Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor
 
Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   25 / 289
(#) dizi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /
 
Bocsánat,és köszönöm
(#) dizi válasza jespy hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /
 
(#) dizi válasza barany165 hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /
 
Nem nekem kimondottan olyan kell ami mobil és elfér a zsebben,mert én is gyártok egy általam tervezett inverteres pásztort több típusban és pontos értékeket szeretnék látni ,hogy egységesen legyenek beállítva ha esetleg nem lesz rá okosság akkor veszek egy gyárit de az sajna kb 30.000ft
(#) dizi válasza Cavalier hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /
 
Ilyenem van a neve EURO TESTER nagyon egyszerű le is másoltam el is adtam jó párat belőle de nagyon gagyi mert az összes fel villan akár 1000 volt van akár 10.000 .
Na mármost az autó gyt akár 30.kv is képes leadni pl trabi 6v gyt jól meg küldve.
(#) Moderátor hozzászólása dizi hozzászólására (») Ápr 4, 2009
 
Idézet:
„a neve EURO TESTER nagyon egyszerű le is másoltam el is adtam jó párat belőle”


Ezt a gyártója valószínűleg lopásnak minősítené, és ha megpróbálna lépéseket tenni, még meg is érteném.
Tőlem csinálhatod, DE ITT NE REKLÁMOZD, hogyan tudsz másolni, ha megkérhetlek.
(#) dizi válasza (») Ápr 4, 2009 /
 
Sajna ebben az országban máshogy nem lehet megélni meg a másik dolog a gyártók is másolták valahonnan,mert sokan gyártják, és ha olyan nagy dolog lenne akkor olyanra csinálnák,hogy ne lehessen másolni.
(#) jespy válasza (») Ápr 5, 2009 /
 
Ne bántsd a srácot, semmi különöset nem írt. A folyamat neve "reverse engineering", ez legális lopás, mindenki ezt csinálja, ebbe már régen nem lehet belekötni...
(#) Cavalier válasza dizi hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
Itt pl. 10e huf a pontos voltmérő, nem olyan húzós, ha beleszámolsz 4 munkaórát ami biztos kéne hogy csinálj egyet, már meg is éri.

Amúgy kicsit ellenszenves az a dolog, hogy egy hobbielektronikás oldalon kérsz kapcsrajzot, amivel aztán bizniszelsz, tudom, nem egyedi eset, de akkoris.

A glimmlámpás dolog nekem viszonylag jól működik, üresjárásban tényleg tud az autó gyújtótrafó 30kV-ot adni, de terhelve közel sem. A belső ellenállása 5-8kOhm, az induktív veszteségekkel nem számolva is jelentős feszültség elveszik rajta. A gyári jeladók pedig általában 500Ohm terheléssel is hozzák az üresjárási 70-80%-át.
Terveztem, és tekertem trafót, ami elvileg hozza ezeket az értékeket, még nem volt időm tesztelni, de azt hiszem, nem fogom itt közzétenni az eredményeket, aki ebből pénzt akar, kísérletezze ki magának.
(#) dizi válasza Cavalier hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /
 
Köszönöm a segítséget.
(#) dizi válasza Cavalier hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /
 
Most láttam a halványan írott részt bizniszelésel kapcsolatban igen én ebből élek vp rendszereket telepítek kivitelezek tervezek javítok azért kérdeztem amit kérdeztem ,hogy a saját munkámat segítsem és sajnos ezek a gyári motyók nem igazán tudják a dolgukat de ha valakinek ez sérti a lelki világát,hogy egy termelőnek készítek 1 GLIMM LÁMPÁS szutykot hogy ne,keljen 5000ft fizetnie a 30ft-os kacatért attól elnézést kérek de szerintem nagyon sokan ezzel a szándékkal tesznek fel kérdéseket.Mert itt kitárgyalják a hogy s mint aztán már a piacon is van szerintetek a kínaiak nem olvassák ezt az oldalt? Meg ha valakinek ez gáz az ne szóljon hozzá azt kész.
(#) dizi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Itt nem a hozzá állásról van szó.De legalább én őszinte voltam, meg mondtam a frankót.Én nem kértem senkitől rajzot csak kérdeztem.A témám már meg oldódott,köszi a segítséget.
(#) GFI hozzászólása Ápr 13, 2009 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ezt a kapcsolást megépítette-e már valaki nagyobb terület védelmére? Vad kár ellen kellene és kb 8-10km drót lenne rajta. Kb menyi ideig bírná az aksi 1 feltöltődéssel?

Bővebben: Link
(#) szigorú válasza GFI hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Szevasz !

Szerintem a vadkár pillanatok alatt elérheti a százezres nagyságrendet, ezért kár spórolni ezen a készüléken. 60-80000 forintért már kapsz olyat, ami 10 km vezetéken hatásosan megjeleníti a kellő feszültséget és még a kiszerelése is a szabadtéri követelmények szerinti. A villanyparaszthuzal és a huzalvezetők meg elég olcsók, tehát azon megint nem érdemes filléreskedni. Ez tapasztalati vélemény. Itt nálunk is sokan kipróbálták a házi és olcsó megoldásokat, de a két nagy lovarda hamar rájött, hogy egy elszökött és esetleg elgázolt lovon akkorát bukik, hogy érdemesebb beszerezni egy tényleg működő darabot és azzal keríteni a nagykarámot. Itt a nagykarám kerülete bőven eléri a 10 km-t.
(#) borvendeg válasza GFI hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Hello!
Szerintem ez a kapcsolás kicsit túl van bonyolítva. Szerintem ez is működőképes:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_23567.html?highlight=1#23567
(#) GFI hozzászólása Ápr 13, 2009 /
 
A kapcsolást jobb oldalát egyszer már megépítettem, csak akkor leválasztó trafóval üzemelt és csak pár 100m drót volt rajta. A mai napig birkákat őriz, csak nem tudom menyire használható nagy méretben.

De ha az a tapasztalat, hogy érdemesebb gyárit venni akkor valószínű marad az a megoldás.
(#) GFI válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Ebben a kapcsolásban nincs elég power!
(#) borvendeg válasza GFI hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Nem építettem meg de nekem olyan kéne amire 1000-2000m drótot rá lehet tenni. Akkor ahhoz azt építsem amit te tettél fel vagy tudtok jobbat?
(#) cpumaster hozzászólása Ápr 13, 2009 /
 
Üdv!
Azon gondolkodtam, hogy meg lehetne-e oldani azt, hogy sok kondit töltök párhuzamosan majd leválasztom ezt a töltő részt és sorbakapcsolom a kondikat és a végén megkapnám a nagyfeszt. Ez lehet hogy hülyeség meg nem is tudom mivel kapcsolgatnék már több ezer V-ot. Max relével de az meg lehet beégne vagy áthúzna. Inkább azért gondolkodtam ezen mert így akkora energia menne ki x kV-on amennyit elraktároztunk de a fesz meg összeadódna. Ez hülyeség vagy csak egyszerűen kivitelezhetetlen. Érdekelne más véleménye is!
(#) borvendeg hozzászólása Ápr 13, 2009 /
 
Hello!
Elkezdtem szemezgetni GFI által linkelt kapcsolással.Két kérdésem van vele kapxcsolatban:
A DIAC milyen típusú legyen?
A C6-hoz mért kell motorindító kondit használni?
Segítséget előre is köszi.
(#) borvendeg válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Valaki légyszi fontos lenne!
(#) Remci válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Szia!

olvasd el ezt, itt aránylag minden le van írva. Amúgy ezt a pásztort én is megcsináltam, de max 1 km drót van rajta.Nálam működik
(#) mex válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Diac: DB3, vagy BR100/03. Mindkettő kapható. A kondinál fontos az ESR érték, ezért javasolják a motorinditó kondenzátorokat. Jobban birják a nagyáramú, impulzusjellegű igénybevételt.
(#) borvendeg válasza mex hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Kösz a segítséget, sokat segítettetek. Kár hogy nem tudok pontot adni.
(#) Remci válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /
 
Ja és még annyi hogy nálam az R1-220 ohm, az R2 pedig 1.8 Kohm és az ezzel párhuzamos diódát nem tettem be
(#) GFI hozzászólása Ápr 13, 2009 /
 
Amikor először építettem meg, akkor gímlámpát használtam, mert a diac elszállt valamiért 1 nap után. Hozzáigazítottam az időzítést és jó lett.
(#) Cavalier válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /
 
Lehet használni bármilyen fóliakondit, ha van legalább 600 voltos. Most van a lomtalanítós időszak, lehet kukázni színes tévé panelokból ilyen jó nagy kocka fóliakondikat. Ha újat kell venni, a motorkondi a legjobb, egyrészt az impulzusüzemű terhelés miatt, másrészt mert pl. lomexnél 500 Ft egy 8 mikrós, a 2,2 mikró 630V-os fólia meg szintén ennyi.

1-2km madzagot el fog vinni, de amint írtam párszor, a nagyfesz trafó a necces, a belső ellenállása túl nagy, terhelve leesik a fesz. 5-8kOhm belső ellenálláson, plusz a drót ellenállásán esik egy csomó fesz, és akkor mi marad az áldozat 1 kOhm-jára? Persze ha nem érdekel a szabvány, és üresjáratban 12kV helyett 20-25kV-ra lőjük be, még elég lehet. Általában 2kV a minimum fesz ami hatásos, birkáknál, nagy állatoknál több kell.
(#) Szatixm hozzászólása Ápr 14, 2009 /
 
Sziasztok!
Most fedeztem fel ezt a fórumot és ha nem veszitek tolakodásnak, szívesen kapcsolódnék a villanypásztoros témákhoz. Nem vagyok elektronikában elég jártas, de sok készüléket építettem már be, készítettem villanypásztor karámokat, így lehet, én is tudok pár ötlettel szolgálni.
Szatixm
(#) borvendeg válasza Cavalier hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /
 
Hello Calavier!
Bocs hogy csak ilyen későn válaszolok, de most látom hogy te is írtál.
Azt mondod hogy 2KV ami hatásos a birkáknál, de fentebb nekem azt írták, hogy 1cm szikraközt tregyek a gyujtótrafóhoz hogy ne menjen ki több 1kV-nál. Akkor most mi az igaz?
A másik amit nem értek az az hogy a BUT12AF típ. tranzisztor bázisellenállása mért két ellenállásból van összerakva és mért kell 0.5W-osnak lenni?
Bocs az értetlenkedésért de meg akarom érteni a működési elvét az áramkörnek.
Segítséget előre is kösz borvendeg
(#) borvendeg válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /
 
Húú bocs az első kérdés hülyeség most jövök rá.azt felejtsd el.
(#) Cavalier válasza borvendeg hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /
 
2kV az az abszolút minimum annál mindenképpen több kell, birkáknak biztosan több, 6-7 alatt nem biztos, hogy eléri.. A levegő kb. átütési szilárdsága 1kV/mm, szóval így 1 cm-re 10kV jön ki, a szikraközt érdemes beépíteni mindenképpen, a trafót megvédendő.

A bázisellenállás nyugodtan lehet egy is, csak legyen akkor 1W-os. Bár itt annyira nem számít, az eredeti kapcsolásban nagyobb terhelés volt a tranyón, és a bázisellenálláson is, mivel az egy autó el. gyújtása, ott másodpercenként sokat kellett szikráznia, itt meg egyet, a jobb hatásfok miatt érdemes belőni úgy, hogy kb. 1 másodperc alatt menjen fel 400 voltra, de tovább ne nagyon. A motorkondi kb. 700V egyent bír (500-550AC) a tirisztor 800V-os legyen, a kisebb tirisztort begyújtották az inverter tüskéi és összevissza működött, nem akkor amikor a DIAC-os oszcillátor adta volna.
Mindenesetre, ha elég jó a 12/230-as trafó, akkor elég kis kitöltésű jellel lehet működtetni, és nem is kell hűtőborda se a BUT12-re.
Ha a kapcsolást kinyomtatod nagyban, ott kisbetűkkel leírtam az egyes részeinek működését. Ha van még kérdés, csak mondd.
Következő: »»   25 / 289
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem