Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   345 / 562
(#) kissadam válasza ati790731 hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Egyik jó ismerősöm nemrégiben vett valamilyen török gyártmányú 2,5-es elektrodát, fele annyiba került mint az esab ok46.16-os, kb. 5 szálat vett kipróbálásra. Az eredmény az lett, hogy annyit is ér mint amibe kerül, silány minőségű. Ezért érdemes inkább drágább jól ismert alapanyaggal dolgozni, úgy biztosabb lesz a siker.
(#) berobbantam válasza kissadam hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Helló
Én már minden ganéval taknyoltam ami boltban kapható.Én is csak azt tudom mondani ok 4616 vagy r23.Ezek elfogadható áron vannak és otthonra tökéletesen megteszi,valamint lehet velük dolgozni.A többi kidobott pénz csak.
(#) Pety_ válasza berobbantam hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Bővebben: Link
A megfelelő hozaganyagot kell kiválasztani a munkához. Az ötvözött anyaghoz való hozaganyaggal ötvözetlen anagot ne hegesszünk.
(#) FLEXTER hozzászólása Márc 2, 2013 /
 
Üdv mindenkinek ,készitek egy 100 amperes gépet etd59-es maggal ,a Primer átmérőre lenne szükségem ugyanis 0,25 drótom van ,vagy a szálmennyiségre.Köszönöm
(0,15 rézlemez használható valamire ebben a trafóban????)
(#) erdgab válasza FLEXTER hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Eredetileg 26 szál 0,3mm zománc a primer tekercs,ez 1,8369mm2 keresztmetszetet jelent.
A 0,25mm zománcból 38 szál kell.
(#) Ge Lee válasza FLEXTER hozzászólására (») Márc 2, 2013 /
 
Olyan 35-40 szál kellene, de ezt úgyis az dönti majd el, hogy mennyi fér bele.
(#) szell69 hozzászólása Márc 2, 2013 /
 
Dobozba tettem a hidat,a főtrafóról is letekertem két-két menetet és most 74V az üresjárati fesz.Próda majd holnap mert ma már sok volt a 47-es alma.Pár kép.
(#) dara válasza szell69 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Gratula,szépen néz ki.Már sokat csináltam,de sosem tudtam ilyen szépen elrendezni.Igaz nem is feltétlen arra törekedtem.
(#) Ge Lee válasza szell69 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Jól látom hogy azok ott CPU hűtők? Tervben van most nálam is egy hasonló, abban egy AMD Athlon hűtőjére lenne rácsavarozva a 8db FET, éppen elfér rajta (az mondjuk nagyobb mint ami a képen van). Hogy mennyire lesz hatékony a hűtés azt nem tudom, de a cooler teljes hőleadó felülete majdnem a duplája annak a bordának, ami most a hegesztőmben van. És hogy miért 8db FET? Azért, mert olcsóbb volt mint 1db IGBT.
(#) szell69 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Igen,ezek P4-478-as bordák a bolhapiacon veszem őket 50-100Ft között.Már akartam kérdezni,hogy az UCC-re,hogy lehetne védelmet csinálni.Olyanra gondoltam,hogy egy hő szenzor valamelyik lábat testre kapcsolja és leáll a vezérlés.
(#) Ge Lee válasza szell69 hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Nem testre kell, hanem tápra. Illetve nem kell egészen tápra, hanem ha 2-3V körüli feszt kapcsolsz a most földön lévő FB lábra, akkor le fog állni, ezen a lábon működne a feszültségszabályozás ami esetünkben nincs használva. Nincs előttem az IC blokkvázlata, de szerintem a szabadon lógó COMP lábbal is működne a dolog, mert elvileg az a hibaerősítő kimenete, illetve a komparátor bemenete. Ki kell próbálni, először persze csak a vezérléssel, és nem üzem közben. Vagy egy tranyón keresztül, vagy úgy, hogy egy ellenállás osztóval a földön, vagy annak közelében hagyni a lábat, amit aztán a hőkapcsoló felhúzna mondjuk 4-5V-ra. Utóbbi megoldást kevésbé tartom szimpatikusnak, mert nem biztos hogy a hibaerősítő vagy a komparátor örülne annak ha még 20-30cm-es madzag is lógna a bemenetén (ami a hőkapcsolóhoz megy), lehet hogy gerjedne tőle. Inkább egy tranyóval de még inkább egy 555-el kellene ezt a felhúzást csinálni, utóbbi esetben már késleltetni is lehetne, így nem kapcsolna mindjárt vissza (bár a hőkapcsolónak is van némi hiszterézise), hanem csak akkor, amikor már az 555 (monostabil) késleltetése lejárt. De ezt is leírtam már egyszer, cikket írni most nincs időm (meg kedvem se).
(#) hg6dab válasza szell69 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Nagyon kulturált, jól áttekinthető elrendezés. Gratulálok! Főtrafó adatait megadnád?
(#) granpa válasza szell69 hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Szia!
Hol van az a 'bolhapiac'? Amíg 'dőzs-nagymaros' volt (meg nem elektronikáztam vagy 30 évig), elajándékozgattam, most meg már nincs.
(#) szell69 válasza hg6dab hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Tegnap megvolt a próba is,hegeszt szépen a gép de ezzel a folytóval más hangja van az ívnek.Az U57-es folytóval halkabb,lágyabb volt az ív,majd csinálok egyet és kicserélem.A főtrafó egy ferritgyűrű 63X38X25 a primer 36 menet 11szál 0,5mm huzalból,az egyik szekunder 3.5mm átmérőjű tömör réz a másik ugyanannyi területű sodrott réz ja és 9 menet.
(#) erdgab válasza szell69 hozzászólására (») Márc 5, 2013 /
 
Én mondtam,hogy kevés lesz az a fojtó,de egy próbát megért.A varratokon látszik is,most egyéb mástól eltekintve,hogy nem elég a fojtó,de ez csak az én véleményem.Megjegyezném,hogy nagyon szép a géped kialakítása,kinézete,minden tiszteletem a Tiéd.
(#) lgabriel válasza AncientScamp hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Szia !
Régi téma, de megkérdezném, hogy van-e ilyened eladó?
Köszi !
(#) dara válasza lgabriel hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
Vissza lapoztam tíz oldalt,nem találom akit kérdezni akarsz.Ha szabad megkérdeznem,mi van ilyen eladó?
(#) granpa válasza dara hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
2009. 04.30. -25MT060WFAPbF -IGBT-híd, Vishay gyártmány.Ha a kettős nyilacskára nyomsz, odavezet.
(#) dara válasza granpa hozzászólására (») Márc 7, 2013 /
 
A fene se próbálta még.Tényleg ott van.Majd 4 éves hozzászólás?Nem tudom Igabriel mit gondol,ennyi idő után még meg van az illetőnek?
(#) TRACONIC hozzászólása Márc 8, 2013 /
 
Tisztelt,Fórumozók!

Milyen inverteres gépet ajánlanátok ami úgy középkategóriás és lehet vele hegeszteni is?
Vannak hagyományos hegesztőim is,az inverteres gép főleg a súlya miatt kedvező a számomra,mert sokszor több a cipekedés,mint maga a munka,-a hegesztés-.
Köszönöm a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
(#) kissadam válasza TRACONIC hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Szomszédomnak van egy ilyen Bővebben: Link 160A-es hyundai gépe, egész jónak mondható, a hűtőbordák mérete is tűrhető benne. Egész napos használatáról nem tudok mit mondani, de jól használható gép. Nem a legolcsóbb kategória de jó választás lehet, nagyon meg van vele elégedve.
(#) granpa válasza dara hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Ahogy nekem, úgy Neked is van biztos, több éve(évtizede) fel nem használt eszköz a fiók alján. Na, erre gondolhatott.
(#) Jóska84 hozzászólása Márc 8, 2013 /
 
Üdv az uraknak!
Szeretnék építeni egy kisebb invertert a fórum elején a Bocs kapcsolási rajzát, amit alább linkeltem.
Kérdésem a következő lenne, U57-es magot nemsikerül beszereznem fojtónak, (illetve ami egyetlen volt az 3 helyen eltört darab) ezt egy ETD39-es maggal szeretném kiváltani mert ilyen van itthon kéznél.
Gyári gépnél már láttam hogy hasonló méretű maggal oldották a fojtótekercset, ami anomáliám hogy a helyes menetszámot hogyan tudnám meghatározni esetleg ha kevesebb vagy több menet megy fel a kellőnél, okozhat e valami kárt a gépben majd?
Továbbá ahogy láttam az U57 nyitott módon van tekerve ebben az esetben jól gondolom e hogy az ETD esetében légrést kellene alkalmazni, ha esetleg valakinek van tapasztalata hasonló megoldással a segítő tanácsot örömmel fogadnám
Köszönettel: József
(#) granpa válasza Jóska84 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Teljesen jó a törött is (ha nem ripityom), megragasztod, és annyival több a légrés(nyitott, tehát mindegy). Az 1, az egy párat jelent ugye; tehát elég. A 39-es kissé karcsú amúgy is. Monitorokban is hasonló vas van, ha sokkal kisebb, akkor kétszer kell venni (2 pár).
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
(#) Jóska84 válasza granpa hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Hát ez az U57 olyan hogy, 3 darabban van az egyik fele a másik meg kettőben ahogy néztem apróbb morzsalékok hiányoznak vagy 2-3 helyen olyan gombostű fej méretben a töréseknél, a többi része megvan már ha jól emlékszem (kint van a sufniban csak most nincs kedvem kiballagni érte esőben).
Most találtam még egy EE magot is E42 méreteihez hasonlít leginkább ha a az U57 nemfelelne meg, holnap a törött U57 magokról dobok fel képeket úgy egyszerűbb lesz eldönteni hogy megfelelhet e még a célnak.
Köszönettel József
(#) granpa válasza Jóska84 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Morzsányi, gombostűfejnyi nem számít (még kicsit nagyobb se nagyon). A ragasztásnál ne a felületek közt legyen a ragasztó, hanem az oldalán (bár sokat nem számít). Az EE 42 már jól közelít, de az igényeknek megfelel az U57 így is. A 39-es, 42-es vasak nemesebb célra valók, mert valószínű, az anyaguk is jobb.
(#) Jóska84 hozzászólása Márc 8, 2013 /
 
Csak a törött U57-es darabok miatt gondoltam az említett magok használatára, meg egyéb célra nem is tervezem őket beépíteni semmibe.
Bár sosem lehet tudni hátha jó lesz még valamire alapon maradtak eddig is nálam.
Párszor már megjártam a takarítást mikor rájöttem később, hogy pont ami használható azokat likvidáltam U57-ből is sajnos pár a szemétre ment már korábban, pedig nem kértek enni
(#) granpa válasza Jóska84 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Akkor lehet körülnézni rossz TV/monitor ügyben. Ha végigolvastad a témát/képeket, még főtrafó is kiváló készült belőlük. Egy jó labor/erősítő táphoz pedig jó lesz a 39,-42-es.
(#) Jóska84 válasza granpa hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Igen néztem is hogy főtrafónak is használhatóak lennének, sajnos most meg nem találok már bontható készülékeket a közelembe
Most vehetek ahhoz is majd magot, pedig tavaly költözéskor még a kezemben voltak
(#) granpa válasza Jóska84 hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Jól nézz körül, mert húzós a főtrafó-vas!Én nagyon takarékoskodom velük, mert már nem lehet jókat lomizni. Az újabb TV-kben kisebbek vannak, de azokból is össze lehetne hozni.
Következő: »»   345 / 562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem