Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális mérleg
 
Témaindító: elcső, idő: Ápr 10, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 6
(#) Kiri62 hozzászólása Aug 21, 2010 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék!
Kaptam ME-100L mérlegelektronikákat és 8924-es mérőcellákat. Az volna a kérdésem hogyan lehet egy elektronikára rákötni a négy mérőcellát?
(#) Zerocross hozzászólása Nov 28, 2010 /
 
Hali!
Van egy jó digi mérlegem, a gondom az, hogy gyorsan pörögnek a számok ha kicsit mocorog a cucc rajta, lassítani kéne az érzékelés sebességét. A digi részébe nincs értelme belepiszkálni, de az analóg részébe gondoltam egy aluláteresztő szűrőt berakni. Valakinek van erről tapasztalata, ötlete?
(#) matyusz hozzászólása Jan 29, 2011 /
 
Üdv mindenkinek.
Adott egy digitális konyhamérleg és az a problémám vele, hogy nem kapcsol be. Úgy került hozzám, hogy elméletileg csak az elemcsatiról a vezetékek le vannak szakadva ezt orvosolva sem kapcsol be. A polaritás jó. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
(#) macliz hozzászólása Júl 11, 2011 /
 
sziasztok, nekem is egy digitális személymérleggel lenne problémám, nem mér jól már jóideje,(felugrik 140kg ra meg leesik 40 re mikor rá állok) és bekapcsolva megnyomkodtam ujjammal a 4 érzékelőjét külön, és az egyiknél errort ir ki meg 4 vizszintes vonalat . elemek ujak és tipusnak megfelelő. ha a nyomásérzékelővel van a baj az sokba kerül? hauser DPS-300 tipusu. érdemes megcsináltatni? vagy inkább újat vegyek? a gari sajnos lejárt a hosszabbítással együtt, mert 1+1 év volt rá. köszi előre is a válaszokat. üdv ati
(#) gabi20 hozzászólása Szept 11, 2011 /
 
Sziasztok egy digitális mérlegből sikerült kibányásznom 4 darab nyomásmérőt. Sajnos nem tudom hogy kell őket használni. AVR - el szeretném összekötni. Azt sem tudom hogy ezeknek analóg vagy digitális kimenetük van - e. 3 szál drót lóg bellük ki, gondolom 2 a táp, 1 pedig a kimenet. Ha valaki tud segíteni az kérem írjon előre is kösz
(#) Gafly válasza gabi20 hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Analóg.
(#) gabi20 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 11, 2011 /
 
Köszi gondolom akkor, a fekete a GND, piros a +3V, a fehér pedig mehet az ADC - re.
(#) Julcsika válasza vzoole hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Szia! úgylátom hogy Entech mérlegge is foglalkozol, egy kis segítséget kérnék , szeretném pontosítani a mérést- hitelesítés előtt- de sajna valamiért nem sikerül "szervíz" módba lépnem vele, a jampi levétele után nem jelenik meg a kijelzőn az UNT felirat hogy tovább léphessek.
ha tudnál segíteni azt nagyon megköszönném.
Üdv: Julcsika
(#) Vfr72 válasza Julcsika hozzászólására (») Szept 21, 2011 /
 
Szia!
Add meg a mérleg típusát és, ha tudok segítek.

üdv. Vértes Mérleg Kft.
(#) zlaci hozzászólása Jan 15, 2012 /
 
Üdvözlet mindenkinek.
Nemrég vásároltam egy ACS tipúsú 300kg méréshatárú digitális mérleget. Már az ára is azt súgta Kínai lehet, nem is tagadta az eladó.Kb összesen 2órát ha működött 000-kat mutat terhelve is. Be és -kikapcsolást rendben végi csinálja, csak nem mér. Esetleg valaki találkozott már ezzel a típussal, ha megosztaná velem a tapasztalatait.
Előre is köszi.
(#) vzoole válasza zlaci hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Szia!

Első körben vissza kéne vinni.
Ha ez nem lehetséges akkor szétszedni, és átnézni belülről. Csapnivaló forrasztások szoktak benne lenni, lehet hogy levált a mérőcella egyik vezetéke, vagy ilyesmi.

És nem ártana pár kép kívül-belül.
(#) zlaci válasza vzoole hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Szia!
A NET-ről rendeltem,már írtam egy e-mailt az illetékesnek. Bele kuksiztam már,őrület,hogy milyen igénytelen forrasztási szemét,ón maradványokkal volt tele az egész.A mérőcella paneljén az alkatrészek nagy összevisszaságban vannak beforrasztva,szóval össsze van hányva az egész. Kitisztítottam ,látszólag minden a helyén van,nincs semmi leszakadva.
(#) zlaci hozzászólása Jan 23, 2012 /
 
Sziasztok!
Az illetékes forgalmazó, (kupec) idáig úgy néz ki,hogy pozitívan áll a dologhoz, vagyis cseréli a mérleget.Így nem forszírozom tovább a javítást. Úgy észleltem nem az első esete,hogy ilyen történt. Remélem a csere mérleg beválik.
Üdv:zlaci
(#) vzoole válasza zlaci hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Az jó hír!
Már én is belefutottam pár hibásba ACS-A típusból, de annyira olcsók, hogy nem éri meg javítani.

Van egy hitelesíthető változata is az ACS-A mérlegnek, az egy fokkal jobb minőség.
(#) zlaci válasza vzoole hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Szia!
Igen tudok róla,csak az ára szólt mellette-gondoltam a puding próbája az evés. Hát ezt megettem...
Valójában nem folyamatos használatra kell,csak úgy alkalom adtán. Na meglátjuk,a következő meddig bírja.
Üdv:zlaci
(#) fazakas66 hozzászólása Márc 20, 2012 /
 
Szép napot!

Egy(Li*lis) KH5523 tip. személy mérleg kettő db. gombelemről működik(ne). Bekapcsolom és a HI jel után 00-ra vált mint szokott de utána semmi ,nem mér , kis idő múlva kikapcsol mint szokott.Új elemet is vettem és u.a..
Mi lehet vele,javítható vagy kuka??
Előre is köszi !!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Ápr 25, 2012 /
 
Sziasztok
Elképzelhető, hogy figyeli és eepromba tárolja, pl üzemórát, ill. elemcserét és ha elér egy x értéket akkor error?
Mert most cseréltem az otthoniba elemet és azóta error.
Nem tudok olyan hibát elképzelni ami elemcserétől bekövetkezne, csakis a szándékos "vegyél újat" verziót.
Ezesetbe távolról elkerülném a márkát.
Üdv
(#) zoltanzsini hozzászólása Jún 12, 2012 /
 
Üdv
Segítséget szeretnék kérni.
Van két digitális mérleg elektronikám és szeretném valakivel bevizsgáltatni.
Az egyik pontosítható de szép lassan kúszik el a súly a másik a nulla pontot felveszi, de súllyal már nem kalibrálható. mindig visszaugrik oda ahol a súlyt kéri.
Természetesen fizetek érte.
Elég sürgős lenne.
(#) proba válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 12, 2012 /
 
Gondolnám te vagy az "error" oka. Esetleg reset gomb keresés is szokott segíteni.Volt hogy összerakásnál valami vezeték rossz helyre került....
(#) Vfr72 válasza zoltanzsini hozzászólására (») Jún 22, 2012 /
 
Lehet, hogy tudok segíteni, de pontosan kell tudnom az elektronika típusát.
Ha nincs adattábla, akkor kellene fénykép, hogy be tudjam azonosítani az elektronikát.

Természetesen díjmentesen segítek, ha tudok... *
(#) gszabo1 hozzászólása Júl 6, 2012 /
 
Soehnle 63538 digitális szobamérlegem elemcsere után csak 4 vonalat mutat, nem mér. 1 évig jó volt. Mi lehet a baja? Gari nincs. köszi Gábor
(#) zotyo58 hozzászólása Szept 7, 2012 /
 
Engem is érdekelne a dolog. Van egy olcsó német konyhai digitális mérlegem, aminek a kapcsoló része romlott ? el. A tünet nem lehet bekapcsolni, nullázni.. De ha az elemet kiszedem, visszateszem, akkor rendesen mér, mivel tárázni nem lehet, kivonással állapítom meg az értéket. Ja egy idő után kikapcsol, ahogy kell. Szóval a kapcsoló? a gond?
Soehnle Venezia 5053 típusú
Köszönöm a választ.
Vagy valaki ért hozzá, nekem az is jó....
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2012
(#) Muut6jo3 hozzászólása Dec 11, 2012 /
 
egy viszonylag márkás? So...e konyhai mérleg egyszer csak megőrült, és azóta is működik, sőt még azt is mondhatnám pontos, csak a mért értéket egy számológép seggítseggével el kell osztani 1,8 - ill. 1,75 - vel.

Ezen még csak túl tettem volna magam, de a pár év múlva vásárolt egyáltalán nem márkás filléres kínai felakasztható (húzós) de szintén digitális (hal)mérleg egy idő után ugyanezt csinálja.
Itt az osztó nagy pontossággal 2,84. Ennyivel kell a mért értéket osztani.

Nem hiszem, hogy megérné bármelyik javítása - ha egyáltalán lehetséges, csak érdekelne, hogy ez mások által is tapasztalt jelenség?
(#) zsoltee0001 hozzászólása Dec 15, 2012 /
 
Sziasztok
Létezik olyan digitális konyhai mérleg aminek van feldolgozható jel kimenete?
üdv
(#) gyulank hozzászólása Jún 28, 2013 /
 
Hozzám került egy rossz mérleg. Hasonlít ehhez, csak az egyik nyomásmérő hiányzik.
3 lábbal még a felére rá lehetne tenni a súlyt, vissza is forrasztottam a 3.-at, mert le volt vágva a vezeték, de nem a súlytól, csak valami mozgástól, vagy rázkódástól kapcsol be, 8-as fut végig rajta, majd kiírja, hogy 0,0Kg, aztán kikapcsol. A kapcsolás olyan, hogy Fehér, Piros, Kék vezetékek vannak a nyomásérzékelőkön, a Fehérek csak egymással, és a Kékek is csak egymással vannak összekötve. Csak a Piros vezetékek mennek külön a 4 kivezetésre. Próbáltam mérni külön az egyik nyomásmérő kivezetéseit, de nyomás alatt sem változott az ellenállása. Nem tudom, hogy működik, ezért nem tudom, hogy ez azt jelenti-e, hogy rosszak, de ha ettől még lehetnek jók, akkor meg lehet oldani 3-al is, hogy működjön? Szóval mondjuk a 4. helyett ellenállásokat kéne bekötni, hogy működjön?
(#) tvibi hozzászólása Júl 23, 2013 /
 
Üdv!
Segítséget szertnék kérni! Egy személyi mérleg átalakításával próbálkozom, sikerült is rá venni állandó mérésre de a cellák vezetékelésébe bele kellett toldanom és ez után nem mér semmit. Hogy tudnám kimérni, hogy mivel lehet a gond? Előtte míg a helyén voltak mért rendesen.
Segítséget előre is köszönöm!
(#) zsoltee0001 válasza tvibi hozzászólására (») Aug 6, 2013 /
 
Hello
Én úgy tudom, hogy árnyékolt vezetékeket kell használni, vagy az erősítő fokozatot a cella mellé építeni.
Üdv
(#) Kel hozzászólása Dec 18, 2013 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, kaptam egy digitális konyha mérleget (Hauser DKS-1056), hogy nézzem meg mi a baja, az alján találtam 3 csavart amit kicsavartam de ahhoz, hogy hozzáférjek a belsejéhez le kell venni az üveg mérőlapot, de sajnos nem jöttem rá, hogy hogyan kell, segítsetek légyszíves. Amúgy a hiba amivel hozták, nem kapcsol be elem jó, esetleg valami tipp, sajnos tovább nem jutottam a szétszedés miatt.
(#) user1914 hozzászólása Dec 22, 2013 /
 
Szevasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, a fent jelölt problémára (Digitális konyhamérleg kalibrálása???). A mérleg lemerült, elem csere után nem működik megfelelően. Kalibrálást szeretne.
Típus: WK-50

A bekapcsolás után a kiírt grammokat felhelyezve, a mérleg elfogadja az értékeket. Lehet vele mérni, tökéletesen üzemel, míg ki nem kapcsol.
Érdekelne, a kalibrációt hogyan lehet vele elfogadtatni?
DKS-1055
Bővebben: Link
A fent vázolt probléma dettó ugyanaz. Hogyan kell elfogadtatni a kalibrációt?
A kérdésem két helyen is felteszem, hátha van olyan aki nem olvassa mindkettőt.
Köszönöm a segítséget.
Üdv. Mátyás
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2014
(#) proba hozzászólása Dec 22, 2013 /
 
Talán próbáld a második linken lévő oldalon feltenni a kérdést. Ott volt olyan aki elemet cserélt benne.
Esetleg ha van rajta kikapcsológomb, kalibrálás után kapcsold ki, ne várd meg hogy magától kapcsoljon ki.
Következő: »»   2 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem