Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG, Orion, Videoton hangsugárzók
Lapozás: OK   2 / 6
(#) bakos13gab válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Ezt örömmel hallom. Azaz igazság, hogy a már jó régen elporladt a szélük, még apámé voltak. Lemezjátszót hallgattunk róla, mikor kisebb voltam. Akkor, úgy emlékszem, hogy jó hangjuk volt. Pár évig kinnt álltak a szaletliban, azután jött az elektronikai mizériám és elővettem őket a JLH 10W-hoz. Emiatt kezdtem el megoldáson gondolkodni és végül az új mellett döntöttem. A boltban (a bajcsin lévő hangszóróbolt) mondta a srác, hogy hát eredeti nincs, peremeztetni nem tudja, hol lehetne meg drága is. Ezt ajánlotta bele mert hogy ez van, de említette, hogy enyhén szólva is "más" lesz. Én akkor örültem, hogy van valami, amin kísérletezhetek. Most, hogy csövezek, már elég zavaró az érzéketlensége. Most meg a peremeztetés tűnt egy olcsóbb alternatívának egy normális új hangdoboz helyett. Majd meglátom, ha megérkezik. Azért reménykedem, hogy jobb lesz, de ennél az sbv2020-nál szerintem csak jobb lehet.
(#) FIGIRI válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Mákom volt, nem volt szaga
(#) Rober_4 válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Én is most cseréltem a suliban az aulában a hangszórókon már elporladt a gumiperem, így ezt tettem a helyére. Oda viszonylag jó volt a Somogyi, mert a hangerő volt a lényeg. De mikor kicseréltem, a hangfal mintha megdöglött volna. Szólt jó hangosan, de semmi szép nem volt benne. Szívem szerint nekiestem volna fúrni rajta vagy két reflexnyillást, annyira megdöglött a mély, nomeg igazi közép sem volt. Tehát zenét hallgatni semmi esetre sem vennék ilyet. A Videoton hangszórók amik benne voltak lényegesen érzékenyebbek voltak!
Én a csöves Fenderemhez akartam gitárhangszóróknak a kiszedett 4 hangszórót, ezért cseréltem a peremet rajtuk ki. Egész tűrhető hangjuk van, bár kiugranak a 30w-tól a helyükről. Pedig ez így már 4*20Watt terhelhetőség lenne
Persze még a dobozt is meg kellene csinálni...
(#) bakos13gab válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Érezni, hogy ez a SAL akkor szól jól, ha meghajtja az ember. Ebben mások is megerősítettek. Szóval ha rákötöm az apx 100-at, az azért ad neki rendesen, de ott meg vigyázni kell, mert ugye eredetileg 30W vagy 40W-ot tudtak, ez a SAL mélyközép bír 80W-ot (legalább is ez van ráírva). Sajnos a 10W-os GU50SE nem nagyon tud vele mit kezdeni. Hallgatható, érezni, hogy ott vannak esetenként a mélyek, de valahogy "nem jön át". Nyilván nem várom, hogy hasba rúgjon. Ahogy mondod, nekem olyan üres a mély tartomány.
(#) Rober_4 válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Szerintem alapvetően más felépítésű hangdobozt igényelne.
Szedd ki a közepet és tegyél helyére egy reflexcsövet próbából, és úgy hallgasd meg! De szerintem a SAL2020 nem csöveshez való. A Videoton eredeti hangszóró még csak csak...
(#) bakos13gab válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Hát most néztem végig, a 20cm-es kínálatból ennek a legrosszabb az érzékenysége .
Szóval ha valaki hangszórót cserélne a DC2050-be, ilyet ne rakjon bele .

Most már megvárom, míg megjönnek a peremezett hangszórók. Ezeket meg majd vagy megtartom próbára vagy eladom, hátha nem olvassa a leendő vevő a topicot.
(#) bakos13gab válasza Rober_4 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Na, hogy legyen valami témához szorosabban kapcsolódó, szerintetek a címben említett márkákból mi lenne alkalmas csöveshez? A Preludiumok?
(#) cruisher válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
10W minimum kell a preluknak. Havernál teszteltük ECL86 SE-n, sajnos kevés volt hozzá.
(#) idlob válasza cruisher hozzászólására (») Jan 25, 2011 /
 
A HEC-ek tényleg olyan nagyon jók, vagy inkább csak jók?
Tehát nem kettős mércével mérve, hanem a hasonló (ár)kategóriájú társaival objektíven (amennyire ilyet lehet hang esetén mondani) összevetve?
(#) cruisher válasza idlob hozzászólására (») Jan 25, 2011 /
 
Gyere el és hallgasd meg. Mellette Zsolt Audio StandArt 2 eseim vannak 057-tel hajtva, de mióta megvan a HEC csak azt hallgatom, és jobbnak találtam.
(#) idlob válasza cruisher hozzászólására (») Jan 25, 2011 /
 
Köszi a felajánlást, lehet élek vele alkalomadtán.
A félvezetős végfok miatt voltak kétségeim, de most kicsit jobban utána olvastam, megnéztem a kapcsolást is, és valóban tisztességes építménynek tűnik.
(#) Erick hozzászólása Jan 25, 2011 /
 
Hellóztok!

Én most jutottam hozzá két darab, teljesen gyári állapotban lévő, Videoton DC3011A típusú hang(fal)sugárzóhoz. Véleményem szerint nagyon szépen szólnak, igaz, én nem vagyok túl "vájtfülű" Nektek mi a véleményetek ezekről a dobozokról? Esetleg valakinek volt már ilyen hang(fal)sugárzó párja? Köszi a választ előre is!
(#) petemazi válasza Jackass hozzászólására (») Jan 27, 2011 /
 
Én lőttem a preludiumot.
A ragasztás élőben nem olyan csúnya mint a fotón, de nem nézegetni vettem.. Ennyi pénzért még a kókány darab is jó fogás..
Nagyon elégedett vagyok vele, és ha bele gondolok, hogyha elküldeném a mélyközepeket Shalafinak a saját habszélére cserélni.. Majd meg lesz ejtve, de jelenleg le vagyok égve. (le vagyok égve már vagy 2 éve mondjuk )
(#) szendi001 hozzászólása Jan 27, 2011 /
 
Sziasztok! Én a kezdő hozzászóláshoz jegyezném meg, hogy darabokban szerzett Orion hangsugárzóimat előlap cserével Videoton kompatibilis hangszorókkal építettem újjá. Lefénykpezem hétvégén, elég korrekt lett. Javaslom másnak is hogy gubizott dobozból így csináljon szinte új megjelenésűt.
(#) cruisher válasza petemazi hozzászólására (») Jan 27, 2011 /
 
Én inkább a sonidoval csináltatnám ha még viszont akarod látni ;}
(#) petemazi válasza cruisher hozzászólására (») Jan 27, 2011 /
 
Én inkább megbízok shalában, nem ez lenne az első prelu mélyközép amit peremez, és nem az első amit a saját széllel csinál.. A H2000 fórumban láthatóak az eredmények..
(#) cruisher válasza petemazi hozzászólására (») Jan 27, 2011 /
 
Persze, persze! Sok legendát hallottam már énis
(#) doktor válasza cruisher hozzászólására (») Jan 28, 2011 /
 
Az a szél amit fejlesztett, tényleg jó.

A Sonido mostanában, már nem nagyon javit.
(#) bakos13gab válasza doktor hozzászólására (») Jan 28, 2011 /
 
Megerősítve. Kíváncsiságból megkérdeztem őket.
"Mostanában már nem nagyon foglalkozunk javítással... Videotonból csak a Preludiumokat peremezzük..."
Szóval ezt még vállalják.
(#) cruisher válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 28, 2011 1 /
 
Videoton hangszóró nem is ér ennyit, amennyiért peremeznék...jól tudják ezt Sonidoék is.
(#) doktor válasza cruisher hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Valamit félreértettél nem VT hangszorot nem javitanak, jelenleg nem foglalkoznak javitással.
(#) BTomi válasza cruisher hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Ez érdekes. Én StandART 2-est sokszor hallgattam már, komolyzenén igen szépen MUZSIKÁLT. Otthon, majd egy évtizedik hallgattam zenét StandART One dobozkával. Kellemes emlékeim vannak, nagyon hallgathatóak a StandART dobozok.
Vicces, de egyszer egy hifi kereskedő mondta, hogy nem szereti bekötni a StandART2-est, mert akkor nehezen tudja eladni a többi hansugárzót.
Régi szép idők... Viszont én úgy emlékszem, hogy úgy 1995 körül a StandART 2 az nem ugyanaz volt, mint amit a HFM is tesztelt. Volt ilyen is, hogy StandART 2/2 és StandART 2iS. A Te dobozaid mikor készültek?
(#) BTomi válasza Jackass hozzászólására (») Jan 29, 2011 / 1
 
Szerintem az általad felsoroltak közül, vagy Preludium vagy semmi. Emlékszem még kissrác koromból, amikor a Preludiumot a HS288-al hasonlítottuk, kimaradt néhány lélegzetvételünk. Queen Greatest Hits II. lemezt egy ültő helyünkben hallgattuk végig a Mike Oldfield Tubular Bells II-vel egyetemben.

Felrakok egy doksit a HFM-ből, hangsugárzó méréstechnikával kapcsolatos. A mérések alapján jobb volt a Preludium, mint a Heybrook HB1. A szubjektív ítélet egy más kérdés.
(#) cruisher válasza doktor hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
""Videotonból csak a Preludiumokat peremezzük..."
Szóval ezt MÉG vállalják."
Akkor a peremezés nem javítás?
(#) cruisher válasza BTomi hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Az én StandArt 2 esem a sima változat, 1992 körüli. Én vagyok a második tulaj, kollégámtól vettem. Állítása szerint amikor volt az első bemutatója, utána már tömeges megrendeléseket kaptak Zsolték, akkora sikere volt. Nekem előtte B&W 602 eseim voltak, azokat úgy le alázta mind a sz**t...
(#) Moderátor hozzászólása Jan 29, 2011
 
Maradjunk ha lehet a téma címénél. A Heed terméke nem tartozik a fenn említettek közé. Köszi.
(#) doktor válasza cruisher hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Egyértelműen a peremezés javitás.

Felhivnám figyelmedet az első tagmondatra is.

"Mostanában már nem nagyon foglalkozunk javítással... "

több ismerős is, ezt a választ kapta tőlük amikor a javitásra rákérdeztek, mert az adott időszakban, a saját termékeikkel foglakoztak.
(#) bakos13gab válasza doktor hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Na kételyek felszámolása végett: Úgy vettem ki a beszélgetésből, hogy alapvetően egyáltalán nem foglalkoznak javítással egy ideje, esetleg elvállalják, de Videotonból rögtön megkérdezte az Úr, hogy Preludium-e az áldozat, mert azt még esetleg megcsinálják.
(#) Jackass válasza BTomi hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Köszönöm szépen! Sok mindent megtudok belőle Nekiállok olvasgatni
(#) cruisher válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 29, 2011 /
 
Hát ez az. És én a Sonidot is a Preludium peremezés miatt hoztam szóba, nem másért
Következő: »»   2 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem