Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Iránymikrofon
 
Témaindító: Rumcájsz, idő: Aug 27, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) mazsola hozzászólása Nov 5, 2013 /
 
Helló!
Lehet hogy nem jó helyen teszem fel a kérdést, ezért előre is elnézést kérek.
Egy orsós magnóhoz való mikrofont szeretnék csatlakoztatni egy sztereo Jack dugóhoz, de nem tudom, melyik vezetéket hová kössem . A mikrofon vezetékei: Piros-Kék-Fekete-Sodrott réz kábel. PC-hez csinálnám.
(#) Gafly válasza mazsola hozzászólására (») Nov 5, 2013 / 1
 
Nagy valószínűséggel a mikrofonon van egy gomb vagy kapcsoló, amivel a "pillanat állj" funkciót lehet kacsolgatni (felvétel elindítása/megállítása).
Ilyen módon a három vezetékből kettő a kapcsolóhoz megy, multiméterrel kimérhető.
A rézharisnya meg a jack külső pontjára. Ami pedig nem a kapcsoló, az pedig megy a jack hegyére és a közepére (a kettőt összekötve).
Nagy valószínűséggel dinamikus mikrofon, tehát egyrésztmultiméterrel méregetve "perceg". Valamint kisebb jelszintet ad mint a mostanában járatos elektret mikrofonok. Tehát a +20dB Boost (vagy hasonló) boxot be kell majd klikkelned és még akkor is lehet hogy halk lesz. Ezen is lehet segíteni egy kis erősítővel...
De először probáld ki nélküle.
(#) mazsola válasza Gafly hozzászólására (») Nov 6, 2013 /
 
Kösz a gyors reagálást. A mikrofonon valóban van egy ON-OFF kapcsoló, amit én erősítőnek véltem, de ezek szerint nem az. Valahol meg van a magnó kezelési utasítása talán a magnó dobozában, ez egy lengyel Grundig, használva nemigen volt, még szinte originált, de már múzeális darab. A sok limlom közűl majd elővadászom, ha végképp nem boldogúlok. A multiméterre én is gondoltam, de kb. két hete egy TV-t méregettem és miután egy szikrázás után kilehelte a lelkét. Én hülye csak azután gondoltam rá, hogy a panel test is feszűltség alatt van, /Orion Jácint/ és csináltam a műszerrel egy rövidzárat. A másik analóg műszerem meg a múlt hónapban se szó, se beszéd, elromlott. A mutató középállásban van, kikapcsolt állapotban. Elemcsere, úgy sem jó. Na mindegy, a jövő hónapban lesz egy kis pénzem, veszek egy műszert., Egyébként a digi műszeren bekapcsoláskor felvillan a kijelző, de csak ennyit produkál és másik műszer hiányában ki sem tudom mérni hogy mi ment tönkre. Most ott tartok, hogy egy kiszuperált mobiltelefon töltőjéből zseblámpaizzón keresztűl csináltam egy szakadásmérőt, a sok rossz headstet egyik mikrofonjára szereltem egy Jack dugót, működik is, de nagyon halk. Ha meg hangosabbra veszem, akkor búg, ezért kísérleteznék az említet mikrofonnal. Az a feneség, hogy szét sem lehet szedni, tehát ott nem tudom megnézni, melyik vezeték honnan jön. Na majd kísérletezgetek. Fényképet nem tudok küldeni mert amilyen pech-szériában vagyok mostanában, egy 1 gigás memóriámat tönkrevágott egy megszaladt táp, úgyhogy 512 megával szerencsétlenkedek, ami az XP-hez igencsak kevés, tehát felraktam egy Lubuntut, de ez még eléggé ismeretlen a számomra. Mindenesetre mégegyszer kösz a választ.
(#) mazsola válasza Gafly hozzászólására (») Nov 6, 2013 /
 
Utóírat:
Útmutatásod alapján a szakadásmérővel kipróbáltam a vezetékeket, ON állásnál a piros-kék vezetéknél ég az izzó, OFF állásnál nem világít, tehát valószínűleg ez a két vezeték a kapcsolótól jön. Akkor a fekete vezetéknek kell menni a melegpont+rövidebb gyűrű, a sodrott rézhuzal lesz a test. Még ma ki fogom próbálni
(#) mazsola válasza Gafly hozzászólására (») Nov 6, 2013 /
 
Beforrasztottam a vezetékeket, sodrott réz a test, fekete a jack hegye és közepe; működik, elég tűrhetően. Az elektrit mikrofonom valószínűleg azért búg, mert ott a középső gyűrűt nem kötöttem rá. Majd arra is sort kerítek de pillanatnyilag nincs szerelhető Jack dugóm, azért meg most nem megyek be a városba.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem