Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   146 / 292
(#) Skodra hozzászólása Jan 3, 2015 /
 
Helló Gázkazán szakértők!
Ariston Clas Premium 24 kombikazánom Sajnos mostanában 5p3 lángleszakadás hibakóddal gyakran leáll,vagy már elsem indul. Mármint hogy mikor szikrátztat , begyullad a gázégő de 1-2 sec mulva az 5p3 hibakóddal le is áll, majd ujraindul,van mikor megmarad a láng,van mikor leáll több mint háromszor,ez miatt le is tilt 304 koddal. Az érzékelő ionáram elekróda ,NEM zárlatos,adja folyamatosan (mikor van láng) a 8-12 mikroamperet, ezt már kimértem, lehet hogy panelhibás?
Valakinek van valami további ötlete, tapasztalata? Sajnos a panel csere sújos tízezrekbe kerülne!
Köszönöm előre is a segítségeket!
(#) szepy74 válasza szerediattis hozzászólására (») Jan 4, 2015 /
 
Buék!

Én is épp tanulgatok itt
Történetesen van 2 tippem van egy Quadriga (Ariston) uno 24 mffi hibájának okára, de a segítségeteket kérném.
A tünet: ha már fűtés üzemben meleg és átkapcsol melegvízre a visszaváltáskor a légnyomáskapcsoló relé kattanása után sem indul a láng ... és piros lámpa.
Tipp: egyik a már itt többször leírt kondi probléma (amennyiben az a c903 fehér Thermowatt cs.1402 scheda uno mcu panelen - itt ugyanis csak másik típusokat láttam) a másik az általad említett relé.
A hiba nem mindig áll fenn, viszont nagyobb valószínűséggel, hogyha góz/pára van a kazán körül (zuhanyzás). Ezért gondoltam a kapcsoló kontaktokra inkább.
Hol lehet ilyet kapni? Van egyben az egész?
(#) jspapa válasza Papimanó hozzászólására (») Jan 5, 2015 /
 
Üdv!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. A megoldás igen egyszerű volt, kitakarítottam, és egy kis kenést adtam a csapágyaknak. Nem bontottam szét... A kazános azt javasolta, hogy 10 éves eszköznél már ne várjak csodát, és szerinte egy új már nem biztos, hogy behozza az árát, viszont találtam egy bontott turbót, így az ott van pótban a kazán mellett. HA nyekereg és nem marad csöndben, akkor berakom a pótalkatrészt.
(#) szerediattis válasza szepy74 hozzászólására (») Jan 5, 2015 /
 
Üdv szepy74.
Ha az említett készülékedben olyan a nyomáskapcsoló,mint amit én is fölraktam,akkor mindenképp javaslom a mikrokapcsoló ellenállásának mérését,nem nagy munka,viszont engem nagyon megtréfált a kis kínai.
(#) ambee hozzászólása Jan 6, 2015 /
 
Sziasztok!

Nekem van egy BAXI HT 1.240 típusú kondenzációs kazánom és már több szerelő is járt kint de mindegyik azt mondta h panel csere viszont több helyen is olvastam h a puffer kondi csréje megoldhatja a problémát csak az a aj h nem tudom h melyik lenne az amit ki kellene cserélnem vagy hogy egyáltalán mi okozza ezt a hibát mert meleg vizet csinál de a radiátorok nem fűti fel. FÁZOM!!!! Segítsetek kérlek!
(#) nandor zsigmond hozzászólása Jan 6, 2015 /
 
Üdv,mindenkinek.Ki tud segíteni?Egy baxi kazán a meleg víz vételekor is be indítja a fütést.Kösz előre is a segítséget.
(#) zoszka válasza ambee hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Az lehet váltószelep probléma is. De lehet, hogy csak újra kell programozni a vézérlést. Hibakódot ad/adott?
(#) ambee válasza zoszka hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
szia! igen a hibakód e168 ami azt illeti reggel 6-7 óra körül nagy nehezen elindult a fűtés viszont ha megáll akkor nap közben szinte semmi esély arra h elindítsd
(#) mucden hozzászólása Jan 6, 2015 /
 
Sziasztok!

Junkers Ceraclass ZW24-2DHA fali kombikazánnal vergődök. A panelja hibás volt, gázszerelő, aki paneljavításra is szakosodott próbálta megszerelni több-kevesebb sikerrel.
Az alap hiba annyi volt, hogy nem kapcsolt be a ventilátor. Kiderült, hogy a reléje behalt teljese, ezt cserélte a szaki, illetve egy pár kondenzátort.
A javítás óta a venti megy, de a kazán működése problémás.
Hibajelenség:
Pontosan még nem sikerült meghatározni, de egy bizonyos idő elteltével (30-45 perc) a kazán kijelzőjén a használati meleg víz beállított értéke villog. A villogás frekvenciája kisebb, mint amikor az értéket állítjuk manuálisan, továbbá a csap és C° ikonok se villognak. Ebben az állapotban a fűtéskör nem melegszik, hiába kapcsol a termosztát.
Mind a meleg víz, mind a radiátor beállító tekerése hasztalan, a beragadt állapot megmarad.
Hiba ideiglenes megszüntetése: a kazán ki-be kapcsolásával vagy egy meleg vizes csap nyitás- és zárásával.

Volna-e ötlet, hogy mit teszteljek vagy muszáj lesz új panelt vegyek?

A diagnosztikai menüt végigpötyögtem, egy apróság kivételével minden rendben volt: a nyomáshatárolónak doksi szerint két állapota van: 01 - rendben E9 - túlnyomás. Ehhez képest 10 értéket olvas ki.

A hiba ideiglenes kikapcsolásáról készítettem videót is:
http://youtu.be/8vILFIbK4AY
(#) zoszka válasza ambee hozzászólására (») Jan 6, 2015 /
 
Luna, Nuvola, Prime ?
Ha jól sejtem, Prime
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2015
(#) csordoras hozzászólása Jan 7, 2015 /
 
Üdvözletem mindenkinek,és kellemes újévet kívánok mindenkinek.Én azzal a kéréssel fordulnék hozzátok ,van egy fég C24 gázkazán,és tönkre ment benne a vezérlő panel .Meg rendeltem a újat de az csak 2 vezetékes,viszont azt mondták hogy meg lehet oldani a bekötést.Esetleg valakinek egy fénykép,vagy kapcsolási rajz ehhez a 2 vezetékeshez?Minden tanácsot vagy segítséget szívesen fogadok.Köszönöm.
(#) degufit válasza ambee hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Szivattyú lehet hogy meg van szorulva,vagy a termosztátot nem érzékeli "pl:elem lemerült"stb
Nem biztos,hogy panel hibás egy kazán,mert nem fűt.
(#) csordoras válasza degufit hozzászólására (») Jan 10, 2015 /
 
Köszönöm a segítséged ,ellenőrizni fogom ezeket is , (Y)
(#) tsabbi hozzászólása Jan 13, 2015 /
 
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy Junkers Euroline ZW23 kéményes kombi gázkazánom, ami nehezen gyújt be.Szobatermosztát kéri a jelet-kazán gyújtani próbál-kis láng kb fél másodpercig pukkan egyet, majd a kazán próbál újragyújtani . ezt kétszer megteszi,majd kiáll ugye hibára.....Eleinte két három reset gomb elég volt, de most már 7-8 alkalommal kell hibát törölni mire sikerül elindítani.... Ezt csak hideg állapotban csinálja, ha "meleg a készülék, akkor gyújt elsőre. Van valakinek ötlete? Vízszűrőt,gázszelepet,stb.... tisztítottam, nem ott van a hiba. Vezérlésre tippelek.
(#) zoszka válasza tsabbi hozzászólására (») Jan 13, 2015 /
 
Ion elektróda..
(#) csordoras hozzászólása Jan 13, 2015 /
 
Elegendő viz van benne??Mert elő fordul ha alacsony a nyomás akkor le tilt.
(#) AndrewK válasza DoDo69 hozzászólására (») Jan 13, 2015 /
 
Kedves DoDo69!
A kérdéses ellenállásra 1272 van ugyanúgy ráírva, mint a mellette levőn, ami vizszintesen van pozicionálva.
Ha jól látom 3db van egyforma sorbakötve....
Remélem segítettem.
Ion-lángőrzés hibád van?
Üdv.:
András
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
(#) AndrewK válasza AndrewK hozzászólására (») Jan 13, 2015 /
 
Engem tekercs érdekelne hozzá... a TNY274 mellett ami van
(#) zoszka válasza csordoras hozzászólására (») Jan 13, 2015 /
 
Nem tilt le, max ha túlmelegszik, de arról itt nem volt szó.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
(#) Mesarthim hozzászólása Jan 15, 2015 /
 
Sziasztok,

Unical DUA Plus BTFS 28 turbó gázkazán
panel: 00261114-02
07107897/2007

A hibajelenség este 10 körül jelentkezik - de napszakfüggetlen - mikor elkezd fűteni vagy meleg vizet melegíteni, akkor kattog veszettül, majd letilt. Piros reset gomb megnyomására füstgáz hibát jelez. Kéménytechnikusok 2-szer voltak itt, átépítették a kéményt, úgy tűnik az rendben.
A szerelő szakember szerint panel hiba - vagy a relé nem kapcsol.
A panel - szerinte - 70.000 Ft. Kicsit drágálljuk, főleg bérből-fizetésből élve 2 kiskorú gyermekkel - 14 és 4 évesek - úgy, hogy tél van és innen megy a fűtés és a meleg víz, alternatíva - nincs.
Panelt sem találok hozzá az interneten, kapcsolási rajzot sem, de azt olvastam itt, hogy apróbb - tehát nem 70.000 Ft árú - javítással lehet a helyzetet orvosolni.
Mi a véleményetek?

A válaszokat előre is köszi!
Kérésre a panelről képet tudok feltenni!
(#) AndrewK hozzászólása Jan 15, 2015 /
 
kérjük a képet... felülről és alulról is
(#) szerediattis válasza Mesarthim hozzászólására (») Jan 16, 2015 /
 
Üdv.
Ha hasonló a légnyomás kapcsolóján lévő mikrokapcsoló,mint a Westen 240fi-típuson,akkor érdemes rámérni,de hallottam olyan esetről is,amikor a légnyomás kapcsoló gumi csövében lerakódott pára okozott letiltást.
(#) DoDo69 válasza tsabbi hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Üdv!
Sajna a gyujtáshiba , 99% panelhiba. A gázszelepet nem nyitja. A szelepnek nincs baja, mivel egy pillanatra nyit. A start gázt látod egy pillanatra. itt segítenek Próbáld meg
(#) DoDo69 válasza AndrewK hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Jaj! Bocsánat nem is gondoltam ,hogy valaki tudja. Köszönöm az infót , laza panelcsrével meg oldódott közben. Eltünt ez az smd alkatrész. Láng őrzés nem volt, ahogy gondoltad.Sajna nincs meg ,a szerelő elvitte a panelt.
(#) DoDo69 válasza AndrewK hozzászólására (») Jan 17, 2015 /
 
Elfelejtettem a trafóka , értékeit mértem , és a Demrad kis kijelzősében azt hiszem HKD 224 ben pont ez van ,szerintem.
(#) AndrewK válasza DoDo69 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Én is foglalkozom javítással,(egy kis önreklám) és pont van ilyen panel itthon.... így tudtam segíteni. Természetesen az "én" panelemnek a táp trafója a rossz.... várok hozzá egy donort.
- Ha gariban csinálta a szerelő a cserét, akkor el kell vinnie a panelt, az tuti. Ha nem, akkor ott kéne hagynia, mert azt is megvetted a készülékkel együtt újonan. Persze, ha megengeded, akkor elviheti nyugodtan De abból is javítás lesz - az újrahasznosítás egy speciális módja....
- Éljen újrahasznosítás, fujj piacgazdaság! Ja, és a világbéke!
- Azért azt hozzáteszem, hogy ha valaki javít ilyeneket, azt csak óvatosan, mert ha baj lesz - pl.: CO-"mérgezés" és fulladás - rajta verik el a port és dutyi lesz a vége. - De legalább fedél lesz az ember feje fölött, és még kaját is adnak.... - Én is "csak" olyat csinálok, ami a javítás után tükrözi az eredeti állapotot.
Megégett panelt - pl.: CM31F - vagy megrepedt nagyfesztrafót - mint honeywell S4565BF1062 - jobb kézzel a bal váll fölött kukába vele.
(#) AndrewK válasza tsabbi hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Csabi!
Nekünk ugyanilyen hibánk volt pont most itthon a Vaillant kazánnal, (TH-be -> szivattyú indul-> szikra->szelep nyit vagy nem-> automatikus reset vagy kézi hibatörlés vagy éppen meg ment rendesen) és gázszelep tekercsének a cseréje oldotta meg a problémát, hiába cseréltem 3 panelt is - mert az volt itthon éppen
Ha mégis panel baja van, elsősorban magamat ajánlom, és másokat is, akik meg tudják csinálni neked. Pl.: a kapott linken.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
(#) AndrewK válasza Mesarthim hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Kérjük a képeket felülről és alulról is.
(#) -Soma- hozzászólása Jan 20, 2015 /
 
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémán van, hogy a FÉG C-18H fali kazánból néhány óra alatt 1,4 bar-ról 0,6 bar-ra esik vissza a nyomás. Feltöltöm újra, de ismét ez a helyzet. Kicseréltem a tágulási tartályt, mert gondoltam az a rossz. Valóban rossz volt, mert tele volt vizzel, de igy is visszaesik a nyomás ugyan úgy, mint előtte. Sehol nem folyik el a viz. Nem vagyok szakmabeli, ezért nem tudom hol kellene keresni a hibát.
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy talán az égéstérnél van a lyuk a rendszerben és a viz a kéményen keresztül párolog el, amikor megy a fűtés.
Tud nekem valaki ebben segteni?
Előre is köszönöm!
(#) adapter válasza -Soma- hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Ha televolt vízzel nem lehet, hogy a levegő szelep eresztett?
(Nekem is időnként fújtatni kellett....)
Következő: »»   146 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem