Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   175 / 489
(#) rropesz hozzászólása Okt 7, 2010 /
 
Sziasztok!
Tudna nekem valaki eladásra kínálni egy propelleres Clock- ot?
Kérem írjon a jelentkező nekem ide: rropesz@freemail.hu

Köszi előre is.

Attila
(#) janocsi válasza rropesz hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Szia!
Nem szoktunk eladásra gyártani semilyen propeller clockot, ellenben a megépítéséhez maximális segítséget nyújthatunk Neked is.
(#) _JANI_ válasza rropesz hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
S saját E-mail címed védelme érdekében ne tedd közzé a fórumon az elérhetőséged.
(Akkor se ha az egy eldobható E-mail cím... )
Aki akar úgy is rád ír privátban!
(#) rropesz válasza janocsi hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
És ajándékba amiért adok cserébe pénzt?
(#) H2opok válasza rropesz hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Szerintem próbáld meg összerakni te is, úgy izgalmasabb, és nem 1 nagy összeg. Itt úgy is kapsz segítséget mindenben az biztos. Én mondhatom, elektronikában nem vagyok a toppon, de már mindkét óra (propeller és wand) 80%-ban kész van. Persze segítséggel.
(#) lajos1969 válasza janocsi hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
Szia!
Fel tudnál tenni egy olyan hexet amit a távirányítóba
be tudnék égetni próbából./rc5 3*16/
Mert én nem találom/tudom/, hogy melyik van bele égetve.
Köszi.
(#) janocsi válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
Szia!
Csak azt nem tudom, RC5x táviban az f84, vagy f628, esetleg f628(A)-ra kellene az a hex, így mindhárom, Hp41C által továbbfejlesztett változatot egy állományban felrakom. (Mindegyikkel 3*16 parancs küldhető.)
Nemrég került ismét bővítésre, így a legújabb RC5x/64, már 4*16 parancsot tud küldeni.

RC5x_hex.rar
    
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
Sziasztok!
Megcsináltam a PC processzor ventillátorból kialakított meghajtást légmagos, forgótrafós áram-átvitellel. Ez a ventilátor golyóscsapágyas, 70*70mm, magassága is csak 15mm. Erre lett kísérletileg felépítve az új SMD f886 propeller, amely remekül vizsgázott itt is. Az össz. felvett áram 300mA 12V-on, és minden működik. Így már nem melegszenek a félvezetők a bázis áramkörén sem. A fordulatszáma 2800-3000 körül van, a jó kiegyensúlyozása miatt ezt lehet még növelni. Néhány kép az összeállításról.
(#) lajos1969 válasza janocsi hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
Szia!
Köszi a hexeket. Bocs, hogy nem írtam de 628-hoz kellett.
Nem tudom milyen hex volt benne de beégettem azt amit Te küldtél, s láss csodát már nem világít a led csak villan amikor megnyomok egy gombot.
Köszi a segítséget mégegyszer!
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Okt 9, 2010 /
 
Szia! Jó lett! Meg fogom kísérelni a "nyáktekercs" elkészítését ha az működne megoldódna a tekercs készítési probléma..
(#) rropesz hozzászólása Okt 10, 2010 /
 
Készitett mar valaki RGB propeller clock-ot???
Szeretnék késziteni ilyet és ehhez kellene nekem segitség,
rajzok és pic program.

Ilyet!: Bővebben: Link
(#) lajos1969 válasza janocsi hozzászólására (») Okt 10, 2010 /
 
Ez lenne a tervezet.
(#) patexati válasza rropesz hozzászólására (») Okt 11, 2010 / 1
 
Rajzok,program Más nem kell? Hogy gyártod le a 3-4 rétegű nyákot,hogy írod bele az általad kért "pic programot" egy ATMEGA AVR-be? Szerinted ha ez ilyen egyszerű lenne akkor nem építette volna meg már ezer fórumtárs? 200 dollárért árulja a tervezője mi nem is olyan sok ha utánanézel mennyibe kerül az alkatrész,nyák,8-10 óra munka az építéssel és az a pár ezer óra mire egy ilyen programot megír valaki. Te odaadnád ingyen ha írnál egy ilyen programot?
(#) patexati válasza lajos1969 hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia! Én a helyedben más elrendezést választanék célszerűségi okokból! Én minden idő,dátum,forgatás beállítást a második lapra tennék (ezeket nem használja az ember csak a beállításkor) a többi kezelőfunkció mehetne az első lapra így nem nyúlsz mellé,nem tudod elállítani véletlen az időt! Csak javasolom a tied úgy alakítod,hogy tetszik
(#) lajos1969 válasza patexati hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia! Igazad van ez nekem is megfordult a fejemben és
most át is fogom tervezni.
(#) lajos1969 válasza janocsi hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia!
Ez lenne a végleges Patexati mester tanácsát mérlegelve.
(#) patexati hozzászólása Okt 11, 2010 /
 
Sziasztok! Tegnap elkészítettem egy "nyáktrafó" prototípusát (nem kis munkával).. Sajnos teljesen kudarc Nem tudtam 4 Voltnál nagyobb feszültséget átvinni ha emeltem a kitöltést akkor sem emelkedett a szekunder feszültség csak melegedett a nyákspirál.. 0,4 vonalvezetésű de ez kevésnek bizonyult és a menet is kevés..A jó eredmény eléréséhez óriási spirál kéne..A 690-es rotor elindult vele kb fél fényerővel ment is de ez egyenlő a nullával.. A 886 propellernek jóval magasabb az áramfelvétele. Másik dolog igen nagy a szórása a spirálnak a rotor felé és ez nem hiszem,hogy használna neki.. Sajnos az ötletet részemről teljesen elvetem. Marad a tekercs.Pár kép ha már annyit kínlódtam az elkészítéssel.. Még jó,hogy a széle nem lett teljesen becsiszolva a nyáknak potyára
(#) rropesz válasza patexati hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
OK igazad van!
De én nem nagyon vágom ezt és ezért ez a hülye kérdés!
Viszont egy sima propeller clock-ot megépítenék magamnak ha lenne hozzá elég infóm!
Mennyibe kerül kb. egy ilyen óra anyagárban?
Nagyon rá vagyok izgulva, csak a nyákterv, rajz és progi kellene hozzá!
(#) patexati válasza rropesz hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia!
Őszintén sajnálom, hogy ez a NYÁK - spirál forgótrafód nem jött össze, pedig hatalmas munka lehet már benne. Mennyire sikerült közel tenni a két tekercset egymáshoz, hogy párhuzamos maradjon, ugyanakkor súrlódás még ne következzen be. A menetszámot már csak "gyári" technológiával lehetne növelni, mert ahogy elnézem, nagyon szépen sikerült azt házilag elkészítened. A gyakorlat most is azt igazolja, csak nagyobb menetszámokkal működik elfogadható hatásfokkal a légmagos forgótrafó, de itt tényleg közel kerülhetnek egymáshoz a spirális tekercsek, alig maradhat légrés. A ferritmagos tekercseknél is csak 0.1-0.2mm lehet a légrés, különben rohamosan romlik az átvitel hatásfoka.
(#) patexati hozzászólása Okt 11, 2010 /
 
Közben elkészült a 12F683 bázis melyik a ventiben van..Semmi árnyékolást nem alkalmaztam a tekercs körül de tökéletesen működik! Egy probléma van a kikapcsolás nehézkes mert közel kell tartani a távirányítót (a mozgó rotor zavarja) de vagy nagyobb lyuk vagy valami prizma szerű műanyag kell ezt még megoldom..
(#) patexati hozzászólása Okt 11, 2010 /
 
Még..
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia! A légrés pár tized (az átkötés miatt kell némi hely) Teljesen fedték egymást sőt a spirálok egymást fedték a nyák két oldalán úgy lett tervezve..Még fogok rajt mérni teszteket végezni így szétszedve egy papírlap lesz a hézag köze..PRÓBÁLOK A tekercsek soros kötésén még fogok egy próbát tenni de szerintem így jó ahogy van mert a tekercsnél is elmegy oda vissza ez is úgy lett tervezve ..
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia!
Gratula, ez nagyon tetszik. (Különösen az önhordó álló tekercsed! Annak készítési módjáról majd írhatnál pár gondolatban.) Kicsit utána néztem, az ilyen ”laza” szerkezetű spirális tekercsek inkább nagyfrekvenciás jellemzőkkel bírnak, vagyis ki kellene próbálnod legalább 500KHz-1MHz-ig kiterjeszteni a meghajtás frekvenciáját. (Az lehet, hogy a közelben nem tudnak rádiót hallgatni, de le lehet majd árnyékolni a sugárzó egységet később. Az a mostani kb. 60KHz ez esetben nem biztos, hogy elegendő az átvitel jó hatásfokához.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Nem panaszkodok a hatásfokra. Most egy 9V-os DC tápról megy csak a motort kellet feltekerni rajt mert az lassabban ment mint a 12V-os DC-vel.. A hűtő szinte hideg nincsenek nagyobb veszteségek.Az elkészítése egy ilyen tekercsnek a következő: én egy 40mm-es átmérővel rendelkező vízvezeték lefolyócsőből készítettem egy sablont.. Levágsz egy kb 5-8 centis darabot majd hosszában befűrészeled egy kb 1mm-es fűrésszel. Ha kész szépen lepolírozod a keletkezett sorját szép sima legyen minden. Egy darab nyákot vágsz mi belemegy a befűrészelt részbe és beleteszed. Tekersz egy darab papírt a csőre és erre szépen nekiállsz tekerni. Finoman kell rögzíteni néha a tekercset pillanatragasztóval egymáshoz úgy,hogy a papírhoz lehetőleg ne ragadjon oda. Ha kész a tekercselés szépen kiveszed a nyákdarabot a befűrészelt résből és össze lehet anyit nyomni,hogy lecsúszik a tekercs a papírral együtt. Ha óvatos voltál a papír sem ragad rá . Ezután hígított nitro vagy hasonló lakkal lekened azt kész.. A végleges tervben nem "önhordó" lesz a tekercs bár ez is jó megoldás hanem egy kis nyákból kialakított tartóra lesz ráragasztva mi a csavarokra passzol a ventiben melyek a fetet meg a motormeghajtót fogja és két kis tüskével csatlakozik bele a helyére. ez a terv készen is van teljesen és ugyanezekkel a méretekkel készül egy 16F690-es verzió is mi ugyancsak belemegy a ventibe (most már merem tervezni komolyabban,hogy nem zavarja a tekercs). Nagyobb frekinél félek megzavarná a kontrollert.. Azonban van a 886-os bázisra (mit most kiselejteztem a hatalmas mérete miatt tesztbázisnak) egy olyan belevaló miben lehet állítani a frekit.Na majd azzal tesztelem még ezt a spirális trafót
(#) rropesz válasza patexati hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia!
Köszi a linket!
Létezik, hogy a nyákterv linkre nekem nem jön be semmi, csak krix-krax mindenféle???
(#) patexati válasza rropesz hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia! Azt a filet SprintLayout5 nyáktervező program nyitja meg!
(#) lajos1969 válasza janocsi hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia!
Az üzenetem olvastad?
(#) H2opok válasza patexati hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Az ilyen nyákon lévő tekercseknél azért vannak határok, amit már a legjobb házi barkácsolással sem lehet megcsinálni. Ezért mondtam én, hogy ipari körülmények közt megpróbálnám. Ami pl. lehet 4-5 százados vezető és ugyanennyi szigetelő távolság. A fotók alapján ez az érték szerintem 0.5-0.8 tized lehet. (?)
Persze a legnagyobb gondot a minimális légrés beállítása jelentené, úgy hogy a két nyák ne érjen egymáshoz.
De téynleg jó ez a hagyományos megoldás is, 1x-űbb mint ez, és házilag is meg lehet csinálni.
(#) patexati válasza H2opok hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Szia! Hiába tudsz te vékonyat csinálni egyszerűen nincs keresztmetszete akkor nem bír rajt a maximális fényerőhöz szükséges 600-800 mA áramerősség átfolyni mert óriási lesz a vékony huzal miatt a belső ellenállása! Ez nem egy digitális nyák hol mikroAmperek szaladgálnak hanem ez egy táp mit ha megfigyelsz a nálatok gyártott nyákokon jelentősen vastagabb mint a többi kis huzalozás. Tudtam volna még sűrűbb vékonyabb nyákot is ha akarok de ez is kevés!! Megpróbálom majd magasfrekis vezérléssel hajtani akkor akár két menet is elég lehet csak a szórása nagyon nagy a tekercsnek mi zavarná az óra működését.
Következő: »»   175 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem