.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
(#) stevepapa válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Tény, hogy eléggé ismerni kell a lelkivilágát, ha elromlik.
(#) Mircsof válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Természetesen ez így van! Mondjuk szerencsére nem ez az átlagos végkifejlet, de bosszant az ilyen főleg, mert az egész TV teljesen egyforma sőt amiben a sortrafó rossz azon egyáltalán nem látszik a nyákon bármi elszíneződés a melegtől. Csak annak a fránya sortrafónak állnának rendesen a lábai akkor szinte biztos, hogy ha átraknám a most feléleszteni próbált lapról a sortrafót akkor egyből működne.
Viszont ez visszafelé is működhetne akár... De még mindég nem tudom miért tiltja le az IC a tápot... A sortrafó hibás Tv tápja nem kapcsolt le, mikor a sormeghajtás tranzisztora nem volt a helyén.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Most nézem, hogy ez a TEA az a TEA, amire miden rá van kötve, tehát nem csoda, hogy leáll a táp akkor, ha valamilyen egység nem indul be. Bővebben: Link.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Akkor végül is jelenleg úgy néz ki, hogy nem a táppal volt a gond, hanem valahol máshol. ÉS ezért kapcsolta ki az a vacak az egészet.
Gondolom a Abból lehetne megtudni, hol kell keresni a hibát, hogy az adatlap szerinti pineket végignézni, és kideríteni, melyiken "kiabál".
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Meg kell hallgatni, hogy hallatszik-e a függőleges eltérítőtekercs kerregése a bekapcsoláskor, a nagyfeszültség érződik-e.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Megnézem majd, de jelenleg a táp tranyó b-c-e zárlatos, a biztosíték a kozmosz része lett, és a sortrafó sincs a helyén, mert nem néztem meg kiszedés előtt, hogy a másikba amibe át akartam rakni egyáltalán belemegy-e
De megpróbálom helyrepofozni. Végül is van hozzá egy másik ugyan olyan...
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Az a helyzet, hogy sikerült visszaállítani azt az állapotot, amikor a táp terheletlenül elindul. Sortáp tranyo nincs a helyén kollektor GND közé nem raktam izzót! Épp csak bekapcsoltam, hogy sikerült-e mindent kijavítani a táp tranyó zárlat után. Mára ennyi futotta. Szekunder oldalon a feszültségek maradtak a régiek.
Most minden vezetéket csatlakoztatva indítottam el, holnap keresek egy tranyot a sortáphoz, és ha nincs más amit szerinted ellenőrizni kéne akkor mehet az indítás.
Hátha kiderül, mi okozza a tiltást végre.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Nem sortáp tranyó, hanem sorvégfokozat tranyó.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Nov 25, 2015 /
 
Szia!
Készítettem egy videót, nem tudom mennyire használható a hanganyag, de remélem a tapasztaltabb füleknek hátha többen mond mint nekem. Bővebben: Link
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Nov 26, 2015 /
 
Este lehet lesz időm megint kicsit bogarászni a tv-vel. Akkor leszedjem a hűtőbordát és méregessek alatta?
(#) vladcepes hozzászólása Nov 28, 2015 /
 
Sziasztok! És lőn világosság ! Sikerült.
(#) BCsapu64 hozzászólása Nov 29, 2015 /
 
Sziasztok... PHILIPS 21PT1654-48 as TV, bekapcs minden OK, és 20-25 mp után magátol átmegy stand by-ba. Ha megnyomom a P+ vagy a P- gombot ujra elindul, és megint stand by kb. ugyanannyi idö után. Mindegy hogy van e antenna jel vagy nincs. Bosszantó dolog ugy tv-zni hogy állandoan kell a távir-t nyomkodni. Látszólag nincs pupos kondi vagy kontakt hiba.
Hol lehet a hiba?

Segitségeteket elöre is köszönöm... BCsapu64
(#) zavar11 hozzászólása Nov 29, 2015 /
 
Sziasztok! elő vettem újra a kis funai tv-ét aminek a hibája tápegység. Amint az előző ki írásaimban említettem a 220 résznél a fetett ki cseréltem új, de a táp csak nyekereg a kolégám szerint a táp szekunderi oldalon lesz a hiba mert készenléti még mindíg nincs . De az ábrán be jelöltem mire gondolok hol a hiba.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2015
(#) Petyaa hozzászólása Nov 29, 2015 /
 
Üdv mindekinek! Egy érdekes probláma áll fent. A készülék egy Orion 80cm es lcd televízió nagyjából 3-4éves. Nos amikor bemelegszik (20-30) perc után elmegy a hang, és csak akkor lesz újra hogy ha ki be kapcsolom. Az audio kimeneten sincs ilyenkor jel. Mi okozhatja ezt a hibát?
(#) mindenes válasza zavar11 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Egy hivatkozást azért be tehettél volna, az előzményekről hogy tudjuk miről is van szó, mert keresgélni senki nem szeret..
(#) tamas187 hozzászólása Dec 1, 2015 /
 
Jó estét!
Egy olyan bajom van hogy nemrégiben vettem egy Philips 42PF5331/10 106cm plazma tv-t és előjött egy olyan kép jelenség hogy piros pöttyök jelenek meg rajta eleinte csak legfelül a jobb sarkánál de később már a fehér részeknél is jönnek a piros pöttyök mi lehet a baja és hogy tudnám orvosolni ha javítható?
Ez a tv az:
Bővebben: Link

Válaszokat ellőre is köszönöm!
(#) kadarist válasza tamas187 hozzászólására (») Dec 1, 2015 /
 
Szia!
Ha szerencsés vagy, akkor megtalálod a hiba forrását púpos kondik személyében. Ha nincs ilyen probléma, akkor az Y-sus nyákon kell ellenőrizni a feszültségeket.
(#) eyess válasza tamas187 hozzászólására (») Dec 1, 2015 /
 
Szia

légy szíves tegyél fel azokról a pöttyökről képeket , hogy milyenek is azok , és mennyire terjedelmes .

És némi információra lenne még szükség , kéztől vetted a tévét , esetleg volt e javítva , és te nyúltál e hozzá , és mely részen .
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2015
(#) zavar11 hozzászólása Dec 2, 2015 /
 
Sziasztok ! kezdem előröl van egy kis 37 cm funai tv-ém aminek sassia mk2. Az baja az lett hogy ki vágta a biztosítékot , ki cseréltem de be kapcsolás után ki vágta a lemágnesező kekercset meg a 1.2 ohmos 5wattos ellenállást és a q501 es, 2sk2039 tranzisztort s elkeztem kerezgélni a hibát. de a 2sk2039 ujatt vettem bele kicseréltem a rosz alkatrészeket a lemágnesező tekercset meg a tranzisztort meg a 1.2ohmos ellenállást de a táp csak nyekerget mig kicseréltem a d509 diódát amit az ábrán piros körel jelöltem . A táp abba hagyta a nyekergést de a készenléti ledd csak halványan villágít. Mi lehet még a baja?
(#) tamas187 válasza eyess hozzászólására (») Dec 2, 2015 /
 
Szia!
Itt vannak a képek elég rossz a minőségük de a piros pöcsök látszódnak. Kéz alól vettem nem tudom volt e javítva én csak annyira szedtem szét még kifújattam a portól mert azt hittem az a baja de nem
(#) eyess válasza tamas187 hozzászólására (») Dec 2, 2015 /
 
És ez minden esetben ott van bekapcsolástól kezdve , vagy csak egyszer előjön.
Következő: »»   1099 / 1269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem