Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gondolkodó ház avagy házautomatizálás
Lapozás: OK   8 / 46
(#) Mályi László válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Talán meg is értelek, te ezzel foglalkozol. Kialakult elképzelésed van, a te szemszöged. A szakmám villanyszerelő tehát nem programozó. Az elképzelésem célja, a színeket ismerő és látó ember tudja bekötni a kapcsolót, lámpát. Nem oda vissza kommunikációra gondoltam. A kapcsoló elküldi az 1 et az 1 esre hallgatók be kapcsolnak, ha még egyszer elküldi az 1 et kikapcsolnak az 1 esre hallgatók. A 230+f áll egy fázisvezetőből ( fekete ) áll egy nullvezetőből ( kék ) és a védőföld ( zöld sárga ) a kék és a zöld sárga egy potenciálon van, ezeken is lehet azonosító jelet küldeni Ez pedig az én szemszögem. Olcsóság, a minta darab reprodukálása kínai takonnyal. Tisztelettel egy villanyszerelő.
(#) kameleon2 válasza Mályi László hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Szia!
Sajnálom, ha beborult agyú programozónak tűnök Éppen az volt a célom, hogy ne kelljen programoznod! Látogass el ide és olvasd el a leírásokat! Annyi hogy még nem értem teljesen a végére. Autonóm módban tökéletesen mennek a funkciók a kommunikációt pedig még néhány csatlakozó hiánya miatt nem tudtam bővíteni. A jelenlegi modul az alábbi funkciókat tudja programozó nélkül: impulzusrelé kiváltása (8db) egy modullal, emellett tud csoportos set, reset és csoportos vezérlés funkciót, ez felhasználható "megjöttem" "elmentem" funkciókra. Tud redőnyvezérlést egy gombbal két gombbal, kétmotoros kapuvezérlést, szekrényvilágítás, vagy beépített ajtó vezérlést. ezekhez nem kell szoftvert írnod. A doboz kifejezetten úgy lett feliratozva, hogy egy villanyszerelő rutinból beköthesse: 11 , 12 , 14 stb. A bemenetekhez sem kell varázslás, csak maga a kapcsoló száraz kontaktusa.
(#) Inhouse hozzászólása Jan 12, 2012 / 1
 
Lehet, hogy nagy segítség lesz a témában:
6/8,5eFt-os PC Linuxhoz

Üdv
Inhouse
(#) kameleon2 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Háát... ettől ez még "csak" egy PC. Sehol egy bemenet, egy kimenet. Így már nem olcsóbb mint más - például a Harward alapú rendszerek. Csak éppen egy Neumann alapú géped lesz.... Igaz sok szoftverrel és kis méretben. Az én Propellereimmel összehasonlítva nem jobb alternatíva (memóriát kivéve). Mire kibővítgeted, mire bedobozolod - ráadásul a geometriája is a legrosszabb - ugyanannyiba fog kerülni. Kiváncsi lennék, egy elosztószekrénybe hogyan építenéd be ezt a panelt. A tápegységről ne is beszéljünk... Ilyen PC-k eddig is voltak csak nem ennyiért Pld Jack PC-k. nanoboardok... IPC-k. Háttértár megoldást sem láttam rajta bár ez lehet valamilyen NVRAM, de miről töltesz rá szoftvert? Esteleg hálózatról? Nem mondom azt, hogy nincs létjogosultsága, de nem szeretném ha egy PC irányítaná azt, mi mikor kapcsoljon be a házamban. Ahhoz túlságosan támadható. PIC-en még nem láttam vírust. Linuxon már volt alkalmam adathalászokat fogni. Az sem tévedhetetlen rendszer. Másra való.
(#) sirály12 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Ha jól látom van rajta usb, így a perifériák rákötése nem nagy feladat! A cikkeben pedig leírja, hogy az sd kártyahely azért van rajta, mert az a háttértár! Tápja pedig gondolom sima 5V, nemhiszem, hogy túl sok féle feszültség kellene hozzá!

Nekem is egy hasonló kis gép lesz a rendszer lelke, bár nem ennyire kicsi. Konkrétan egy ilyenem van jelenleg: alaplap

Ez konkrétan akkora mint egy 5,25-ös (vagyis normál nagyságú) számítógépekben használatos hdd!
Minden port megvan rajta, ami csak kellhet! És nagy előnye, hogy nagyon kicsi a fogyasztása, terhelt állapotban ez 12W-ot jelent maximum! CF kártyáról botol, de van rajta IDE csati is. Feszültségekből is csak 2 kell neki egy 5V és egy 12V. Saját tápot készítettem hozzá, így 15-22V-ig bármi megteszi neki.
Én ezzel gondoltam megvalósítani a dolgot.
(#) kameleon2 válasza sirály12 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Ez rendben is volna, de a memóriakártya, tápegység stb az nem kerül pénzbe? Én csak ezért nem látok benne nagy szenzációt..
(#) sirály12 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Végül is ebben igazad van valamennyire, bár még így is megérheti.
Mondjuk, hogy kb 10 ezer forintból kihozható egy mikropc (ház nélkül), még így sem annyira drága, ha azt nézzük, hogy mennyi funkciót láthat el.

Bár van olcsóbb, ez tény!
(#) kameleon2 válasza sirály12 hozzászólására (») Jan 17, 2012 / 1
 
Sziasztok! Ha már olcsó és/vagy kicsi pc: Ezt is érdemes megnézni és Ezt is
(#) tibi65 hozzászólása Jan 20, 2012 /
 
Hello találtam egy oldalt hátha valakit érdekel.Bővebben: Link
(#) kameleon2 válasza tibi65 hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Sziasztok!
Az látszik, hogy pénze volt a csávónak de igen rusnya hibákat láttam a paneleken pld 54-es kép 330µF és L1 között, vagy az 56-os panelnél, ahol nem folytonos a vonalvastagság, a tüskesorok csúnyán vannak darabolva az 59-es képen szitarengeteg egymáson - én nem dicskednék ennyire stb. A touch sensorok tetszenek, de ez megint csak ilyen 1ház 1 rendszer megoldásnak tűnik. Megoldotta - persze ügyesen a saját kis problémáit, mert volt rá ideje és pénze és büszke magára . Nem mondom, hogy ez egészségtelen, csak számomra 12 egy tucat.
(#) mgy válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Azért egy kicsit csak ért hozzá.
Más sufniban egyedül összehozni valamit, meg más egy nagy cég 50 fős mérnökgarnitúrájaként alkotni egy rendszert. ( 5 év kemény munkájával)
(#) kameleon2 válasza mgy hozzászólására (») Jan 20, 2012 /
 
Én egyedül alkotok, nem 50 fős mérnökgarnitúrával. Sok villanyszerelőt ismerek, aki otthon PIC-es rendszereket építgetett magának. Ezek is működnek - többé kevésbé. Csak akkor van gáz, ha elüti őket a villamos, mert a PIC-ből, főleg ha az írásvédelem is be van kapcsolva - nem szedsz ki semmi okosságot- igaz az ember a szoftvereket is letölthetővé tette - ez bölcs előrelátásról árulkodik.
(#) watt válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Egy jó rendszer nem romlik el! Fontosabb a használati utasítás és a dokumentációk elérhetősége. Az sem árt, ha nem kell repülőgépvizsga a kezeléshez!
(#) kameleon2 válasza watt hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Én még nem láttam olyan rendszert ami nem romlik el. Létezik a földön villanyszerelő és villám is - ez eleve két rizikófaktor. A dokumentáció pedig mindig éppen nem ott van ahol lennie kéne. Én ezért készítek olyan eszközt, amire ha ránézel az alapján legalább be kell tudnod kötni.
(#) watt válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Látom nem volt elég nagy a vigyor a végén. Bármilyen egyedi eszközt készítesz, még doksival se biztos, hogy más hozzá tud lőni. Ez van.
(#) kameleon2 válasza watt hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
De ! Megfelelő volt a vigyor nagysága Azonban az már gond, ha villamossághoz olyan nyúl aki a csavarhúzót nem ismeri, meg azt mit hogyan akar bekötni. Az én eszközeim így készülnek sok-sok-sok felirattal. Ha kevés a felirat - kap egy kijelzőt.
(#) watt válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Nekem meg 4 vezetéken csatlakoznak legtöbbször a hálózathoz, ezért ha gond van valamelyikkel(még nem volt), akkor csak lehúz, rádug, megy tovább. Annak meg letöröm a kezét(vagy a végrendeletemben kérem, hogy valaki törje le neki), aki szakértelem nélkül nyúlna hozzá. Hidd el, hülyeség ellen nincs védelem!
(#) Mályi László válasza watt hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Van igazság abba amit mondasz. Ölni bűn a katona parancsra még is megteszi, ez van.
(#) Ifjbockgaben hozzászólása Ápr 24, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, egy olyan elektronika megépítésében amellyel távirányítóval szabályozhatom a fényerőt, és állíthatom a redőny magasságát. A Redőny állításához 2 funkcióra lenne szükségem, egy Autómata, és egy kézi. A két funkció között fontos lenne, hogy tudjak váltani és valamiféle visszajelzést adjon, Az autómata funkció az egy fototranzisztorral és egy AD konverzióval lenne megoldva: minnél világosabb van kint annál lejebb engedje a redőnyt, a kézivel pedig én tudjam állítani az állást.
Rendelkezésre álló eszközök:
PIC18F46k20, PIC18f4550, 12 nyomó kapcsoló, BC182 tranzisztorok, 7805, 7812, 18v-os trafó+Graetz, Fototranyó, ltv4n25 optokapu, bt139-es triak, IR vevő( sok szám van rajta) TFK BP W41N, 4vezetékes+1közös szálú léptetőmotor, IR led.
Előre is köszönöm a segítséget.
Tisztelettel: Gaben
(#) karaszbandi válasza Ifjbockgaben hozzászólására (») Ápr 25, 2012 1 /
 
Akkor már csak a programot kell megírnod és már működik is!
(#) Ifjbockgaben válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
És a cuccot beledobálom egy kartondobozba, dobok mellé 2méter rézdrótot és működni fog
(#) nedudgi válasza Ifjbockgaben hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Ezt a topikot fusd át.
(#) watt válasza Ifjbockgaben hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Ezt úgy kell érteni, hogy nem értesz az elektronikához, azaz tervezzünk neked egy egyedi céláramkört, és nem tudsz programozni sem, azaz írjunk neked egy programot? Ez biztosan nem fog így menni...
(#) Ifjbockgaben válasza watt hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Van elektronika is, van program is, csak valamiért nem akar menni. Tegyem fel a forráskódot?

U.i.: nem én írtam, úgy kaptam
(#) Ifjbockgaben válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Bocs az új topikért, eszembe sem jutott volna ilyen névvel keresni :S =)
(#) Ifjbockgaben válasza watt hozzászólására (») Ápr 25, 2012 /
 
Feltettem a cuccot nyáktervek, programok. Bővebben: Link Annyival egészíteném ki, hogy a főpanelen a 2 tranzisztor helyett 2 fesz. stab. van, a PIC16F887 helyett 18F4550, a Távirányítóban pedig 18F46k20. A program szerintem hulladék, a távirányító része állandóan beugrál a szubrutinban. Az a baj, hogy ezen része meghaladja a programozási tudásomat.
Tisztelettel: Gaben
(#) watt válasza Ifjbockgaben hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Sajnos nekem az időmet haladná meg jobban belemerülni, de azon ne csodálkozz, hogy a 18F46K20-ra írt programok nem futnak a 4550-en. Minimum a konfigurációt illeszteni kéne az adott PIC-hez, de az USART sem valószínű, hogy azonos módon konfigurálandó a két PIC-en. Ezeket kéne átnézni, módosítani. (adatlapok összehasonlításával ez a feladat programozási tudás nélkül is megoldható, csak idő kell hozzá, ami nekem most nincs...)
(#) _vl_ válasza Ifjbockgaben hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /
 
Első ránézésre sem okés ez a panel.
Nincs a tápon egy deka kondi se, az MCLR-t én sose kötném direktben a tápra (ettől még működhet, de a minimalizmus jegyében be se kötném, elég lesz neki a belső felhúzó), a CNY17 diódája meg ellenállás nélkül van bekötve a GND és a PIC egyik lába közé.
Ez így azért nagyon amatőr...
(#) Ifjbockgaben válasza _vl_ hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /
 
Köszönöm az eddigi válaszokat, de ezt a panelt úgy csináltattam egyik végzős /technikus/ ismerősömmel, és 6hónap alatt így eljutott hozzám: Ittvan, de a program az nem akar lefutni - Ilyen válasszal. Abban esetleg tudtok segíteni, hogy assembly nyelven hol találok mintapéldákat IR kommunikációra?
Üdv. Gaben
(#) watt válasza Ifjbockgaben hozzászólására (») Ápr 28, 2012 /
 
Nem lenne logikus a készítővel konzultálni?
Következő: »»   8 / 46
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem