Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   13 / 45
(#) lukovicsek válasza Doncso hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Üdv. Samsung digimax s800 8.1pegapixeles hátha ez így többet mond.

Laci!
(#) lukovicsek válasza minitrue hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Üdv Megpróbáltam sötétben és úgy látom normális képet csinál . A gazdaságtalan azt jelenti, hogy nagyon sokba kerül?

Laci!
(#) minitrue válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Az optikán belül hibásodott meg a vezetékezés, ami a zárat (meg az esetleges ND-szűrőt) köti össze a gép elektronikájával. A szerviz ilyenkor teljes optikai egységet cserél, ha van még pótalkatrész. Ennek + a munkadíjnak a költsége összemérhető egy új, hasonló kategóriájú gép árával. Próbáld megkérdezni a szakszerviz véleményét, a hibát biztos ismerik.
(#) lukovicsek válasza minitrue hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Akkor a házilag való javítást ellehet felejteni? vagy lehet még valahol érintkezéshiba amit megtalálhatok? csak az igazság az, hogy még az életben nemláttam belülről ilyen gépeket.

Laci!!
(#) Doncso válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Azért kérdeztem, mert van egy kijelző hibás samsungom, egyébként tökéletes, (betört a kijelzője) az jó lehetett volna neked alkatrésznek, de sajnos más tipus, s760. Mondjuk hasonló.
(#) minitrue válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Elhatározás kérdése. Miniatűr alkatrészekkel számolhatsz odabent, s nagyon szét kell szedni a gépet, hogy eljuss a hiba helyéig. Aztán ki kell valahogy javítani a törést/szakadást. Ezután pedig úgy összerakni, hogy működjön. Nem tűnik egyszerűnek. A #838302 hozzászólásomban elhelyezett link 6. oldalán láthatsz szétszedett optikát belülről (ez mondjuk egy régebbi Canon gép), nézd meg a benn lévő vezetékezést. Legalábbis hasonlóra számíthatsz.
(#) lukovicsek hozzászólása Feb 3, 2011 /
 
Sziasztok. Tegnap sikerült szétszednem darabokra a gépet és az optikába elvan szakadva a szallagkábel kb 3-4 mm széles négy vezetékes, vajon honnan szerezzek egy másikat. Üdv

Laci!!
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Feb 6, 2011 /
 
Kedves Kollégák
szeretném a tanácsotokat kikérni , van (vagy volt??) egy CANON Power Shot 520-as fotomasinám, csináltam az elemek helyére illeszkedő , nagy goliát akkukbol adaptert (2,9V) , amit egyszer véletlen foditott polusokkal tettem a gépbe , azota semmire nem reagál meghalt . valoszinü nagy hibát követtem el ugy a gépben , mint a zsebemnek.Van-e még remény , hogy javithato , hól , és miképp , stb. ?ha tud valaki jó ötletet adni , nagyon megköszönöm
Tisztelettel Fülöp Ferenc
(#) minitrue válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Üdv.

A gépedhez csak "Parts Catalog"-ot találtam, amiben szerencsére meg van adva legalább a főpanelen elhelyezett három biztosíték helye, típusa.
Egy gyűjteményes weboldalról tölthető le. Az oldal orosz nyelvű, de a főbb dolgokat angolul is kiírták.
Inkább nem linkelném direktbe (ha egy moderátor úgy gondolja, akkor linkesítse), a címe: xfirmware.com . A főoldalon katt az első Canon linkre a "photo camera" kategóriában, a listában megvan az említett katalógus is, pdf-ben. A pdf-ben a "fuse" szekció érdekelhet, 11-12. oldal.
Az oldal mások számára is hasznos lehet, sok márka sok (de messze nem minden) fényképezőgépéről van ott egy és más - szervíz-leírások, alkatrészkatalógusok. Megjegyezném továbbá, hogy a letöltés capcha-val védett.
Az ok, amiért nem linkeltem, illetve nem mellékeltem az, hogy nem kimondottan a nagyközönségnek szánt dokumentumok ezek.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza minitrue hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Kedves Minitrue Nagyon köszönöm a leveledet , mindjárt le is töltöttem az A520 pdf-et , simán le tudtam tolteni és elmenteni , nem volt akadály . mivel még sohasem szedtem szét ilyen mütyür szerkezetet , nem merek nekifogni , mert össze is kellene rakni , lehet hogy a bizti kiment valamelyik , vagy tobb is , de nam akarom elbaltázni a gépet , találtam egy szervizet aki ingyen megállapitja a hibát és ha horibilis pénzt kérnének akkor ugysem megyek bele , na azután már bátrabban fogok neki a szétszedésnek . Mégegyszer nagyon köszönöm a segitő jóindulatodat , szerintem közhirré kellene tenni a lehetőséget . Üdv. Feri
Mi az a CAPCHA- val védés ? szeretném tudni
(#) minitrue válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Nincs mit.
A captcha (merthogy sikerült elírnom) az a megoldás, ami a védendő tartalmak gyors gépi leszüretelését próbálja megakadályozni, jelen esetben minden pdf letöltésekor be kell írni egy képen található betű-szám kombinációt. Leírás a Wikipédián.
(#) lukovicsek hozzászólása Feb 20, 2011 /
 
Sziasztok. Van egy gépem HP 945 aminek becsikozódik néha a képernyője, vastag keresztbe csíkok és mozgolódnak, szinesek ugyhogy látszik, hogy mögötte van a kép, arra emlékeztet mikor a régi fajta tévéken becsikozódott, azt olyankor vagy rácsaptunk vagy hátul beállitottuk egy tekerővel. Még az, hogy csak akkor csinálja amikor hosszabb ideig nincs bekapcsolva, aztán egy pár kibekapcsolás után magáhozjön és már nem csinálja. Ha van valakinek ötlete köszönettel várom.
Üdv. Laci!!
(#) lukovicsek válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
Meg oldottam az ügyet a régi tv alapelvén, ebben is volt egy apró poti amin lehetett állitani ugyhogy most szuperál.
Üdv mindenkinek, Laci!!
(#) Hunkiraly77 hozzászólása Márc 2, 2011 /
 
Hello mindenkinek!

Segítséget kérnék valakitől aki járatosabb a fényképezőgép szerelésben? Van nekem egy Sony DSC h10 fényképezőgépem a probléma a következő volt (azért írom, hogy volt mert ezt a problémát már megszüntettük, de ebből kifolyólag történt valami): a gép felnyíló vakuval rendelkezik, és a hozzá vezető szalagkábel megtört. Ezt a problémát az egyik TV szerelő barátom megoldotta(összeforrasztotta), de a fényképezőgép összeszerelése után semmilyen életjelet nem adott, szóval nem kapcsol be. Nem tudom lehet, hogy kondi mert mikor a szalagkábel megvolt törve egyszer kisütöttem véletlenül!? És ha rámérek kondira, nem jelez, de nem tudom emiatt lehet-e ilyen jelegű probléma, mert a kondi elvileg csak a vakuhoz van nem? Ha valakinek van ötlete kérem írjon? Azóta már többször szétszedtem és összeraktam, ellenőrizve a csatlakozókat meg, hogy nincs-e valami külső jele a panelon a hibának, de semmi. Ja a szervizben 35 ezret mondtak csak a vaku szalagkábelcserére látatlanba.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Hunkiraly77 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /
 
Nem akarlak ijesztgetni , de a MOS alkatrészek nagyon sérülékenyek a statikus feltöltődésből eredő nagyobb feszkókra , és egy óvatlan forrasztáskor katasztrofális kárt tud a páka okozni . Én le szoktam a pákacsúcsot külön földelni , a saját káromból tanulva , ha ezt a tv-szerelő nem alkalmazta , valoszínű kinyiffant valami a pákától. de az is lehet hogy amikor a kondit kisütötted , egy biztosíték kiment , ilyen is van a panelon általában , Na sok szerencsét, Feri
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza Hunkiraly77 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /
 
van még itt egy kis segitség , a kedves minitrue kolléga adott egy jó cimet ( xfirmware.com )itt találsz a sony-hoz tipus szerint kapcsolási rajzot , robbantott rajzot , stb . lehet hogy hasznát veszed , a SONY alatt találsz egy halom tipust , le kell tölteni a pdf-et valahova , a lap alján van egy kis krikkrax cod utánna lejön . és részletes adatok vannak , Feri
(#) Hunkiraly77 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /
 
Nagyon szépen köszönöm, megkeresem a biztosítosítékot, talán még az tűnik a legegyszerűbbnek!
(#) Kriston hozzászólása Márc 13, 2011 /
 
Sziasztok!
Van 2db OLYMPUS digitális fényképezőgépem.A problémám az,amiben a segítségeteket kérném,hogy mind a kettő minden elemet-akkut lemerültnek érzékel,akkor is ha akkor veszem ki a töltőből mikor használom.Pár db képnél többet nem tudok velük készíteni,jó esetben.Kérdésem az lenne,hogy van e mód ezeket a gépeket átalakítani li-ion akkumulátorosra?
Sagítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:Kriston
(#) attila1 válasza Kriston hozzászólására (») Márc 14, 2011 /
 
Ha van lehetőséged rá,próbálj meg egy software frissítést első lépésben.Nem egyéretelmű számomra,hogy akkuval,és elemmel is ezt csinálja?
Próbáld meg vadiúj Energizer elemmel,ha szerencséd van azzal működni fog.
Akkumulátorral már én is,és mások is jártunk így,mint most te.
A mostani akksik kakit sem érnek.
Ha így sem lesz jó,sajnos kísérletezhetsz bármilyen akkumulátorral,valószínű valami lehúzza bent a feszt,és így azt is meríteni fogja,vagy kiéget valamit belül.
(#) kiseszti2 hozzászólása Márc 16, 2011 /
 
Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem!
2010. novemberében vásároltam Győrben a Saturn áruházba egy Samsung ST50-es számú fényképezőgépet.
Nem használom nagyon a fényképezőgépet, vigyázok rá, ünnepekkor van csak használatba.
Tegnap azt tapasztaltam, hogy bekapcsolom és fekete a háttér, és ha fényképezek vele, egy fekete fényképet csinál. Mi lehet a gond? Mi ilyenkor a teendő?
Kérlek benneteket, segítsetek!

Előre is köszönöm!
(#) minitrue válasza kiseszti2 hozzászólására (») Márc 16, 2011 /
 
Üdv!
Ezen nem kell sokat gondolkodni: irány a garanciális ügyintézés...
(#) Schnitt hozzászólása Ápr 4, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Fuji S7000 digitális fényképezőnk, és egyik pillanatról a másikra normális kép helyett csak olyat tud csinálni, mint amit csatoltam is.
Semmi előjel, vagy bizonytalan működés, egyik kép még tökéletes, a következő már kuka, és azóta az összes.
Valaki látott már ilyet? Javítható?

DSCF2616.JPG
    
(#) Blintux hozzászólása Ápr 22, 2011 /
 
Hali!

Van egy átlagos digitális fényképezőm, amivel az a szerencsétlen baleset esett meg, hogy kicsúsztatott objektívval lefele esett le. Az objektív elferdült, a gép az objektív hibát ki is írja, amikor bekapcsolom, ám valamennyire tudja mozgatni. Óvatosan rásegítettem kézzel, így már majdnem teljesen vissza tudja húzni, illetve kitolni, de mégsem.
Mennyire, szerencsés ezt kézzel megpróbálni megigazítani? Létezik erre valami trükk esetleg?
Vagy netán, ki lehetne húzni teljesen? Ha nincs más megoldás, akkor úgy is jó lenne, ha folyamatosan kint van az objektív.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Doncso válasza Blintux hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /
 
Hát, nem épp szakszerű, de ha minden kötél szakad......nálam bevállt
(#) Blintux válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /
 
Próbáltam én is keményebben fellépni, de nem sok sikerrel.
Viszont kiderítettem, hogy a középső szelvény nem jön ki teljesen. (3 szelvényből áll az objektív)
Próbáltam mindenféle módszerrel kijjebb húzni, de olyan masszív, hogy meg sem moccan. Befele azonban be tudom nyomni, úgy hogy mindhárom egy síkban legyen. Ennek ellenére, ha bekapcsolom a 2. szelvényt nem tudja kinyújtani teljesen, csak félig.

Közben szétszedtem kicsit és felfedeztem az oldalán egy kis tekerhető kereket. Ezzel manuálisan be lehet húzni az objektívot, bár teljesen nem. Kifele viszont egyáltalán nem (csak egy irányba lehet tekerni)
Ennek buherálásával elértem, hogy egyszer nem panaszkodott hibára és működött. Bár, mivel a középső szelvény csak félig volt kint, így a kép homályos volt. Aztán többször már ezt sem sikerült elérnem vele

A gond még, hogy igazából csak elképzelésem van, hogy ott bent milyen mechanika lehet, soha nem láttam még ilyen gépet szétszedve. És akárhogy guglizok, nem találok olyan képet, ahol le lenne fényképezve, vagy rajzolva egy ilyen működése.
Vajon tekerni kellene, vagy húzni kellene? Úgy gondolom, hogy a szelvények mint egy fogaskerék egymást forgatják ki...
De mi történhetett a középsővel, hogy nem tud kijönni?
(#) Doncso válasza Blintux hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /
 
Hát, segítenék, de sajnos ezekhez a gépekhez annyira nem értek, nekem mázlim volt a samsunggal, bár a sors fintora, hogy rá kb 2-3 hétre a feleségem huga kivitte svájcba, és hazafelé amikor anyósomék hozták, anyósom rátaposott, vagy ráült, aztán a kijelzőnek nyekk lett. Szóval annak már ki volt írva a C vágány.
(#) Tomi94 hozzászólása Ápr 23, 2011 /
 
Sziasztok! Van egy Praktica DCZ 8.2 digitális fényképezőgépem, ami szobában, vakuval tökéletes képet készít, viszont szabadban, vagy jól megvilágított szobában, ahol nem kell a vaku, életlen, elmosódott a képe. Amit még észrevettem, hogy régebben, amikor még jó volt, a fényviszonyoknak megfelelően korrigálta az élőképet, tehát ha szabadból hirtelen bevittem egy sötétebb szobába, akkor néhány másodperc múlva kivilágosodott a kép. Most ilyet nem csinál, szobában olyan sötét marad az élőkép, hogy nehezen vehetők ki részletek, nekem úgy tűnik, hogy ezt az exponálási idő növelésével próbálja pótolni, de így meg szabadban is, szobában is életlen lesz a fénykép. Videó módban sem állítja a fényerősséget, viszont ott legalább tiszta, bár kissé sötét a képe. Az autofókusz működik, nem emiatt homályos.
Bevittem egy fényképezőgép szaküzletbe, de ott közölték, hogy ők nem vállalnak javítást, legfeljebb a márkaszervizek listáját tudja odaadni. Megnéztem, az összes szerviz budapesti. Na most, innen Bajáról már csak az oda-vissza szállítás is legalább 2000 Ft, én viszont mindenestől legfeljebb 5 ezret tudok a javításért adni. Garancia már nincs rajta, mert akkor nem fognék bele a javításba. Én magam, fényképezőkhöz amatőrként tudnék egyáltalán bármit csinálni vele? (Erősítőket, magnókat, stb. egyszerűbb dolgokat javítottam már, de a digitális technikával nincs sok tapasztalatom.) A gyári értékekre visszaállítás már megvolt, de ilyen egyszerűen nem lehetett helyrehozni.
(#) minitrue válasza Tomi94 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /
 
Üdv.

A gépedet is utolérte egy tipikus hiba, megszakadtak az optikán belüli vezetékek. Emiatt nem működnek többé olyan funkciók, mint a mechanikus zár, rekeszállítás vagy nd-szűrő. A szakadt vezeték házilagos javítása a lehetetlennel határos (legalábbis, ha eredeti állapotában szeretnéd használni a gépet), a szervíz pedig gyanítom, hogy csak fődarabként cserélné az egész optikai egységet. Olvass vissza a témában, sokan tapasztalják a hibajelenséget, sokféle gépen.
(#) Tomi94 válasza minitrue hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /
 
És akkor is reménytelen lenne a javítás, ha netán találnék egy ugyanilyen típusú gépet, aminek az optikája tökéletes, de valamilyen egyéb hiba miatt olcsón meg tudom szerezni?
(#) minitrue válasza Tomi94 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /
 
Természetesen nem . Onnantól kézügyesség. A szakadás sem biztos, más is történhetett, pl. kicsúszott a csatlakozóból a kábel vége, stb...
Következő: »»   13 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem