Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   958 / 1268
(#) spgabor válasza kadarist hozzászólására (») Máj 30, 2014 /
 
Szia!

Közben olvasgattam a JTAG-flashről. A szerviz doksiban lévő képeken és kapcs rajzon nem találtam JTAG csatlakozót. De megnézem majd otthon a panelt élőben.
Ezért a flash marad eeprom cserével valószínűleg. Viszont mivel még ezen a téren teljesen kezdő vagyok ezért van pár kérdésem, ha nem baj.
Milyen programozót érdemes használni? Elég nagy a szórás. Egy korábbi fellángolás miatt már akartam venni magamnak egy Willem PCB 5,0-öt. Csak a húzós ára miatt nem biztos hogy megéri pár hobbi használat kedvéért megvenni. A másik gondom az volt vele, hogy párhuzamost portra csatlakozik. Bár ez annyira nem nagy gond.
A flash tartalmat ki tudom olvasni a hibás eeprom-ból? Vagy kell hozzá szereznem egy működő flash tartalmat?
Milyen programmal érdemes ezt csinálni?

Üdv:
spgabor
(#) kadarist válasza spgabor hozzászólására (») Máj 30, 2014 /
 
A készülékben lévő flash és EEPROM-tartalom nem biztos, hogy sértetlen, hisz nem tudhatod a program illetve adatok milyen állapotban vannak a rosszul működő készülékben. Mindenképpen külső programot kell rátölteni, ami biztosan jó. A flash-memória tartalmazza a hardver működtető programját és a menürendszer működéséért és kinézetéért is ő a felelős. Az EEPROM tárolja a gyakran megváltoztatható beállítási paramétereket, értékeket, mint például a csatornák adatai, a fényerő, a kontraszt stb. elmentett értékeit.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
(#) spgabor válasza kadarist hozzászólására (») Máj 30, 2014 /
 
Ezt értem. Azért szokott néhány hibánál megoldás lenni az EEPROM csere egy üresre, mert ilyenkor ha hibásan tárolt adat miatt lehet működési hiba. Pl monitornál egyes képhibákra lehet megoldás. Ezzel kapcsolatban van még egy kérdésem. Az üres EEPROM-ot default értékekkel előre kell feltölteni, vagy ezt elvégzi a TV szoftvere? Vagy van mindkettőre példa? Korábban írtad, hogy felprogramozott EEPROM kell, akkor itt a járható út az első opció lehet.
Nincs ezekhez valahol neten egy leírás, hogy milyen programot, milyen programozót érdemes használni? Egész nap kerestem, de nem nagyon találtam átfogó leírást kezdők számára.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2014
(#) fredee4444 hozzászólása Máj 30, 2014 /
 
Sziasztok. Szerintetek azt mi okozhatja, hogy az LCD tv (Samsung le40s62b) bekapcsoláskor pár másodpercre előjön a kép, aztán eltűnik, de a hang megy továbbra is. A háttérvilágítás ugyanúgy működik tovább. Ha lehúzom a T-con panel csatlakozóját majd visszaszúrom, újból előjön a kép, de csak pár másodpercre. A táppanelen kicseréltem a kondikat, mert volt 1 púpos, utána megmértem a kimeneteket - az összes feszkó rendben volt. A T-con panelen megvan állandóan az 5V táp. Vajon a T-con lehet rossz, vagy a főpanel?
(#) fredee4444 válasza fredee4444 hozzászólására (») Jún 2, 2014 /
 
Már tárgytalan a dolog. Átkondiztam a tápot teljesen, de még akkor sem lett jó, azután átforrasztottam a BGA-t a főpanelen és nem akarom elkiabálni, de azóta nem tűnik el a kép.
(#) skarlik válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 3, 2014 /
 
Az ícére tegyek bordát?
(#) skarlik válasza skarlik hozzászólására (») Jún 3, 2014 /
 
Pici kell valami öntapadós!Érdekes amikor lefagy egyből megnéztem a feszültségeket akkoris megvan mindenhol ami kell!Lefagyásközben mértem!
(#) stevepapa válasza skarlik hozzászólására (») Jún 3, 2014 /
 
Szia!

Attól, hogy megvan a feszültség az ic még nembiztos, hogy jól működik. Külön az alkatrészeket is érdemes lenne " melengetni ". Az ic-re egy öntapadós is megfelel, ha tényleg az a hibás.
(#) kazi hozzászólása Jún 3, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy képcsöves 72cm-es 100Hz-es tv-m (CW29M166). Az a baja, hogy egy idő után elszineződik a képernyő elég nagy része. Kékes árnyalatú lesz. Lehet ezzel vmit kezdeni?

Köszi, aki válaszol!
(#) stevepapa válasza kazi hozzászólására (») Jún 3, 2014 /
 
Hali!

Persze, hogy lehet! A lemágnesező áramkör ment tönkre
(#) kazi válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 3, 2014 /
 
És ezt hogy tudnám én orvosolni? Kell hozzá egy szerelő vagy el tudod mondani, mit kell kicserélni? Mert a tv árát megközelítő összeget nem szívesen költenék rá, de ha csak egy alkatrészt kell kicserélni, azt meg tudnám csinálni. Már ha tudnám, melyiket kell.
Szóval mi a teendő? Egyébként nem mindig csinálja.
(#) runor hozzászólása Jún 4, 2014 /
 
Sziasztok!
Amikor bekapcsoltam a TV-t valami kiégett benne. Utána működött a TV, csak középen egy nagy körben fekete-fehér lett, mellette pedig szivárványszínű. Azt szeretném kérdezni, hogy mi az ami kiégett, és mire való? Itt a kép róla: http://kepfeltoltes.hu/view/140604/IMG_20140604_140319_www.kepfelto...u_.jpg
Lehet vele kezdeni valamit?
Köszi előre is!
(#) stevepapa válasza runor hozzászólására (») Jún 4, 2014 /
 
Szia!

A hamvaiból ítélve egy kondi, és " PTK " égett el. Nem egyedi eset. Van, vagy volt benne egy fekete hasáb alakú holmi. 3 lábú azt szedd ki, takarítsd le róla a kormot. A kondi a rajzon beazonosítható. "PTK"- meg bármely roncsból kinyerhető. Ja a szerepe, a képcső lemágnesezése.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
(#) runor hozzászólása Jún 4, 2014 /
 
Szia!

Hogyan találok ugyanilyen kondit? Mi az a fekete hasáb alakú holmi? Nélkülük is működik? Manuálisan nem tudom lemágnesezni a képcsövet? Bocsi a sok kérdést, nem nagyon értek hozzá. Köszi a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
(#) tamitsrob hozzászólása Jún 4, 2014 /
 
Kedves fórumtársak!

Adott egy Samsung cw-21z453n TV.

A probléma az hogy hangos sistergő hangot ad nem a hangszóróból hanem a nagyfesz körüli részen. Néha abba hagyja néha megint elkezdi olyan kicsit mintha forrna vagy nem is tudom..
A hang nem a szokványos nagyfrekis hang hanem más.
Mi lehet a probléma?
A kép jó de ez a hang nagyon idegesítő.
A tranzisztorok hűtőbordája hamar meleg lesz kb.:50°C
Elektrolit kondikat cseréljem?
Lehet probléma az 1600V-os kondi is?

Várom az ötleteket!
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2014
(#) tamitsrob hozzászólása Jún 5, 2014 /
 
Adott egy Samsung cw-21z453n TV.

A probléma az hogy hangos sistergő hangot ad nem a hangszóróból hanem a nagyfesz körüli részen. Néha abba hagyja néha megint elkezdi olyan kicsit mintha forrna vagy nem is tudom..
A hang nem a szokványos nagyfrekis hang hanem más.
Mi lehet a probléma?
A kép jó de ez a hang nagyon idegesítő.
A tranzisztorok hűtőbordája hamar meleg lesz kb.:50°C
Elektrolit kondikat cseréljem?
Lehet probléma az 1600V-os kondi is?

Várom az ötleteket!
(#) tomii hozzászólása Jún 8, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy kis TV-m, aminek 2db hibája van (volt).
Egyik hiba: többszöri indítás (kb. 10-15) után indult csak be. Kondi hiba volt, megoldva, most már egyből indul a masina.

2. hiba: Képernyőn vízszintes csík. Ugyebár ez függőleges eltérítés hiba. Oké, ez tiszta. Volt benne egy TDA1170, vettem bele TDA1175-t, mert csak azt lehetett kapni. Beletettem ahogy illik.
Indítás, majd bekapcsolt. Viszont ugyan az maradt a hiba, középen zöld vízszintes csík a képernyő közepén.

Szerintetek mi lehet a hiba? Merre induljak tovább?
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2014
(#) stevepapa hozzászólása Jún 8, 2014 /
 
Szia!

A két ic nem kompatibilis egymással !
(#) tomii hozzászólása Jún 8, 2014 /
 
Elvileg ugyan az, megnéztem a datasheet-eket!
Annyi, hogy a gyárijában a föld középen kétoldalt ilyen szárny kivitelű, a 75-nél lábak vannak. 2-2 középső láb a föld, ugyan az, csak a föld lábaknak más a kivitele.
(#) tomii hozzászólása Jún 8, 2014 /
 
Találtam neten 10db új TDA1170-t, ami a gyári. Megveszem, kell későbbre is tuti! Majd ha jövőhéten megjön, beleteszem írok, hogy mi lesz!
(#) villanyipi hozzászólása Jún 9, 2014 /
 
Üdvözlök mindenkit, újabb televízió hibába ütköztem és elbizonytalanodtam, régen volt már az iskolapad közelsége. Nos a kérdés a következő a képen látható készülékben a nagyfesz kábel végén halható sistergés, ez eddig új dolog, a tv azért lett széthúzva mert a hangfalakban erős búgás volt hallható ami mellett szólt ugyan rendesen a hang és képi gond sincs, kiporszívóztam és már csak ez a sistergés hallatszik, lehet ez attól hogy a tapadókorong forma cucc mellett szellőzik?Mit kell ezzel csinálni, tömítőpaszta vagy ez valami alkatrész hiba?A panelon égés nyom púpos kondi nincs, most már a hang is jó a képnek nincs baja.
Minden tanácsot szívesen fogadok, nem szeretném ha baja lenne a készüléknek, és abszolút nem látok hibás alkatrészt de ha kell tudok mérni.
Köszönöm előre is.
(#) skarlik válasza villanyipi hozzászólására (») Jún 9, 2014 /
 
szia.leveszed a cumit de süsd ki a csövet máskülönben nyakon ver...megtakarítod a korong környékét és a gumit .zsírral kend be,amivel a csapágyat szokták kenni újjadra rákensz és szépen rádörzsölöd.azbiztos hogy onnantól kezdve ha vizet önteszt rá se fog kihúzni 15 éve így csinálom és konyhában is jólbírja.
(#) villanyipi válasza skarlik hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Köszönöm
(#) dekac hozzászólása Jún 10, 2014 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy 21"-os thomson katódsugárcsöves TV-m, amit ha bekapcsolok, elkezd pattogó hangot kiadni, megjelennek a "hangyák" (mert nincs kábelre kötve) és 3 másodperc után kikapcsol, aztán egyből visszakapcsol, majd megint ki és így tovább folyamatosan. Bekapcsolt állapotban pattogó hangot ad.

Mi lehet a baja, érdemes vele foglalkozni?
A segítséget előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza dekac hozzászólására (») Jún 10, 2014 /
 
Szia!
Sötétben nézd meg, hogy hol pattognak át a szikrák.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2014
(#) skarlik válasza dekac hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Szia!Thomsonoknál általában vagy a sorkimenő,vagy forrasztás a bajuk!Nanos kondik lábait nézd meg alul!Inkább csak forraszdasd át!
(#) BODHEAD hozzászólása Jún 13, 2014 /
 
Üd. Lenne egy kis problémám. Van itt egy SONY TRINITRON kv 32FX68B.A készenléti led 4-et villan és utána nem történik semmi.Ha tudnátok segiteni nagyon meg köszönném.
(#) ficko68 hozzászólása Jún 13, 2014 /
 
Sziasztok. szeretném kérni a tanácsotokat és a segítségeteket kaptam egy Samsung 72cm tv és az van vele hogy hang van kép nincs de van mikor a kép bevillan és elmegy de van mikor KB 3percig van kép kérném a segítségeteket hogy mi lehet a probléma vagyis hol keresem a segítségeteket előre is köszönőm
(#) stevepapa válasza ficko68 hozzászólására (») Jún 13, 2014 /
 
Szia!

Nézd át a forrasztásokat! Először is nézd meg, hogy fűt e a cső mikor elmegy a kép. Valószínű, hogy nem. Akkor átforrasztod a képcső panelt, a sortrafó kivezetéseit. Illetve annak azoknak a vezetékeknek a stekkerét ami a nagy panelről, a képcsőpanelra megy .
(#) jdani hozzászólása Jún 13, 2014 /
 
Hali. Van egy medicon MD30325 LCD TVm. Van rajta egy visszajelző led. Áram alá helyezem a TV-t, a LED kivilágít. Bekapcsolom, a LED halványabban világít, majd el is alszik. Ekkor bekapcsol a TV, megy minden. Kikapcsolom, madj amikor újra kapcsolnám be, a LED elhalványodik, és ennyi volt az ő részéről. Hosszú (5-10perc) áramtalanítás után ha áram alá helyezem, bekapcsol rendesen, de ha kikapcsolom, majd újra be, akkor már nem kapcsol be. Púpos kondikat nem találtam.
Következő: »»   958 / 1268
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem