Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mercedes A 140 szervizkijelző
 
Témaindító: mazerati66, idő: Okt 6, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 6
(#) Action2K válasza lidi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Mért? elromlik attól, ha én cserélem ki a légszűrőjét, meg a légkondi pollenszűrőjét? Ja és attól is elromlik, ha a Suzukiban dolgozó rokonaim meg a volt osztálytársam cseréli ki a Nissanomban a fékpofát, meg a motorolajat. Ja és attól is elromlik, ha a hivatalos Mitsubishi szervizes haverom cseréli ki a vezérműszíjat?

Amikor null kilóméteresen átvettem az autómat a HIVATALOS MÁRKASZERVÍZBEN még a komputert sem tudták élesíteni, hanem service állásban adták át
Na ezért fizessünk, értsd már meg, ez mesterségesen generált üzlet nekik, mert az a Te szavadat idézve:
Idézet:
„hülyékre szabnak mindent”
. Nem kel egy diplomás doktornénit, vagy bárki laikust hülyének degradálni. Szegény meglátja a szerviz jelet és már pánikolva megy is a márkaszervizbe, mert a könyve ezt írja. Holott azt az olajcserét, ami esedékes, más olcsóbb szerviz is megtudja csinálni. Itt nem a sarki sufnituningos izébácsira gondolok.

Annyira állítod a létfontosságát annak a lámpának, hogy már azt gyanítom, hogy valahogy érdekelt vagy a márkaszervizes körökben.
(#) lidi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Nem vagyok érdekelt. De nem is az a jelentése hogy márkaszervizbe kell vinni. Ezt én nem mondtam, ezt ti hajtogatjátok. Én csak azt mondom hogy nagyon helyes hogy jelzi hogy itt az ideje szervizelni. Mi ebben a baj ?

Amúgy én örülnék a legjobban ha egy olyan országban élnénk, ahol tényleg ezt jelentené, és nem jelentene gondot elvinnem az autómat egy profi helyre amiben megbízom, korrektül megcsinálják, számlát adnak, és nem is kerül egy havi fizumba. Csak hát ugye aztán mindig felébredek. De ez már politika, hagyjuk is.
(#) Action2K válasza lidi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Idézet:
„De nem is az a jelentése hogy márkaszervizbe kell vinni.”

Akkor miért csak ők törölhetik a hibát?

Idézet:
„Csak hát ugye aztán mindig felébredek.”

Na ezért nyílt ez a topik.

Részemről: END.
(#) lidi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Szerintem ha a mercidet egy mercikkel foglalkozó szervizbe viszed, tuti megoldják neked. Ugyanis bármennyire fáj, ezek célszerszámok. Igaz hogy digitálisak, de azok. Ilyenek mindig is kellettek egy egy jó szerelőnek, illetve a mechanikus célszerszámok nélkül el lehetett ügyeskedni. Ezeket meg meg kell vennie annak aki komolyan foglalkozni akar vele. Ez most olyan hogy én is mérges lehetnék, hogy pl nem tudok megjavítani egy liftet, mert a "rohadt szemetek" elektronikát raktak bele egy relé kupac helyett. Meg csomó egyéb téren se tudok mit kezdeni a dolgokkal. Sajna ma már nem lehet mindent otthon javítgatni. Vagy lehet, de akkor meg kell venni a célműszert, tudást, stb.
(#) Cseri_László hozzászólása Okt 12, 2009 /
 
Én is törölni fogom a szervíz esedékesség jelzőt, mert már nincs gari a kocsin, elmúlt 3 éves, és a füzet szerint én is meg tudom csinálni a szervízt.
De tényleg nem nekem kell a kompjuter, hanem azoknak, akik maguktól nem látják, érzik hogy nincs bekötve a biztonsági őv, nincs felkapcsolva a lámpa, ki van égve az izzó, csúszik az út, nincs víz a hűtőben, kevés az olaj .......
Szóval kb. minden második autós.
Már izzókészlet sem kötelező, mert pár autótípusban nem tudja a sofőr simán kicserélni az izzót.
Vigyék csak szervízbe a kocsikat!
(#) akos70 válasza lidi hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Idézet:
„Ugyanis bármennyire fáj, ezek célszerszámok. Igaz hogy digitálisak, de azok.”


A Merci szervizben se veszik ezért elö a célmüszert, mikor a müszerfalon pár gombnyomással megcsinálhatják ugyanazt. Kivéve persze, ha jelen van a kuncsaft, mert mégiscsak másképp mutat a millios müszerrel csinálni, és még ellesné a "titkot".
Részemröl is END, már igy is csak önmagunkat ismételgetjük.
(#) akos70 válasza Cseri_László hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Azért mindenképp tegyünk különbséget azon visszajelzök között, amik segitik az autost, meg amik szivatják.
Én pl. a huszonévesemben sose nyitom ki a motorháztetöt azért, hogy szinteket ellenörizzek, meg a kocsi körül se szaladgálok lámpákat nézegetni.
(#) lapose válasza akos70 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /
 
Szia!

Idézet:
„amik segitik az autost, meg amik szivatják.”


No igen, nem értem és sem, hogy akkucsere után miért kell az emberkéknek kódokat keresgélni, hogy tudja használni a már egyszer kifizetett rádiót..
(#) akos70 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 13, 2009 /
 
1-2 amcsi autorol én is vettem le akkusarut, de ilyennel nem találkoztam. Az nem lehet, hogy a kollégád éppenhogy rajta felejtette hegesztéskor..?

(Olyannal találkoztam személyesen, hogy egy pár éves S-Merci akku ki-beszerelés után nem indult, de aztán kiderült, hogy van benne egy utolagosan beszerelt rejtett kapcsolo, amit meg kellett nyomni.. Persze a tulaj sem tudta, és azalatt a pár perc alatt,mig ez kiderült, hideg-meleg felváltva futkosott a hátamon. )
(#) lidi válasza lapose hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Ezen azért gondolkozz még szerintem. Nem kell mindenben a hibát keresni. Ennek is oka van hogy miért ilyen.
(#) lapose válasza lidi hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Szia!

Pl.? Mert ha a lopásra gondolsz - hibásan - semmit sem ér, mert a sarki díler egy-két ezresér ad kódot a szervizbeli tíz helyett, vagy ha lopott masinát nála veszem adja a kódot is.
És ha tényleg a lopás miatt lenne, miért nem kapom meg a kódot a kocsi papírjaival együtt? Talán arra számítanak, ha feltörik az autóm, utána be is törnek hozzám a kulcsért?
(#) akos70 válasza lapose hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Uj kocsinál megkapod. Használtnál meg reklamálj, ha nem. Vagy alkudd le egy uj rádio árát.
(#) lapose válasza akos70 hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Szia!

Hát én nem kaptam! Még a rádió papírjait sem találták, még kezelési útmutatót sem. Magyarországon a márka egyik legnagyobb kereskedése az adott márkánál. Nem reklamáltam, mert fél milla kedvezményt kaptam az autóra.
(#) akos70 válasza lapose hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
Annyiért én is szemet hunytam volna a tráhányságuk miatt.
(#) mazerati66 válasza lidi hozzászólására (») Okt 17, 2009 /
 
Üdv mindenki
Sajnos csak mostanra jutottam el a szakszervizbe igy nem tudtam megosztani veletek,hogy mi miatt nem lehetett törölni a szervizesedékességet.Mostmár tudom hogy ha a müszeregységben hibakód van akkor nem engedi mindaddig mig a hibakódot ki nem tlörlöd,utána a fentebb leirt módon mindeggy hogy nyitva van az ajtó vagy sem az első kisérletre vissza lehetett állitani.Azért köszönöm mindenkinek a hozzászólást .
(#) Action2K válasza mazerati66 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /
 
Szia! Elárulod, hogy mennyiért törölték? Vagy csak megejtettek feléd egy szívességet? Milyen hibakódod maradt benn? Meg volt-e már javítva, vagy nem is tudtál a hibáról?
(#) mazerati66 válasza Action2K hozzászólására (») Okt 19, 2009 /
 
Mindenért 6ezret fizettem,a pontos hibakódot elfelejtettem a vezérlőre hivatkozott ,Nem is gondoltam hogy lehet a műszerfalegységben hiba mivel minden rendben volt kivéve hogy nem tudtam a szervizt kiütni.A műszerfalban izzók lettek cserélve kb.féléve a megvilágítás izzói .másról nem tudok.
(#) maya5555 válasza akos70 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /
 
szia

A kérdéseim a következők lennének,az mb sprinter 416 cdi -t is ilyen formában lehet kiütni? Próbáltam de nem igazán jöttem rá hogy az "1" -es gomb az mit takar,mert a képen nem látszik. Ha tudsz ebben segíteni azt megköszönném!

(#) akos70 válasza maya5555 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /
 
Hello!
Itt a Sprinteré:
(#) K.Leslie válasza akos70 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /
 
Üdv!
Hol vásáróltad vagy "vetted" az autófit-ed?
(#) akos70 válasza K.Leslie hozzászólására (») Okt 20, 2009 /
 
:google:
Pl: Bővebben: Link
(#) maya5555 válasza akos70 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /
 
Köszönöm szépen ki fogom próbálni,de az nem látszik rajta hogy a km gombot kell nyomni vagy az órát,vagy esetleg mind a kettőt. de majd megpróbálom,és leírom a tapasztalatomat ha sikerült! mégegyszer köszi
(#) maya5555 válasza akos70 hozzászólására (») Okt 21, 2009 / 4
 
Jó estét sziasztok!

Szeretném veletek az örömömet megosztani sikerrel jártam,bátran ajánlom mindenkinek. Az "1" jelzésű gomb a sprinteren a "km" jelzésűt jelenti csak azt kell nyomkodni a képen ez nem teljesen egyértelmű. Köszönöm mégegyszer a segítséget akos70 nek! ls ha lesz pénzed igyál egy sört
(#) szalaiz válasza akos70 hozzászólására (») Nov 13, 2009 /
 
Üdvözöllek!
Nemtudod véletlen a clk-nál hogy lehet törölni a szervizet?Válaszodat előre is köszönöm.
(#) akos70 válasza szalaiz hozzászólására (») Nov 13, 2009 /
 
Szia! Nem irtad, hogy 208-as vagy 209-es. Itt van mindkettö.
(#) szalaiz válasza akos70 hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Üdvözöllek Ákos!
w209-hez kell.
Külföldön voltam emiatt csak most látom, hogy milyen rendes voltál.
Nagyonszépen köszönöm a segítséget délután kipróbálom reménykedek benne , hogy sikerül kiütni mert egyre zavaróbb - közben a szervizet megcsináltuk.
Még egy kérdésem lenne: ezzel a csodálatos progival nem tudhatnám-e meg, hogy az ortopéd ülések levegő pumpálya merre van elhelyezve a kocsimba w209 - 2006 mert elromlott és megszeretném nézni.(minden kárpitot nrm szeretnék lebontani ha nem muszáj).
(#) akos70 válasza szalaiz hozzászólására (») Nov 18, 2009 /
 
Sajnos annyira nem okos a program, ehhez spec. Mercis-progi kéne. Annyit tudok, hogy a régebbiekben a központi zár pumpájával volt egybeépitve (magyarul egy speciális pumpa volt beszerelve a centrál és az ülés részére), a hátso ülés alatt. A tiedben szerintem már a központi nem vákumos.
(#) szalaiz válasza akos70 hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
Hát sikerült a szervíz nullázás vagyis átállítás - mégegyszer köszönöm.
W140-nél valóban a hátsó ülés alatt van a központizár szivattyú az ajtó szervó szivattyú viszont a csomagtartóban.
w209-nél nincs hátsó ülés alatti rész ez a gond!
Mindeggy próbálkozom kutakodni tovább!
Különben te szervizes vagy valahol vagy csak van egy progid amivel dolgozol akárhol? (ha a közelbe vagy esetleg házilag olvasgatsz hibákat akkor néha néha megkeresnélek ennél pézesebb munkákkal is).
Most vettük ezt a w209 -et de van vele egykét problémám - ez az ülés téma, a xenonok nagyon levilágítanak a földre, netalán másik mélretű kerék kerül rá gondolom akkor is át kell állítani az agyát, stb.
MéGYEGYSZER KÖSZÖNÖM, TOVÁBBI KELLEMES NAPOT KÍVÁOK.
(#) akos70 válasza szalaiz hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
Nagyon szivesen.
Autovillamossági szerelö vagyok, mellette mercibuzi (bár a régebbieket jobban csipem )
Vidéken vagyok (Heves).
(#) szalaiz válasza akos70 hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Hát sajnos nagyon messze vagyunk egymástól!
Én Bácskiskun Mélykút (Szeged -Baja között).
És drága progi különben amit használsz?
Következő: »»   2 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem