Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 5
(#) Mircsof válasza Nordlys3 hozzászólására (») Márc 1, 2017
Szia!
A nem működik az egy elég tág fogalom...
A csavarok alatt van szigetelő azt látom, de a műanyag gyűrű is a helyén van a csavar feje alatt??
(#) Mircsof válasza mszabi1 hozzászólására (») Nov 5, 2016
Akkor vagy varisztor vagy Snubber, de ezek méretezésében sajnos nem tudok neked segíteni.
(#) Mircsof válasza mszabi1 hozzászólására (») Nov 5, 2016
Dióda van a relé lábain? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
(#) Mircsof válasza zsolt58 hozzászólására (») Nov 5, 2016
Szia!
Igen jó lesz hozzá, lábkiosztásra figyelj.
Bővebben: Link Bővebben: Link
Ha innét visszaolvasol egy kicsit megérted mit kell nézni az adatlapon, de amit linkeltél annak jónak kell legyen bele.
(#) Mircsof válasza ferci hozzászólására (») Okt 31, 2016
A hidat nagyobbra cserélve egyenlőre működőkepésnek tűnik a dolog.
Köszönöm.
(#) Mircsof válasza Sam Seed hozzászólására (») Okt 31, 2016
Hát a motor 2 amper körül vehet fel, max 3 ha agyon van terhelve, de olyan még nem volt.
Lehet az indításnál fellépő nagy áramtól feküdt ki a graetz. Keresek bele nagyobbat, hátha az nem jár így.
De előtte kimérem pontosan a motor áramfelvételét, bár a gyári trafó is 2A áramot ad. Bővebben: Link
(#) Mircsof hozzászólása Okt 31, 2016
Sziasztok!
A mellékelt kapcsolásban levő diódahídnál a piros vonallal párhuzamos dióda átment drótba. Láttok bármi kivetnivalót a kapcsolásban, vagy csak szimplán nem volt elég a 4A-es diódahíd?
A Motornak saját fordulatszámszabályzója van, amihez szűretlen DC kell ezért van a stab előtt a D4. A ledszallag kb 20cm-es nem mértem mennyit vesz fel, de a stab nem melegedett.
12V DC tápnál hunyt el a szerkezet. Tudom ez kevés a stabnak, de okozhatta az alacsony tápfeszültség a fent említett hibát?
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016

fúró.JPG

(#) Mircsof hozzászólása Okt 22, 2016
Sziasztok!
Egy toronyventilátort javítok éppen, de nagyon gány a vezetékezése. Nincs véletlen kapcsolásotok, vagy esetleg tanácsot tudnátok adni, hogy a vezetékeket hogyan kellene bekötni, hogy a 3 sebesség működjön?
Előre is köszönök mindent!
(#) Mircsof válasza ricsippi hozzászólására (») Szept 7, 2016
Helló!
Akár ilyesmi is megteszi szerintem. Bár a tüzet egyik se fogja neked eloltani... Egyébként sokszor a tüzet nem is eloltani kell, hanem megakadályozni, hogy tovább tudjon terjedni.
(#) Mircsof válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 7, 2016
100mm esetén is ugyan annyi.
(#) Mircsof válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 7, 2016
Szia.
Sprint-Layout szerinti méretek csatolva.

asdfg.jpg

(#) Mircsof válasza ic20 hozzászólására (») Márc 7, 2016
Szia!
Szerintem megfelel.
(#) Mircsof válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 28, 2016
Igazad van, nem tudom mért 28-at írtam, lehet kéne egy KV... Most lemérve ismét 24V a mért feszültség, tehát rendben van.
(#) Mircsof válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 28, 2016
Köszönöm!
(#) Mircsof hozzászólása Jan 28, 2016
Sziasztok!
A TL074CN adatlapját böngészem, és a tápfezültség értéke kicsit összezavart. Ugye azt irja, hogy +-18V
Tehát ha 2 stabbal állítok elő +12,és -12V feszültségeket, majd a TL-t ezek kimenetére kötöm, ahol ugye mérve 28V feszültség van akkor ez neki megfelelő igaz?
(#) Mircsof válasza granpa hozzászólására (») Jan 11, 2016
Köszönöm mindenkinek a gyors választ így már értem!
sunside neked programot is köszönöm elég kompakt!
(#) Mircsof hozzászólása Jan 11, 2016
Sziasztok!
Hogyan kell kiszámolni pl 4db 10R értékű ellenállás értékéét, ha azok párhuzamosan vannak kötve?
Továbbá mi van akkor, ha ugyancsak 4db ellenállás van párhuzamosan kötve, de mindegyiknek más értéke van? Pl: 10K, 1K, 550R, 20R
(#) Mircsof válasza elactrofan hozzászólására (») Jan 6, 2016
Nem megy a link.
(#) Mircsof válasza krabor hozzászólására (») Jan 6, 2016
Örülök neki, hogy sikerült összeraknod!
Részemről itt megáll a tudomány.

kapcs.png

Igen, de a 16 vagy a 18. lábon nincs (nem tudom hogy szeretnéd hogy működjön), de így azért nem működik, mert a készülék nem tud a szivattyúnak adni áramot mert a fekete vezeték log a levegőben, nincs kötve a vége sehova. Bemegy a 15. lábon, és ki is jön a 16. vagy a 18. lábon és ott vége szakad. Így érted?
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
Nem is lesz még nem viszel oda valahonnét.
A 15 számmal jelölt lábát kapcsolja a 16 vagy a 18. lábára, relé állásától függően.
De magán a készüléken belül a 15, 16,18 lábak nem csatlakoznak a bemeneti L,N részhez tudtommal.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
(#) Mircsof válasza gyoran hozzászólására (») Jan 3, 2016
AP4310
Am-E1
724J43
Ha minden igaz ezt írja rajta.
(#) Mircsof válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 3, 2016
Jó lesz az az 1-2 sorba kötött dióda, mivel a kimenetnél van egy zener gondolom 6V De arra rá van öntve valami trutyi, így elég macerás lenne kioperálni, és cserélni egy 5V-os tipusra, szóval egyszerűen kap pár SMD diódát és le van tudva ez a rész.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
(#) Mircsof válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 3, 2016
Milyen igazad van a soros dióda még kevesebb helyet is foglal.

RoliNyh
Ahogy mondod óvatosan kell vele bánni, mert nem olcsó. Mindenképpen le akarom csökkenteni 5,1V környékére a feszültséget.
(#) Mircsof válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 3, 2016
Nem rövidre van zárva a kimenet, hanem sorosan mint egy sönt. Szerintem ha terhelésnek raktam volna rá akkor rögtön az örök vadászmezökre menne.

Mind egy is ellenállással vagy anélkül tölt vele is meg nélküle is, bár így nyugodtabb vagyok, hogy nem kap sokat a telefon kár lenne érte...
Át kell térni a D+ D- lábakra: Bővebben: Link
Csak nem találok a neten semmi olyat, hogy hogy kellene engedélyezni a normál töltést

telefon.jpg

(#) Mircsof válasza Robika hozzászólására (») Jan 3, 2016
2R2 5W így terhelve 5,19V
Már csak a telefonnal kellene elhitetni, hogy az eredeti töltőjén van...
(#) Mircsof válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 3, 2016
Lehet igazad van. A képek nem hazudnak, én viszont lehet
(#) Mircsof válasza RoliNyh hozzászólására (») Jan 3, 2016
Kipróbáltam, 6,8R 5W 4,33V ra esett a feszültség, változtatok az értéken, hogy 5,1/5,5 között legyen terhelve.
Arra nincs ötleted, hogy a telefon az USB adat lábait hogyan kellene bekötni, hogy ne csak lassú töltéssel mennyen?
(#) Mircsof hozzászólása Jan 3, 2016
Sziasztok!
Robika kérdését olvasva eszembe jutott, hogy én is akartam már egy ilyet összerakni a kocsiba, de valahogy elmaradt (mostanáig).
Előkotortam a fiók melyéről egy gyári autós Nokia töltőt, amire ez van ráírva: 5,7V/890mA lemértem valójában 6V van a kimenetén. A telefon töltőjén 5,1V 700mA van feltüntetve, ennek a kimenetén 5,17V mérhető.
Gondol okozhat a 6V feszültség a telefon akkujának, vagy mehet rá így ahogy van?
Nem találtam, de ha van erre topik akkor szívesen átmennék oda.
Következő: »»   1 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem