Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2780 / 3550
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Csak közlekedési szempontból. A héten felkísértem az egyik családtagom. Azt a rengeteg autót, hiába a GPS , így is elkeveredtünk.
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Hétvégén könnyebb dolgod lehet, hacsak nem az M7-es környékén kell járnod. A Balatonra menő-jövő forgalom még elég nagy. Különösen hétvégén.
(#) ktamas66 hozzászólása Aug 24, 2017 /
 
Sziasztok!
Valaki megismeri milyen fajta paprika ez? Az ágak végén teljesen egy csomóban van a termés.
(#) Gafly válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Finom
Sajnos mostanában nem szokott lenni a piacon...
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Ember még nem halt meg tőle.
(#) kameleon2 válasza kitartás hozzászólására (») Aug 25, 2017 /
 
Ez jó kérdés volt, eleve be volt állítva a kvóta 8GB-ra - ergo nem én állítottam be. OK, hogy lehessen kvótázni, de nagyon sok grafikai anyaggal dolgozom egyszerre. Mire csak felmásoltam - belehalt a rendszer. Erre azért írhattak volna valami egyszerű kis progit, mert ez szerintem mindennapos gondokat okozhat. Sajnos az idő sürget, így abbahagytam az áttérést. Valamiért mindegyik ingyenesen letölthető disztribúció amit néztem (pedig volt amit 3 helyről is próbáltam) úgy 90-98% közötti telepítésnél elpatkolt. Ment kb 5-6 DVD és rengeteg idő a levesbe. A KDE sajnos alap, mert a Gnome felülettől kiráz a hideg. Megpróbáltam az Elementyry OS-t is. Szép szép, de nem tudok benne hatékonyan dolgozni. Nincs igazi desktop - ettől eleve megőrülök, mivel szeretem, ha egyben látom, amin dolgozok. Designra tetszik és tiszta MAC OS, de kirázott a hideg, ha dolgoznom kellett rajta. Már egy egyszerű file megnyitás is több kattintás, míg a KDE-ben ott a direkt fájlkezelő gomb, amit panelre vagy desktopra is tehetek a gyorsabb elérés érdekében. Most szégyenszemre felkínlódtam egy windows 10-et és szintén köpködök, illetve időnként a hajamat tépem. Én érzem csak így, vagy visszafelé fejlődik a technika? Ami jó volt - pont azokat a dolgokat akarják kiirtani. fél óra volt, mire csak a csempéket lekukáztam, hogy ne foglalják el a fél képernyőmet. Állandóan felugráló ablakok gyötörnek és tájékoztatnak, hogy mennyi újdonság van - amit én soha nem kértem és nem is fogok kérni. Nem ezzel akarom az időmet elszúrni, hanem értelmes tevékenységgel. Túl rövid az élet így is.
(#) kitartás válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 25, 2017 /
 
A kvótákat eredetileg több felhasználós rendszerekre találták ki. Pl ftp, apache, samba főleg szerver környezetben. Nem értem mi helye egy desktop gépen, a telepítő által alapértelmezetten.
A kde hiába alap nálad szerintem már nagyon régóta beteg. A grafikus felület, ablakkezelő egyébként sem való másra csak a programok indítgatására és mondjuk nekem kb mindegy hogy néz ki. A parancssor, konzol, bash (kinek melyik tetszik) úgyis sokkal gyorsabb és jobban paraméterezhető. Sajnos ha kde n kívül a többitől ráz a hideg akkor marad a régi jól bevált papír .
(#) kameleon2 válasza kitartás hozzászólására (») Aug 25, 2017 /
 
A KDE mellett egy dolog szólt nálam, ugyanaz, mint az XP-nél, mint grafikus felületnél. 1 kattintásra elértem amire szükségem volt és nem 5-6 kattintásra. Az Elementary OS és a Gnome is ugyanott vérzett el. Előbbinél nincs is igazi munkaasztal. Nem tudom kirakni a sűrűn használt alkalmazásokat, hogy azonnal elérjem. Nálam a munkaasztal olyan, mint a valóságban. Legyen minden a kezem ügyében, ha valamit csinálni akarok, ne pedig fiókokban, ahol elfelejtem a tartalmukat. Ezek számomra mind körülményesebb megoldások, mint egy direkt parancsikonra kattintani. A régi KDE-vel abszolút semmi fenntartásom nem volt (2-ig). A 3-astól kicsit kilelt a hideg, de legalább használható. Az egyetlen ami sokat dobott rajta a Beryl 3D ablakkezelő, ami már sokadszor átneveződött (Compiz fusion) és be is épült, de ez megint csak nem a munkáról szólt. Igaz feldobta a rendszer szürkeségét. Kiakadtam azon is, amikor a CTRL+ALT BACKSPACE-t kivették a KDE alól. Az egyik leghasználhatóbb funkció volt. Ha lehalt az ablakkezelő, egy mozdulattal újra lehetett indítani. Na mindegy -eleget morogtam mára. Amúgy én is egyre inkább a papír mellett vagyok. Nincsenek rajta reklámok és nem vonja el a figyelmem.
(#) Lacaboy hozzászólása Aug 25, 2017 /
 
Sziasztok! Kik a moderátorok? Miért nem indokolják meg, miért tiltják le folyamatosan a hirdetéseimet?
(#) goreny válasza Lacaboy hozzászólására (») Aug 26, 2017 1 /
 
Akik megtudták, hogy kik Ők, már nem élnek...
Nekem úgy rémlik, hogy indoklás nélkül törölhetik a hirdetést. De lehet, hogy még müködik a "jelentgetősdi", amikor van egy rosszakaród és ha jelenti a hirdetésed, addig amíg a modi rá nem néz, fel van függesztve. Az apróhirdetés részleg pedig a legutolsó, amivel bárki is foglalkozik.
(#) jani1987 válasza Lacaboy hozzászólására (») Aug 26, 2017 /
 
Úgy tudom Franky az egyik meg zoli volt egykor mielőtt kilépett.
(#) CIROKL válasza Lacaboy hozzászólására (») Aug 26, 2017 / 1
 
Amennyiben tiltjàk annak oka van ! El kell olvasni a fórum szabàlyzatot és mindenre.fény derül .
(#) CIROKL válasza goreny hozzászólására (») Aug 26, 2017 / 1
 
Nem rosszakaràs kérdése, be kell tartani a szabàlyokat, és ennyi!
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2017
(#) Remci válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 26, 2017 /
 
Nekünk is van, valamilyen chili paprika, de a pontos nevét nem tudom.
(#) kaqkk válasza Lacaboy hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Nem ők tiltják le ! A fórummotor van úgy megírva hogy ha valaki moderációt kér a hirdetésedre akkor az összes hirdetésed automatikusan letiltja . Gondold át ki lehet az aki "szórakozik" veled és privátban beszéld meg vele ...
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
De, ők tiltják le. A fórummotor csak elrejti addig, amíg egy moderátor elbírálja a dolgot.
(#) kaqkk válasza Bakman hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Idézet:
„A fórummotor csak elrejti addig, amíg egy moderátor elbírálja a dolgot.”
A végeredmény ugyan az addig míg a modi vissza nem állítja rejtve marad. A javaslatom : akár ebben a témában saját hozzászólására kérjen moderációt ott írja meg a problémát a modinak aki majd visszaír vagy visszaállítja a hirdetést . Én is jártam így : nem adtam az árút annyiért mint ahogy a vevő kérte ezért neki csak egy gombnyomás volt de én egy este ötször írtam a "rettegett" modinak aki ötször állította vissza a hirdetést .
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2017
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 27, 2017 /
 
Mintha azt írták volna, hogy éppen az ilyenek miatt van moderációs kérelmi limit is.
(#) Petyaa hozzászólása Aug 28, 2017 /
 
Üdv mindenkinek!

Tud valaki olyan könyvet ajánlani amiből egész jól meglehet angolul tanulni? Nem a nyelvvizsga miatt, hanem hogy valóban általánosságban el lehessen beszélgetni egy külföldivel.
(#) BarnaPili válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 28, 2017 / 1
 
A nejem a Headway könyv és munkafüzet sorozatot használja.Nyár elején csinálta meg a középfokot angolból. Hozzáteszem,hogy rettentően szorgalmas és kitartó.
(#) Ge Lee válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 28, 2017 / 1
 
Könyvből nem nagyon, szoftverből a Rosetta Stone talán a legjobb, de türelem meg fenék ahhoz is kell. Ami nagyon jó benne hogy figyeli a kiejtésedet is (mikrofonon keresztül), így azt is tudod tökéletesíteni, sőt nem is enged tovább amíg nagyon rossz. Türelmes és szorgalmas embernél szerintem simán helyettesít egy tanárt vagy egy tanfolyamot.
(#) jani1987 hozzászólása Aug 28, 2017 /
 
Én most egy földesi cégnél vagyok de németül akarok tanulni. Ezt használom csak erősen korlátozott. Jobb javaslat?
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2017
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Ezeket ismeritek? Bővebben: Link
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Ez a hang engem inkább elriasztana, mint csalogatna.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Nem tudom, nincs hang a gépemen. DE! Attól a könyv még jó lehet.
(#) kameleon2 válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Könyvből nehezebb. Egy hölgy ismerősöm egyetlen hónap alatt tanult meg angolul. Szemérmetlen módon , bárhol angol szót hallott, legyen az étterem, vagy éppen az utca, azonnal odament és megpróbált társalogni. Az élő beszéd a legjobb tanár. Szebben és sokkal folyékonyabban társalog, mint bárki akit ismerek.
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 28, 2017 /
 
Van hozzá 3 óra hanganyag. A német megvan nekem is.
(#) aulac válasza ktamas66 hozzászólására (») Aug 28, 2017 / 1
 
Chilly Chili (Capsicum annuum) ornamental pepper plant. Az USA-ból.
(#) Gafly hozzászólása Aug 28, 2017 /
 
Következő fogás: Rántotta 2.0
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 29, 2017 /
 
Régen voltak olyan chat oldalak, ahol lehetett csevegni külföldiekkel ők meg így tanultak magyarul.

Ha mondjuk skype-on lehetne így beszélni magyarul tanulni akaró angolokkal az jó lenne
Következő: »»   2780 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem