Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Aggregátor gerjesztése
 
Témaindító: pokot, idő: Ápr 27, 2007
Lapozás: OK   2 / 13
(#) (Felhasználó 5823) válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Szerintem ez sem jó, mert nekem úgy tünik, hogy ez váltóáramú táplálású, mert a tirisztor mitől "enged el", szerentem az a +- az csak mese. De majd egy tirisztor szaki megmondja!

Üdv

(#) (Felhasználó 5823) válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Igen, kiszaladtam a műhelybe, a tirisztor egyenárammal öntartásba marad, ezért az egyenáramú alkalmazásoknál, minden féle hokusz-pokuszra van szükség! Meg kell szakítani a tirisztor áramát (lásd elektromos targonca vezérlők)
(#) mex válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Ha csak simán szűrés nélküli graetz-ről van táplálva a kapcsolás (és akkutöltő lévén erre nagy az esély) akkor az áram nullátmenetében kialszik a tirisztor.
(#) Hanzika válasza mex hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Jogos a két pont ezt benéztem, sajnos én is hajlamos vagyok az általánosításra, és ez hiba!

Lhanzi
(#) Hanzika válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Szerintem ez a legjobb, van töltőáram szabályzás ami nem árt!

És elég egyszerű is! Könnyen beszerhető alkatrészekből ál.

(#) gery yu válasza sturbi hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Hali!mar elnezest de hozaszolnek ehez az aggregat temahoz!eloszor is a delejezest CSAKIS ON gerjesztesu agreggatoroknal hasznaljak,es mint ez kiderul itt gerjesztett generatorrol van szo es nincs mi elvesze a delejt .Feltetelezem valtoaramu a generator,igyhat egyenaromal gerjesztendo persze visszacsatolassal a szekunder korbol.Nemkell nagy igenyu stabilitas ezeknek az agregatoknak,de mivel kis "uzemkozbeni karbatartast"igenyelnek relative komplikaltak.ezert manapsag 2-3 Kw-ig inkabb ongerjesztesu kompaund generatorokat hasznalnak.Kulonben en nap mint nap talalkozok ijen gepekkel csak parszaz Mw-osakkal.udv
(#) gery yu válasza tibcsi hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Lenyeg hogy meghaladd azaz tulszarnyald a szinkronfordulatot ami 3000 ford/perc +
(#) (Felhasználó 5823) hozzászólása Márc 26, 2009 /
 
Azt hiszem ez ide való, ebbe a témába. Egy gyári szabályzó nyákterve és beültetési rajza. Honda felírattal árulják és valami kínai vacak.
(#) tdi75 válasza zoltantiger hozzászólására (») Jún 16, 2009 /
 
Szia! Azzal a kérdéssel fordulnék hozzád, hogy nem tudsz e véletlenül segíteni?

Van nekem is egy AB4 esem, de nem ártana valami kapcsolási rajz. A másik hogy ettől a bizonyos munkáltatódtól nem tudsz e nekem ezekhez a gépekhez alkatrészt szerezni? És végül hogy mi a különbség a 60 as években, és a 80 as években gyártott gépek között? Esetleg hogy az újabbak önindítósak?

Üdv Bence
(#) madazg77 hozzászólása Aug 1, 2009 /
 
Sziasztok!

Egyik ismerősömnek van egy Orosz gyártmányu Diesel generatora. Kb 100Kw körüli. Nem működik rajta az automata gerjesztés. A kézi vezérlésü ellenállással lehet szabályozni a feszültséget. A főáramkörben van egy transzformátor ami össze van kötve egy táblával ami tele van szelénes egyenirányítókkal és transzformátorokkal. Ha jól tudom akkor ezek valaimféle mágneses erősítéses elven működnek. Tud valaki adni bőveb információt ezekről szerkezetekről?

Üdv.
(#) xTAKIx hozzászólása Szept 6, 2009 /
 
ÜDV mindenkinek ! Segítséget kérnék egy EVIG CSM1-10/231 tipusú agregátor gerjesztésének felélesztésében. Kapcsolási rajz nagyon sokat segítene .Előre is köszönöm a segítségeket!
(#) kila válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Szept 19, 2009 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Egy szinkron-generátor feszültség szabályzója(AVR)-romlott el.
Műgyantával kiöntött, így javítani nem lehet.
Egyfázisú, 1,1Kw-os, terheletlenül a forgórészre adott 24-V egyenfeszültségre ébred 230 V a kimeneten.
Van még két tekercs, az egyikben kb.12 V áll be,ennek a kezdete közös a 230 V-os tekerccsel.-Ezen figyelte a szabályzó a feszültséget.
A másik tekercs teljesen független, ezen 60 V váltófesz keletkezik, ebből állította elő a gerjesztő áramot a szabályzó.
Van -e valakinek ötlete, vagy volt -e hasonló problémája.
A válaszokat előre is köszönöm!
-Ihanzi-,amit ide feltettél, az nagyon hasonlít arra ami nekem kell.Ha más konkrétum nem lesz, megpróbálom.
-Köszi!
(#) (Felhasználó 5823) válasza kila hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
A beöntött cucc szétszedhető és rekonstruálható! Gázálarc, hőlégfúvó és sok türelem! De ezt is meg tudod építeni! Nyákot tudok küldeni!. Én is úgy gyártattam.

Lhanzi
(#) mpisti válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Drukkolok nektek a rekonstruáláshoz! A műhelyemben van ilyen kínai generátorból már kettő db javításra várva.
Az egyik szabályzót félnapos munkával sikerült annyira szétfeszegetni,hogy a nyák egyik fele látható.Hőre keményedő műgyantával van kiöntve,tehát a hőlégfuvó mit sem ér. két hónap után kaptam hozzá másik szabályzót, ami alapból rossz volt(beépítés előtti teszten halottnak bizonyult)tehát nem jött össze a javítás.
Várom a rekonstruálás eredményét!
(#) mpisti válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Van hozzá doksid is?Szívesen vásárolnék tőled nyákot ha van kapcsolási rajz is hozzá.
(#) (Felhasználó 5823) válasza mpisti hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Szia!

Menj fel a honlapomra ott van a drága szétszedve kapcsolási rajz, és nyákterv. Az eredeti visszarajzolva! Én erre a hőre keményedő műgyantára azt momdom, hogy még jó, hogy nem tudja, így gond nélkül szétszedtem! A másik, ha az anyagát megvizsgálod, magad is rájössz, hogy egy nagy ..ar. Olvasd el a cikket!Bővebben: Link
(#) mpisti válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Szia!
Ha tudsz küldeni egy lakcímet privátban,akkor elküldöm neked azt,amelyiket az említett szintig szétszedtem.
Arra,amit a honlapodon láttam,még csak nem is hasonlít a nyák rajzolata.Ha van kedved,gyakorolhatod újból a "kiolvasztást".Ettől függetlenül érdekel az ajánlatod a nyákot illetően.
(#) (Felhasználó 5823) válasza mpisti hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Elküldtem privátba!
(#) (Felhasználó 5823) válasza mpisti hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Az eredeti nyák!
(#) xTAKIx válasza mpisti hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
Láttam a neten egy GAVR-8 tipusú gerjesztés elektronikát ami a kimenőfeszültséget figyeli ,elvileg univerzális.Lehet megérné lemásolni .
(#) mpisti válasza xTAKIx hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
Hol lehet ezt elérni?
(#) mpisti válasza mpisti hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
A gugli annyit árult el róla,hogy az ára vetekszik egy "occó"aggregátor árával. Ezt talán csak egy Hondába érdemes megvenni,mert abba az eredeti az olyan 180 Euró körül van.
(#) (Felhasználó 5823) válasza xTAKIx hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
Nekem az a sanda gyanúm, hogy mikrovezérlővel van megoldva, innentől halott az űgy. Olyat kell keresni utánépítésre ami analóg, igy könnyen útánépíthető. Ja és ez is kínai retek, így szerintem sokkal olcsóbban is beszerezhető! Aztán ha bedöglik dobható a kukába. Ez a problémám a mikrovezéelővel felépített cuccokkal, arra jó, hogy az ember ötletét ne lehessen ellopni. De a javítást lehetetlenné teszi. De ez már off.
(#) kila válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
Sziasztok!
Köszi a hozzászólásokat, most ott tartok hogy a 220mikrós,250voltos kondit talán ma megkapom, alacsony kivitelű kell, mert nem férek be a pajzs zárófedele alá.
Nyákot tudok készíteni, van egy kis gyakorlatom benne,de előbb ki akarom próbálni valami hevenyészett összerakási móddal.Hétvégén kiderül jó-e a kapcsolásod, de akárhogy nézem ez lesz az.
Beszámolok a dologról bárhogy is sikerül, még egyszer köszi!
(#) kila válasza kila hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
Szisztok!
Közben lhanzi szavain felbátorodva nekiestem hőlégfúvóval a szabályzónak.
Ilyet még nem láttam, az egész nyák a beültetési oldalon tele lett szórva fehér színű kőzúzalékkal, és azután lett kiöntve műgyantával.A műgyanta engedett a hőnek, de a sóder nem, így az apróbb alkatrészeket nem tudom épségben elérni.
A lényeg azért látszik, mindkét bemenő tekercs egy egy graetz-re megy(1n4007), a lhanzi-félétől csak annyiban tér el hogy Lm393 a lelke,és T2141F-Fet a kapcsoló, a puffer elkó is 220µF/200V.
Szerintem ez csak annyiban más hogy precízebb szabályozást biztosít, de a lényeg hogy újra éljen az agregátor.
Röviden leírom mi történt eddig.-Miután munka közben a feszültség eltűnt, szétszedtem, és kiderült hogy a feszültségszabályzót tápláló mindkét tekercs lezárlatolt a 230V-os tekercseléshez.Nem volt két helyen végig fektetve köztük szigetelő papír, és így voltak összebandázsolva.A lakkozás is elmaradt, és a rezgések eredményeképp másfél évesen (a garancia egy év) négy helyen záródott össze a három tekercs. Szétvágtam a madzagolást, és a tekercseket külön hajtogatva prespánnal elszigeteltem őket egymástól, ezután újra hurkoltam az egész állórészt.Lakkozás után minden valószínűség szerint jó lett, órákat üzemelt már, akkuról 24V-al gerjesztve.Jól viselkedik, csak a szabályzó ráment erre a zárlatra, és így üresen járatva megvan a 230V, de természetesen erősen terhelésfüggő.
(#) (Felhasználó 5823) válasza kila hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
Elöszőr is örülök, hogy nekibátorodtál, és belevágtál!
Légyszi képeket - nyák, alkatrészoldal - dokumentáljuk, hogyha más is így jár könnyebben el tudjon indulni! Ha elküldöd nagyobb felbontásban, elkészítem a nyáktervet és a beültetési rajzot is! Arról nem is beszélve, hogy több ezer ember ette meg a cumit, és így lesz némi támpont! A tekercselése az egy vicc, de ezt írtam is a honlapomon! Bármilyen gond van az aggregátorral először ezt ellenőrízni!

(#) kila válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
Üdv lhanzi!
Megtaláltam a honlapod, nagyon érdekes, alkalomadtán visszanézek ha lesz egy kis időm.
Tetszik a műhelyed, a képeid is jók,gratula a családodhoz de úristen hány hölgyből áll?Nem unatkozhatsz!
Hétvégén próbálom az agregátort, majd beszámolok, és dokumentálni is próbálok, bár ez egy életforma,-s az én eddigi munkáimnak így még nem maradt nyoma.Hát majd ezután,-ez a téma szerintem is sokakat érdekelni fog a jövőben,- rengeteg bóvlit eladtak, és eladnak mostanság!
(#) (Felhasználó 5823) válasza kila hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
Előre is elnézést a modiktól és a fórumlakóktól!
Nagyon off. Négy gyermekem van, három lány és egy fiú. 19,15,13 és 2 évesek, a kettő a fiú. Van segítségem hál istennek, jól jön, ha veszek pár ezer darab vegyes ellenállást.

P1070819.JPG
    
(#) kila válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Szept 26, 2009 /
 
Sziasztok!
Összejött a dolog, az agregátor jól viseli a próbákat.
Lhanzi- nagy köszönet a kapcsolásért, R6 helyén 1Kohm lett az az érték amivel beállt a 230 V.
Dobozolás nélkül veszettül lelakkozva szerelem a pajzs alá a panelt, minden kritikus helyre Fbs pasztát nyomtam, most várom hogy kikeményedjen.
Pár kép a munkáról.
(#) kila válasza kila hozzászólására (») Szept 26, 2009 /
 
Még két kép, összerakás után lesz még.
Következő: »»   2 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem