Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fourier (FFT) analizáló szoftver
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Atielektro hozzászólása Máj 10, 2012 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Egy mért adatsor frekvenciakomponenseit kéne meghatározni, majd, csak a főbb komponensek felhasználásával, vissza kéne állítani a jelet, szóval FFT, majd IFFT. A problémám az IFFT-vel van, az FFT működik. Igazából tekinthetjük a IDFT-t is, mert a problémám nem IFFT specifikus. Na szóval....Hogyan tudom fázishelyesen visszaállítani a jelem? A IDFT definíciója nem tartalmazza a fázishelyes visszaállítást. A fázisszögeket ugyebár a valós és a képzetes részek tartalmazzák (arctan(imag/valós), de ezt hogyan tudom felhasználni az inverz transzformáció során?
Bármilyen anyagért, segítségért nagyon hálás lennék! A feladat nem munka és nem is házi, egy versenyre készülő projekthez kell.
(#) zenetom hozzászólása Szept 18, 2012 / 1
 
Ez a kemény!
Bővebben: Link Illetve nem maga hogy PIC meg LCD, hanem hogy assembly-ben FFT!
Mondjuk japán az illető, szóval ez megmagyaráz mindent.
(#) dpeti válasza Atielektro hozzászólására (») Szept 18, 2012 /
 
az IFFT-nek oda kell adni a komplex konjugált Párokat, nem csak az egyik felét (amit általában egy FFT kidob (ugyanis a másik fele ennek a komplex konjugált tükörképe))

egyrészt, másrészt az arctan-nál figyelembe kell venned az előjeleket!

nem elfelejtve a következőt: ha az IFFT-nek odaadaott adatsor teljesítmény spektrum, akkor annak az IFFT-je az autokorrelációt adja vissza
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
(#) Atielektro válasza dpeti hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Köszi az infót!
Azóta egy kicsit jobban beleástam magam és rájöttem én is, hogy hülyeséget írtam a hozzászólásomban. Sikerült összehoznom a DFT-t, IDFT, illetve az FFT-t is, bár ez utóbbi nem lett túl optimális a kód szempontjából.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem