Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2596 / 3692
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

Ez egészen más dolog. A tornász csak saját magára van hatással, saját szórakoztatása a sportja, senki másra nincs semmiféle káros vonzata.
A villanyszerelés szolgáltatás mások számára, sőt életveszélyes is, másokra komoly veszélyt jelenthet a szerelő hibás munkája.
Nem vagyok pld. asztalos, de magamnak csinálhatok bútort. Másnak már nem (elvileg).
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

Mivel eléggé más a közúti vezetés, és az F1 verseny vezetés, ezt én is logikusnak tartom.
A torna olimpia, és a mostani torna vizsga kb. ugyanaz.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

De mint láthatod rutinozni is kell. Gondolom parkolni már tudnak.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
(#) Alkotó hozzászólása Jún 2, 2016 /

A Music FM-eb hallom már többedszer, amikor az esti műsorban "bípíem"-ről beszélnek (hallás után leírva), mint egyfajta paraméter, ami jellemzi mennyire jó egy-egy zeneszám (ez a dj-s rész, itt vannak az élő mixek). Tudja valaki mi ez? Mit jellemez, és mire jó?
(#) BarnaPili válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

Beat per minute. Basszus per perc.
(#) Bakman válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

A basszus kicsit félrevezető, mert lehetnek olyan részek is a zenében, ahol nincs basszus és a ritmusa nem változik.
(#) Buvarruha válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

Az csak a zene sebességét jelenti, minden stílusnak megvan a maga sebessége a jazztől kezdve a technóig.
(#) reloop válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

(#) Gafly válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

Szurkolok neked
Majd számolj be hogy mi volt (eredménytől függetlenül).
(#) elektroncso válasza Gafly hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

Köszönöm.
Biztos, hogy beszámolok. Sok más dologgal kapcsolatban is be kéne már számolnom, több munkámmal végzetem illetve haladtam, olyanokkal amit meg szeretnék osztani, csak ez a fránya időhiány.
(#) Szárnyas válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

Egy a hírről szóló cikk hozzászólásai között olvasható:

Idézet:
„A testnevelőtanári mesterképzésen van egy olyan tantárgy, hogy Érettségi vizsgakövetelmények, ahol a mindenkori emelet szintű érettségi anyagát kell bemutatni. Ezen a vizsgán történhetett vele, mivel korábban már járt Egerbe a főiskolára (2008-2012) között, így nem gondolom, hogy gimnáziumi érettségit tett, az neki már nem kell szerintem (ha van egy diplomája már).”

Szokásos szenzációhajhász hír, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal.
(#) Alkotó válasza reloop hozzászólására (») Jún 3, 2016 /

Köszönöm a linket, és a többieknek is a magyarázatot.
Ezt a fogalmat magam is ismertem, de én ritmusnak hívtam eddig, és valóban sosem jutott eszembe megszámolni.
(#) jdani hozzászólása Jún 5, 2016 /

Üdv. Így házfelujítás előtt gondolkodván...
Menynire bizar/pazar ötlet szerintetek füstriasztót beszerelni a szobákba? (ennek kábeleit már előtte bevezetni a falba)
Mondjuk nagyon ritka hálistennek, hogy a szoba xy okból kigyullad, de ha mondjuk mégis, jó ha ,,van aki szól róla,,
Vagy felesleges, csunyítja csak a szobát?
(#) Bakman válasza jdani hozzászólására (») Jún 5, 2016 /

Az, ami ami a biztonságot növeli, semmiképpen sem bizarr. Ha már eszedbe jutott, rakj minden, ajtóval elválasztható helységbe. Azt viszont nem tudom, hogy a fürdőszobai pára zavarja-e.
(#) Kovidivi válasza jdani hozzászólására (») Jún 5, 2016 /

Ezek nem elemesek? Ahol forrasztasz ott zavarni fog szerintem a riasztó, az ón füstjétől bekapcsol? Nem gyújthatsz a hálóban gyertyát, a párologtatókat elfelejtheted!
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 5, 2016 /

Van vezetékes is, tűzjelző központhoz csatlakoznak. Igen, a gyanta füstjétől be tud indulni, de ha nem közvetlen mellette forrasztasz, sok alkatrészt kell beültetni a jelzéshez. Ezt pl. azért tudom, mert bizonyos gépek tűzjelzőjét tesztelnünk kellett párszor és viszonylag töményen kellett neki adagolni a füstöt, hogy beinduljon.

Gyertya és párologtató tui nem okoz gondot, a fürdőszobai pára talán, de az jóval töményebb az átlagosnál.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Jún 5, 2016 /

Tüzet általában kétféle alapvető módon lehet érzékelni. Az egyik a füstérzékelő, ami tulajdonképpen a levegő átlátszóságát nézi, és ha nem elég átlátszó, akkor azt füstnek gondolja.
A másik módszer a hősebességmérő, aminél ha gyorsabban növekszik a hőmérséklet mint kellene, akkor érzékel tüzet. Nálunk pl. ilyen van a targoncák helyiségében, mert mikor azok mondjuk télen kicsit nehezebben indulnak, akkor jön belőlük olyan korom hogy öröm nézni. (Zárójelben megjegyzem, hogy ez utóbbit 1-2 évenként cserélni kell, de még nem derült ki miért. A csere nem problémás, rögzített foglalata van, amiről elfordítással levehető, és cserélhető az érzékelő. Csak egy 4 méteres célszerszám kell hozzá, ami eléri az 5 m magas plafont.)
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Jún 5, 2016 /

Mikor gyufával meggyújtod, vagy elfújod a gyertyát, akkor képződik füst. Nem tudom, milyen érzékenyek ezek az eszközök, de nem lenne számomra kellemes egy téves riasztás, mikor elalszik egy gyertya.
(#) cupika97 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 6, 2016 /

Kiváncsi lennék rá, melyik fustérzekelo érzékeli azt, mikor elfújok egy gyertyát. Valaki kipróbálhatná.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
(#) Kovidivi válasza cupika97 hozzászólására (») Jún 6, 2016 /

Ha elfújod, utána még füstöl a gyertya. Elég büdös is. Én azt gondolom, hogy erre is beindulhat a riasztás. Nem próbáltam még, mert nem mertem! Most meg nincs ilyen készülék a közelemben.
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 6, 2016 /

Ennyitől egy WC-ben sem indul be egy tűzjelző sem, ez tuti.
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Jún 6, 2016 / 2

Idézet:
„Üdv. Így házfelujítás előtt gondolkodván...”

Nagyon sok csövet tégyél be, ha úgyis szét van szedve a ház.
Nem, még annál is többet
Sokkal többet...
(#) Robin2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 6, 2016 /

Nagyapámnak volt erre egy mondása: "Amihez nem értesz, ne szólj bele."
(#) cupika97 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 6, 2016 /

19 életévem alatt már rájottem arra hogy ha elfújom a gyertyát, akkor fustol. Csak nálunk a suliban azért nem szereltek fustérzekelot a WCkbe mert hogy kipróbálták, és nyitott ablaknál eggyáltalán nem jelzett. De emberi orral egybol meg lehetett érezni a cigifustot, amitol elkapott a hányinger egybol.
(#) Robin2 válasza jdani hozzászólására (») Jún 6, 2016 /

Ahogy Alkotó is irta, kétféle érzékelő van: optikai és hősebesség. (Illetve van még ionizációs, de az számodra nem érdekes, radioaktiv anyag van benne, nem hinném, hogy olyat szeretnél.) A hősebességet szokás konyhába (ahol lehet "valós" füst, illetve fürdőszobába, a pára miatt. (Fürdőszobába amúgy nem szokás tenni, nem tűzveszélyes hely.) Az optikai érzékenyebb, a többi helyiségbe olyan való. Hösebességet tehetsz még a mühelybe, esetleg a hegesztés , vagy egyéb munkák miatt. Érdemes vezetékest felszerelni, a vagyonvédelmi központba bekötni és távjelzéssel ellátni, hogy a távolléted esetén is történjen beavatkozás.
Egyébként ha komolyan gondolod érdemes egy SZAKembert megkérdezned, vétel és telepítés elött.
(Az adott tipus milyen területet fed le, mennyire, mire érzékeny, stb.)
(#) elektroncso válasza Gafly hozzászólására (») Jún 6, 2016 / 7

Sziasztok.
Tegnap délután szerencsésen hazaérkeztünk a versenyről. Pécstől Komáromig szinte folyamatosan ömlött az eső, helyenként a látótávolság 0 méter volt. Láttunk egy kisebb balesetet is, de szerencsére nem volt dugó.
Maga a verseny sokkal nehezebb volt mint tavaly, több olyan dolgot kérdeztek amit még nem tanultunk. Ennek ellenére tartottuk a tavalyi szintet. Csapatversenyben a 10. helyet hoztuk el a 18-ból (tavaly a 8.-ok voltunk a 16-ból). Én a 20. lettem a kb. 70-80 diákból. Nemhivatalosan megint én lettem a Külhoni legjobb. Hivatalosan egy csapattársamat jelentette be a zsűri, de utólag átnézve a sorrendet, én előtte végeztem. Elnézték...
Vettem sok könyvet megint, Wass Albert köteteket.
Voltunk fent szombaton a verseny után a TV toronyban is, bár csak a kilátón. Gyönyörű volt a táj, megérte felmenni. Felsős, vihar előtti idő volt. Mire leértünk a toronyból már esett is.

Összességében elégedettek vagyunk, megint jó eredménnyel zártunk.
U.i.:Ja, és megvan a mai szabadnap is.
(#) Buvarruha válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 6, 2016 /

Nem is maradtam volna a toronyban amikor megjön a vihar az is biztos, legutóbb kb. 20 éve voltam a Tv toronyban.
(#) erdgab hozzászólása Jún 6, 2016 /

Sziasztok!
Szeretnék olvasni,ha lehetne magyarul Jimmi Page -ről a Led Zeppelin fantasztikus gitárosáról.Ha valakinek lenne linkje-infója,azt szívesen megköszönném,a You Tube -t már szinte végig böngésztem.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Jún 6, 2016 / 1

Ehhez mennyire kellett pihentagyúnak lenni?
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jún 6, 2016 /

Ez már inkább súlyos mentális betegség.
Következő: »»   2596 / 3692
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem