Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB fesz. csökkenésének kiküszöbölése hosszú kábelnél
Lapozás: OK   5 / 6
(#) abcdabcd válasza zrichts2 hozzászólására (») Feb 10, 2011 /
 
Olyan árnyékolt kábel aminek az egyik meg a másik végén is van csatlakozó a kábel hossza maximálisan 5 méter, de usb2-nél úgy tudom "csak" 3m, ilyen kábelt készen lehet venni, ha a szabvány ellenére hosszabbat szeretnél HUB nélkül akkor megteheted, ha "toldós" végűt veszel és abba beledugsz egy másikat...

Vagy ha másra gondoltál nem értem a kérdésedet... vagy ha arra az usb-utp hosszabbítóra gondolsz, akkor oda sima utp kábel kell azt lehet elég sok helyen kapni (számítógép-hálózati kábel, hacsak nem telefonos analóg modemen netezel akkor ilyet használsz a modem és a gép között)
(#) zrichts2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Köszi.
Arra gondoltam, hogy házilag készítenék hosszabító kábelt.
(#) abcdabcd válasza zrichts2 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Ha csak drágán találsz, akkor esetleg megérheti, de akkor se csinálj a szabványosnál hosszabbat, ha nagyon keresed talán találsz valahol usb2-re is megfelelő , azaz árnyékolt kábelt olyan hosszban, amilyen jó neked... az árnyékolás meglétét legkönnyebben úgy tudhatod ellenőrizni, hogyha átlátszó burkolatú kábelt veszel, abban és egy "fém sodrony" van a műanyag mögött akkor az jó!
(#) liziantusz hozzászólása Márc 23, 2011 /
 
Sziasztok!
tl wn722n usb wifit szeretnék 17m-re elhelyezni a pc-től.
vásároltam egy aktiv 12 és egy 5 méteres hosszabbítót.Az 5m-essel működik az eszköz,de a 12m-essel csak az eszközkezelőbe látszik a wifi de hálózatot nem érzékel.
Várom az ötleteket,köszönettel!
Béla
(#) abcdabcd válasza liziantusz hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Nem lehet hogy a 12 méteres kábel végén már nem elég a feszültség a wifi adapterednek? próbálj meg valami Y kábelt eszkábálni aminek az egyik felén keresztül adsz neki tápot és a másikba meg dugod magát a wifit... ezt persze a 12 méteres kábel végén tedd...
(#) El_Pinyo válasza liziantusz hozzászólására (») Ápr 2, 2011 /
 
Szia!
Az USB 2.0 full-speed kommunikáció esetén nagyjából maximum 30 méterre lehet az eszköz a hosttól. Ez a Te esetedben nem jelent korlátozást. Az USB 1.0 specifikálta a maximális kábelhosszat, ez a full speed kommunikáció esetére 5 m lehet. Az USB 2.0 már nem közöl maximális kábelhosszakat, hanem a jelterjedés paramétereit adja meg, valamint a maximális feszültségesést a GND ill. VBUS vonalakon, de nagyjából az 5 méter itt is jó irányadó. Szerintem a 12 méteres hosszabbító nem teljesíti a szabványban előírtakat, talán low-speedre elegendő lenne, de a gyakorlat szerint full-speedre biztosan nem. Rakd össze 5 méteres szakaszokból, az már nem okozhat ilyen gondot.
(#) abcdabcd válasza El_Pinyo hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /
 
Azt írta, hogy aktív hosszabbítót vett! Létezik bár usb1.1 hez olyan aktív toldó(valahol itt valaki linkelt is ilyet) ahol 50m UTP vel lehet meghosszabbítani az usb jelet, és a másik végén meg a másik eszköz visszaalakítja... én már láttam ilyet, a +5V ot viszont írták hogy lehet hogy a készüléknél kell biztosítanod, mert a hosszú kábelen lehet nagyon leesik!
(#) tib12 hozzászólása Szept 3, 2011 /
 
Üdv, nekem is ezzel a kábelhosszúsággal van gond. Webkamera menne a tetőre, és kb 30 méter kábel van erre a célra. Meg is csináltam a kábelt, és a gépböl jövő 5V-ot le is kötöttem, és egy másik PC-táp 5V-ját adtam rá. A kimenetre rákötöttem a kamerát és azt irta a gép hogy nem ismerhető fel az eszköz, azaz látja hogy van oda csatlakoztatva valami, de nem tudja mi... Ezen probléma kiküszöböléséhez kellene valami megoldás. Szerintem tranzisztorral kellene erősítőt csinálni a Data +- ra a tápfesz megvan, mert a telefonomat is elkezdte róla tölteni. Milyen megoldások vannak erre?
(#) potyo válasza tib12 hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Az usb kábel 5 méter hosszú lehet. Ezt a jel késése korlátozza, ezen nem tudsz segíteni másként, mint hogy ötméterenként usb hubokat kötsz be. Esetleg próbálkozhatsz valamivel hosszabb kábellel, de a szabvány öt métert garantál, a 30 ezért nem működik.
(#) tib12 válasza potyo hozzászólására (») Szept 3, 2011 /
 
Tranzisztorral, FET-el, vagy valami ilyesmivel se lehet megoldani?Nem szeretném darabolni ezt a jó hosszú kábelt. Igazábol, egy tv-re köthető kameráé volt a kábel, ebbe ment a feszültség a kamerának és az audió-videó jel.
(#) abcdabcd válasza tib12 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Vegyél usb-utp átalakítót, ezzel elvileg 20 méterre lehet elvinni a jelet, vagy mintha láttam volna 50métereset is...
(#) pucuka válasza tib12 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Ahogy potyo írta, nem a tápfesszel van a gond, hanem az adatvonalat nem lehet a megadott hossznál nagyobbra venni. Ezért nem ismeri fel. Amit tehetnél, az hogy olyan kamerát használnál, ami LAN (WLAN) hálózatba köthető, de ez jóval drágább is mint egy USB -s WEB kamera.
A kábeled, meg hogy írtad eredetileg egy olyan kameráé volt amelyik TV -re köthető. Nos ebben az esetben a vídeó jel nem digitális, hanem analóg, így elég nagy távolságra elvihető a vezetéken, viszont közvetlenül nem dugható be az USB csatlakozóba.
(#) tib12 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
A tápfesszel tényleg nincs gond, a telefonomat is fel tudja tölteni, a Data vonalak a gyengék azokat kellene valahogy erősíteni(nem akarok vásárolgatni ilyen drága cuccokat. Gondoltam arra hogy egy LM324-el felerősítem a jelet, de nemtudom mennyire életképes ez az ötlet... szerintem 1 próbát megér.
(#) potyo válasza tib12 hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Nem a jelerősség a probléma, hanem a jel terjedési sebessége, ezen pedig nem tudsz semmivel sem segíteni azon kívül, hogy a kábeled két végére is USB szempontból aktív alkatrészeket raksz. Tehát vagy veszel azt az USB-UTP átalakítót, vagy veszel öt USB hubot, vagy nem USB-s kamerát használsz. Ez már a probléma szempontjából irreleváns, de a D+ és a D- kétirányú kommunikációs vonalak, még ha a jelerősség lenne a probléma, akkor sem lehetne ilyen egyszerű erősítővel megoldani. Valamint a 480Mbit-es átvitelhez a legtöbb tranzisztor, logikai kapu, műveleti erősítő eleve labdába sem rúg...
(#) tib12 válasza potyo hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
Értem, akkor ezt a projectet addig is hanyagolom még nem lesz hozzá megfelelő cuccom... köszi a segítséget.
(#) abcdabcd válasza tib12 hozzászólására (») Szept 5, 2011 /
 
Itt pl annyira nem is drága az általam ajánlott cucc: Bővebben: Link

Mondjuk ahogy néztem kb itt adják a legolcsóbban, a többi helyen egy árösszehasonlítós oldalon a kép ugyanez az ár volt viszont több... Ami nekem van az is valami hasonló áron volt amúgy... az árát, ha usb hubbal hasonlítod össze 4-5darabbal, akkor simán megéri, és itt nem kell "MekkElek" megoldáshoz folyamodni, hogy 5 méterenként toldani, ami szét is csúszhat, meg nem drága usb kábelt kell használni... szerintem ha tényleg szükséged van rá, a jó megoldás ez lehet...
(#) Electro hozzászólása Okt 24, 2011 /
 
Hali! Ma vettem a nyomtatómhoz egy 12m-es erősítős USB hosszabbítót (5m-es volt tervben, de olyan nem volt a boltban).
Az a probléma állt elő, hogy bekötöttem a nyomtató és a gép közé, de nem akar vele működni. Ha simán rákötöm a gépre hosszabbító nélkül, akkor megy minden, de mihelyst a gép és a nyomtató közé bekerül az erősítős hosszabbító, akkor a tesztoldalt ki tudom nyomtatni, aktívnak látja a gép a nyomtatót, de dokumentumot nyomtatni nem tudok vele.
Más eszköz gond nélkül megy vele (PenDrive, egér, billentyűzet, külső vinyó, kártyaolvasó). Felhívtam a boltot, és ott azt mondták, hogy ezek szerint a kábellel semmi gond nincs, próbáljam meg újratelepíteni a nyomtató illesztőprogramját.
Megtettem, de semmi javulás, ugyanúgy tesztoldal megy, a többi meg nem. Amikor kivezérelem a nyomtatást, akkor olyan hangokat ad a gép, mint mikor egy pendrive-ot ki/be húzogatsz a gépbe, a nyomtató programja meg azt a hibaüzenetet hozza, hogy nincs port csatlakoztatva.

Ha valakinek van ötlete, azt megköszönném, mert én már mindent megpróbáltam, amit tudtam.
Előre is köszi!
(#) potyo válasza Electro hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
Idézet:
„Amikor kivezérelem a nyomtatást, akkor olyan hangokat ad a gép, mint mikor egy pendrive-ot ki/be húzogatsz a gépbe, a nyomtató programja meg azt a hibaüzenetet hozza, hogy nincs port csatlakoztatva”


Eszerint nem stabil az USB kapcsolat a gép és a nyomtató között. Hogy néz ki ez az "erősítős" hoszabbító? Én a helyedben inkább kicserélném a boltban egy ötméteresre. Öt méterre egyébként sem kell aktív elem, az usb szabvány pont öt méterben határozza meg a maximális kábelhosszt.
(#) abcdabcd válasza Electro hozzászólására (») Okt 24, 2011 /
 
Próbálj meg esetleg olyan eszközt, ami utp kábeles közbetoldást tesz lehetővé, azzal hátha működik... ha hagyományos, erősítő nélküli kábelt veszel, olyat vegyél mindenképp, ami árnyékolt, a legegyszerűbben ez onnan tudható meg, ha átlátszó külső héjú kábelt veszel, amiben látszik a "sordony"... láttam már olyan színes hp lézernyomtatót, ami nem működött az árnyékolás nélküli kábellel, ami pedig egy másik nyomtatóból lett a teszt erejéig kihúzva... szóval az is lehet ez a te nyomtatód is egy "érzékeny lélek"... de tényleg próbálkozz inkább utp-s megoldással ugyanis azok 20-50m-ig jók elvileg akkor talán az a pár méter nem árt meg neki... vagy esetleg vegyél egy printszervert, és akkor már "hivatalosan" is használhatsz utp-t a nyomtatóhoz... akár MFP eszközöket is kiszolgáló printszervert(ez kétirányú, a multifunkciós scanner része is működik vele) is lehet már kapni talán 8eFt alatt...
(#) techman hozzászólása Máj 20, 2012 /
 
Sziasztok!
Kérdésem az lenn próbáltatok e már usb hosszabítót készíteni UTP kábelból,mert én csináltam egy 5m-est és tökéletesen mükszik,de 10m-est akarnák,vajon menni fog e az usb wifi stickkel? 8 szál van az utp-be,párhuzamosan kettesével csináltam,vastagabb kábel kisebb ellenállás alapon
(#) potyo válasza techman hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Tápot átvinni jó is lenne a szálak párhuzamos kapcsolása, de az adatvezetékeknél elrontja a kábel impedanciáját, ezért azoknál jobb, ha csak egy érpárat használsz. Ezenkívül az usb-nél a jel terjedési sebessége bele van számolva a protokollba (némi ráhagyással persze), ezért a szabvány öt méterben határozza meg a maximális kábelhosszt. Tíz méterhez már sok szerencse kell, hogy működjön. Inkább vegyél egy usb hubot, vagy ilyen utp-s usb hoszabbítót, aminek a két végén aktív alkatrészek vannak, azzal biztosan menni fog.
(#) techman válasza potyo hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
Bővebben: Link
erre gondoltál,húzós az ára ,ezért akarnák nagyon olcsó megoldást ha lehetséges,az a bajom hogy a wifi antenna kábel is baromi drága

Egy próbát megér legfeljebb nem ismeri fel

Köszi azért.............
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
(#) Barbár válasza potyo hozzászólására (») Máj 21, 2014 /
 
Sziasztok!

Olvasgattam itt a hozzászólásokat és kicsit összezavarodtam.
Valaki írta, hogy sima USB hosszabbító kábellel 5 méternyi toldás (a hosszabbító 5 méteres) simán megoldható ha NEM használ az ember usb-hubot.
Viszont azt is írjátok, hogy a jelkésés miatt 5 méterenként egy HUB betoldásával lehet több mint 5 métert hosszabbítani.

Az én esetemben a következő lenne a probléma:
Adott egy tablet amely Y-OTG kábelen kap töltést (max 2A -t tud a töltő), az OTG hoszt-ágára pedig 2 db webkamerát szeretnék csatlakoztatni egy HUB közbeiktatásával.
A gond csak az, hogy a tablet és a kamerák között 5 méter a távolság.

Erre az esetre milyen megoldást javasoltok?

Szerk.: Aktív hub beiktatása nem gond, a tablet és a kamerák közti távon bárhol tudok plusz tápot biztosítani.

Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
(#) proba válasza Barbár hozzászólására (») Máj 21, 2014 /
 
Szerintem a minimum egy 5m kábel, meg egy olyan usb elosztó, ami tud tápot is adni. Az elosztót a kamerához kell tenni, hogy a tápon a lehető legkevesebb esés legyen. Ha ez így nem működik, lehet további dolgokkal kísérletezni, de ezeket nagy valószínűséggel fel tudod használni.
(#) pucuka válasza Barbár hozzászólására (») Máj 21, 2014 /
 
Az 5 m -es korlát nem a tápfeszültség esés miatt van, hanem a jel késleltetés, csillapítás, de legfőképp a reflexiók miatt. Az USB kábelben sodrott érpárak vannak, azonban ezek illesztetlenek. Ezért szükséges (az előírások szerint) 5 m -ként regenerálni a jelet. Vannak USB kábelek, ahol még az 5 m -t sem lehet elérni, ilyen sok kamera is. A kamera kábelét USB hub -ba kell dugni, és azután lehet használni jóminőségű USB hosszabbító kábelt.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
(#) Gulacsi989838 hozzászólása Júl 28, 2014 /
 
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy egy telefontöltőről ami 4.9V-os DC és 450 mA-es arról adhatom a külső tápot? Mert 20m-es utp-m van és mikor kicsit jobban megterhelem a gépet vagy töltök le valamit akkor elmegy a net. Gondolom azért mert leesik a feszültség és kikapcsol az eszköz.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2014
(#) david10 hozzászólása Dec 25, 2014 /
 
Sziasztok,
Kb.fél éve vettem egy adattároló olvasót.
Nagyon jól müködött,de sajnos megszakadt a kábelja.
Vettem egy másik kábelt(1,8m) ,de evvel csak kattog.Gondolom nem jut el az 5V az olvasóig.
Ha a kábelből kivágok 1,7m-t,akkor fog müködni?
A választ előre is köszönöm!
(#) Bakman válasza david10 hozzászólására (») Dec 25, 2014 /
 
Vegyél hozzá Y kábelt, azzal nagyobb lesz az üzembiztonság igaz, két USB portot is el fog foglalni.

usb y.jpg
    
(#) david10 válasza Bakman hozzászólására (») Dec 25, 2014 /
 
Majd fogok venni azt is,de most megszeretném oldani.Sajnos nem hinném,hogy most az üzletek nyitva lennének.
Szerinted ha összevágom,akkor fog müködni?
(#) david10 válasza david10 hozzászólására (») Dec 25, 2014 /
 
Amugy ilyen fajta:Bővebben: Link
Következő: »»   5 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem