Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   608 / 1125
(#) Ge Lee válasza Gabó hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Nyilván. Ha HD-ban akar játszani a legújabb játékokkal, akkor kevés lesz az IGP és VGA-ra is el kell még költenie néhányszor tíz ezret. Ellenkező esetben meg az A10 IGP-je még eldöcög, végigszenvedtük vele a legújabb COD-ot is.
(#) Gabó válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Pont ezért írtam, hogy mire kell neki. Mint írtad full hdba kockulni, arra kevés mint a sivatagba a harmat, de irodai, meg ilyen egyéb cuccokra elég. (Amit meg is bálaszolt) Esetleg ha nincs olyan nagy igény, beruházhat notira is, és akkor valamilyen szinten mobilitás is lesz. De ez csak egy ötlet.
(#) Ge Lee válasza mineral hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Ha nem akarsz játszani akkor felesleges a 4 mag. Ez amiről most írok egy teljesen ugyanolyan gép mint a másik, de csak egy kétmagos A4-5300 proci van benne. Minden megy rajta normálisan, a HD videók is. És ez egy 10000Ft-os proci, amihez szintén nem kell pluszban VGA-t venned mert a benne lévő IGP is bőven elég.
(#) mineral válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Köszi. Ezzel is szemeztem. De a mai világban már pillanatok alatt elavul a technika. Azért gondoltam 4 magosra. Többek között ezért is esett a választás az AMD-re. Az ára miatt valamint, hogy integrált videó is van benne.
(#) mineral válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Még egy utolsó kérdés mielőtt kivágnak innen. Az FM2+ os alaplapba jó az FM2-es proci?
(#) Gabó válasza mineral hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Bele. Fordítva nem lenne jó.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
(#) mineral válasza Gabó hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Köszi mindenkinek.
(#) Ge Lee válasza mineral hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Az intelben is van, csak az kutyafülét sem ér. Néztem egyszer egy videót, valamelyik i5-tel nyomták a BF4-et, ugyanabban a felbontásban és beállításokkal jóval kevesebb fps-sel ment mint nekem. És az a proci két és félszer többe is került mint az enyém.
(#) sardi_hunor hozzászólása Feb 29, 2016 /
 
Sziasztok

Olyan problemam lenne, hogy valamiert nem mukodik a bluethoot a laptomon, probaltam mar minden drivert, de egyikkel sem tudok semmit atkuldeni semmilyen keszulekre. Megtalalja a telefonokat meg mindent, parositja is, de nem fogad es nem is kuld at semmit. Valyon mi lehet a gond? A laptop egy Asus R510DP es windows 10 van rajta, es regebb ment windows 10-zel, egy par hete nem akar mukodni, azota mar a wint is ujratelepitettem de semmilyen driverrel nem akar most mukodni, es ugyan az a win van rajta ami elozoleg volt. Ezert nem ertem, hogy mi lehet a gond.
(#) urh hozzászólása Márc 1, 2016 /
 
Sziasztok!

Adott egy számítógép amivel Youtube-ra szoktam felvételeket készíteni (több programot is kipróbáltam már). A felvételekben hallható az egérmozgatás és a processzor töltési hangja amikor terhelődni kezd vagy a felvétel elindul. Felvvételtől független is hallani a fülhallgatóba némi sistergést! Próbáltam a felvételt úgy elkészíteni, hogy minden lejátszóeszközt letiltottam, de a probléma nem szűnt meg. Aztán a rögzítőeszközöket tiltottam le mindig csak 1-1 az aktív eszközt használok, még vonalbemenet sincs engedélyezve! A rögzítők letiltásával a probléma megszűnik , de itt jön a probléma további része gondolná az ember valami hangot összeszed a JACK és ezt hallani benne, de nem , mert USB füles mellett is ugyanez a probléma és a JACK míg 1500Ft-os füles addig az USB fülesem egy 20.000Ft-os gamer füles.

A problémát egy gépre szűkítettem le mert laptopon tesztelve ugyanaz a füles tökéletesen működik háttérzaj nélkül. (USB)

A konnektorba van földelés laptop és asztali számára egyaránt mind a kettő egy azon konnektorba van használva!

Remélem elég részletes minden tippet elfogadok! Előre is köszönöm! Esetleg ha USB-s valamiféle jel tisztítót lehet építeni arra is vevő vagyok ha nem túl bonyolult és költséges!

Mindenki vendégem aki segít!!
(#) Skori hozzászólása Márc 1, 2016 /
 
Vegyél egy 1000Ft-os, USB-s külső hangkártyát, ez jó eséllyel megoldja a problémát.
(#) Joci77 hozzászólása Márc 1, 2016 /
 
nekem a tápegység csere oldotta meg. hasonló volt a jelenség
(#) Ge Lee válasza urh hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Ezért kár volt új topikot nyitni. Az alaplapi hangkártyák már csak ilyenek, nem nagyon tudsz mit kezdeni vele. Egyszerű, olcsó felépítés, elégtelen szűrés és zavarvédelem.
(#) steelbird válasza urh hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Szia. Alaplap probléma.
Szerintem csak alaplap cserével fog megszűnni a problémád.
Megpróbálhatsz még egy másik hangkártyát beletenni, hogy hátha azzal jobb lesz a felvétel minősége. Nem derül ki a leírásodból, hogy milyen műsorforrásból készíted a felvételeket?
Azt írtad, hogy letiltod a Line bemeneteket, ebből arra tippelek, hogy mikrofonnal szoktál felvételeket készíteni. Mikrofonos felvételekhez nem jók a számítógépek alaplapi hangkártyái, azzal ne is foglalkozz. Erre a célra készítenek külön hangkártyákat. Van Firewire csatlakozós, vagy USB-s külső és van PCI buszos belső hangkártya. Ha ilyen igényeid vannak, akkor egy ilyen hangkártyát kell venned.
Zaj csökkentésre van szoftver, pl. a Sound Forge zajcsökkentő plug-inje legendásan jó, de elsődlegesen normális hangkártya és mikrofon kell, ez a kiindulási alap, mert csodákra a szoftveres zajcsökkentők sem képesek.
(#) steelbird válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Nem csak az alaplapi kártyák ilyenek, hanem sajnos, maguk az alaplapok is.
Én stúdiózásra használom a gépemet, PCI buszos stúdiókártya van a gépben, ha mind a 8 analóg csatornán rögzítek, már ott ketyeg az órajel a jelben. Három különböző alaplappal tettem kísérletet, egy MSI lett végül a befutó, mert ezzel csak halkan, -75dB körül van az órajel, de bosszantó, hogy nem tudnak egy normális alaplapot gyártani. Táp is lett már másik belepróbálva, az nem változtatott semmit.
A régi, Abit IC7 -es alaplapommal ugyanennek a hangkártyának nem volt ilyen problémája.
Tömegtermékek, kiforratlan, teszteletlen, gyorsan piacra dobott vacak termékek korát éljük. Aztán meg jönnek a gyerekbetegségek, meg a típushibák.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) pont válasza Skori hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Szia! Nekem olyan problémám lett w10 alatt, hogy ugyan hang van (filmek, mp3) de midi nincs. Az említett, (esetleg link?) hangkártya megoldaná ezt is? (Előtte XP volt ott jó volt minden)
(#) Buvarruha válasza steelbird hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Az inkább földelési probléma a studióban klasszikus (mert a PC földelt ugye és a többi is).
(#) steelbird válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Nem nyert, az előző géppel nem volt ez a jelenség. Minden más változatlan. Ha csak a gép megy, semmi nincs rádugva a hangkártyára (egy fejhallgató kivételével) sehova, akkor is ott van a gép órajeléből valami a record közben, adatmozgás esetén (pl dolgozik a vinyóra a gép, vagy az optikai meghajtóra, vagy programok indításakor, megnyitott programablakok előhívásakor, stb..) halk kerregés hallatszik, tipikus adatforgalommal kapcsolatos zaj. Az IC 7 alaplapom nem volt ilyen, azzal csak a normál fehérzaj hallatszott. Még a régi tápot is belepróbáltam az új gépbe, a helyzet ugyanaz volt.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) urh hozzászólása Márc 1, 2016 /
 
A fejhallgatóm rendelkezik saját USB-s beépített hangkártyával teljesen új eszközök jelennek meg vele így kilőve az USB-s hangkártya megoldási lehetőség. Írtátok új alaplap, cserélve lett a helyzet ugyanaz, gápban a kondik mind egy szálig cserélve vannak újakra!
(#) steelbird válasza urh hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Ha rádugod az USB -s fejhallgatódat, akkor a felvételt is azzal csinálod, vagy azt továbbra is a gépen lévő valamelyik bemeneti aljzatból?
Meg kellene próbálni egy másik táppal, kérj kölcsön egyet és dugd rá. (bár ez nekem nem oldotta még meg az ilyen problémát, de egy ilyen hibánál sosem lehet tudni...)
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) urh válasza steelbird hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Utána azt is használom a felvételhez minden más eszköz letiltva!
Közben másik táppal is ez a helyzet (új táp).
(#) Buvarruha válasza steelbird hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Értem én, hidd el jól tudom, hogy erős huzalozási problémái vannak néhány lapnak (gigabyte például) de akkor sem kellene egy értelmes hangkártyával így viselkednie, vagy nem értelmes a hangkártya.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) steelbird válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Ez szerintem elég "értelmes".
(#) Buvarruha válasza steelbird hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Azzal a sok csatlakozóval, meg a gagyi kábelekkel biztos.
(#) steelbird válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Ettől függetlenül az Abit IC 7- tel teljesen hibátlan volt. Az új lapoknál nem foglalkoznak már a PCI foglalattal, illetve annak korrekt huzalozásával. Leírták, a legtöbb lapon már nincs is. A szomorú az, hogy emiatt nem lehet normálisan használni egy ilyen stúdió kártyát, ami ráadásul anno 5- ször annyiba került, mint egy jobb tuning alalplap és most is elkérik érte egy gép árát.
Persze, hogy sok a csatlakozója, mikor 8 analóg ki -és bemenete van.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) steelbird válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
Köszi, megnézem majd, de nekem inkább az a gyanúm, hogy az analóg GND -ben ott van a digitális áramkörök zaja, vagyis hibás alaplapi áramkörszervezésre/tervezésre gondolok.
Most egy MSI alaplapom van, ezzel volt a legkisebb ez a zaj, kipróbáltam egymás után hármat, egy Asrockot, egy Asust, meg ezt. (Ez 4 éve volt). Bosszantó, mert az előző, elavult Abit alaplappal nyoma sem volt ennek a kerregésnek.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
(#) Gombszem hozzászólása Márc 1, 2016 /
 
Ha a digitál-analóg átalakítás az alaplapon, vagy az oda csatlakoztatott hangkártyán van (és ehhez jön a kapcsolós hálózati tápegység is), sosem lesz hibátlan az analóg jel. A jel/zaj viszony értékét (HIFI minőség) a kívánt értékre nem lehet lecsökkenteni.
A megoldás (amit minden komoly HIFI stúdió használ), a digitális hangjel átvitele üvegszállal egy külső "hangkártyára", aminek saját, nagyon jól szűrt tápegysége van. Így semmilyen földhurok nem tud kialakulni, és tápzaj sincs. Egy baja van csak a megoldásnak, nagyon drága.

Az összes többi megoldás (árnyékolás, pót szűrések, jobb táp, stb.) sokat javíthat, de tökéletes sosem lesz.
(#) Buvarruha válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 1, 2016 /
 
A Hi-fi hivatalos értékét bármi tudja megközelíteni, egyáltalán nem igaz, hogy nem lehet jó analüg ki, vagy bemeneteket csinálni, de az ilyen berendezések árát elkérik rendesen. Az az M audio kártya a legalja a sokcsatornás kártyáknak csodát egyáltalán nem kell várni tőle.
(#) pittti válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
Azért már na ne... Nekem is egy M-audio Delta 40-em van, egy „öreg” Abit IT7 Max II alaplapban. (öreg hanglemezeket digitalizálok vele CD lemezre, erre lett annak idején összerakva) Az összes nagyszintű bemeneten a jel-zaj viszony 90db körül van (kerregés abszolute nuku!), egyedül a mikrofonbemenet 60db (bár ezt nem használom), de ha rövidrezárom, ott is leesik -90db-re. (amúgy 24bit, 192 Khz-en digitalizálok vele)

Tehát igen is számít az alaplap (annak idején én is többet kipróbáltam mire emellett döntöttem). Nemrég elgondolkoztam a cseréjén, de pár próbálkozás után úgy döntöttem marad a régi. Az újak ebből a szempontból tényleg nagyon vacakok - viszont az az öreg Abit teljesen korrekt, hibátlan - úgy hogy két éve rászántam magam egy kis munkára, és az összes elektrolitkondenzátort kicseréltem rajta Rubycon Lov ESR típusra. Remélem, ezekkel újra kibir 15 évet!
(#) Buvarruha válasza pittti hozzászólására (») Márc 2, 2016 /
 
Semmi nem változott. Ha jól van megtervezve az analóg szekció, nem olyan kritikus. Én creative, vagy E-MU cuccokat használtam és hazsnálok is, ott semmi jele a táp beszűrődésének 110+dB jel/zaj mellett...
Következő: »»   608 / 1125
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem