Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   34 / 111
(#) kaqkk válasza game4812 hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Háát ez érdekes , ha valóban igy lenne akkor az MRI ben mindenki megkettyenne ? Ott azért van mágneses térerő rendesen !
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2017
(#) goreny válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Az MRI nem statikus mágneses mezőt használ. 1-5 T gerjesztéssel.
(#) kaqkk válasza goreny hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Idézet:
„Ilyen létezik, de ez nem statikus.”
Errre reagáltam
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2017
(#) jocko hozzászólása Máj 2, 2017 /
 
Ha már a dolgok emberre gyakorolt hatásáról beszélgetünk,érdemes elolvasni ezeket a sorokat. A végén nekem az jön le,hogy valójában minden okés volt így, senkinek semmi baja.Csak azóta sem lehet ott élni,és az elpusztult pár kísérleti állat meg a senkinek nem lett semmi baja tág fogalmába bőven belefér?Szóval ha a legdrasztikusabb beavatkozást a természetbe (ha csak egy kísérlet erejéig is ) egy-két szóval el lehet intézni,akkor ezeket a dolgokat vajon mennyivel? Igazából szót sem kéne róluk ejteni...."A Crossroads hadművelet nukleáris fegyverek tesztsorozata volt az Egyesült Államok által a csendes-óceáni Bikini-atollon., amit 1946-ban hajtottak végre.
A kísérlet kertében nemcsak az atombombák viselkedését, erejét vizsgálták, hanem azt is, hogy milyen hatással vannak a tengeren úszó célpontokra ledobva, mint például a hadihajókra.
A műveletek során két nagy erejű atombombát robbantottak bel, az Able-t és a Bakert.
Az 1947-re tervezett Charlie robbantás elmaradt, ugyanis a haditengerészet nem tudta megtisztítani a Baker teszt során beszennyeződött hajókat.
A Crossroads teszt előkészítése során a Bikini-atoll helyi lakosait beleegyezésükkel evakuálták, így senkinek sem esett bántódása.
Azonban olyan nukleáris szennyezést szenvedett el a térség. hogy a lakosságot soha nem telepítették vissza, és az atoll ma is hivatalosan lakatlan."
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2017
(#) Bakman válasza jocko hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Azért az elektromágneses és radioaktív sugárzást (alfa, béta, gamma) ne vegyük már egy kalap alá! "Némileg" különbözik a kettő.
(#) _BiG_ válasza gkari hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
El nézésedet kérem, pontatlan voltam, mert rosszul emlékeztem, régen volt. Nem Asperger-szindróma, hanem savantizmus, amiről a egy tévéműsort láttam. Megkeveredtem, mert némileg hasonlóak, mindkettő érdekes képességek megjelenésével járhat. Tehát savantizmust lehet előidézni mágneses térrel. Az is beugrott, hogy a kutatók szerint a mágneses tér bizonyos agyi funkciókat blokkol, így a savantokra jellemző extraképességek bontakozhatnak elő.

Publikációt tőlem ne várj, ha érdekel, akkor keress rá neten.
(#) jocko válasza Bakman hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Én azokat a kecskéket olyan szinten sajnálom.Nézték az atomvillanást.Olvastam erről,és nagyon megfogott.Erről van valami film?Bár nem tudom ,mert elment más irányba a téma,de például a robbanó iphone-okról ,meg a feleslegesen kiadott mobiltelefonszámokról is lehetne vitatkozni,ha a mágnesen túl vagyunk.
(#) _BiG_ válasza Bakman hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
A gammasugárzás pont elektromágneses, bár radioaktivitásban is szerepel
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 2, 2017 / 1
 
Idézet:
„Például: Mobiltelefon, és ezeknek tömbházak tetején, emberektől pár méterre lévő adókészülékeik.”
Meglepő dolgot fogok mondani. Most nemrég mértünk, nem keveset. Nem az idézett készülékek a legrosszabbak, hanem a tápegységek! Iszonyatosan szórnak! Ráadásul ami a legmegdöbbentőbb: svájci orvosi tápegységek, olasz, német brand tápegységek (tény, nem feltételezés). Ami megint csak érdekes: Nálam nagy hitele (volt) a Texas tápegységeinek, mostanáig. 1,5MHz-es kapcsolóüzemű táp 200-240MHZ-en szórt mint az állat. Jócskán a szabványban megengedett értékeken felül. Ami még jobban meglepett, hogy a kínai tápegységek viszont kitűnően teljesítettek, mögöttük kicsivel a Microchip tápjai. Csak gondoljatok bele mennyi elektronika, töltő stb vesz minket körül. Sok esetben például a mobiltöltő fél-1m-re a fejünktől alvás közben...
(#) Bakman válasza _BiG_ hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Igaz, csak más a tapintása.
(#) _BiG_ válasza jocko hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
A Bikini-atollnak a kaput a Castle Bravo nevű hidrogénbomba eldurrrantása tette be végleg (legalábbis ezer évekre). A tudóskák kicsit elszámolták magukat és a várt 5-6 MT helyett 15 megásat pukkant a nuki. Onnan olyan 200 km-re is elég szépen ketyegett a GM-számláló a kihullás miatt.

Érdekesség, hogy a szovjet Cár-bomba a maga 50 megatonnájával kevesebbet szennyezett, mint a Castle Bravo. Igaz, hogy a Cár az 6 km-en robbant, míg a CB talajszinten. Így az utóbbinak volt bőven mit felaktiválni, felszippantani és szétszórni. Egy egész sziget párolgott el, ott most egy nagy, vízzel telt kráter van.
(#) jocko válasza _BiG_ hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Érdekes.Olvasgattam Teller Ede életéről egy könyvet,és pont ez döbbentett meg,hogy az elmélet mennyi számolgatást vont maga után,és azt mennyi koponya végezte el ,és mennyi idő alatt.Valami kisvárosnyit említ ez a bizonyos irodalom,és hosszú hónapokat.A laikus ,mint én is úgy elképzeltem,hogy mekkora zseni volt X meg Y,de nem,óriási team állt mögöttük.
(#) _BiG_ válasza jocko hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Nemrég megjelent egy könyv Tellerről (ha jól emlékszem Hargittaytól), elolvastam. A nagy koponyák leginkább az ötleteléssel jártak az élen, persze ők is számolásztak, de főleg az elméleti kiindulást adták meg, az aprómunkához rengeteg ember kellett. A korabeli számítástechnika a számológépek szintjén mozgott. Ez nem von le semmit a zsenialitásból, hiszen átlátni az egészet, na az a tripla szaltó. Főleg ismeretlen területeken.
Mert az addig oké, hogy megvan képlet szinten,, hogy hogyan zajlik le egy termonukleáris reakció. Na de a műszaki kérdések...
És pont az ismeretlen tréfája volt az a mellényúlás a Castle Bravo esetében. Azt hitték ugyanis, hogy a lítium 7-es tömegszámú izotópja az csak töltelék lesz, ballaszt, nem fog részt venni a reakcióban. Ellenben kiderült, hogy a lítium hetes sokkal nagyobb hatáskeresztmetszettel rendelkezik, mint a lítium hatos, amit a hidrogénbomba üzemanyagának szántak (ez nem hagyományos "hidrogén" bomba volt, azt előtte próbálták ki - Mike-kísérlet-, csak ugye fegyverként használhatatlannak bizonyult, mert egy hűtőházat elég nehéz becsomagolni egy bombázó fedélzetére). 30% lítium 6 és 70% lítium 7 volt a bombában. Ezért robbant 2,5-szöröst, 15 megatonnát.
Utána persze okosabbak lettek
(#) jocko válasza _BiG_ hozzászólására (») Máj 2, 2017 /
 
Hargittai
(#) jocko hozzászólása Máj 2, 2017 /
 
Ez a crossroads -ról a véleményem.

SAM 1085.mp3
    
(#) game4812 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
A TMS-t használat közben láttam például a legutóbbi gyakorlatomon, pszichi osztályon depresszió kezelésre, úgy kell elképzelni, hogy napi szinten 5 héten keresztül 1-1,5 óra, 2 másodpercig be, majd 1 percig kikapcsolva. Ezek az időadatok csak körülbelüliek. A gép 2T-t tud 10 centiméter távolságban (2000A áramerősséget emlegettek), azt mondják, hogy kimutathatóan használ. A tDCS kutatások pedig azt mutatják, hogy gyorsabban lehet vele tanulni, kb. 2x annyi információt tud megjegyezni az agy, de ez még nem nagyon tiszta terület, és bőven lehetnek mellékhatásai.
Egy ismerősöm a diplomamunkájában sejtvonalakon vizsgálta a mobil készülékek és mikrohullámú sütők megengedett maximális sugárzásának hatását (és annak sokszorosát is, 150x-re emlékszem), nem volt kimutatható károsodás. Persze ez csak egy diplomamunka, nem igazi kutatás.
(#) Norberto hozzászólása Máj 8, 2017 /
 
Mivel sajnos jóideje nincs fejl. ötletek topik:

Idézet:
„1. A fórum teljes felületén az árusítás, hirdetés szigorúan tilos.”


1) Az apróhirdetés részleg meg fog szűnni?

2) A HEStore reklámok sem lesznek, mint rég, azaz egy oldalon betöltött, kapcsolatos alkatrészek típusai se lesznek linkké alakítva automatán?

3) Az ingyen felajánlós topik is törölve lesz? Elvégre ott is tengernyi hirdetés. Hogy ingyenes-e, vagy 2 túró rudiért, az más tészta, de a fogalom hirdetésnek nevezendő.
(#) Panhard válasza Norberto hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
Miért zavarnak a hirdetések? Az oldalon csak egy van itt jobb oldalt, engem nem zavar. Még soha nem kattintottam rá. Az, hogy a HeStore linkek alá vannak húzva? Naés. Nyilván arra sem kattintok rá, mert tudom hova mutat. Mindenáron próbálják eladni amijük van. Nincs ezzel semmi gond. Mindenki így csinálja. Én személy szerint lassan már vásárolni sem fogok onnan.
Ha venni akarok valamit, nem egy hirdetés miatt fogom megvenni. Ennyi. Az ingyen felajánlós topik is jó szerintem, szoktam nézegetni én is, de nem hiszem, hogy valaha lesz olyan dolog ott, ami kellhet.
(#) pucuka válasza Norberto hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
Bővebben: Link
És gondolom, még egy ideig ott fogja kínálni magát.
A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2017
(#) Ivan93 válasza Panhard hozzászólására (») Máj 8, 2017 / 1
 
Szerintem nem zavarja Norberto-t egyik sem, csak elolvasta az új ÁSZF-t, és abban tényleg ez szerepel, vagyis tegnap óta tilos a hirdetés a teljes fórumon. Tehát az apróhirdetés szerintem működik tovább.
(#) nedudgi hozzászólása Máj 8, 2017 / 2
 
Szerintem értelmezés kérdése:
Keveritek a fórumot, és a hobbielektronika.hu webhelyet. Az Apróhirdetés, bár összenőtt a Fórummal, nem része annak.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
Idézet:
„Keveritek a fórumot, és a hobbielektronika.hu webhelyet. Az Apróhirdetés, bár összenőtt a Fórummal, nem része annak.”

Szerintem az első össze van nőve, a második nem.
De nem értek hozzá.
Gondot ugyanakkor nem látok (nem megélhetési fórumozó vagyok).
De nem értek hozzá..
(#) lazsi válasza Norberto hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Szerintem az apróhirdetés nem fog megszűnni...
Az ASZF-ben le van írva, hogy a fórumban minden hirdetés tilos. A következő pont 21 lépésben részletezi, hogy mi tilos (kb. ami "általában" tilos szokott lenni máshol is). Majd szerepel, hogy az apróhirdetésben egy felhasználónak egyidőben maximum 10 hirdetése lehet.
(#) teddysnow hozzászólása Máj 9, 2017 /
 
Norberto is tudja, hogy nem fog megszűnni. Csak ő is, pont úgy lovagol a szavakon, mint hirtelen itt mindeki. Vagy nem következetes a szabály vagy nem lett átgondolva.
(#) nagym6 hozzászólása Máj 9, 2017 /
 
Rákattintok az "Apróhirdetés"-re van, vagy ezen belül a "Új hirdetés feladása"-ra, és egyértelműen van.
(#) kadarist hozzászólása Máj 9, 2017 /
 
A weboldal egy része a fórum, mert ugye van a cikkek, hírek, fórum, lexikon... stb.
(#) Moderátor hozzászólása Máj 9, 2017
 
Hogy egyértelmű legyen:
Az Apróhirdetés részleg nem szűnik meg, egyelőre legalábbis nincs ilyen terv.
A Fórum részleg az, ahol most is beszélgetünk. Itt tilos mindennemű kereskedelmi tevékenység, a Felhasználók részéről.
A HEStore nem felhasználó, hanem az oldal "patrónusa", ha úgy tetszik. Ha valaki nem szeret(ne) ott vásárolni, senki nem kötelezi rá.
Az ingyen elvihető tárgyak rovata sem szűnik meg (egyelőre legalábbis nincs tervben), mert ott sem kereskedelmi tevékenység folyik. (Ha valaki felajánl valamit, azt tegye ingyenesen. Ha esetleg odaírja, hogy "Szeretem a Túró Rudit", nem jelenti azt, hogy aki el szeretné vinni az adott tárgyat, nem állíthat oda egy-kettő-három, akárhány Túró Rudi nélkül.)
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2017
(#) lazsi hozzászólása Máj 9, 2017 /
 
Kedves Moderátor!
Köszönjük, hogy tisztáztad ezt a kérdést! Gyakorlatilag szinte semmi sem változott, csak szabályba lett foglalva, illetve a kiskapuk lettek bezárva. Eddig is kb. ezeket kellett (volna) betartani...
(#) teddysnow válasza lazsi hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
Éppen, hogy nem.
Idézet:
„Idézet:
„1. A fórum teljes felületén az árusítás, hirdetés szigorúan tilos.””

Ez itt a fórum felülete, amit itt látunk és itt virít egy egy teszkós hírdetés (nálam) a jobb szélen. Erről van szó valójában.
(#) nedudgi válasza teddysnow hozzászólására (») Máj 9, 2017 /
 
A Felhasználók részéről tilos.
Következő: »»   34 / 111
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem