Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések
 
Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   128 / 130
(#) VIM válasza Jasmaci hozzászólására (») Dec 9, 2023 /
 
Szia! Ha új a rendszer és ezt most vetted észre akkor előfordulhat, hogy a gépészeti elemek forrasztásához használt folyasztószer maradvány okozza a pezsgést vagy elektrokémiai korrózió van jelen valahol és azért van ez a jelenség.
(#) gordonfreemN hozzászólása Dec 29, 2023 /
 
Sziasztok!

Hajdu aquastic 120 téglalap keresztmetszetű bojler felujitásában segítenék a szomszédnak (mert ő is jo fej szokott lenni velünk).
Milyen felujitókészletet tudok hozzá venni, vagy esetleg nincs valakinek egy pontos alkatrészlista? A hajdú oldalán pl. mutat hosszú meg rövid fűtőbetétet is
Sajnos nem ismerem különösebben ezt a típust, csak annyot tudok, hogy mindenből kettő van benne, tehát nem lesz olcsó...
(#) még1MbR válasza gordonfreemN hozzászólására (») Dec 29, 2023 / 1
 
Sokféle van ebből, célszerű lenne az adattábla alapján megnézni a pontos típusát:
https://www.hajdualkatresz.hu/bojler-alkatreszek-tipusonkent-3/aquastic

A robbantott árára kattintva komplett alkatrészjegyzék is van.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2023
(#) gordonfreemN válasza még1MbR hozzászólására (») Dec 29, 2023 / 1
 
Köszönöm, igyekszem kisakkozni
(#) Wind-Storm hozzászólása Jan 10, 2024 /
 
Sziasztok!

Ariston Lydos Hybrid bojlereknél a felállítás helyének minimális térfogata mellett 13m3 van írva.
Ezt pontosan hogyan kell értelmezni? A fürdőszoba ennél kisebb térfogatú, konkrétan a fele. Ez mivel járhat ha a csak ekkora helyiségbe kerül felszerelésre?
(#) Hutty válasza Wind-Storm hozzászólására (») Jan 10, 2024 /
 
Háló!

Mivel a bojler hőszivattyús, a szoba levegőjét hűtve fog melegvizet csinálni. Szóval, ha van fűtés a fürdőszobában, akkor jobban kell fűteni.
(#) Wind-Storm válasza Hutty hozzászólására (») Jan 10, 2024 /
 
Szia!

Távhős fűtés van, négy cső megy át a fürdőszobán, az adja a meleget, még túl sokat is, ha ez kompenzálni fogja a bojler hűtését .
(#) Hutty válasza Wind-Storm hozzászólására (») Jan 10, 2024 /
 
Akkor biztos megéri a közel dupla árat és a valószínűsíthető magasabb fenntartási költségeket.
(#) Wind-Storm válasza Hutty hozzászólására (») Jan 10, 2024 /
 
Nem értem mire föl ez az irónia..
(#) rickardo hozzászólása Jan 11, 2024 /
 
Sziasztok,

Hajdu Smiley SY120R bojlerem van idestova 3 éve.Mindjárt az első éven belül garanciában javíttatni kellett a kijelző random ugrálása miatt.
Most pedig a következő gondom van vele:A fűtőbetétet kapcsolgatja az elektronika felfűtéskor ki be,ki be kb.másodpercenként(hosszú ideig csak a kattogást hallani) amig el nem éri a kívánt hőfokot.
Nincs valakinek ötlete,tapasztalata mi lehet a gond?Lehet,hogy cserélni kellene a vezérlő elektronikát?
Előre is köszi a válaszokat!
(#) Bakman válasza rickardo hozzászólására (») Jan 11, 2024 /
 
Itt találsz bővebb infót: Bővebben: Link. Most már egészen biztosra lehet mondani, hogy egyszerűen hibás kostrukció.
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 11, 2024 /
 
Itt ugyan semmit nem talál.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2024 /
 
Miért nem? A találatok között (nincs olyan sok) pont ilyen hibákat írnak le.
(#) Ronin válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2024 /
 
Csak a megoldást nem.
(#) VIM válasza Ronin hozzászólására (») Jan 12, 2024 / 2
 
Szia! Keresni pedig tudni kell és aki keres az talál is. No jó, nem indig sikerül. Amit "Bakman" linkelt abban IDE kell ugrani, majd kettővel lentebb szitén utal a Bővebben: Link az adott hsz.-re és azt kell végig olvasni aminek a végén az optotriak áthidalása lett a megoldás. A tápfeszültség "megültetése" a fűtőszálak terhelései hatására okozhat a vezérlőben kapcsolási problémát. A vezeték keresztmetszete és a bojlernak a tápvonalának hossza közrejátszhat az elektronika hibás/hibátlan működésében.
(#) Bakman válasza Ronin hozzászólására (») Jan 12, 2024 /
 
El is kell olvasni amit írnak, de a kedvetekért leírom röviden. Tervezési/gyártási hiba van a Smiley típusú bojlerek vezérlőjében. Két opció van:

A: megjavítod a vezérlőt.
B: kicseréled a vezérlőt.

Ha már adtam kiindulási pontot, legalább nézzétek meg.
(#) VIM válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2024 /
 
Szia! .... nem tudom, hogy nekem is miért ez a véleményem? .... meg a hőszivattyús villanybojler. ...borítékolható a szívás.
(#) Ronin válasza Bakman hozzászólására (») Jan 12, 2024 /
 
De az csak kókány megoldás ami írva vagyon.
(#) Bakman válasza Ronin hozzászólására (») Jan 12, 2024 / 2
 
Belerakni egy új de ismerten, már a tervezőasztalon hibás, vezérlőt, hátha azóta javították a problémát felkiáltással, vagy 100 Ft anyagköltségből kijavítani a gondot?
(#) Luidzsi91 hozzászólása Jan 19, 2024 /
 
Sziasztok! 20+éves Hajdu bojleremnél a következő hibajelenség van: Nincs melegvíz
Vezérelt áramról megy, így ugye az nem mindig van "beadva", így ideiglenesen kipróbáltam úgy, hogy egy dugvillát rákötöttem és be a dugaljba. (1,8kw-os fűtőszállal szerelt) Lakatfogót rátettem a vezetékre, szépen mutatta is hogy 7.6A felvett, viszont a visszajelző lámpa halványan világított (ilyet én még nem láttam..), mondom biztosan az izzó a rossz majd ma kicserélem, és így vissza is szereltem mindent, azzal a gondolattal hogy majd akkor az éjszaka felfűt. Hát nem, reggelre ugyanaz az állapot.. Szakadásra nem találtam hibát, sehol sem, a fűtőszálnál sem. Ellenállásra a fűtőszálnál mértem 30 ohm-ot. Kábelezés nincs megolvadva,megtörve. 1 hónapja cseréltem benne hőfokszabályozót, megint az lenne a hiba? Szakadásra azt is mértem, nyit-zár. Korlátozónál sem találtam hibát. Én egyébként már kezdek gyanakodni a rádióvezérelt kapcsolóórára, hogy ott nem stimmel valami.
(#) vargham válasza Luidzsi91 hozzászólására (») Jan 19, 2024 /
 
Ha fixen rákötöd a nem vezéreltre, akkor felfűt?
(#) Luidzsi91 válasza vargham hozzászólására (») Jan 19, 2024 /
 
Ez az hogy tegnap este 8kor már nem akartam éjszakába nyúlóan szerelni, így csak egy félórát ha ment nem vezérelt áramról. Ma akarnám azt hogy legalább másfél órát menjen így és akkor kiderül. Csak nekem ez a halványan világító visszajelző lámpa ami nem tetszik, egy pár hajdu bojlert már javítottam azoknál vagy világított vagy nem..
(#) Bakman válasza Luidzsi91 hozzászólására (») Jan 19, 2024 /
 
Éppen lehet hibás a visszajelző, néha a kapanyél is elsül. Kiveszed a visszajelzőt, adsz neki direkt 230 V-ot (már ha olyan típusú) és azonnal kiderül, hogy jó-e vagy sem. Belefér az is, hogy rádióvezérelt kapcsoló romlik el, nem te lennél az első áldozat.
(#) Luidzsi91 válasza vargham hozzászólására (») Jan 19, 2024 /
 
Na ma délután megnéztem ismét. Bekötöttem egy dugvillával nem vezérelt áramra, hagytam egy jó háromnegyed órát, és utána már langyos volt a víz. A lámpahiba is megoldódott az izzócserével. Úgyhogy ebből szerintem marad az Eoh hibabejelentő.. Jobban örültem volna ha inkább fűtőszál vagy hasonló megy ki azt tudnám cserélni, de a plombát meg nem nyithatom
(#) Hutty válasza Luidzsi91 hozzászólására (») Jan 19, 2024 /
 
Nincs semmi az óra és a bojler között ami kontakthibás lehetne? Nekem réges-régen a villanyász tetetett egy kétkörös kapcsolót az elmenőre, ami kb. egy évet bírt ki. Igaz nekem 3 kW-os betét volt.
(#) pipi válasza Luidzsi91 hozzászólására (») Jan 19, 2024 /
 
Óra utáni megszakítónál van feszultség? Ott már nincs plomba
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2024
(#) Wind-Storm hozzászólása Jan 20, 2024 /
 
Sziasztok!

Egy igazi bojler javítós kérdés, legalábbis egy gázosnak a hőcserélőjét illetően..
Ahol a lamellák vannak, ott lyukadt ki a cső, a lehető "legjobb" helyen.
Támadt egy olyan merész elképzelésem, hogy az oldalról nevű képen látható kanyarokat levágnám, és valahogyan kihúznám azt a két csőszakaszt a lamellarengetegből, majd a cseréjük után pl. karmantyúkkal visszaforrasztanám a levágott részeket, vagy ahelyett könyök idomokkal zárnám.
Csőátmérőt még nem mértem, hogy egyáltalán pótolható-e azonos átmérőjűvel.
Csinált már valaki ilyet?
Támadt egy még merészebb elképzelésem is: a lyukadásgyanús csövekbe egy kisebb átmérőjű csövet húznék bele, például 15, vagy 13mm-est, ami belefér, a szűkítés nem jelentene problémát, alacsonyra állított átfolyással van használva.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
(#) VIM válasza Wind-Storm hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Szia! Ez a saját kazánodban volt? Meglepően tiszta az eltelt idő és igénybevétel ellenére, mert ez nem így szokott kinézni ha kilyukad. A lamellák szoktak elégni és deformálódni középen ahol a láng legjobban éri azt a felületet. A palást pedig elölről szokott kirepedezni amit meg lehet javítani de az nem okoz lyukadást. Helyezd nyomás alá és úgy határold be a helyet, hol kell beavatkozni HA az lehetséges, mert egyáltalán nem biztos, hogy lehet. Amiket kiötöltél az felejtős (szerintem), mert a hőterhelésnek és az abból származó oxidációnak ellen kell álljon a felhasznált anyag. Nem nagyon jöhet szóba csak keményforrasz, autogén hegesztéssel. Persze próbálkozni azt lehet. Van ez meg ennek az expressz változata de nekem nincs róla tapasztalatom, hogy a kazán tűzterében keletkezett rést, repedést mennyire hatékonyan és tartósan tömíti el.
(#) Wind-Storm válasza VIM hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Nem, ez nem saját, gyorsan szereznem kellett netről valamilyen használható képet...
A gyanú felmerülésekor hiába szereltem ki nyomáspróbálni, még nem akart csöpögni, csak szivárgott. Most már határozottan csöpög, és biztosan valamelyik vízszintes cső a négyből.
Lehet hogy ideiglenes megoldásnak jó lesz a megoldásom, ha egyáltalán kivitelezhető, bár most úgy érzem, hogy nem érdemes.
Érdekes ez a tömítő folyadék..
(#) dobo válasza Wind-Storm hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Érdemes egy használt bontott kazánt keresni a neten hátha olcsóbb mint venni új alkatrészt. Ha meglenne a hiba helye akkorsem egyszerű a forrasztás mert nem lehet tudni hol olvad meg a forraszanyag hamarabb. A régi vagy az új forraszanyag olvad-e hamarabb. A hibahelyen a lamellákat oldalra kell nyomni és forrasztás után ami marad belőlle visszahúzni. Ezüsttel jól meg lehet forrasztani de kell hozzá bórax meg egy lánghegesztő felszerelés.
Következő: »»   128 / 130
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem