Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   244 / 570
(#) peet75 válasza Tom52 hozzászólására (») Szept 10, 2014 /
 
Hát sajnos nem sikerült működésre bírnom, ezért kihívtam a hivatalos szakszervizet, hogy ők nézzék még. Ki is jött az egyik szaki és megmérte az NTC-ket, majd azt mondta ez panel hiba. Mind ezt úgy, hogy a panelra rá sem nézett. Még a panelon lévő biztosítékokat sem ellenőrizte le, hogy jók-e vagy sem. Persze ezt én korábban megtettem, de azért az milyen már, hogy a szakszerviz rá sem néz a panelra?! És persze nem volt ott 10 percet és 8600 Ft-ba fájt nekem, hogy kimondja panel hiba. És persze ők tudnak rendelni, de az 61 000 Ft. Nincs valaki, aki Ariston TX 23 MI panelt javít? Vagy nincs valakinek egy kölcsönbe, hogy legalább le tudjam tesztelni, hogy tényleg a panel rossz?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) VIM válasza peet75 hozzászólására (») Szept 10, 2014 /
 
(#) usane hozzászólása Szept 10, 2014 /
 
Sziasztok!

Renova mini C12 E kazán nem enged gázt bekapcsoláskor. Leverte a FI relét ezért keresni kezdtük a hibát. Kiderült, hogy a szivattyú miatt veri le, de miközben kerestük a hibát valami történt a le és felkapcsolások közben. Szikrát ad, de gázt nem enged így nem td begyújtani. Remélem nem a szelep vagy a gyujtó elektronika ment tönkre mert mindkettő 30e forint.Bár a gyujtóelektronika elvileg a szikráért felelős. Marad a szelep vagy a vezérlőpanel. Javaslat? Bármit szétszedek, mérek, kicserélek ha kell, de a gázszelepet nem babrálnám, ha nem muszáj. Van rajta egy mágneszszelep az nem szakadt. Azt még nem sikerült megmérnem kap-e a szelep feszültséget amikor gyujtani kellene.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2014
(#) steve67 hozzászólása Szept 10, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy kb 8 éves Junkers Euroline turbós kazánom. A hibajelenség: bekapcsolás után pár napig minden ok, aztán egyszercsak a használati melegvíz hűvösebb lesz, és csak a 45-ös led világít. A fűtéskörbe nem dolgozik bele. Mintha a gázszelep kevesebb gázt adna... Ki/bekapcsolás után pár napig megint jó. Mi lehet a gond? Vezérlőpanel? Hogyan javítható szerintetek?
Köszönettel:
Steve
(#) Tom52 válasza peet75 hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Itt is ariston hiba ezzel a kazánnal foglalkoztak,lehet hogy az MI és az MFFI tipusok panelje ugyanaz , csak a jumperelése más?Ezt jó lenne tudni,mert akkor tágabbak a mozgási lehetőségeid.
De általában panelhibáknál a kondenzátorokat cserélik a leirtak szerint.Csak az a furcsa,ha a tisztítás előtt ment a kazán akkor a panel miért nem működik most?
(#) usane válasza usane hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
A gáz megoldódott, a biztonsági termosztát volt kioldódva. Új kérdés: a gázszelepen van egy piros tekercs, annak a végén pedig valami kettős állítócsavar. A külső hatlap az fém a benne tekerhető csavar pedig műanyag. Mit lehet állítani a műanyaggal, mert eltektem kicsit, de semmi sem történt?
(#) promess válasza usane hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Az égőnyomást elállítottad,kell egy szakember,aki műszerrel visszaállítja!
(#) szerviz válasza usane hozzászólására (») Szept 11, 2014 /
 
Két észrevétel:
- a biztonsági termosztát nem szokott csak úgy magától "kioldódni". Annak oka van...
- másrészt soha nem tudtam megérteni a dilettáns, hozzá nem értő emberek kényszerét, hogy csavargassanak egy csavart, amiről fingjuk sincs, hogy mire való!
(#) Tom52 válasza usane hozzászólására (») Szept 12, 2014 /
 
Írtad,hogy szivattyúhiba derült ki előzőleg.Ez pedig okozhatta a rendszer tulmelegedését a nem megfelelő hőelvétel miatt-a termosztát ezért is leoldhatott.A gázszelepen pedig a két csavar a minimum és a maximum gáznyomás beállitására szolgál,ha ezt elcsavartad,akkor ahogy promess irta ,feltétlenül állíttasd be szakemberrel,mert még balesetet okoz,vagy a kazán tönkremenetelét.Szervíznek igaza van,hamar baleset lehet-ha a max nyomást elállitod fölfelé,akkor hamarabb fel-és tulmelegszik minden,mire a védelem leold-ha követni tudja időben.Az alacsony nyomás pedig szabályzási és korróziós problémákhoz vezethet.
(#) peet75 válasza Tom52 hozzászólására (») Szept 12, 2014 /
 
Tom52, szeretnék köszönetet mondani a segítségért és támogatásért. Találtam a neten egy eladó panelt ami pont Ariston TX 23 MI-be való volt. Össz-vissz 2 ezer forintért. Igaz messze volt, de elmentem érte. Tegnap este betettem és lás csodát...műxik a kazán. Végre van meleg víz! Persze rögtön letusoltam, mert már rég nem tudtam otthon. Igaz a munkahelyemen tudtam, de az otthon az mégis csak otthon. Szóval a panellel volt valami gond, de sajnos még nem találtam meg, hogy mi lehet a probléma illetve, hogy mi okozhatta. Most az egyik elektroműszerész ismerősömnek adtam oda, hogy nézzen már rá, hogy mitől nem megy ez a panel. Ha lesz valami infóm róla, akkor vissza jelzek ide. Hátha ezzel tudok valakinek segíteni, akinek hasonló gondja lesz.
Köszönöm még1szer a támogatást és segítséget. Nagy királyok vagytok!
Üdv. Peti
(#) wwan válasza zoszka hozzászólására (») Szept 12, 2014 /
 
Köszönöm a választ zoszka!

Elkeseredésemben kicseréltem a tárcsát egy nagyobbra, és a hiba megoldódott, azóta nem áll le.
A szaki nem pucolta meg a ventillátort, sem a jeladót.
Én viszont a tárcsa cseréjekor kénytelen voltam kiszedni a ventillátort, nem láttam piszkosnak.
A jeladóról nem tudtam, az hol van? Gondolom most már azt is megpucolom, ha tudom hol van, mert elejét venném a további problémáknak.
(#) Tom52 válasza peet75 hozzászólására (») Szept 12, 2014 /
 
Nincs mit köszönni,egy cipőben járunk.
(#) MZita hozzászólása Szept 13, 2014 /
 
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni?
Van egy Ariston genus premium evo gázkazánunk, és ma reggel azt tapasztaltam, hogy nincs meleg víz.
Nézem a kijelzőt, semmi, mintha ki lenne kapcsolva. Kihúztam az áram alól, majd vissza be, ugyanúgy semmi. Mit tegyek? Feltétlen szaki kell?
(#) tibibalogh520 válasza MZita hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Szia!
Konektorban van áram?
(#) VIM válasza MZita hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Szia! Első körben talán azt kellene ellenőrizni, hogy ott van-e feszültség ahonnan a kazán használva van (konektorban van-e áram). A következő a kazán saját biztosítéka amit ellenőrizni kell és majd ezek után lehet valamit mondani a semmiről. A szaki az valami villanyhoz értő emberke legyen amíg ezeket megvizsgálja.
(#) MZita válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Igen. Az árammal nincs gond. Amúgy tavaly novemberben vettük és szerelték fel.
(#) tibibalogh520 válasza MZita hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Ez esetben garanciás, tehát ne nyúlj bele! Hívd a beüzemelőt.
(#) MZita válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Köszönöm.
(#) Titi15 hozzászólása Szept 14, 2014 /
 
Sziasztok!

A következő jelenséggel találkozott-e már valaki, illetve van-e ötlete?
Van egy kb 12 éves Junkers ZW20 KE23 kombi kazánom (piezó gyújtós). Mostanában egyre gyaktabban történik, hogy működés alatt továbbra is gyújtani próbál a piezóval. Vagyis pl a melegvíz megnyitása esetén rendesen begyújtja a kazánt, majd egy kis idő múlva elkezdi újra csattogtatni a piezót. Ezt megteszi néhányszor majd feltételezem azt hiszi, hogy nem indult be az égés és a kazánt letiltja. Reset után úra beindul, de ismét gyorsan leáll. Ilyenkor gyakorlatilag lehetetlen zuhanyozni. Viszont van olyan napja, amikor rendesen működik.
Valami javaslat?

Köszönöm,
(#) VIM válasza Titi15 hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Szia! Mikor volt utoljára alaposan kitisztítva készülék? A lángőrzéssel van probléma, az elektródák oxidosak. Hozzáértő meg tudja tisztítani polírpapírral az elektróda felületét de ha a fúvókák is koszosak akkor nem lesz tökéletes ez a megoldás.
(#) Titi15 válasza VIM hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Sziasztok!
Tisztításilag teljesen rendben van. Ennek kapcsán nemrég volt a gázrózsa és az egész kazán tiszítva, de nem segített. Az egyik ismerősöm mondta, hogy valószinüleg a panelon lehet valami gond, mert előfordulhat hogy a forrasztások már elöregedtek és kontakthibásak.
Erről mi a véleményetek, vagy esetleg valami más javaslat?
Köszi!
(#) VIM válasza Titi15 hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Szia! Sok mindenre mondták már, hogy rendben, hát Te tudod mit is jelent ez számodra, de az ionizációs elektróda nem csak lángba érős részét kell megtisztítani, hanem az alsó csatlakozásnál is a porcelántestnél alul. Mikroamperokról van szó, nem lehet oxidos felületen ilyen kis áramokat jól vezetni.
(#) ktedward hozzászólása Szept 14, 2014 /
 
Sziasztok!

Volna egy kis gondom Ferroli domina c 24 az őrláng nem akar égve maradni az istenér se,de ha mégis össze jön mikor elkezd felfűteni akkor 10 ms elteltével le áll minden. Vannak rajta füst,túlmelegedés érzékelők azt ki lehet iktatni? Mert a termoelem azokon keresztül ad áramot és húzza be a mágnest.
Megy a vízforgató túlmelegedés nem lehet,mikor kijött a szerelő tavaly ő mondta túl érzékeny.

Köszönöm a válaszokat előre is !
(#) zoszka válasza Titi15 hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Kazán tisztítás, elektróda készlet csere. 12 éves készüléknél már illik elektródákat cserélni.... Csiszolgathatod is, de kb 1/2 évig se lesz jó, mivel lecsiszolod az elektróda oxidvédő rétegét, de ideiglenesen megoldás lehet....
(#) zoszka válasza ktedward hozzászólására (») Szept 15, 2014 / 1
 
Ha kiiktatod, belehalhatsz..... Bátor vagy.... Nem véletlen vannak benne!!! Hívjál szerelőt, vagy cseréld ki, de ne iktasd ki a biztonsági rendszereket...
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2014
(#) ktedward válasza zoszka hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Ok köszi . Ma hívtam szerelőt ki pucolta és csodák csodára úgy megy mintha új lenne.
A ludas a termoelem volt nem érintkezett rendesen a mágnessel,de nem kellet cserélni se. És kb 25 perc alatt meg is volt.
(#) farkas16 hozzászólása Szept 15, 2014 /
 
Sziasztok
HELP HELP
Van egy Saunier duval isotwin f24ea kazanom es F14 es hibakoddal nem futi a melegvizet.....
Hogyan tudom kitesztelni magat az elektromos szelepet ? Illetve hogyan tudom az elektronikat megtesztelni hogy mukodike?
A szerviz olyan arat mondott... hogy szerintem en is meg tudom csinalni.... de a motort kivettem .... adok neki 220at s nem csinal semmit.....
Help help
(#) usane válasza szerviz hozzászólására (») Szept 15, 2014 /
 
Igen oka volt, a szivattyú miatt történt ami cserélve lett, a csavart akkor pedig visszaállíttatom. Ami a kényszert illeti a sürgetés sokmindent előhoz az emberből, amúgy van némi fogalmam a kazánokról,de ezt a szelepet nem ismertem, de mostmár ezt is

Tom52: Köszönöm a kimerítő magyarázatot, visszaállíttatom.
(#) mathiace hozzászólása Szept 16, 2014 /
 
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, milyen kazánt vegyek? 24 kW-os turbó kombit szeretnék. 1 éve vettem használtam Saunier Duval RenovaStar F24-et, beépítettem. A helyére szeretnék 1 olyat, aminek füstcsöve csereszabatos, továbbá megbízható és főleg olcsó meg hosszú a garanciája.
Én beépíteném. Ha kellene pecsét a garanciához, kérnék segítséget!
Előre is köszi, üdv: m
(#) roberto25 hozzászólása Szept 17, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy ARISTON clas premium 24 fali gázkazánom. Nem tud begyújtani. Hallom, hogy kattog amikor be kell gyújtania, de nem sikerül begyújtani.
Szétszedtem a gyújtóelektródánál. Ha a kábelt megmozgattam be tudott gyújtani. Kimértem a transzformátor kivezetésétől a gyújtóelektróda lábáig szakadás van. A kérdses szakaszban benne van egy ellenállás, megbontva ez tűnik szakadtnak, égési nyomok is vannak rajta. Ki kellene cserélni, de a színkód alapján sem lehet leolvasni az értékét.
Valaki meg tudná mondani, milyen ellenállást kell ide betennem?
Előre is köszönöm, roberto
Következő: »»   244 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem