Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1300 / 1673
(#) csatti2 válasza Ricsi96 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /
 
Volt benne valamilyen érzékelés is, vagy csak kötött koordináták alapján mozgott a kar?
(#) Ricsi96 válasza csatti2 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /
 
szervo motorakal törént a mozgatás.Egy bizonyos referens "allap" helyzetől számítódik minden kordináta , az elfordulást persze encoderek mérik és biztonság miatt a véghelyzetre elhelyeztek végkapcsolókat.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
(#) guliver83 válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /
 
(#) Attila86 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 27, 2015 / 1
 
zenetom!
Idézet:
„A PIC-eket miben programoztad?”

C-ben. MPLABX és XC8 fordító.

zsoltee0001!
Idézet:
„Ha jól értem akkor ennek a sorozatgyártására fogsz ráállni?”

Egyenlőre magamnak csinálom de folyik a "piackutatás". Az a baj hogy egy egyedi, elektromechanikus motortérzár is tartozik hozzá amit ez esetben szintén gyártatni kellene, a mechanika pedig tőlem sajnos még mindig messze áll. De ha ez megoldódna, tulajdonképpen akkor igen, sorozatgyártható lenne.

Buvarruha!
Idézet:
„Gyantapucolásra a denaturált szesz és levágott szőrű ecsetet javaslom, pillanatok alatt megvan vele.”

Köszi, de nálam az aromás hígító vált be, mert az a gyanta mellett egyben a tintát (lézernyomtató) is lemossa a panelról gyönyörűen.

nagym6!
Idézet:
„Ha van kedved, lehet játszani a nyák antenna hossza variálásával...”

Igen ez nekem is megfordult a fejemben de a helyzet az hogy mint írtam így is túl jó, túl nagy a hatótávolság. Ezért nem hogy nem szabad jobbá tennem hanem szándékosan le fogom butítani, azaz beállítom szoftverben az RFM12-nek hogy kisebb jelerősséggel sugározzon.
Amúgy semmit nem próbálgattam, egyszerűen csak húztam cikk-cakkban egy vezetősávot ami pont 86mm.
(#) kameleon2 válasza Ricsi96 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
Félreértés ne essék kaptál tőlem egy -t is az első, komolyabb rendszeredre. Csak ez hobbi sokunknak és a sárga irígység eszi némelyikünket (engem is), hogy van aki hozzáfér ilyen eszközökhöz egy iskolában és nem tudja igazán mi is van a kezében, miközben a való életben, a munkában is kínlódunk azzal - amink van.
(#) killbill válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
Idézet:
„Az a baj hogy egy egyedi, elektromechanikus motortérzár is tartozik hozzá”
Csak addig er valamit is az egesz, ameddig egyedi! Ha mindenkinek ilyen van, akkor azt fel fogjak nyitni 20 masodperc alatt, ahogy az osszes riasztot, immobilisert.
(#) ktamas66 válasza killbill hozzászólására (») Máj 28, 2015 /
 
Még régebben olvastam egy tesztet, ahol szakértők teszteltek. A "gyakorlatilag feltörhetetlen" minősítést azok a rendszerek kapták meg, aminek a feltörése 5 percnél tovább tartott .
(#) lukacsp hozzászólása Máj 29, 2015 / 4
 
Jó 15 éve építettem ezt a végfokot, elmúlt hosszúhétvégén csak némi ráncfelvarrást kapott: DC védelem, nagyobb graetz, nagyobb puffer, clip ledek, hűtés vezérlés, átkábelezés.
A végfok egy Urbán féle Quad-405 utánépítés, "dual mono" kialakításban, két Beag AET-ből származó trafóval. 2 x 60W @ 4 Ohm , 2 x 45W @ 8 Ohm tud, csendes otthoni zenélgetésre pont jó, érdemes volt "felújítani".
(#) pont hozzászólása Máj 30, 2015 /
 
Sziasztok! Ma sor került a DX-1000-es fémkereső Bővebben: Link paneljének bemérésére, élesztésére. Annak ellenére, hogy eddigi elektronikáim közül ez volt a legösszetettebb (Sokan vannak itt akik ezen jót nevetnek, elsőre minden funkciója tökéletesen működik. . (bár a terepi tesztelés még hátra van)
(#) killbill válasza pont hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
Latom, az alkatreszeket nem mostanaban vasaroltad. Még NDK-s IC is van benne.
(#) pont válasza killbill hozzászólására (») Máj 30, 2015 /
 
Hát igen, egy varikap kivételével, az összes passzív alkatrész bontott. (összköltség kb. 2000 ebből 1700 a műszer) A kereső tekercs egy mikró szekunderéből egy pici, a referencia oszci huzala, egy mágneskapcsoló huzalából. A stiroflex kondik közel járnak a negyvenhez...A nyáktervvel is meg kellett várni míg sikerül összevadászni az alkatrészeket. Ami a leírásban nincs benn, az L2 az 7mH, R16 1mA-es műszer esetén 6,8K, D1 kb 6pF, D2+D3 összesen kb. 66pF.
(#) m.joco válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 2, 2015 /
 
Helló!

Nagyon igényes munka, grat!

Pár éve diplomamunkához használtam én is ilyen RFM12B, később RFM23B modulokat. Sajnos nincs velük jó tapasztalatom. Egy négykerekű mini jármű távirányításában játszottak szerepet, de a kis DC motorok által keltett zaj mindig kiakasztotta őket. A motorok működése után egyszer csak (néha pár másodperc után, néha csak fél perc után) mindig leállt a rendszer. Végül már mindent megpróbáltam - optoleválasztás, fémdobozos árnyékolás, más uC, áttérés RFM23B-re, ... -, de azóta se sikerült megoldanom a problémát. Amit sikerült kideríteni az az, hogy nem a mikrovezérlő fagyott le, hanem a rádiós modul valamelyik regiszter tartalma változott meg akkor, amikor megállt a működés. Utóbbira az utalt, hogy miután egyszer csak leállt a kocsi, és nem reagált a távirányítóra, egy gombot megnyomva (a vevő rf modul regiszterjeinek újrainicializálása) újra beindult a vétel.

Szóval azt tanácsolom, hogy mivel kocsiban akarod használni a vevőt, ahol azért van zavar, erre mindenképp figyelj oda. Ha viszont rájönnél a megoldásra, akkor egy többéves rejtélyt oldanál meg

Üdv. m.joco
(#) Massawa hozzászólása Jún 2, 2015 / 2
 
Az utobbi pár honapben 3 különbözö szerkezetet épitettem kinai készletekböl ( mind a 3 olcsobb volt mint az üres NYAK profi elkészitése lett volna mifelénk).

1. A DSO138-s oszcilloszkop nagyon érzékeny a tiszta munkára. Az on sajnos nem folyik optimálisan és vegyesen vannak lyukra szerelt és SMD alkatrészek. Négyszer kellett a NYAK-ot spiritusszal lemosni, hogy elinduljon a müszer. Ekkor kiderült, hogy a display nagyon hanyagon volt összeragasztva és a képernyön látszott a ragaszto. Reklamácio és fénykép, alig 2 héttel késöbb megérkezett ingyen az uj display és azota remekül megy a müszer. A csomaghoz majdnem komplett dokumentácio van, kapcsolási rajzzal, beállitással és használati utasitással. A müszer többet tud, mint az eredeti leirásban szerepel numerikusan analizálja a mért jelet. A kezelése némileg bonyolult, de meg lehet szokni. Sajnos mechanikai felépitése nagyon megneheziti, ha nem teszi teljesen lehetetlenné a dobozolást ( még nem láttam senkinél dobozolva). Nekem is eddig csak alulrol sikerült bedobozolni ahova bekerült egy 3,7V -s akku és egy DC-DC átalakito (7 V-t igényel a szkop). Ehhez jön még egy LiPo töltö szintén a dobozban.
2. Egy LED-s analog ora. Szintén komplett letölthetö dokumentácioval, és nagyon áttekinthetetlen grafikusan összecsapott használati utasitással. Valoszinü, hogy MAC konfliktus, de a vonalak össze vissza jelennek meg nyomtatásban ( pedig elvileg PDF az oldal formátuma). Ugy a kapcs rajz mint a NYÁK rajz viszont hibátlanul lejön. Szintén érzékeny a tiszta munkára, ( szinte kizárolag SMD alkatrészek), de messze nem annyira mint a szkop. Az ora az elsö bekapcsolásra elindult, csupán egy LED szegmens nem világitott. Mint kiderült, elfelejtettem egy helyen odaforrasztani a processzorhoz. Hiba kijavitva, 3 napig hibátlan funkcio, ekkor valami miatt nem akarta fogadni a nyomogombok parancsait. Ujra tisztitottam a NYÁKot , föleg a nyomogombok alatt. Azota megy,havi 3-4 mp hibával.
Gyönyörüen beépithetö egy átlátszo négyszögletes dobozba. USB tápról megy ( világit) - a belsö ora IC egy CR3025-röl kap áramot. A szobánk disze lett ( már egy másikat is épitettem a mühelybe).

3. Labortáp 2-30V/4A. Nagyon szép NYÁK, de semmi dokumentáció. A NYÁKra nem az alkatrészek száma van ráirva, hanem az értékük! ( 10k, 0,1µF stb). Minden lyukra szerelt, egy sereg, részben atipikus alkatrész, és 3 TL081-s opamp. A potik igen jo minöségüek és választhatóan a NYÁkba forraszthatok vagy a csomagban taláhato kábelekkel és csatikkal akár egy külsö panelre is szerelhetök.. Az áramkörhöz nincs semilyen leirás, egy trimmer is van az áramkörben, de még nem tudom pontosan mire. Az alkatrészek igen jol forraszthatok akár 250fokos pákával is. A furatgalvanizált lyukak szinte szivják az ont igy igen profi, gyönyörü végeredményt kapunk. A végtranyohoz nem adtak hütöbordát, de van csatlakozo egy 24V-s ventillátorra is és a NYÁK végig van perforálva a hütöborda számára. Ez talán a legszebb NYÁK amit az utobbi idöben láttam. Még házi körülmények között is profi szerkezetet kapunk. Még el kell döntenem hova csatlakoztatom a digitális áram és fesz. méröt ( extrán vettem). A dobozolás egyszerü, csak egy külsö 24V-s trafot igényel.

Le a kalappal a kinaiak elött!
(#) yulo5310 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 2, 2015 /
 
Hol lehet ezeket rendelni!? Köszi a választ!
(#) Hurkafej1 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 2, 2015 /
 
Megoszthatnál még pár képet is velünk!
(#) q765 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 2, 2015 /
 
Hú, ezaztán sűrű. Tápról dobhatnál fotót.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2015
(#) Massawa válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Jún 2, 2015 / 1
 
Kösz.

Itt az ora meg a szkop ( még a rossz displayjel). A táp még nincs teljesen kész. Majd holnap.
(#) Massawa válasza yulo5310 hozzászólására (») Jún 2, 2015 /
 
Ebay, banggood stb.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Közben megtaláltam, a táp leirását is (egy kicsit kinaiul el volt rejtve....).

0-30V labortáp
(#) bikau válasza Massawa hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Azt megkérdezhetem hogy , hogy juttatják el hozzád a Szopot , milyen formába ? Nem szoktam külföldröl rendelni ...
(#) Hurkafej1 válasza bikau hozzászólására (») Jún 3, 2015 / 1
 
YouTube-ra ha beírod, hogy DSO138 találni fogsz több videót is, van ahol a kicsomagolástól a kész szkópig minden megvan!
(#) bikau válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Nem erre gondoltam hanem hogy hogy jut ez el hozzám pl .: futárszolgálat ,vagy mi modon ...
(#) Massawa válasza bikau hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Gond nélkül a postán egy fekete zacskoban. Azt hiszem a postás bedobta az udvarra, mert nem volt otthon senki.....
(#) bikau hozzászólása Jún 3, 2015 /
 
haha ,
(#) pont válasza bikau hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Azt még tegyük hozzá, legalább kétféle verzióban árulják, az egyiknél az smd-ket is kell forrasztani, de van olyan is hogy az smd-k már rajt vannak. 6500 körül lehet kapni ingyen postával, mondjuk tényleg nem sok figyelmeztetés utal rá hogy törékeny a csomag, de nekem még minden megérkezett sérülés nélkül.
(#) bikau válasza pont hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Vámot , ÁFÁ-t azért kellett fizetni ?
(#) Hurkafej1 válasza bikau hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Nem azt nem kell még rá fizetni, az értékhatár 22Euró, és ez alatta van.
(#) bikau válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Nagyszerű
(#) Massawa válasza pont hozzászólására (») Jún 3, 2015 /
 
Az tény és valo, hogy a kinaik nagyon tudják a leckét, hogyan kell ilyen meg hasonlo dolgokat az EU-ba küldeni ( amit pl. az amerikai webáruházak képtelenek elsajátitani )
Még soha semmi bajom sem volt velük, ( még akkor sem, ha vámot stb. kellett fizetni. Minden dokumentum jo és hiteles volt, igy a fizetésen kivül más gond nem volt). És eddig még semmi nem veszett el ( nem ugy mint Svájcbol ....).
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
(#) nzozz válasza Massawa hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
Az általad linkelt labortáp megegyezik ezzel? LINK
Következő: »»   1300 / 1673
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem