Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kamera protokoll parancsok
Lapozás: OK   1 / 1
(#) secmaxx hozzászólása Ápr 10, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek !

Vásároltam az általam is közkedvelt E-bay-on pár darab
Hitachi VK u174 típusu modulkamerát .Ezeket a típusu kamerákat szerelik általában a kűltéri forgatható dómkameraházakba . Miután megérkezett hozzáláttam a kipróbálásához , a neten találtam hozzá programot és egy protokoll táblázatot hogy milyen funkcióhoz milyen parancs tartozik. Az első bekapcsolásra kiválóan működött a Com1en egy max232 közbeiktatásával . A probléma ezután kezdődött, amiben várom és számítanék a segítségetekre . A forgatható kamerák kamerák vezérlése általában egy vagy több szabványos protokollal történik rs485 vagy a bonyolultabb műveleteket is végrehajtó kamerák rs422 -őn kommunikálnak . A Pelco-P és Pelco-D szabvány a legismertebb és a leghasználtabb , ezek szinte minden PTZ(Pan-Tilt-Zoom) dómban megtalálhatók általánosnak számítanak . A vezérlőpultoknál is ez a legismertebb nyelv . Próbáltam a vezérlőpultomat egy 75176os vonali vevővel hozzáilleszteni a kamerához de sehogysem akart működni pedig figyeltem a kommunikációt portfigyelővel és ledekkel és végül is arra jutottam hogy a keyboard és a kamera protokollja más . A keyboard egy kikűldött parancsnál küldi a beállitott címet és a működtetni kívánt funkció parancsát amit az arra beállitott kamera dekódol és elvégzi a műveletet . Ezért nem működött közvetlenül a keyboardról a kamera . Egy olyan áramkör elkészítésében kérem a segítségeteket ami egy bemeneten figyeli a 485-öt , és ha meglátja a benne beállított címet, az utána jövő Pelco- parancs helyett egy kimenetén kikűldi a kamerának ugyanazt a parancsot csak a kamera nyelvén. Pár bájtos utasítások a bejövő és kimenő oldalon is és max 10 funkciót kell fordítani l: zumm in-ot , focus far-near , agc on-off , wdr-on off . És két parancsot két kimeneten egy -egy led jelez. Szerintem ennyi funkció végrehajtásához egy kisméretű kiskapacitásu kontroller is elég lenne ,gondolok itt az atmel vagy mikrochip dip 8 tokozásu sorozatára . A Protokoll utasítások megvannak a vezérlőhöz is és a kamerához is .Elektronikai ismereteim analóg és digitális technikákban jók, de evvel a témakörrel még csak most ismerkedem . Természetesen nem vagyok skót és megfelelően honorálnám a segítséget és az oktatást. Várom szíves válaszotokat . Üdv Secmaxx

174.jpg
    
(#) tomat5 válasza secmaxx hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /
 
Szia

Lehet, hogy egyszerűbb egy másik kameravezérlőt szerezni. Persze nem a 50-60 000 Ft-os vezérlőkre gondolok. Nálunk a cégnél van egy nagyon egyszerű vezérlő, teszt célra. Dipekkel lehet állítani a protokollt és a sebességet. A kiválasztott címet 7szegmenses kijelzőn láthatod. Tizenezer Ft körül van az ára, ha érdekel holnap megnézem a típusát meg az árát.

Üdv
(#) secmaxx válasza tomat5 hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /
 
Köszönöm a hozzászólást !
Lehet nem értettél ! Nem vezérlőpultot keresek azt boltban megtudnám vásárolni !
Olyat hogy modulkamera vezérlő ,még nem gyártottak ! A modulkameragyártó oldaláról letölthető ingyenes szoftverrel tesztelni tudod a kiszerelt kamerát.

Van itthon pár darab vezérlőpultom azok PTZ kamerák vezérlésére és programozására valók és nem a modulkamerák vezérlésére.

Hogy tisztán láss: A vezélőpult 485ös kimenő jelét, a PTZ kamera bioszában tárolt modulkamera tipusának megfelelő protokollnyelvre fordítja át .

Üdv Secmaxx
(#) tomat5 válasza secmaxx hozzászólására (») Ápr 10, 2011 /
 
Tényleg félreértettelek, bocs.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem