Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   287 / 570
(#) klassikstyl hozzászólása Okt 14, 2015 /
 
Sziasztok! Segítséget kérnék! Immergas Mini Nike 2.5 évig hibátlanul üzemelt! A gondok 2014 összel kezdődtek 01-es hibakóddal. Néhány reset indítás után hajlandó volt újraindulni. A kazán rendszeresen karban volt tartva, és tisztítva! A télen egyre gyakoribbak voltak a leállások, ezt úgy értsétek, hogy begyújtás után a víz felmelegedése után kikapcsolja a fűtőlángot, és a meleg víz keringtetését végzi. Viszont lehűlés után már nem tud újra bekapcsolni a fűtőláng, hallani, ahogy a gyújtótrafó működne, de a szikrát nem az elektródára adta, hanem közvetlenül a panelen húzott át, valahová a panelra!!!
Aztán ki is jött később a C15 hibakód. (komfigurációs hiba!) Oké, most idén 2 hete a panelcsere megtörtént! 57.000Ft, + 10.000 beszerelés! Kezdett lehűlni a lakás, hát fűtsünk! A hibajelenség ugyanaz, 2-3 begyújtás után már nem tud újra begyújtani, és írja a C01-es hibakódot! Resetre nagyon nehezen indul, bár legutóbb annyi gázt beengedett, hogy amikor véletlenül belobbant, majdnem vitte az ablakokat is! Segítséget, ötlteket kérnék! Köszönöm!
(#) frezia válasza frezia hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
Köszi, akkor már ezt is tudom
(#) frezia válasza frezia hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
Szia, köszönöm, akkor már ma is tanultam valamit
(#) Allehandró válasza toobe hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
Szia, nem vagyok szerelő előre mondom.
Én is magam tettem fel a semia kazánt.
Semmi ördöngősség nincs benne. Kémény ki / be rendesen legyen összerakva, nehogy bent maradjon az égéstermék. Vizet, gázt simán rákötöd. Villanyt, termosztátot is. Kezelési útmutató is segít. (netről is letölthető)
Aztán bekapcsolod, a gyári beállításokkal kis szerencsével fog működni akár tökéletesen is.
Azért ha a szerelőd menni tud majd nézze meg hogy ég.
min / max telj. stb.
(#) zoszka válasza frezia hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
Gyári bekötőkészlettel van bekötve? (Könyökidom a tárolón)
(#) dsteve hozzászólása Okt 16, 2015 /
 
Üdv Szakik!

Egy Saunier Duval Combitek kazánt tud segíteni vki át programozni hogy működjön külső termosztátrol? Vagy vmi trükk? Nem reagál rá a készülék.
Ja és persze jó lenne ha nem egy halom pénz lenne mint a szakszerviz.

Köszönöm!
(#) bartalix hozzászólása Okt 17, 2015 /
 
Üdv!
Adott egy Renova Star c24 e kombi kazán. Az a baja, hogy nincs meleg víz, hiába engedjük nem kapcsol be a láng. A fűtés az működik, nyomás jó. Az HMV áramlás szabályzó már volt cserélve, de mégse jó. Mi lehet?
(#) vigasster hozzászólása Okt 17, 2015 /
 
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni!
A lakásunk fűtéséről egy Saunier Duval F AS 25 E fali kazán gondoskodik(ott). 3 nappal ezelőtt leállt F2 hibára hivatkozva. Pár újra indtás után úgy tűnt, hogy megjavult.
Mára virradóra hideg radiátorok fogadtak, a kazán pedig pirosan villogva üzemen kvül volt F13 hibát írva.

Utána olvastam és kérdezgettem szervízeseket, de nem találtam/kaptam konkrét megodást/iránymutatást.
Természetesen ilyenkor és nem az év közben végzett próbaüzemkor történik. Emiatt szeretném a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban megoldani a problémát.

Előre is köszönöm a segítségetek!

Üdvözlet
(#) frezia válasza zoszka hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Kedves Zoszka!
Igen gyári bekötőkészlettel van bekötve.
Mire tippelsz?
(#) frezia válasza frezia hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Azt tapasztaljuk, hogy az átváltószelep mintha valami nagy nyomás miatt nem tudna átváltani, az átváltószelep motorja nem tudja leküzdeni.
(#) zoszka válasza frezia hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
A bekötőkönyökben (a tárolón) van egy visszacsapó szelep, azt kell kiszedni és jó lesz.
(#) Gombszem válasza zoszka hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Bocs, hogy belekotty, de akkor minek rakják (szerelik) oda? Másnak meg jó lenne?
(#) zoszka válasza Gombszem hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Konstrukciós hiba. A váltószelep zárja az egyik oldalát a hőcserélőnek, a visszacsapó meg a másikat. Bizonyos feltételeknél túlnyomás alakul ki ami a váltószelepet nyomja, így az beszorul. Teljesen felesleges bele a visszacsapó, mivel a váltószelep úgyis egyirányusítja. És nem elhanyagolható hogy tőnkre is teszi így a váltószelep motorját előbb utóbb, de ha tud is működni, akkor is elég nagy csattanással vált át.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
(#) Gombszem válasza zoszka hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Így már értem. Köszi.
(#) ravaszka hozzászólása Okt 18, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy Termomax Termo Amica PAB 4V kombi kazánom. Az a problémám vele, hogy emelkedik a rendszerben a nyomás, a feltöltő csapot már kicseréltem. Ha a téli üzemmódra van állítva akkor is melegíti a fűtésrendszert, ha a fűtés hőmérséklet termosztátja 0-ra van állítva. Tulajdonképpen mi melegít mit. Gondolom valami tartályszakadás lehet, Ja éppen eladtam a házat, nem szeretnék sokat beleölni, de tél előtt nem hagyhatom az új tulajt sem szarba. A segítséget előre is köszönöm
(#) dsteve válasza dsteve hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
Idézet:
„Üdv Szakik!

Egy Saunier Duval Combitek kazánt tud segíteni vki át programozni hogy működjön külső termosztátrol? Vagy vmi trükk? Nem reagál rá a készülék.
Ja és persze jó lenne ha nem egy halom pénz lenne mint a szakszerviz.

Köszönöm!”


Nem tud segíteni senki?
(#) zoszka válasza dsteve hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
(#) mellcsiii hozzászólása Okt 22, 2015 /
 
Sziasztok!

Nemrég költöztem új lakásba, ahol - számomra még ismeretlen - gáz-cirkó fűtési rendszer van. A készülék egy Renova mini, a régebbi típusú.
( http://www.saunierduval.hu/downloads/missing-downloads/renovamini12...43.pdf )
Önkormányzati lakásról van szó, így macerás intézni a dolgait, ezért reménykedem a fórumba. Egy 64 m2 + 20 m2 tetőteres lakás kell kifűtenie, amivel alapból nincs gond, első bekapcsolás után 2 órán belül már kellemes meleg volt a lakásban... aztán jöttek a gondok.
A probléma elég sokrétű, megpróbálom röviden összefoglalni:
- Először azt vettem észre, hogy hiába van beállítva a szoba 20°C-ra, folyamatosan bekapcsol a kazán és megállás nélkül melegíti és keringeti a vizet. Azt értem, hogy időnként bekapcsol, hogy tartsa a hőfokot, de este levettük 5°C-ra, kíváncsiságból, és akkor is felkapcsolt. 50°C-ra állítottam be a fűtővizet, a visszatérő víz 30°C-os, ez amint 28-ra hűl kapcsolja be a fűtést.
- A melegvízre 48°C-ot állítottam be, elkezdtem zuhanyozni, a 60l-es tartályból elfogyott a víz, és nem jött utánpótlás, kiszálltam a zuhany alól, majd láttam, hogy a beállított 50°C-os fűtővíz helyett már 70-re felnyomta, a melegvízre meg 26-ot írt ki. Úgy tűnt, mintha a melegvíz hőmérsékletét figyelné, de a fűtővízre nyomná a hőt.
- Ezután kikapcsoltam a fűtést, hogy a párom is le tudjon zuhanyozni, neki is elfogyott a víz, ugyanezt eljátszotta, 60°C-ra visszanyomta a fűtővizet, annak ellenére, hogy nem is keringette, mert kikapcsoltam, a melegvizet nem melegítette.
Én állítottam el ennyire valamit rajta, vagy valami gond van a kazánnal? Laikusként, úgy tűnik, mintha nem lenne jó a vezérlése. Akiket kiküldtek műszakisok bevallották, hogy nem nagyon értenek hozzá, de én sem, így mielőtt ismét felhívnám őket, hogy hívjanak szakszervízt, megbizonyosodnék róla, hogy tényleg van vele valami gond, nem csak hülye vagyok...
Köszönöm szépen, ha tudtok segíteni!
(#) Koncsar válasza zoszka hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Szia Zoszka! Van egy Bosch Therm 4000 S turbós átfolyós vizmelegítőm, aminél nem jövök rá a hiba okára. NTC-k jók, Vizvételkor turbó venti indul, szikra láng indul, a melegvizkészítésig nem jutok el mert láng kialszik, újra gyújt, és ezt ismétli egy darabig. Max, min égőnyomás állítása sem javít rajta. Vezérlőnek mi a baja lehet szerinted? Köszi előre is válaszod. 3 éves ketyere.
(#) klabeng válasza mellcsiii hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Sziasztok

Itt a helyzet majdnem ugyanaz. Ugyanez a típusú kazán, csak itt a hibajelenség: F1 hibakód.
A szakszerviz volt kint, megcsinálta, azt mondta, hogy az nem tetszik a kazánnak, hogy volt olyan radiátor ami el volt zárva.
Ez miért lehetséges? Nekem van 3db radiátorom amit nem szeretnék fűteni. Mocskos sok a különbség a gázfogyasztásban. Viszont jelenleg ha elzárom azt a három radiátort akkor egy idő után F1 hibával megáll a kazán, resetre nem javul meg.
Le kell venni az előlapot és a hőcserélő melletti csövön van egy kis sárga gomb, azt kell lenyomni és akkor megy minden rendben.

Ötlet?
(#) klabeng válasza klabeng hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Készítettem képet, hátha segít. A képen látható sárga gombról van szó.
(#) Koncsar válasza klabeng hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Szia! Azt azért tudni kell, hogy az a piros vagy sárga gomb oldása miért is van. Az egy forráspont elleni védelem. Annak azért akkor sem kéne oldania ha, csak egy radiátor van nyitva.
Annak oldása lehet, elégtelen vizkeringetési hibából vagy hőcserélő szennyeződéséből kivűl vagy belül.
Ha véletlenül szörnyű duval kazánnál van az F1 akkor még lehet minimum égőnyomás alacsony, vagy a max. nyomás magas.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
(#) zoszka válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Szia! Az ionáramot nem érzékeli. Vagy az érzékelő elektróda rossz, koszos, vagy a karbantartás hiányos, vagy a vezérlés nem jó. Ritka esetben a pressostátod haldoklik, vagy NTC hiba is lehet. Mindegyik esetben mérhető, látható, megállapítható a hiba. Ha sokáig hagyod újragyújtani, kiáll hibára? Ha leveszed az égőtérburkollatot akkor se megy rendesen?
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
(#) Koncsar válasza zoszka hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Köszi! Holnap ugrok vissza a címre, mert már fáradt is voltam hozzá.
(#) klabeng válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Szia

Hát ez nem hangzik valami jól. :/
Úgy érzem megint szakszerviz lesz belőle. Legutóbb (kb. egy hónapja) azt mondta, hogy a szivattyú jól működik. Érdekes amúgy, hogy csak a fűtésnél van ilyen hiba, amikor a meleg vizet készíti a tárolóba, akkor nincs baja.

Egy tisztítás mennyibe kerül szerinted? A szivattyúra 40-50k-t mondott a szaki.

Ezt az égőnyomást nem nagyon lehet itthoni módszerekkel ellenőrizni igaz?
(#) Koncsar válasza klabeng hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Ez csak fűtőkészülék vagy alapból csinál melegvizet is? Ha szörnyű duval a készülék, akkor az F1 hibakód megjelenik akkor is ha a készülék sima kéményes és a deflektoron lévő hőérzékelőről lehúzod a vezetéket, vagy ha a kéményoldalról vissza jön a hő, azaz nincs megfelelő kéményhuzat. Nem mondhatom neked, hogy állj neki égőnyomást állítani. Ez pont olyan mint ha azt mondanám állj neki egy zsiguli vagy dacián szelephézagot állítani, ha nem tudod a gyújtási sorrendet. Na mindegy. Ha Vilo szivattyú van a készülékedben és ügyes vagy, akkor a 4 db imbusz csavar eltávolításával letudod húzni a szivattyú motorját, ezek a radiátor sártól le szoktak tapadni szép lassan, azaz az áramlásuk csökken. Okozhat hasonló problémát.
(#) Koncsar válasza zoszka hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Ha sokáig hagyom újragyújtogani akkor kiáll hibára. Az égőtér burkolat nem volt rajta, mert méricskéltem.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
(#) zoszka válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Akkor az ionelektróda az esélyes bűnös.
(#) Koncsar válasza zoszka hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Érdekes, mert már elég hosszú ideje szerelek készülékeket, de ion elektróda hibával még nem találkoztam. Holnap egy elfekvő ionelektródát majd megpróbálok belemeríteni a lángba, és talán kiderül ez is. Remélem igazad lesz.
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2015
(#) zoszka válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 22, 2015 /
 
Hát én elég sokszor találkoztam ezzel. 5 mikroA körüli, vagy nagyobb ionáramnak kell lennie.
Következő: »»   287 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem