Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB fesz. csökkenésének kiküszöbölése hosszú kábelnél
Lapozás: OK   2 / 6
(#) huhuu hozzászólása Ápr 9, 2007 /
 
még mindíg nem kötöttem bele az 5 voltot, mert még nem volt időm, DE lekövettem a feszültség utját, hogy is megy

5 vezeték van bekötve(+5volt,-5volt, data+, data-, árnyékolás)
A kábel árnyékolása megy az ajzatok árnyékolásához és NINCS összekötve a feszültség negatívjával! Ez így szabályos! Ennek örültem, mert egy gagyi cucc és legalább odafigyeltek erre...

a +5volt egy FB1 nevü biztosítékba megy aztán talán egy kondi, de ezt nem lehet látni nem biztos. Utánna egy érdekes alkatrész, amit nem tudom mi lehet, talán hőbiztosíték, ez van ráírva: B75AV a két széle réz színű, aztán két ellenállással le van osztva az ic-nek 3,8 volt(a műszer ennyit mutatott) és utánna megy a csatlakozókhoz, ahol mind a nyégy csatlakozónak külön biztosítékja van. FB 3,4,5,6 (az FB2-őt nem találtam, talán az ic-jé) Ez is jó, hogy külön van bizti, mert a fószer elszállít egy aljzatot, de a többi még működik!
Szép vastag vezetővel vezették a pozitívat!

Ami fontos, hogy működés közben megmértem a feszültséget. A külső vinyó ami 500 miliamperes, mikor bedugtam nem tudott elindulni csak kattogott. Az aljzaton 4,6 voltot mértem. Megmértem a bejövő keblnél és ott is majdnem ezt illetve egy nagyon kicsit nagyobbat mértem, tehát a vezeték a bűnös, ott csökken a feszültség! Megmértem az ellenállását, 0,5-0,6 ohm.

ami a lényeg, a feszültséget nem vezérli az ic, csak a biztosítékokon megy át, ezért amint lesz kis időm tényleg kipróbálom, hogy adok neki 5 voltot és lekötöm a gép 5 voltját.

amint kész írok a tapasztalatokról...
(#) huhuu válasza elektro hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
Két gépet akarsz összekötni USB-vel?
(#) Fery válasza nemka hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
Helló Nem mindegyik passziv HUB van igy megoldva. A legtöbb amit láttam egyszerüen csak áramkorláttal nem enged több áramot a kijáratra. Azokat simán át lehet épiteni. Nem nagy dolog kicserélni a négy ellenállást és onnantól ugyan ugy müködik mint az aktiv.
Csak a komolyabb gyártmány olyan hogy tudja magáról hogy ő passziv HUB. Ay összes többi amire rá van irva, hogy Gyártotta Gagyi GMK Kina a legegyszerübben van megoldva.
(#) potyo válasza elektro hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
Ezt így helyből elfelejtheted. Két gépet nem lehet közvetlenül összekötni, mert a gépekben host kontroller van, az usb működéséhez pedig a kábel egyik végén "host", a másikon "device" (ezen a néven emlegeti a szabvány őket, ezért nem fordítom le) kell, hogy legyen. Két host közvetlenül nem tud kapcsolatot teremteni. Léteznek valami cuccok, amikkel megoldható, de fogalmam sincs, hol lehet kapni őket, meg nemis túl olcsók. A 480Mbps ekkora távolságra szintén lehetetlen. Talán az 1.5Mbps még menne, de olyan hálózat meg gondolom nem kell. Az USB alapvetően arra lett kitalálva, hogy a gép közelében levő eszközöket egyetlen egységes csatolófelületen lehessen csatlakoztatni, ne legyen annyiféle csatlakozó, illetve a hubok is azért lettek kitalálva, hogy ha nem elég az alaplapi csatlakozók száma, akkor szintén egyszerűen lehessen növelni a számukat.

Ha mondjuk nincs hely a gépekben, vagy egyéb okból nem megoldható a hálókártya beépítése a gépekbe, akkor lehet kapni usb-s hálókártyát. Azt bedugod az usb-be, és abba bedugod az UTP kábelt, és normál ethernet hálót építhesz velük.
(#) elektro válasza potyo hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
ja bocs rosszul írtam le
Akkor elmondom a műhelybe van egy PII gép. Alapból benne van 10/100LAN USB 56k modem minden szar de nincs kivezető kábel. Hely az alaplapon meg csak egy van ott egy USB kártya van. Megy is minden. A netnekünk ADSL és modemen van egy eternet és usb mind2 lehet használni egyszerre. De a winfos98 nemismeri a DSL netet USB vagyis csak LAN on lehetne ilyenkapcsolatot ami nincs. Gondoltam egy nagyot és csináltam egy másik gápre ami P4 és XP van rajta egy hálózatot. A P4 lett a server ez kapja az eternet dugót. A másik gép pedig az USB. A így a hálózetot felismeri a 98 fel lehet telepíteni és azon jön a net de ugye csak akkor ha van server. Tudom érdekesen van megoldvan. Az usb kábel nem két gépet köt össze mert azt tudom hogy nem lehet. Bár vannak ilyenfordítók asszem 3e. Hanem az usb az a modembe van. Korábbanment a netmegminden csak kell a gép a műhelybe. 1.5Mb/s bőven jó mert az a gép szerintem fele ilyen sebességnél istökéletesen megy.
(#) potyo válasza elektro hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
Ezt fogalmazd át mégegyszer, és használj írásjeleket is közben, meg akkor már írd le, mit szeretnél valójában.
(#) elektro válasza potyo hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
magyarul kell egy kb 30m usb hosszabító mert ezen jön a net meg a hálózt nem kell nagy sebesség
(#) potyo válasza elektro hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
El szoktad te olvasni, hogy mit írsz le? Érted is utána?
(#) Fery válasza elektro hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
Valahogy nem egészen tiszta nekem is közelebb áll a kinaihoz mint a magyarhoz
Tényleg ha mindkét gépbe van ethernet akkor mért nem dugod össze a két gépet utána az egyiket USB-n az ADSL modembe és hadd szóljon.
Vagy az ADSL modem nem USB-s ? Mert van olyan is.
(#) Fery válasza potyo hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
Szia Valahol olvastam a neten, hogy létezok olyan program ami az egyik gépből Host-ot a másik gépből Device-t csinál akkor össze lehet kötni a két gépet
de azt hiszm az csak file cserére jó és nem ugy látja a két gép egymást mintha hálózatban lenne.
(#) potyo válasza Fery hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
Én nem találkoztam még ilyennel, de nyitott vagyok az újdonságokra.
(#) Fery válasza potyo hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
Megprobálom megkeresni de mivel nem volt rá szükségem
csak átsiklottam rajta és nem emlékszem arra sem hogy hol találtam meg arra sem hogy pontosan hogy müxik.

Ha sikerül megtalálni leszedem és vinnyogok.
(#) elektro válasza Fery hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
akkor még1szer a pII gépen van eternet meg minden csak alaplapi és és nincs kivezetve a hátuljára mert nincs olyan kábelem. A modemen van egy USB meg eternet. Az eternet megy a benti server gépbe a modem USBrésze pedig a PII gépbe
(#) Fery válasza elektro hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
Hello. Oké eddig értem. Azt mond meg hogy hogy az "ethernet nincs kivezetve a hátuljára vagy nincs olyan kábelem" ? Ez pontosan mit takar ?

Milyen kábeled nincs vagy mi nincs kivezetve ?
Mert ha van Ethernet kártya azt ki kell vezetni különben nem tud a hálokártya senkivel sem kommunikálni, tehát valamilyen csatinak kell lenni rajta. Ha alaplapi akkor csak UTP lehet. Abba meg lehet dugni UTP kábelt. Vagy az nincs ?
Bocsi de még mindig nem tiszta.


(#) Kera_Will válasza elektro hozzászólására (») Ápr 9, 2007 /
 
ne vergődj feleslegesen kavarod a dolgaidat !

Vegyél 1 routert az ADSLmodemed és a gépek közé és kész !

A servernek használt géped áramfogyasztását figyelembe véve rövid időn belül megtérül "és még sokkal tisztáb és szárazabb érzés " 1 rúter használata ! A rúterben lévő tűzfal segíthet a 1 2 dolog elhárításában és a kényes CPU időt nem a tűzfal futatására kell szánni pláne 1 PIIes gép esetén!

Ha meg már kábelt kell húzni akkor UTP madzagot húzzál be a műHELYBE...
(#) Kera_Will válasza Kera_Will hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
Annó volt szerencsém úgy is használni 1 adott szolgáltató ADSL előfizuját hogy csak 1db ETHERNET 5 portos UTP/koaxos aktiv HUBom volt és 2 gépünk volt .

Annyi volt a lényeg hogy mindkét gépre felkellet rakni a ADSL connection manager "(tárcsázó)" és PPPOE kliens hálózati komponenseket.
Tehát mindkettőn net elérés idején volt usernev/password kérés és az ADSL "tárcsázó" által.

Érdekes módon ez akkor is működött mikor MINDKÉT gépen EGYSZERRE kapcsolódtunk a NETRE !

Külön - kölön egyértelmű ... amelyik gép aktiv azzal kapcsolódsz és loginolsz .... de egyszerre érdekesebb a helyzet ...

Ekkor csak 1 Ethernet HUB kell neked akár kölcsönbe is kipróbálni a lehetőséget és nem kell semmi féle USB-s mókával jáccani ..... USB szerintem erre nem igazán való ...
(#) elektro válasza Kera_Will hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
hát igazából én sem vagyok elragadtatva az USB től mert aznem ide való csak nincs más portom.De emlegettétek hogy van USB Ethernet átalakító. Ez mennyi magyar forint lenne?
(#) Kera_Will válasza elektro hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
FELEJTSD már el az USB-t hálózati kapcsolat építésére !!!

Amenyiért adnak 1 USB/ETH átalakítót annyiért kapsz majdnem 1 4-5 portos pici ETHERNET HUBot amit összeköthetsz úgy az ADSL modemel ahogy fentebb írtam! Vagy már eleve 1 ROUTERT vegyél az se sokkal drágább már !!!

Ha veszel 1 ETHERNET HUB / ROUTERT akkor teljesen felszabadul az a ETHERNET csatid ami a benti gépeden van a modemhez kötve !

Van 3 ethernet kártyád amit össze kell kötnöd.

1 Kártya: ADSL modem

2 Kártya: Újgéped amin most eleve van neted (alaplapi hálókártyával vagy külön belepakolt kártyával)

3 Kártya: Régi PIIes géped amin van alaplapi vagy veszel plusz 1 akármilyen 10/100as hálókártyát (10 megás hálót utánad dobják szinte ingyé) .

Erre a célra alkalmas a ETHnet HUB / Router LAN portjai.

A HUB/ROUTER LAN portjai arra szolgálnak hogy a gépeid hálókártyáit össze kösd.(mint ahogy a tápelosztó csatlakozóiból is kivehető több berendezéshez szükséges villany.)

Tehát csak 3 db UTP kábel kell a modem (HUB/Router) / PC1 / PC2 közé .


Tehát ne siránkozzál azon hogy nincs más portod !

(#) elektro válasza Kera_Will hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
de azt kell megérteni hogy nincs más választás. MERT NINCS ETHERNET CSAK INTEGRÁLVA ÉS NINCS KIVEZETŐKÁBELEM A HÁTULJÁRA. BŐVÍTÉSI LEHETŐSÉGMEG NINCS MERT NINCS HELY AZ ALAPLAPON EGY USB KÁRTYA VAN OTT MERT AZ KELL!!
(#) Fery válasza elektro hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
Szia Hogyne lenne választásod. Nézz körül a számitástechnikai boltokban. Azt a kábelt a mi az alap lapról a pc ház hátuljára megy pár száz ft - ért megkapod és megoldódik az összes problémád.
Nekem nemrég USB-hez kellett ilyen azt hiszem 260 ft volt. Nem tétel.
Ennyi pénzért még egy ingyenes E-mailt sem érdemes megirni.
(#) elektro válasza Fery hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
hányéves a géped mert az egyém 9 és nem igen hinnám hogy még lenne ehez való
(#) Fery válasza elektro hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
Az én gépem egy P III 450 Mega
kb 8 éves ugy hogy nem sokkal fiatalabb mint a tied.
Hidd el lehet szerezni csak utána kell járnod.
Legrosszabb esetben PC bontóba biztos hogy kapsz.
Vagy tedd az Apróhirdetésekbe itt a hobbielektronikán
lehet, hogy van valakinek elfekvőbe.
De ha végképp nem találsz / amit nehezen hiszek/ akkor szerzel egy halott hálokártyát lebontod róla a csatit és csinálsz egy ilyen kábelt
Mindent meg lehet oldani csak akarni kell.
(#) Inhouse válasza elektro hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
Idézet:
„NINCS ETHERNET CSAK INTEGRÁLVA ÉS NINCS KIVEZETŐKÁBELEM A HÁTULJÁRA.”


Ilyet még nem láttam...ez biztos? Ha alaplapra integrált hálókártya van az alaplapon, akkor egy RJ-45 UTP aljzat figyel hátul. Amit szoktak ilyen opciós kivezetéssel csinálni, az AMR modem, USB, stb...

Ami neked ebben a felállásban jó lehet és a legolcsóbb, az egy USB-Ethernet átalakító, 3-4eFt, így a 30m-t UTP kábellel kell megoldanod, ami olcsó és biztos, hogy jó, a P4 gép meg mehet az USB-ről, mivel az ott van közel...

Ennél olcsóbban nem fog menni ez a konfig...
Esetleg, ha a modemet leviszed a garázsba, mivel a telefonzsinór valószínű elbír még 30m-t és akkor ott helyben USB a P2-nek és az UTP megy fel a P4-nek...

Üdv
Inhouse
(#) Moderátor hozzászólása elektro hozzászólására (») Ápr 10, 2007
 
Hányszor kell szólni, hogy nagybetűk nélkül is érthető, amit írsz?
(#) Fery válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
Szia. Bocsi nincs igazad. En már értem mi a gondja irtam is az előbb.
A régebbi alaplapoknál mint az enyém is nincs kivezetve a hálókártya UTP csatija hanem egy lemezen van amin van egy kábeldarab és egy sorcsati amit rá kell dugni az alaplapra. Nagyjábol olyan mint régebben a soros és a printer port kivezetése. Egy ilyenre van szüksége.
Csak az újabb alaplapokon van magán az alaplapon az UTP csati.
(#) elektro válasza Fery hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
végre valaki megértette. Amúgy nem tom mér gond ha negybetűvel írok. Ez fáj vagy mi?
(#) Fery válasza elektro hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
Azért baj mert a csupa nagybetü azt jelenti hogy kiabálsz, orditasz, és ezt egyetlen topicon sem veszik jó néven a moderátorok, sőt sok esetben a többiek sem.
Egyébként már előbb is értettem azért irtam hogy hol keresd
(#) Moderátor hozzászólása elektro hozzászólására (») Ápr 10, 2007
 
Idézet:
„Amúgy nem tom mér gond ha negybetűvel írok. Ez fáj vagy mi?”


Apró agyad lehet...olyan pici, mint amilyen pici betűvel ezt írtam...

Tudod, az a furcsa, hogy a több ezer felhasználó 99%-a értelmes, és normális, és nem ír nagybetűvel, mert felfogja az agyával!!! (bizony, nekik van ilyenjük is), hogy a kisbetűs szöveget is el lehet olvasni...

és bocs, hogy mertem szólni!!!

Amúgy szerinted miért lettél kitiltva az oldalról már egyszer kedves András??? A nem mindig normális viselkedésed miatt, ha esetleg nem jönnél rá magadtól! Szeretnél még pár ilyet "átélni"? Előbb-utóbb úgyis mi nyerünk...
(#) Fery válasza (») Ápr 10, 2007 /
 
Szia csak az én gépemen nem látszik, hogy mit irtál vagy tényleg ilyen kicsire sikeredett ?
(#) Norberto válasza Fery hozzászólására (») Ápr 10, 2007 /
 
Hali!

Valóban ilyen picire sikerült (direkt módon) :yes:
Következő: »»   2 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem