Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   331 / 570
(#) VIM válasza pocok5 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Ha jól gondolom azért indul "fullon" mert a HMV áramláskapcsoló fel van akadva és ez teljes terheléssel való indulást eredményez (azt érzékeli az elektronika, hogy vízvételezés történik). Ha széthúzod az áramláskapcsoló csatlakozóját akkor a fűtésnek normál üzemmódban kellene indulnia.
(#) VIM válasza eddiedsm hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
A szelepre tegyél egy zárókupakot és ezzel talán elejét veszed a gyors "leeresztődésnek", már ha egyáltalán ereszt az a szelep. Ha engedsz ki egy kis vizet a fűtési rendszeredből, milyen a víz külleme? Nincs benne gázosodás, mint a szódavíznél vagy mint a tej és később eloszlik a fehérsége?
A rendszeredet csak Te ismered, hogy hol és mik találhatóak pl. légtelenítők amiket lehet hogy el kellene zárni a hiba feltárásáig, hogy esetleg onnan ne tudjon levegőt beszívni a rendszer.
(#) pocok5 válasza VIM hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Sajnos el sem indul,ha lehúzom a HMV áramláskapcsolót,a meleg víz kérésekor. A fűtés így is beindul,de az is "fullosan". Hogyan tudnám lejjebb venni? Nincs valami szelep, vagy ilyesmi?
(#) VIM válasza apuwader hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
A képen amit mutattál a kazán szivattyú felőli oldaláról ott az látszik, hogy nincs a vízhiánykapcsolón vezeték csatlakoztatva, gondolom a nyitott rendszer miatt. A meleg víz készítéshez a hidroblokkon van egy mikrókapcsoló amit a membránszerkezet, tömszelence rúdja kapcsolna. Ezt kellene megvizsgálni, hogy a szivattyú indulásakor kitolódik e a rúd és működteti e a mikrókapcsolót és ez az állapot tartósan fennáll e? A hidroblokk szétszedése mindaddig várathat magára amíg nem tudod, hogy a bennlévő alkatrészek javítókészletben kaphatóak hozzá. Addig a tömszelence rúdját kell esetleg megtisztítani ha az vízkövesedés miatt nem tudna kinyomódni.
(#) VIM válasza pocok5 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Ha a hőfokszabályzót letekered akkor is maxon idul, mert akkor sajnos más probléma van, nekem csak eddig tartott a segítségem. Hogy mitől indul teljes terheléssel, nehéz volna megmondani így látatlanban de félő, hogy panel hiba vagy szervószelep hiba .... A csatlakozások rendben vannak a panel szélén?
(#) eddiedsm válasza VIM hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Kupak van rajta, arra gondoltam hogy alá tekerek egy kevés teflon szalagot (csak nem találtam itthon), hogy az tömítsen.

A rendes mérős pumpával felfújás után parasztosan (nyállal) ellenőrizve bubit fújt a szelep.
Viszont azóta az 1.4bar->2.5bar->0.8bar körfolyamat után elmentünk egy órára, és most is 0.8bar van
Szerintem ennyire eresztett le a szelepen.

A légtelenítőket mostanában nyitva tartottam (rendszeres feltöltögetés után beindulva sziszegtek), de elzárom.
Van padlófűtés is külön szivattyúval és külön termosztáttal, és annak az osztó-gyűjtőjén is van 2, hagyományos légtelenítő. Azokat lehe thogy cserélni kéne?
A kazán szivattyújánál van egy automata légtelenítő, azt a könyv szerint nem kell elzárni, de inkább zárom.

Látni nem láttam bubit, de pl. a padló osztó termosztátjánál hallani hogy szörcsög időnként (ezt régen is csinálta).
(#) pocok5 válasza VIM hozzászólására (») Dec 18, 2016 /
 
Köszönöm az eddigi segítségedet is! Kontakthibák kizárva,mindent átnéztem már. Én is sajnos a panelre szavaznék elsődlegesen. Szerelőt sajna csak 2017-re tudtam "szerezni".
(#) Feren159 válasza zoszka hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Köszönöm a választ.
A szétválasztott rendszert pontatlanul adtam meg. A légbevezető kb 9 méter hosszú, 80 –as műanyag cső. A füstelvezetés a szétválasztó idomnál 80 –as, majd 80 –ról 100 ra egy bővítő idom van beépítve és a kémény végig 100 as lemezcső, hossza kb. 23 méter.
A beszerelési kézikönyv a C82 típusú osztott rendszerre min 1/23, max 1/44 métert ír. Feltételezem, hogy ha az S1 nem 1 méter, hanem 9 méter, az S2 lehet maximum 36 méter.
Nagy baj lenne, ha csak 15 métert tudna emelni a ventilátor. Az biztos, hogy a ventilátornak sokat kell emelnie és a hosszú kémény mindenképp kedvezőtlen. Lehet, hogy ez a hiba.
Tudtok erősebb ventilátort javasolni?
(#) VIM válasza eddiedsm hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
A régi légtelenítőnek is vannak zárókupakjai, azt is le tudod "vakolni". Csak az előremenő oldalon beépített légtelenítőket hagyd nyitva és azokat is csak a légtelenítés idejére. A szivattyún lévőnek kell nyitva maradnia. Így elejét veszed a légbeszívásnak. Ahol "csörög" a víz ott nem tömör a rendszer. Annál a résznél ahol ez a probléma ott a kötés meglazításával kell elérni, hogy a levegő kiszoruljon onnan egy kevés vízzel együtt. Ha ismét előfordul, hogy oda gyűlik a levegő, akkor indokolt ott egy légtelenítőt beépíteni. Bővebben: Link Bővebben: Link
(#) ztm válasza merciabc hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Köszönöm merciabc és briki! Eddig nem volt időm rá, talán a héten már lesz rá alkalmam.
Így is alig fértem hozzá, nem tudok fentebbről normálisan fotózni. De egyébként az a rész nem zárt, ujjal érzem, hogy nyitott.
O-gyűrűt magában kapok hozzá? Ha igen, mi lesz ennek a pontos megnevezése? Vagy szettben lesz gumigyűrű készlet SD F24 váltószelephez? Ha már ez kivan, akkor valószínűleg érdemes lenni a többi tömítőgyűrűt is cserélnem.
Ha nekiállok kiszedni:
1. követem briki tanácsát
2. le kell tekernem a képen a jobb felső részen levő sárgaréz hollandi anyát
3. láttam 3 vagy 4 helyen azokat a gyorsreteszelő csatlakozókat, azokat oldom
4. nekem úgy tűnik, hogy hátul a melegvíz hőcserélője ehhez van csavarozva. Ezt oldani kell vagy a hőcserélő jön ki a szeleppel együtt?
5. Ha már kint van, hogy szedem szét? Ki kell húzni a tengelyt? Szét kell szedni a házat?
(#) zoszka válasza Feren159 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /
 
Hiába tud mondjuk 40m-t a füstgázhossz akkor is maximalizálva van. Az nem szabad túllépni. Ezen kívül a könyök 2m-nek a 45 fokos könyök 1m-nek számít. Azt is figyelembe kell venni hogy a szétválasztó idom szívó oldalon 6m-nek számít. Stb stb...
(#) VIM válasza ztm hozzászólására (») Dec 20, 2016 /
 
Szia! Vannak róla képek és a felújító készletről, hogy hol lehet kapni .... hááát meggondolandó a nekiugrás ennek a csepegésnek. Lehet, hogy ott azon a részen cseppen le a víz de nem biztos, hogy ott ereszt csak oda lejt a víz útvonala. Nézd körbe kis tükörrel a hozzá közeli biztosító gyűrűs kötéseket (biztonsági szelepnél), talán megtalálod amit keresel.
(#) abcsa hozzászólása Dec 21, 2016 /
 
Meglévő, szerintem eléggé tulméretezett radiátorokkal szerelt központi fűtés rendszere, ha csak kicserélem a gázkazánt kondenzációsra, érhetek el fogyasztáscsökkenést?
(#) granpa válasza abcsa hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Mindenképpen. Én számolnék megtérülési időt is. Olyan, hogy túlméretezett nincs, általában alul méretezett rendszereket láttam. Több víz, nagyobb felület, jobb hőleadás, nagyobb hőtehetetlenség, alacsonyabb fűtővíz-hőmérséklet, hosszabb élettartam.
(#) pocok5 válasza VIM hozzászólására (») Dec 21, 2016 /
 
Azt még megkérdezném utoljára,hogy mi érzékeli a vízhőfokot,ami alapján állítja a szelep a lángmagasságot?
(#) Kovidivi hozzászólása Dec 21, 2016 /
 
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem: padlófűtéses rendszerben ha minden szelep zárva van, tehát nincs fűtési igény, akkor hol fordul meg a meleg víz a fűtési rendszerben? Van egy szelep, ami mondjuk 4bar víznyomás fölött egyszerűen kinyit? Ilyenkor egész fűtési idényben megy a keringető szivattyú? Elegendő a kazánhoz csak egy külső hőmérséklet érzékelőt bekötni, így az előremenő víz hőmérséklete mindig elegendően magas lesz? Köszönöm.
(#) MixM hozzászólása Dec 22, 2016 /
 
Sziasztok! Van egy 11 éves Ariston FX23 tipusú kombi kazánunk. Kisebb hibákkal eddig is működött - kisebb hiba alatt a korábbi hozzászólásokban leírt meleg víz előállítás közbeni ki-be kapcsolgatást értem- de mostanában az alábbi hibát tapasztaltam fűtés közben. A szobatermosztát 21Celsiusra van állítva, a kazán azonban elég ritkán kapcsol. Van úgy, hogy 19,5-re is lemegy a hőmérséklet. A szobatermosztát azt jelzi, hogy megy a kazán. Megnézem a kazánt, a vízhőfok jelzője 50-60 közt(amikor fűt felmegy 62-ig). Megnyitom a meleg vizet, ilyenkor akár fél percig is folyik a víz, mire bekapcsol a kazán. Ha elzárom a meleg vizet, pár másodperc múlva el indítja a fűtést. További hibajelenség, hogy néha a fűtés indításakor csak 1 másodpercre kapcsol be a kazán- ilyenkor a láng is bekapcsol- majd leáll, aztán pár másodperc múlva bekapcsol újra. Lehet, hogy én gondolom rosszul, de ha a kazán felfűti a vizet a beállított hőfokra és lekapcsol, akkor a keringetőnek tovább kellene dolgoznia. Itt azonban nem megy, csak ha a kazán melegíti a vizet. Jövőre tervezzük a kazáncserét, de ezt a telet valahogy még ki kellene húzni vele. Szerelő kb 8-10 ezerért kijön megnézni, de ez csak a kiszállási díj Pár éve szüleim cseréltettek panelt benne(régi panel meg van), de azóta nem reagál a főkapcsolóra(nem lehet vele lekapcsolni a kazánt, csak konnektorból kihúzás) és nem lehet szabályozni a meleg víz és a fűtés vízhőmérsékletét sem Szerintetek hol keressem a hibát?
(#) merciabc hozzászólása Dec 24, 2016 /
 
Szia!
A panelen van a hiba. A leírtakból elég sok baja van ennek a panelnek.
Az előző panelnek mi volt a baja?
(#) MixM válasza merciabc hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Szia! ott a melegvíz engedése közbeni random ki-be kapcsolgatása volt a gond. Elvittük a panelt szerelőhöz, elvileg megjavította. Csak ki kell cserélnem. Viszont újabb hibajelenséget tapasztaltam. Melegvíz engedése közben a fűtés cső is melegszik..Lehet előbb kell kazánt cserélni mint terveztük?
(#) kiripi hozzászólása Dec 24, 2016 /
 
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, mert van egy baxi eco 240i kazánunk, ami tegnap óta nem ad meleg vizet. Fokozatosan ment el 2-3 nap alatt, eleinte nagy nyomáson még bekapcsolt, aztán a konyhába már úgy se, végül tegnap már a fürdőszobába se. Sajnos az ünnepeket már így kell kibekkelni, a szerelő január elején jön csak. Az lenne a kérdésem, hogy kell e nagyon aggódnom amiatt, hogy a fűtés is elmegy, vagy jó eséllyel azzal nem lesz gond? Hibát nem mutat, meg valami alkatrész probléma lehet szerintem (habár abszolút nem értek hozzá), mert ha kinyitjuk a meleg víz csapját, és pár pillanat múlva elzárjuk, akkor "füttyent" egyet a kazán. Ja, és ha megy a fűtés, akkor minimális nyomáson jön némi "meleges langyos", fürdésre éppen alkalmas víz. Más problémát nem észleltem, nem hangosabb a szokásosnál, a burkolat meg eddig is zörgött kicsit bekapcsolás után 20-30 másodpercig, gondolom amíg a rendszer bemelegedett. Azért kérdezem, hogy emiatt várható e, hogy a fűtés is megadja magát, mert pici babánk van, neki nyilván nem elég a 19 fok a szobába, ezért a fűtés nagyon sokat megy. Nyilván lehet ezer más baja a fűtésnek, de arra lennék kíváncsi, hogy a meleg vizes probléma miatt szerintetek lehet baj a fűtéssel is? Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) merciabc válasza MixM hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
A váltoszelep akadhatott fel, és mikor vált, félállásban marad.
A fűtési rendszered tele lehet iszap darabokkal, az Ariston amúgy is kényes rá.
Óvatosan ki szét kellene szedned a váltószelepet, kitakarítani vízkőoldóval, szilikonzsírral bekenve összerakni.
Nagyon vigyázva a villás zéger-es kötéseknél, a műanyag hamar törik!
(#) merciabc válasza kiripi hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Pont egy ilyen problémám van egy ügyfélnél, ott a membránra várok.
Regisztrált szerelő vagyok, de mivel nem szerződtem a Baxi-val, kissé nehézkes az alkatrész beszerzés!
A fűtéssel a szerelő kiérkezéséig azért nem lesz problémátok, nyugodj meg!
(#) kiripi válasza merciabc hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Köszönöm a gyors, és megnyugtató választ, a próféta szóljon belőled . Akkor igyekszem nem idegeskedni
(#) VIM válasza kiripi hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Szia! Van egy mikrokapcsoló amire kék és fekete vezeték csatlakozik, ez a kapcsoló nem áll vissza HMV készítésre. Ezt kell megmozgatni vagy a tömszelence rúdja szorul és nem tudja működtetni a kapcsolót.
(#) merciabc válasza VIM hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Szia! Én ezt nem mertem neki megírni, mert 220volt van benne!
WD40-el megfújni a nyakát, az segít rajta.
(#) VIM válasza merciabc hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Szia! Felnőttek vagyunk és nem gondolnám , hogy meggondolatlanok lennék és akinek az óvintézkedésre is kiterjedt a figyelme , akkor biztos nem lesz semmi baj.
(#) MixM válasza merciabc hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Köszi a segítséget. Boldog Karácsonyt kívánok minden gurunak, aki segít másoknak itt az oldalon! Megérdemlitek a pihenést!
(#) Tomi111 hozzászólása Dec 24, 2016 /
 
Üdv Mindenkinek! Vannak itt gázos szakik, egy kis segítség kellene! Ocean Luna 24 FI gázkazán gázszelepéről az alsó mágnestekercset hogyan lehet levenni? Egy vezeték megy az alsó és a felső mágnestekercsre (230V), párhuzamosan vannak kötve. A felsőn kb 5kOhmot mérek, az alsón szakadást. ( a középsőre 12V köri egyent ad ) Nem gyújt, szikráztat, majd hibára áll. Gondolom az alsó szelep nem nyit. A tekercset nem tudom levenni. A helyén próbáltam, de nem látok semmit, amivel rögzítve lenne. Mi a trükk? Előre is köszi! Boldog Karácsonyt!!
(#) merciabc válasza Tomi111 hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Küldj egy képet!!!
(#) Tomi111 válasza merciabc hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Hát sajnos nem fényképeztem le. Anya nincs a végén, lehúzható rugós lemezt sem láttam.
Következő: »»   331 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem