Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   376 / 1385
(#) watt válasza sucuka hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Idézet:
„Most nincs, de ha hazaértem, akkor lesz.”

Akkor várom, talán lesz itt valami jó ötletünk ami segít!
(#) roland0327 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Szia!

Hát én is mindig félre teszem a fényes szórólapokat, ha elfogyna a műnyomó És szerintem nem sokkal rosszabb a mint műnyomóval.(véleményem) De vigyázni kel nehogy bele olvadjon a nyomtatóba, az enyémen simán átviszi, de nyomtatótól függ sztem.
(#) Abukodonozo válasza roland0327 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Értem, az enyém egy Canon MF4140-es fehér-fekete lézernyomtató, szerintem az enyémnél sem lesz baj... Remélem! Kösz a gyors választ!
(#) roland0327 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Én kipróbálnám, veszteni nem vesztessz semmit.(Ha csak ránem olvad a papír a hengerre,vagy be nem gyűri) Ha kipróbáltad kiváncsi vagyok neked milyen lett.
(#) roland0327 válasza roland0327 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Bár lesz olyan is aki azt mondja majd, hogy nepróbáld. Ez az én véleményem.
(#) Abukodonozo válasza roland0327 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Ha begyűri kiszedem, az nem gond, csak rá ne olvadjon... Majd töltök fel képet!
(#) roland0327 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Okéés.
(#) Attila86 válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Én úgy oldom meg, hogy bekapcsolás után a PIC megkérdezi hogy laminálásra vagy nyák-készítésre szeretnénk-e használni a gépet.
(#) Abukodonozo válasza roland0327 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Sajnos nem jó... Betűrte! Kiszedtem, de ez sajnos így nem nyerő. :sniffles:
(#) roland0327 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Próbáld meg úgy, ha ketté van tépve akkor vonalzó mellet pengével levágod ami "rojtos". Meg ha van valami vastagabbra próbáld, keress van annyi szórólap hogy csak na:d
(#) BarnaPili válasza Abukodonozo hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Nekem egy Samsung ML1915 típusú van,az is begyűri a vékonyabb lapokat.Pedig szoftveresen lehet állítani,hogy "vékony papír".A vastagabbakat nekem is jobban szereti.Továbbá le szoktam nyitni a hátulját,ezáltal nem fölül adja ki a lapot,hanem egyenesen hátul,így nehezebben gyűrődik be.A vékonyak inkább elöl,a nagyon trehány szélűek meg inkább hátul akadnak be.
István
(#) Abukodonozo válasza roland0327 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Úgy csináltam... Majd csak kerül valami! Üdv.
(#) roland0327 válasza roland0327 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Most kíváncsiságból nem műnyomóval hanem reklámújsággal fogok panelt csinálni. Amúgy meg a műnyomóm is 70g ha jól emléxek. és ritkán gyűri be.
(#) Router hozzászólása Jan 27, 2010 /
 
Sziasztok!

Én már kb. fél éve alkalmazom ezt a technikát egy bolhapiacon vásárolt 1000Ft-os laminálóval. A különbség annyi hogy nálam először két alu fűtőtest között halad át a nyák és csak utána hengerel. Nagyon szépek a nyákok csak egy problémám van vele.

A nyákok elején a festék hajlamos elkenődni (nem drasztikusan de látható) néha és főleg SMD paneleknél jelent gondot ahol több 0.15-0.2mm-es vezetősáv halad egymáshoz közel.

Nálatok is van hasonló jelenség?
(#) kaqkk válasza roland0327 hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Én a cégnél próbáltam 80g os fényes műnyomóra nyomtatni de a lézernyomtató elkente az egészet
mitől lehet ez ? A normál papirokat gyönyörűen kezeli .
(#) watt válasza Router hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Nincs, mert lassan halad a nyák, és alacsony a hőfok. Olvass vissza, elég sokat beszéltünk erről!
(#) roland0327 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Hát fogalmam sincs. Lehet azért mert az én nyomtatóm már régi és mindegy neki, hogy milyen papírra nyomtat De, hogy nálad a görgők kenik el nem?! Még nem hült le a festék és azért. Gondolom én!
(#) watt hozzászólása Jan 27, 2010 /
 
Ma éles teszteket végeztem, 0.15 és 0.25mm-es vonalvastagsággal, már ami a tervezőt illeti. Hőfok 160°C a hőmérőnél, panelnél kb. 150. Az eredmények érdekesek lettek. Készítettem két html-t amit akár egymás mellé is tehettek a vizsgálatokhoz.

Összefoglalva az eddigieket,
0.15mm teszt
Látszólag tökéletes hengerezés, megfelelő, nem szétkenődő vonalak, maratás után a nyomat sértetlen, nem látszik hiba, és vékonyodás sem(ezen persze nem csodálkozom, mert a festék takarja a rezet és a festék nem maródik) tisztítás után a 0.15mm vonalakból jó ha 0.1mm marad és néhány alámarás látható.

0.25mm teszt
Látszólag tökéletes hengerezés, megfelelő, nem szétkenődő vonalak, maratás után a nyomat sértetlen, nem látszik hiba(talán valami), és vékonyodás sem, tisztítás után a vonalból jó, ha 0.15mm maradt, és egyetlen egy hiba látható, ami baromira bosszant!

Úgy látom nem a hengerezés a szűk keresztmetszet, inkább a nyák előkészítése, vagy a maratási technika a szűkebb! Még holnap készítek még egy kört és jobban megpolírozom a nyákot, és kicsit emelek a hőfokon is 170/160°C-ra.
(#) janocsi válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Nem egy másik, vagy "idegen" topikban olvastam a hőfokról, hanem először itt, éppen Tőled ezt a (150-160) fokot. A hőfok mérésére célirányosan kerestem különböző megoldásokat, anélkül, hogy átalakitanám gyökeresen az elektronikát. Találtam is erre alkalmazást, meglátom itt hogyan tudom megoldani. Szerinted a beépített mérődióda, (tecis), elbírja a 160 fokot? Úgy hámoztam ki a talált infókból, hogy elviselhet 200-250 fokot is, amit egy kicsit azért kétlek.
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Na nekem van egy javaslatom ha ilyen kicsi ármérőben akarsz jó eredményt elérni! Jól látod,hogy a nyák előkészítésén van a hangsúly ! ne polírozd hanem nagyon finom papírral szárazon körkörösen karcosra hagyd (természetesen elötte megfelelő sima rozsdamentes felület) utána jól kétszer lemosod denszesszel és próba! Tapasztalat Pénteken jön mi kell még van egy zsíros meló és belefér a költségvetésbe pár saját dolog is
(#) albinolynx válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Van publikus nyákterved a hőfok szabályzóhoz?

Esetleg valami egyszerűbb kivitel?
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Nem szeretem a vegyszereket, csak rosszabb eredmény születik, inkább csak a vizet használom az előkészítésnél, azaz vizesen csiszolok.
Talán ha emelek egy kis hőfokot és azon még nem folyik szét a festék, akkor megbízhatóbban letapad. Láthatod, hogy nincs sok helyen hiba.
A 0.15-ös tesztnél sem arról van szó, hogy ne lett volna jó a nyomat, inkább arról, hogy alámar a marató. Úgy tűnik, hogy ha 0.15mm-es vonalakat akarunk, 0.25-ösből kell kiindulni.
A körkörös csiszolást szoktam néha, de most kipróbálom figyelve az egyenletességre.
(#) watt válasza janocsi hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Az adatlap szerint 200°C-on tönkremegy. Lehet, hogy egy ideig jól működne 150°C felett is, de rá mernéd bízni a fűtést? Egy KTY84-130, 230Ft.
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Én most a pt 100 - vagy pt1000 szondán agyalok
A pt100 van kerámia tokozásban és viszonylag kis méretben relatíve olcsón
(#) mex válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Idézet:
„Úgy látom nem a hengerezés a szűk keresztmetszet, inkább a nyák előkészítése,”


Régebben próbálkoztam a normál zsirtalanitás után a nyákot vasklorid maratószerrel "előkezelni". Egy vaskloriddal nedvesitett vattacsomóval áttörölve, majd leöblitve bársonyos felületet kaptam, amire kiválóan tapadt a festék.
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Ha nem zsírtalanítasz az elég nagy baj! A denszesz nem veszélyes a környezetre meg rád sem!
(#) SALáta válasza watt hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Én polírradírt használok, van többfajta is. A vékonyodás az azért eléggé jelentős, pláne ha a nyáknól mérőlécet akarsz csinálni (én akarok de szerintem nem fog menni). Fotózásnál is van gondolom alámarás.
(#) watt válasza albinolynx hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Végül is van, (a cikkben is ez lesz).
A CircuitMaker2000-el lehet megnyitni, az oldalamon megtalálod a demót. Ha gondod van írj e-mailt!
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
A platina nem olcsó, de jó, az biztos, ha mindenáron máskép akarod csinálni.
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jan 27, 2010 /
 
Figyu, azért már nem az első nyákom! A zsírtalanításnak a vízes csiszolás a legjobb! Mindenféle vegyszerrel csak elrontod! Ez meg az én tapasztalatom!
Következő: »»   376 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem