Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ADSL modemek, modemrouterek
Lapozás: OK   1 / 13
(#) angelero hozzászólása Feb 6, 2007 /
 
Sziasztok!
Van egy régi SupraExpress 336-os külső modem-em. Arra gondoltam, hogy felhasználhatnám különböző mérésekre. pl frekvencia mérés. Vagyis egy univerzális A\D átalakítót szeretnék belőle.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) maTaKee hozzászólása Feb 6, 2007 /
 
erre én kívámcsi lennék h egy modemből hogyan lehet frekimérőt csinálni! :eek2:
(#) eSDi válasza angelero hozzászólására (») Feb 6, 2007 /
 
Nem tudom, hogy ez megoldható lenne-e. A modem AT parancsokkal kommunikál a géppel és szerintem nem lehet kiolvastatni vele semmi ilyesmit...

De van egy ötletem! A Modem házát megtartod és abba bele építesz egy szép kis, erre alkalmas ketyerét... a Modemből még alkatrészeket is nyerhetsz....
(#) angelero válasza eSDi hozzászólására (») Feb 6, 2007 /
 
kösz, igazán Lenne egy hülye kérdésem: milyen az az AT parancs? Asszem ennek jobb lenne utánanézni
(#) eSDi válasza angelero hozzászólására (») Feb 6, 2007 / 4
 
http://www.gdf-ri.hu/targy/halozat/konyv/2FEJEZET/modemcom.htm

Parancsolj.. itt megtudsz pár dolgot róluk...

Ha rádugod a gépre akkor Hyper Terminal-al tudsz neki küldeni ilyen parancsokat....
(#) angelero válasza eSDi hozzászólására (») Feb 6, 2007 /
 
Nagyon szépen kösz.
Akkor az eredeti ötletem megvalósíthatatlan ugye? Eleve bukásra ítélve
:sniffles:
(#) eSDi válasza angelero hozzászólására (») Feb 7, 2007 /
 
Frekimérésre biztos nem tudnád használni...

De mondjuk DTMF hang generálására és vissza olvasására igen. Vagy rá is kötheted a telefonvonalra és ha a modem tudja, akkor a hívó számát ki is lehetne olvastatni... Vagy egy kis ügyességgel üzenetrögzítőt is lehetne belőle csinálni, ha van rajta Hang ki és bemenet...
(#) angelero válasza eSDi hozzászólására (») Feb 7, 2007 /
 
az van rajta
(#) eSDi válasza angelero hozzászólására (») Feb 7, 2007 /
 
El lehetne vele szórakozni.... kell egy PIC vagy valami másik mikrovezérlő... Egy hangchip amire rámondod a saját szövegedet amit bemond, ha felveszi... meg valami kiszuperált magnó mechanika és elektronika.... Szép vezérlés meg egyebek.. a végén egy egész szekrényt foglalna le...
(#) patexati hozzászólása Jún 20, 2007 /
 
Sziasztok!Van egy Coresma kábelmodemem mit nem használok mert szolgáltatót váltottam és érdekelne,hogy bele lehetne e lépni a menűjébe valahogyan!Hátul van egy kis port és az van felé írva "serial" ezen gondoltam hogy belépek és kiolvasom mi van bent Mielött valaki megkérdezné miért akarom?Csak mert érdekel és az én tulajdonom a modem!
(#) eSDi válasza patexati hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
Üdv!

Mivel kábelmodem.... van rajta UTP csati! rákötöd azon keresztül a PC-re az explorerbe beírod hogy 192.168.100.1
Elvileg ezen a cimen elérheted a menüjét... Legalábbis az én Motorolámnak ez a címe...

Keresgélj a neten a pontos típusára és akkor valószínű hogy rátalálsz a pontos megoldásra..
(#) patexati válasza eSDi hozzászólására (») Jún 20, 2007 /
 
Valójában az érdekelne mivel tudom kiolvasni belőle a kódot (sorozatszámot) mivel azonosítja a szerver és egy másik ugyanilyenét belepakolni,hogy két modemet tudna feváltva üzemeltetni egy még előfizető haver mivel két helyen tartózkodik a faluban és nem kéne a modemet mindíg cipelni neki A szűrés az meg van oldva a dobozban ismerós álltal Tehát "klónozni "kéne a modemet valahogyan Nem lopni akarom mivel a 8 Mbit elég nekem az újon hanem kényelmi szempontot elégítene ki a havernak azon a kis512-es hálózaton de ebbe úgysem menne bele a szolgáltató ezért kérdezem!Semmi jogi dolog nem terhel mivel nem vagyok már a szolgáltatóval jogviszonyban
(#) kocici17 hozzászólása Nov 15, 2007 /
 
Nem tudom ki hogy van vele, de nem olcsoság egy modemrouter. Sajna az én bontástáramban már három is heverészik. A legutobbi egy Belkin F5D7633-4-es pár hónapos wireless-g modemrouter.
Sajnos a viharos nyárvégi idöben a telefon vonalon v. hálózaton keresztül meglátogatta a villám. Mikor hazaértem nem kis bosszusággal taksáltam, hogy egy 8 lábu smd ic szo szerint felrobbant, meg a 7805 szált el benne.
Utóbbi cseréje után azonnal beindult a router rész hibátlanul. De sajna amiatt a kis smd alkatrész hiányába nem kezeli a telefonvonalat. Sajna nincs róla semmi leirásom és a müködését csak nagyon részlegesen ismerem.Ez az egyetlen egy nyolclábu ic van benne, de nemtudom,hogy mi az. Ha valaki tudna segiteni az nagyon jo lenne, és tisztelettel megköszönném.
(#) spkkill hozzászólása Nov 16, 2007 /
 
Én eccer szerettem volna venni PCI-os Adsl modemet.Azt mondták a boltban,hogy nem létezik ilyen. És kinevettek. De kb.1 hete láttam franciaországban .Ugyhogy ennyit a magyar számtech boltokról.
(#) kocici17 válasza spkkill hozzászólására (») Nov 16, 2007 /
 
Létezik és kapható magyarországon is PCI-os modem, de csak hétfön tudok utánnanézni és adni a cimet, mert holnap megyek csak vissza.Ha érdekel jelezd és utánnanézek.
Viszont van 1 étka , ha 1 kimenetes / persze + a közvetlen ami iszonyatos gyors tud lenni/ akkot ha megosztod még mindig kell hozzá + router.
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Nov 16, 2007 /
 
Üdv mindenkinek aki ide látogat.
A kényszer szülte,hogy ezt a topicot elinditottam, de azzal a szándékkal, hogy több embert érdekelhet mint engem és legyen egy hely ennek a témának is ahol az ilyen jellegü nem pc védelmi, hanem költségmegtakaritás, vélemény jellegű témákat kibeszélhetjük, és tanulhatunk egymástól. Persze a segitö szándék mindig kell.
Jó munkát, tanulást mindenkinek.
kocici17.

(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Nov 20, 2007 /
 
nos az elmúlt pár napban eddig jutottam:
Kicseréltem a 7805-öt és kiforrasztottam az U7 jelü 8 lábu smd nemtodom hogy hivjákot,/mivel szabályosan lerobbant a teteje/ igy sajnos nem állapitható meg , hogy mi az. A táp rendbetétele után a készülék feléledt és müködne, de az a kis nyavaja meggátolja, hogy lássa az adsl bemenetet.Ha véletlenül valakinek van egy ugyan ilyenje és megnézné annak a kis 8 lábú ic-nek a nevét vagy tudja hogy mi a neve és megosztaná velem akkor megmentene attol hogy kivasaljon a feleségem. Megprobállom kifotozni..
Csak tippem van ,hogy mi ez /pl müv erösitö, v.dc/dc v.
vonal illesztö/ de nem kisérletekek mert értelmetlen.
(#) watt válasza kocici17 hozzászólására (») Nov 20, 2007 /
 
Sajnos nagyon gyenge a fénykép! Próbálj egy nagy nagyítót tartani a gép elé, mikor féényképezed, sokszor egész jó lesz. Lehet, hogy az alkatrészekből ki lehet találni milyen IC volt ott! Szerintem valami analog OPA lehetett, ha a telefon vonalon lógott.
(#) kocici17 válasza watt hozzászólására (») Nov 20, 2007 /
 
Valoban valami hasomló visszarajzoltam bár értékeket nem irtam az alkatrészekre.
Ezek szerint valami dual kimeneti erösitö, mert mikor ráakasztottam egy lm388-at azonnal észrevette a telefon vonalat. és visszajalazte az adsl jelenlétét.
amit rajzoltam ott annyi a külömbség hogy ahova 5v-ot irtam az 12v és ahova bemenetet irtam az a kimenet és forditva. Holnap elrágodok rajta, hogy mit tegyek oda valami értelmeset, és utána megnézem scopon hogy mi a ki menet és van e rajta adatforgalom.
Hát egyenlöre ennyi. Addig is köszi.

belkin.jpg
    
(#) még1MbR hozzászólása Nov 20, 2007 /
 
A fényképezőgépeken szokott lenni "makro" állás, melyet gyakran egy virág szimbólum jelöl. Ez direkt a közeli tárgyak fotózására van kitalálva, célszerű megkeresni, hátha ...
(#) kocici17 válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 20, 2007 /
 
Megprobállom a rendes f géppel
(#) kocici17 válasza még1MbR hozzászólására (») Nov 20, 2007 /
 
Remélem használható.
Be scannelem a kirajzolt környezetét,és felteszem.

DSCF5076.JPG
    
(#) kocici17 válasza kocici17 hozzászólására (») Nov 20, 2007 /
 
Ez a környezete

DSCF5077.JPG
    
(#) tams hozzászólása Feb 1, 2008 / 4
 
Üdv!
Nekem az lenne a gondom, hogy 4Mbites ADSL-em van itthon és a sebessége nagyon ingadozik, 300kbit/s-3,8Mbit/s-ig. Mi lehet az oka? van egy Wlan routerem, de a térerő maxon van.
Már kicserélték a falon lévő biztosítékdobozt, én meg kicseréltem a vezetékeket, 1 toldás maradt benne, azt is összefogattam rendesen.
Nem találtam rendszerességet benne. a biztosítócsere előtt még meg is szakadt.
Tudna valaki ötletet adni, mi lehet a gond?
(#) kocici17 válasza tams hozzászólására (») Feb 4, 2008 /
 
Ha mint irtad már minden csatlakozást kicseréltél, akkor biztos nem nálad a hiba.
Lehet pl: a szolgáltato hálozatának terheltsége,
az adsl sávszélességének csökkenése
ha időszakos vagy rendszertelen akkor a szolgáltato szerverének terheltsége is , meg a letölteni kivánt anyag tárolószerverének és elérhetöségi vonalának terheltsége.
(#) maTaKee hozzászólása Márc 2, 2009 /
 
Üdv!
Adott egy ilyen router. A probléma az, hogy a 2. LED (status) folyamatosan világít! Ahogyan én megértettem a használati utasításából, annak a LED-nek, akkor kell világítania amikor boot-ol. Ezt a problémát hogyan lehetne megoldani (házilag)?
(#) bamboocha hozzászólása Okt 9, 2009 /
 
Hello!
Lehet hogy nem pont idevág ez a kérdés de valakinek van vmilyen véleménye erről a routerről?
http://www.ostelsat.hu/el_r_si_pont_tp-link_tl-wr340gd_routerrel__s...51.htm
(#) Takikaa hozzászólása Jan 16, 2010 /
 
Nem tudom hogy jó helyen kérdezek e de remélem igen. Van egy normál mondem a géphez de szeretnék egyszerre wlan és vezetékes internetet is akarok na most ha veszek egy új d link es ugyan úgy kinéző mondemet mint az enyém csak wlan os akkor azzal a net ugyan úgy fog működni mintha az eredeti mondem után kötnék egy routhert wlannal ? Lényeg a lényeg ha modemet cserélek akkor is ugyan úgy fog működni a net mint eddig /telefonos net/.
segítséget előre is köszönöm.
(#) baloghzoli1 válasza Takikaa hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
Szia
De egy kicsit bövebben is leirhatnád "új d link es ugyan úgy kinéző mondemet mint az enyém csak wlan os " Honnét kellene tudnunk hogy neked milyen van?
(#) Takikaa hozzászólása Jan 16, 2010 /
 
végül is csak annyi lenne hogy ha kicserlem másik modemre akkor is lesz netem ? Vagy másik modemmel már nem jó ?
Következő: »»   1 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem