Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   146 / 269
(#) defi hozzászólása Ápr 10, 2014 /
 
Sziasztok!

Befejeztem egy SilverStart, és megmaradt egy eredeti panel élesztve, eredeti fejjel, már nem akarom befejezni, ha valakit érdekel, keressen privátban, és megbeszéljük, a részleteket.
Köszi.

http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=226741
(#) vandorbot válasza deexteer hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /
 
Ez egy eredeti gyári. Nem lenne rossz, ha ki tudnám.
(#) vandorbot válasza Yowie hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /
 
A vakeró még annyiban is más, hogy a disc poti is kapcsolós. Alaphelyzetben dinamikus módban is be lehet állítani a treshold potival a zümmögési szintet. Amint a disc potin tekersz jobbra, kattan a poti kapcsolója és akkor már a treshold potit akár jobb szélső állásba is lehet tekerni, nem zümizik.
(#) Neuzer hozzászólása Ápr 11, 2014 /
 
Sziasztok!A tgsl-be BF245c kellene de nincs csak B-s az jó bele vagy nem?
(#) Yowie válasza Neuzer hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
tök jó lesz kapcsolgatni
(#) Bu13 válasza Neuzer hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
Ne 245-el kapcsolgass vegyél inkább J113 fetet. Ez kimondottan kapcsoló 100 ohm. Még
ennél is jobb a 111 vagy 112. Szívesen adok egy pár darab 245c-t és J133 is. keress meg emilen és megadom a címem. Ha J113 rendelsz vigyázz, mert a 2SJ113 P tipus.
(#) Yowie válasza vandorbot hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
Van egy videó, hogy a vaqerot hogy kell földhöz állítani. Nekem nem teljesen értelmes, talán csak mert nem ismerem.

Vaqero földhatás
(#) frabb válasza Bu13 hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
Azt azért egy kezdő (nem igazi villamos vénával rendelkező) felhasználó részére hozzátehetted volna, hogy a J107-J113 lábkiosztása eltér a BF245-től.

A szélső lábak fel vannak cserélve, tehát a jelenlegi beütetési rajzhoz képest fordítva kell beforrasztani.
(#) Yowie válasza defi hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
Klassz! Ez teljes kitből épült?

Miket tud, amit építettél, írj pár adatot!
(#) defi válasza Yowie hozzászólására (») Ápr 11, 2014 /
 
Nem kit, de a fej és a panel eredeti.

http://www.metaldetector.hu/fepites.html
(#) Bu13 válasza frabb hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /
 
Igazad van! Azt is látom, hogy a Neuzer kezdő a szakmában, de pont azért kell őt segíteni. Én már egy tic-tak os dobozba elő is készítettem, 245C és a J113 Feteket a doboz oldalára pedig a bekötéseket.
(#) Pitti hozzászólása Ápr 13, 2014 /
 
Sikerült csinálnom egy normális fejet az IDX-hez és ezzel megszűnt a korábban említett hibajelenség. Ezer köszönet Mateateknek a PET sablonért és a tanácsokért!

2.jpg
    
(#) yaessu válasza Pitti hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Gratulálok szuper lett
(#) Pitti válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Köszönöm! Már majdnem feladtam és azon gondolkodtam, hogy venni kell egy gyári fejet nincs mese, mert házilag összehozni a tutit lehetetlen és már bele is voltam fáradva az egészbe. Volt még itthon egy fejre való gyantám és huzalom ezért nekiugrottam újra a dolognak, de már nem is annyira a siker volt a szemem előtt, hanem az hogy ne maradjon rajtam ez a kevéske alapanyag, ha már egyszer megvettem, mert ha meglesz a gyári fej, akkor tuti, hogy többé nem lesz rá szükségem. Végső elkeseredésemben felvettem a kapcsolatot Mateatekkel mert hallottam, hogy nagy mestere a fejkészítésnek és a tudását a gyakorlat nagyszerűen igazolja. Na mondom majd kiderül. Vettem tőle PET sablont, mert nagyon tetszett az a fej amit Motyo csinált és kértem tanácsokat is. Nagyon segítőkész volt és elmondta, hogy mire figyeljek. A tanácsait szem előtt tartva csináltam meg ezt a fejet és a végeredmény egy jól használható házilag épített keresőfej lett. Számomra bebizonyosodott, hogy van élet a gyári fej után. Még egyszer nagy köszönet Mateateknek és további sok sikert kívánok a munkásságához!
(#) Pitti hozzászólása Ápr 14, 2014 /
 
Yaessu! Ezt a doksit találtam a cuccaim között az Eduardo féle változatról. Nem tudom, hogy van-e benne hiba, mert nem használtam ezt a rajzot!
(#) yaessu válasza Pitti hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Hú köszönöm ez már más egy kicsit a geb nél is azt hiszem ez a kittes beültetés nagyon király --ennek megvan neked ugyan ebben a fájlba a pcbje nagyon jó lenne mert akkor nekiállnék ennek előre is köszönöm sokat segítettél -----képzeld ma tekertem árnyékolást a vevő tekercsre azt össze kötöttem az adó és a vevő 0 meg az árnyékot nőtt kb 7-8 cm a dolpg így ,ár 24-25 cm járok a 20 ft al
(#) yaessu válasza Pitti hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
És szeretném kérdezni mivel árnyékoltál?
(#) Pitti válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Átnéztem újra a TGSL-es fájlokat, de sajnos csak ez az egy rajzom van az Edu-ról. Alu ragasztószalaggal árnyékoltam a tekercseket.
(#) yaessu válasza Pitti hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Köszönöm szépen ez is sokat segített mert ugyan az csak a rajzolat más néhol meg egy 2 helyen más az alkatrész érték így már megéri kipróbálni kicserélni azt azokat az alkatrészt és meglátom mit tesz --- de már sokkal jobb
(#) Pitti válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szerintem hasonlítsd össze az Edu panelen lévő beültetési rajzzal nehogy valami el legyen írva. Itt van amit Silverdog forgalmaz, ezen biztosan jó adatok vannak feltüntetve.
(#) yaessu válasza Pitti hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Köszönöm ehhez mértem és amit küldtél ennek a beültetése nagyon király de itt is másak néhol az értékek egy két pozícióba de nem baj mert pár alkatrész kondi és ellenállás evvel nem nehéz játszadozni
holnap füvet kell vágnom de mihelyt lesz eredmény publikálom --legalább Neuzer barátunknak már kigyúrjuk az ösvényt---remélem ő is jól halad vele
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
(#) Pitti válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Remélem mindkettőtöknek összejön!
(#) deexteer válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /
 
Levettem a fedlapját, két hatalmas ellenállás van bent és kettő kisebb, semmi más csak ami az előlapon is látszik.

Közben találtam "kincset" is, egészen pontosan 45 éves és bontatlan gyári csomagolású.(Remix)
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2014
(#) yaessu válasza deexteer hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /
 
Érdekes csinálj róla fotót a belsejéről kíváncsi vagyok rá
(#) yaessu válasza Pitti hozzászólására (») Ápr 15, 2014 /
 
Köszönjük reméljük ,
(#) yaessu hozzászólása Ápr 15, 2014 /
 
Sziasztok szép estét -volna egy olyan kérdésem hogy a gép precízen összerakva már az ütés tesztet is végrehajtottam rajta --igaz a tekercs még csak asztalon a vevő amolyan gyors módon konyhai alufóliával árnyékolva ideiglenesen kis egy forint kb 18 cm - régi 5 ft 24 cm kb --csak az a gondom hogy alapból diszkriminál diszk üzemmód nélkül is, a Ferenc József 5 koronást abszolút nem észleli a bronzot sem és a cint sem --a többin jól működik diszkbe jól kiszűri a vas fogót de ezek pénzeken kívül jól műkszik ---Pittitöl kérdeztem hogy mivel árnyékoljak --a héten beszerzem de ez gondolm nem árnyékolás probléma tekergetem a geb potit ott szépen kizárja a fertitet hol keresgessek , hogy érzékelje az ezüstöt bronzot
(#) deexteer válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Fázistolás jó?


Ilyen belülről a doboz:
Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza yaessu hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Valószínűleg túltekerted a GEB-et, ilyenkor kiszűri pl. az ezüstöt is. A ferritet nem kell készpénznek venni, nagyjából jó, de a talajban nem biztos hogy az lesz az optimális beállítás. Többféle talajon meg pláne nem.
Aztán a fej, illetve a vevőtekercs függvényében játszani kell a vevő bemenetén lévő párhuzamos kondikkal is, közel sem biztos hogy az általad készített fejhez a rajzon lévő értékek lesznek jók. Pl. egy SMW fej esetében az összes kondit ki kell onnan venni, akkor alakulnak jól a potik átfogásai, és lesz a legnagyobb az érzékenység.
(#) yaessu válasza deexteer hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Akkor ez ellenállás dekád
(#) yaessu válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Szia a geb teljesen le van tekerve és minden vas ls fém el van távolítva környékéről ---a tekercset hozzá csináltam sablonba tekrtem a saját gépel állítottam be frekire a vevőt is az adót is néhány khz eltérés van -- még nem volt leárnyékolva a vevő tekercs addig jól működött a geb ferritre és jó volt a diszkriminátor de 20 cm fölött nem márt most kapott egy ideiglenes árnyékot a vevő nőtt az érzékenység de diszk nélkül is van egy kis diszk ---szkópom meg csak egysugaras van -- ha ezt ki tudom köszöbőlni akkor jó kis gép lesz akkor bemeneti kondit próbálgassam 15 nanost
Következő: »»   146 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem