Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keltető hőfokszabályozó
 
Témaindító: Bfg10k, idő: Máj 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 41
(#) Rumcájsz válasza djgabi_8 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /
 
Egy picit a fantáziádat használd! A tojásforgató lényege egy tálca amely 45 fokos szögben áll egy tengelyen. Forgatáskor a tálca 90 fokkal elfordul. Több tálcát egy rudazattal lehet összekapcsolni, igy azok együtt mozognak.
Az alábbi Linken láthatod hogy a szerkezet tetején lévő tálca milyen helyzetben áll. Forgatáskor a tálca átbillen a másik irányba.
Tehát valójában nem forgatásról van szó hanem csak mozgatásról. A 90 fokos forgatás elegendő.
(#) Rumcájsz válasza potyo hozzászólására (») Feb 21, 2010 /
 
Igazad van, lehetett volna úgy is.
(#) djgabi_8 válasza Rumcájsz hozzászólására (») Feb 23, 2010 /
 
Én úgy tudtam hogy csak a tojás forog el 90 fokba és nem az egész tálca. Mert ami nekem van keltető aba nem fordulna el az egész tálca, csak a tojások.
(#) Rumcájsz válasza djgabi_8 hozzászólására (») Feb 24, 2010 /
 
Pedig a tálca szokott billegni...
Megoldható a tojások tetszőleges forgatása KÉZZEL !
Nagy munka de ha nincs más...
(#) -zsola- hozzászólása Márc 4, 2010 /
 
hali
szeretnék építeni egy keltetőt és szeretném tudni hogy pontossan mire van szükségem hozzá. ha valaki tud segíteni azt megköszönöm.
(#) Rumcájsz válasza -zsola- hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Szivesen, de kérlek olvass egy kicsit itt vissza ebben a topicban és minden kérdésedre választ fogsz kapni! Gondolom nem akarja senki az elejéről kezdeni a felsorolgatásokat, megoldásokat, beállitásokat. Konkrétabb kérdésre konkrétabb lesz a válasz.
(#) szabi83 válasza Rumcájsz hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Szia!

Átvílágítani mivel lehet?
4 napos tojásokat átnéztem 60W-s spottal, kicsi folt látható, de valami jobb kellene, de mi?
(#) szabi83 válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Még 10 kő kemény hosszú nap és kel az első turnus.
Az elöbb lámpáztam hat tojást, háromban uszkált(mozgott) a csibe
(#) vicsys válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Szabi! Meghívod a módikat csirkepörire nokival, kovi ubival...? :finom:
(#) Rumcájsz válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
No, pörievészet lesz?
Szólj megyünk!
(#) Iszkakof István válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Lesz bátorságod százalékot is közölni?
(#) szabi83 válasza Rumcájsz hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Majd, ha sok lesz
(#) petikebea hozzászólása Márc 11, 2010 /
 
hello énis épitetem egy keltetőt hugarocelből a ház kész van vilanykörte lene a fütés csak a hőfok szabájzót nem tudom hogy csináljam meg valami olcsó megoldás kéne villanybojlerből hogy lehetne megcsinálni??
(#) petikebea válasza szabi83 hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
hello tudnál nekem segiteni hőfok szabájzót szeretnék a keltetögépemhez miből és hogy lehetne megoldani??válaszod köszönöm elöreis hy
(#) Rumcájsz válasza petikebea hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
A villanybojler hőfokszabályzójának igen kedvezőtlen és durva a karakterisztikája, erre a célra nem alkalmas. A tojások hőmérsékletét -+0.4 fok pontossággal szabályozni kell tudni, arra meg beláthatod hogy tényleg nem jó.
(#) petikebea válasza Rumcájsz hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
értem és mit tudnál javasolni?tudod még nem keltetem egyszersem csak egyik haveromnál látam hogy csinálta ő értet hozá csak sajnos elköltözöt
(#) Rumcájsz válasza petikebea hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
Ha jól emlékszem szabi83 PIC-kel oldotta mega szabályozást, hátha közkincsé tenné a vezérlő doksijait. Alternativát jelenthet a google kereső ahol "gyári" hőfokszabályzókra lehet bukkanni amelyek beváltak és garanciát is vállalnak rájuk. Pl: ET012
(#) petikebea válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
lehet hogy nemjól fejeztem ki magam ijen komoly dolgokhoz nem értek.én inkáb valami tippet várnék hogy kompletten miből lehetne kivenni egy hőfokszabájzot valami megoldás csak van
(#) Rumcájsz válasza petikebea hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Jó a kérdésed, ezen réges régen én is elgondolkodtam de olyan készüléket nem találtam eddig amelyben ilyen kis intervallumon belül kellett volna a hőmérsékletet tartani.
Ez a komparátoros áramkör nem bonyolult, csakorlatilag pillanatok alatt elkészíthető. Gyanitom hogy az általam - nem reklámként emlitett - ET012 is valami hasonló elektronikát tartalmazhat habár ez tényleg feltételezés részemről csak.
Javaslom hogy keress valakit a lakóhelyeden aki segit megépíteni ezt a nagyon egyszerű kapcsolást!
(#) petikebea válasza Rumcájsz hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
rendben megpróbálom ha má más nincs de lenne még egy kérdésem a hőfok szabájzó lényege azlenne hogy csökenti az áramot?
(#) Bell válasza petikebea hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Végső soron az, hogy csökkentse az áramot. Mert ha nem csökkenti, a tojások hamar megfőnek.

Csirkekeltetőhöz nem igazán jó megoldás az, ha hagyományos hőfokszabályzót használnak, mert a ki -és bekapcsolás közt van néhány fok eltérés.

De ha találunk olyan kapcsolót, ami 0,1 fokon belül kapcsolgat, akkor is könnyen túlmelegszik. Ennek az az oka, hogy mire a hőérzékelő kikapcsol, a fűtés eléggé felmelegszik ahhoz, hogy kikapcsolás után is tovább emelje a hőmérsékletet.

Ezt a gyakorlatban olyan szabályzóval oldják meg, ami szabályos időközönként ki-be kapcsolgat akkor is, ha még nincs meg a kívánt hőfok. De ahogy egyre közelíti azt, egyre rövidebb ideig tart bekapcsolva.
Tehát nagyon apró lépésekben, nagyon precízen történik a fűtés. Minél közelebb vagyunk a szükséges hőmérséklethez, az átlagos fűtőteljesítmény annál kisebb.
(#) petikebea válasza Bell hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
ne nevesetek ki de nekem ez nagyon zürös de jó lenne mert lehetőséget látok ebben a keltetésben.most ojan dolgot csináltam hogy 12voltrról 3kocsiégőt tetem be és egy panelra tetem tápról 12voltot meg 9voltot és mikor felmelegszik lekapcsolom 9voltra ezzel próbálom hőfokon tartani valamenyire sikerül de eszt tik jobban tudjátok 36 és 37celziuszra ál be ez jó??szerintetek
(#) Moderátor hozzászólása petikebea hozzászólására (») Márc 12, 2010
 
Jajj! Te ugye érted amit írtál..? Mert én sajnos nem. (Szedd össze magad és a gondolataidat, kérlek! Ez egy szakmai fórum.)
(#) petikebea válasza (») Márc 12, 2010 /
 
na mind1gy az felejtős szereztem egy gyári áram csökentőt 220voltól teljesen a oig csökent szerinted ezzel jólesz a dolog??
(#) petikebea válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
ááá figyeldki megoldom valahogy mert má 1órája 37,5c fokon van szerintem jólesz a páratartalmát hogy lehet megtudi hogy hány százalékon van??ugyanis nincs páratartalom mérőm
(#) Moderátor hozzászólása petikebea hozzászólására (») Márc 12, 2010
 
Feladom... :bummafejbe:
(#) petikebea válasza (») Márc 12, 2010 /
 
jólvan akkor ne segicsetek most mit tartana elmondani másokis kérdezték már eszt csak nem találom már egyébkén a haveromnak aki eszt csinálta csak má elköltözöt annaksem volt páratartalom mérője és mégis kikeltek neki nade kösztök a segicséget
(#) Iszkakof István válasza petikebea hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Bizonyára modernebb berendezés, mint a kínaiaké ezelőtt kb. 2000 évvel, de hogyan oldod meg, a 24 órás figyelő szolgálatot. Ha azt is megoldod, tedd fel a kérdést. Megéri?
Páratartalom mérő márpedig kell. Annak idején én útlevéllel külföldre utaztam higrométerért. Volt 1000 forintom, 950 volt a nedvességmérő, de megérte elutazni érte. Attól kezdődően megnőtt a kikelési arány.
Vigyázz a helyesírásra!
(#) petikebea válasza Iszkakof István hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
forgatni kel esteis ugyhogy ojmind1gy hogy mijen a hőszabájzóm.ám neki ugrok majd meglátom mi lesz nagyon makacs tok lenni végső esetben veszek egy hőfok szabájzót
(#) Mucu válasza petikebea hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
Helló. Én a lentebb említett precíz hőfokszabályzó néven elérhető kapcsolást megépítettem. Szépen működik, bár keltetés közben még nem próbáltam ki. Most épül a keltetőm hozzá. Egyébként ezt a hőfokszabályzót meg is tudod vásárolni. Most ne haragudj meg de inkább vedd meg ahogy itt olvasgattam a hozzászólásaidat. De javaslom olvass végig egy témáról szóló fórumot és aztán vágj bele!
Következő: »»   9 / 41
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem