Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   322 / 570
(#) bigpapa válasza mugab hozzászólására (») Szept 20, 2016 /
 
Azt hogy tudom kivenni? Melyik az? Amúgy elindul a rendszer, egyszerűen szikráztatás nem történik, de azt sem érzékelem, hogy elindulna a gáz. Mondjuk, gondolom, ha nem akar szikráztatni, akkor gázt sem enged....
(#) mugab válasza bigpapa hozzászólására (») Szept 20, 2016 /
 
Bocsánat afelett elsiklottam hogy nem indul be csak kiül hibára.
Így kissé növekszik a hibák lehetősége.
Bekapcsoláskor mocorog e a váltószelep motorja?
Beindul e a keringető,
Ha nem szikráztat az lehet a trafó- vagy a vezérlése.

Egyébként a hőcserélőt nem kell kivenni a tisztításához, de lehet ez most nem is aktuális....
És az egyes az égőfej, a kettes a hőcserélő.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
(#) Kovidivi hozzászólása Szept 23, 2016 /
 
Sziasztok.
Van egy Wolf cgb k20 kazán, a problémám vele az, hogy tusolás közben folyamatosan korrigálni kell a kifolyó víz hőfokát a keverőcsappal, mert a melegvíz hőmérséklete folyamatosan nő-csökken (ilyenkor gondolom ki-be kapcsolgat szegény). Azt már megtaláltam a kézikönyvében, hogy egy idő alatt korlátozva van a bekapcsolások száma is, tehát arra gondolok, emiatt történik egy héten kb. egyszer, hogy tusolás közben elhül a víz, és nem kapcsol be a kazán sem, csak reset után. A kérdésem, hogyan lehetne megoldani, hogy a kazán konstans melegvizet adjon ki, és ne kelljen korrigálni folyamatosan? Az előző kazánnak le volt korlátozva a teljesítménye, és jó is volt a tusolás, csak a füstgáz értékei nem stimmeltek. Jött egy szerelő, visszaállította az eredeti teljesítményre, de a kéményseprő már nem jutott el újra mérni, vajon megjavultak-e az értékek, mert pár hónapon belül ki lett cserélve a kazán (könnyen lehet, hogy feleslegesen). Ha az első hiba megoldódna, akkor a második is valószínűleg. A második hibát még lehetne kicsit javítani, ha a bus-on keresztül a max. bekapcsolások száma növelésre kerül. De vajon van minden szerelőnek ilyen eszköze? Vagy honnan szereznek ilyet? Köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 23, 2016 /
 
Ez a hiszterezis amugy a kazanok sajatja, szoval enyhen ingadozik a vizho, de a te esetedben az extrem merteku ingas szerintem annak koszonheto, hogy vagy rossz a homero a primer korben vagy a hocsatolasa rossz (a csore nem pontosan fekszik fel, ezert nehezebben melegszik at, ilyenkor a viz forrobb, aztan ha felmelegedett, akkor viszont nehezebben hul vissza, ez meg a hideg vizes fazis).
Szoval en ezt az alkatreszt keresnem meg es valami biztosabb modszerrel (pl. hovezeto paszta + kotozo panduitok ill. femvezetek) tennem oda. Mindket felulet csoszeru, szoval kicsi az erintkezo felulet.
Lehet meg vezerlohiba is, de az egyszerubb mechanikus hibaval celszeru kezdeni.
(#) Kovidivi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 23, 2016 /
 
Szia. Köszi a tippet. Nem kellene a kazánnak a lángot modulálni, és csak kis lánggal fűtenie a vizet? Egyébként vadi új a kazán, az alaplap nem lehet hibás (esetleg gyári hibás), inkább a felszerelés kicsit összecsapott...
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2016
(#) kolil hozzászólása Szept 24, 2016 /
 
Sziasztok
Van egy feg unical QONPAC CTN 24 F kombi kazánunk ,mikor ma este be szerettem volna indítani feltekertem a termosztátot beindult a (keringető) motor és utána fura hang hallatszott akkor utána töltöttem vizet mivel láttam hogy kevés van a tartályba (az óra mutatásából) azóta viszont nem akar működni az automata szikragyújtás ami kell a meleg vízhez .
Már próbáltam kihúzni és várni vele és a mikrokapcsolós szikragyújtót is amelyik csak egyet kattan és kikapcsolja csak egy pillanatra a NINCS LÁNG lámpát de nem indul újra.
Segítségeteket előre is köszönöm!!!
(#) increduluszoltan hozzászólása Szept 24, 2016 /
 
Üdv Urak! Segítség kellene! Ferroli elektromos kazán hibakód A08..tudja valaki,hogy mi lehet a gond,orvosolás?
(#) Carthy válasza zoszka hozzászólására (») Szept 24, 2016 /
 
A buderus U102 kazánomban ki lett cserélve a két HTC hőérzékelő, azóta hiba nélkül van melegvíz és a fűtés is rendben. Viszont a keringető szivattyú azóta is folyamatosan működik. A főkapcsolóval kell leállítanunk mindíg a kazánt ha nem akarunk melegvizet, mert csak olyankor nem megy a keringető. Ahogy felkapcsoljuk a főkapcsolót a keringető egyből elindul, és le sem áll amíg le nem kapcsoljuk a főkapcsolót. A ( zoszka ) nekem küldött képen látható áramláskapcsolót megtaláltam a kazánban, kimérni nem tudtam, de fordított bekötése esetén sem változik semmi. Kérdésem az lenne, hogy az áramláskapcsoló okozhatja e, hogy a keringető nem áll le. Ha okozhatja akkor azt hogy lehet kivenni és kicserélni új áramláskapcsolóra. Próbálok minden lehetőséget megvizsgálni, mitől nem áll le a keringető szivattyúnk, mert reménykedek, hogy nem csak vezérlőpanel csere oldhatja meg a hibát, hiszen minden más hibátlanul működik.
(#) Holgman hozzászólása Szept 25, 2016 /
 
Sziasztok!
Augusztus elején felszereltettünk egy használt Viessmann vitodens 100 készüléket és a probléma az hogy a fűtés nem akar bekapcsolni, csak meleg vizet ad. (Illetve 20p erejéig be lehet kapcsolni, ha a fűtés potméterét eltekerem a jobb oldali ütközésig majd vissza a jobb oldali tartományba, ilyenkor a kijelzőn megjelenik a "SERV" felirat, a szikra ikon és egy 5 oszlopból álló jel hasonló a mobiltelefonokon a térerő jelhez ilyenkor 2-3 percenként ki-be kapcsolgatja a fűtést). Viszont hogyha önmagában a 0-ról tekerem a fűtésszabályozó potmétert akkor nem történik semmi. Külső termosztát nincs a készülékre kötve így csak magán a cirkón lehet elvileg állítani a fűtést.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2016
(#) bbalazs_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 25, 2016 /
 
Nem tudom, milyen rendszeru a tied, de az elejen altalaban disznoperzselo modba valt, olyankor a primer kort gyorsan felmelegiti, majd a szintentartashoz mar modulal.
(#) Kovidivi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 25, 2016 /
 
Köszi. Majd meglátjuk mit kezd vele a szerelő. Remélem meg tudja csinálni.
(#) Gombszem válasza increduluszoltan hozzászólására (») Szept 25, 2016 /
 
A Google a mi barátunk. Próbáltad?
Mert vannak válaszok: Például itt
(#) fenoe hozzászólása Szept 26, 2016 /
 
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Vitopend 100-as kazánom, ami egyre sűrűbben mutat hibát. Elindul a normál program, de a gyújtás nem történik meg, vagy ha alkalomszerűen mégis, akkor igen gyorsan lekapcsol és csak sokszori újra próbálgatás után, vagy nagy szünet után sikerül újra. Hibajelet nem ad a készülék, nem tudom merre induljak el. Nyilván a gyújtás/gyújtásvezérlés körül érdemes gondolkodnom, de tovább nem jutok. Van ötletetek, vagy tapasztalat, hogy jellegzetes hiba lehet?
Köszi a válaszokat.
(#) Juhos Csaba válasza Holgman hozzászólására (») Szept 26, 2016 /
 
Ha a potit tkergeted a kazán szervíz állásba áll. Szépen átlehet kódolni benne mindent.
Ha nem kapcsol be a fűtés, lehet a panelen nincs a rövidzár berakva, vagy nincs termosztát.
(#) Juhos Csaba válasza fenoe hozzászólására (») Szept 26, 2016 /
 
Simán a kondenz szifont nézted már. mert ha feltelik, az ION elektróda vizes lesz és letestel.
Addig nem igazán működik.
(#) oimuka hozzászólása Szept 27, 2016 /
 
Cirkó kazán kilyukadt hőcserélője befoldozható?
Elvileg igen, mert tiszta réz, a terelőlemezek is. Akkor miért mondta a szerelő, hogy nem javítható? Jó pár éve az átfolyós vízmelegítő hőcserélője lyukadt ki, kiszereltem, elvittem egy műhelybe, ahol autóhűtőket foldoznak, és megjavították. Az is igaz viszont, hogy olyan helyen volt a rés, ami nem érintkezett közvetlenül az égő gázzal.
Ha olyan helyen van, a hő leolvaszthatja a forrasztást? Még nem került megállapításra, hol van a szivárgás, csak azután lehet, miután nyomás alá helyezik és vízbe eresztik.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2016
(#) granpa válasza oimuka hozzászólására (») Szept 27, 2016 /
 
Foltozható, ha még érdemes. Ha már nagyon elöregedett (porózus) nem érdemes, mert 1-2 máshol lyukad ki. Kemény-forraszt nem olvaszt le a gázláng.
(#) bbalazs_ válasza granpa hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Szerintem a sima ont sem forrasztana le. A lyuk jellemzoen ott alakul ki, ahol vizzel erintkezik.
Volt az a jopofa kiserlet, ahol papirtolcserben melegitettek vizet lang folott.
Nekem 4 evig tartozkodott egy ketkomponensu gyantacsepp a hocserelo tetejen a lemezek kozott es nem lett kulonosebb baja.
(#) granpa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 28, 2016 /
 
Az ördög nem alszom, ahogy tanult barátom mondta. Öcsém (aki régi szakember ebben) a kényes helyeken kemény-forraszt használt, de ő is mondta, hogy az a fajta "cin", amivel a víz, gázvezetékeket forrasztják, megfelel (keményebb, magasabb olvadáspontú, de nagyon jól meg kell alá tisztítani).
(#) zokka500 hozzászólása Szept 29, 2016 /
 
Sziasztok!
DÉG EURO FT-E (Beretta klón) kazánom nem működik megfelelően. Sajnos kifejezetten erre a kazánra hibakódokat nem találtam, csak Berettát. A hiba a következő: Meleg víz előállításnál (indirekt tároló) minden rendben. Modulál, melegít, kikapcsol. Fűtésnél viszont néhány perc után elveszi az égést, és csak cirkulál sárga villogás kíséretében, majd kb.4-5 perc után újrapróbálkozik kb. 5 másodpercig ég, majd újra leáll, és ez megy az idő végezetéig. A kimenő víz meleg, de kézzel fogható. Óra szerint 50 fokos. Áramlás van, hiszen a víz visszahűl az "égés nélküli" keringetés alatt. A Fűtésköri NTC-re gyanakszok, hiszen ez nem dolgozik meleg víz előállításkor. Tudja valaki mennyi az értéke ennek az NTC-nek? Kb.10 Ohm? Létezhet hogy "eltolódott" a karakterisztikája és ezért tilt le túl hamar? Esetleg más ötlet? Köszi előre is.
(#) noris hozzászólása Okt 1, 2016 /
 
Tisztelt fórumtársak!

Baxi Luna 240 fi kombi cirkóm 12 év hűséges szolgálat után megmakacsolta magát.
Mind melegvíz, mind fűtés üzemmódban elindul a szivattyú, kettő relé kattanást hallok, majd 1 perc múlva kigyullad a ventilátor hibáját jelző led.(zárt égésterű, kettős kéményű).
Rámértem a huzat érzékelőre, ami tökéletesen teszi a dolgát.
A turbó ventilátor viszont nem kap feszültséget.
Meghajtottam közvetlenül a ventilátort(ami hálózatról vígan működik), de így is ugyan az a hibajelenség.

Van-e tapasztalatotok hasonló hibával?

Köszönettel: Norbert
(#) Robid hozzászólása Okt 1, 2016 /
 
Sziasztok! FÉG V4.2 átfolyós vízmelegítőm hőcserélője szivárog, aukciós oldalon találtam új alkatrészt, de V.4-hez. Lehet-e eltérés, vagy bátran megvehetem ?
(#) szikorapéter hozzászólása Okt 3, 2016 /
 
Üdv. Egy ARISTON típusú gázkazán van felszerelve nálunk,aminek sajnos a rendszeréből elszivárgott a nyomás. Hogyan tudnám házilag feltölteni a rendszert,úgy hogy ne keljen szerelőt hívni hozzá? Képeket a következő hozzászólásban csatolok.
(#) szikorapéter válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
A képek a kazánról.
(#) Gafly válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Ahogy nézem: slaggal a 3-as képen lévő golyós szelepen keresztül...
Azt azért próbáld meg kitalálni, hogy hová lett a nyomás?
(#) szikorapéter válasza Gafly hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Az egyik radiátor csapjánál "tűnt el" a nyomás,mivel elkezdett kiszivárogni. Mire sikerült megjavítanom,kevesebb mint 1 bar maradt a rendszerben. Akkor lényegében ráteszek egy slag csövet,elkezdem feltölteni vízzel,és ha eléri a megfelelő nyomást elzárom a feltöltő csapot?
(#) szikorapéter válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Most 2 bar-ig töltöttem,el is indult picit nagy rovajjal,ami abba hagyott kb 2 percre a beindítás után. Gondolom mostantól akkor a továbbiakban is üzemképes marad a rendszer igaz?
(#) granpa válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Légtelenítést végezd el, mert azért robajlott; valamint nem tesz jót a rendszernek sem, ha levegős. Arra figyelj, hogy üzem közben alatta maradjon a nyomás, a megengedettnek (ha jól látom 3 bar), de jobb, ha alatta jár.
(#) szikorapéter válasza granpa hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Jelenleg 2bar-on áll,ameddig töltöttem. Van tágulási tartály,már egy ideje nem csörög a kazán sem (gondolom átfutott a rendszeren a levegő a tartályig.
(#) granpa válasza szikorapéter hozzászólására (») Okt 3, 2016 /
 
Akkor jól van kiépítve a rendszer (ritka).
Következő: »»   322 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem