Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   337 / 570
(#) ropper válasza frázis hozzászólására (») Jan 20, 2017 /
 
Rendszeres karbantartás hiánya? Minden évben a fűtési szezon kezdete elött ua. a szerelő jön. Végigállom a tisztítást. Láttam a koszt és port ami kijön. Hivatalos Égáz szerelő. A Sanier is őt ajánlja. Mondjuk ma vártam. Nem jött. :S
(#) csocsoszan válasza merciabc hozzászólására (») Jan 20, 2017 /
 
Kilyukadt a membrán. Sőt, gyakorlatilag cafatokban lóg. Tudtok valahol Beretta alkatrészüzletet? Amit a neten találtam, nagyon drága: 10e ft egy membrán. Egy FÉG-hez 200 Ft.
(#) zoszka válasza csocsoszan hozzászólására (») Jan 20, 2017 / 1
 
Bővebben: Link1 Hmv
Bővebben: Link2 Fűtési
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2017
(#) VIM válasza ropper hozzászólására (») Jan 21, 2017 / 1
 
Ez a fajta áramlásérzékelő van benne. Mivel ez három vezetékes érzékelő így impulzusokat továbbítana a vezérlőnek a modulációhoz. A benne lévő mágneses lapátkerék vízköves lehet és nem forog kellő mértékben vagy az áramlásérzékelő előtti vízszűrőnél is lehet vízkövesedés. Az érzékelőből ki lehet venni a turbinakereket vizsgálódás miatt, hogy a forgásában nem akadályozott e, vagy kopott a tengely "csapágyazása" a házban és ebből kifolyólag a lapátkerék nekiütközik a tokozás oldalfalának, lelassul és leáll a főégő. A HMV NTC értékére vonatkozó leírás itt olvasható.
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2017
(#) ropper válasza VIM hozzászólására (») Jan 21, 2017 /
 
Most levettem a borítást és a hőcserélőnél lévő lamellák szét vannak égve bal oldalon egy 5 cm szélességben.
. A fém szétég? Milyen veszéllyel jár ez? Meddig megy el így? Ez a fax gázos elbaxta. Nem volt baja korábban. Mit a lehet tenni? Tiszta ideg vagyok!
(#) frázis válasza ropper hozzászólására (») Jan 21, 2017 /
 
A portalanítás nem karbantartás, ne haragudj. Itt az eredménye. Mondod, nagyon kemény a víz. Már 10 év alatt elképzelheted, hogy milyen vastag a vízkő lerakodás. Szerinte ott a hiba elsődlegesen. Ki kell savazni, de ha nem oldja meg a problémát, lehet tovább kutakodni. Csak tanács.
(#) VIM válasza ropper hozzászólására (») Jan 21, 2017 / 1
 
Akkor ezért jár ki a láng. Tönkrement, jobb ha veszel egy másik hőcserélőt.
(#) ropper hozzászólása Jan 21, 2017 /
 
A pofám leszakad! 10 évig csak átvágott a gázos. Hol lehet ilyet kapni? Mert a neten én nem találtam Minden más SD termékhez van . Ehhez nincs. Vagy csak rossz helyen keresem? A gázost meg szétütöm.
(#) zoszka válasza ropper hozzászólására (») Jan 21, 2017 /
 
Itt minden van hozzá.
Bővebben: Hőcserélő
És tuti, hogy aranyból van, mert olyan drága...
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2017
(#) Szendy hozzászólása Jan 22, 2017 /
 
Sziasztok, segítsetek, már nem értem mi a baj. ( http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2025157.html#2025157 )
HMV készítés után nem áll le a láng. Ma szétszedtem a váltószelepet. Membrán jó. Váltószelep végén a mikrokapcsoló jó. Ha megnyitom a melegvizes csapot zár az érintkező, ha elzárom szétbont, tehát a membrán mozgatja a váltószelep rudazatát, az pedig a mikrokapcsolót. Azt hittem a mikrokapcsoló ad jelet, hogy kell-e a melegvíz. De úgy látszik nem, vagy nem csak az. De akkor mi a fene az, ami miatt mégis nyomja ezerrel? A így kérés nélkül elkészült meleget kinyomja a radiátorok felé. Ha ilyenkor a termosztáton állítok fűtésre majd vissza, azt sem állítja le. Egyértelműen a HMV szészítési igényt érzékel valahonnan. Minden javaslat éredekel. Mégegyszer a kazán tip.: Ariston Genus 23M nyílt égésterű kéményes kombi kazán. Köszönöm az ötleteket előre is.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2017
(#) rack hozzászólása Jan 22, 2017 /
 
Sziasztok!
Adott egy Bosch Condens 3000, épp kiment garanciából, és hülyéskedik a váltószelepe. Melegvíz hosszasabb használata után leragad, nem tud átváltani. Levettem a váltószelep motorját, az működik. Kézzel váltva érzem, hogy leragad, erősebb lökésre vált csak. Viszont nem tudom szétszedni a váltószelepet hogy megtisztítsam. 2 csavar tartja a membrános részt, azokat kivettem de nem mozdul, és nem akarom erőltetni. Nem tudja valaki véletlenül hogyan kell szétszedni? Van valami csel, forgatni kell vagy hogy??? (Természetesen előtte fűtési kör víz lezár, leenged megvolt).
Üdv, István
(#) zoszka válasza rack hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Nem tudom mit szedtél szét, de a váltószelepbe, se csavar, se membrán nincs.
(#) apostas hozzászólása Jan 23, 2017 /
 
Sziasztok fórumozók!

Segitséget kérnék tőletek.Van egy 1,5 éves bosch 4000 túrbós parapetes falikazánom, a fűtés naponta egyszer,kétszer leáll és az 50 hőfok villog,resetelés után azonnal beindul és minden rendben megy tovább.
Ha valaki tud valami ötletet milyen irányban induljak el,megköszönöm
apostas
(#) ptesza válasza apostas hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Flame sensor avagy a lángérzékelő.
(#) drszepe hozzászólása Jan 23, 2017 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy 4 éves immergas turbós 24kw készülékem 5 radiátorral. Az utóbbi időben ha lehűl a visszatérő víz és bekapcsol a kazán az előremenő vizet felfűti 55 fokra, elkezd halkan, majd erősebben kattogni csörögni. Mindezt csinálja 70 fokig majd egy idő után mikor a gázláng a 4-ről visszaesik 2-re, abbahagyja. Ha visszaveszem a hőfokot 55-60-ra ezt nem csinálja.
Az a baj, hogy a 60 fok nem fűti fel a lakást. Mi lehet a probléma?
Köszönettel Béla.
(#) zoszka válasza drszepe hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Forr a hőcserélőben a víz, áramlási hiba.
(#) zoszka válasza apostas hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Ionáram hiány. Karbantartás, ion elektróda, EPH.
(#) drszepe válasza zoszka hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Köszönöm, de mit lehet tenni. 4 évig jól működött.
Mi okozhatja az áramlási hibát?
Üdv.: Béla
(#) zoszka válasza drszepe hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Dugulás, szivattyú, szűrő, vízkő, vasiszap, turbulencia lemez... Sokminden lehet.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2017
(#) drszepe hozzászólása Jan 23, 2017 /
 
Köszönöm.
(#) rack válasza zoszka hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Sajnos nem úgy néz ki a váltószelep. Feltettem róla két képet. A motort már levettem, a kép kedvéért visszatettem kicsit (azért lazák a csavarok). A másik két csavart is kivettem anno, de nem jött szét... Amúgy a membránnal valószínűleg igazad van, valószínűleg nem membrános de nem láttam még a belsejét...
István
(#) zoszka válasza rack hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
Ez is golyós. Ebben szokott leszakadni a tengelyről a golyó, főleg, ha van a rendszeren másik szivattyú is, vagy, ha a régebbi vezérlés van benne, ami váltáskor nem állítja meg a szivattyút 1-2 mp-re. Egy pontos típust írhatnál, mert egyik robbantottban se ez van, hanem a karos...
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2017
(#) rack válasza zoszka hozzászólására (») Jan 23, 2017 /
 
A pontos típus Condens 3000 W, ZWB28-3C23S5000. Legalábbis ez van az ezüstös címkén az előlapon. Amúgy szerintem a golyó még rendben van, kézzel tudom váltani, és a legtöbbször a motor is tudja, csak néha ragad le...
(#) VIM válasza Szendy hozzászólására (») Jan 24, 2017 /
 
Szia! Ezen az oldalon találsz robbantott ábrát a készülékedről és megtalálod az áramláskapcsolót is ami a HMV vételezést indítaná ill. kapcsolná le. Talán csak azzal van probléma. A komplett kapcsoló a 17. számú az ábrán. Bővebben: Link Ez a reed reléje és a kapcsolómágnese. Talán ha a kapcsolóból kihúzod az egyik stekkert és leáll a HMV készítés, akkor azzal lesz a gond.
(#) ztm hozzászólása Jan 24, 2017 /
 
Sziasztok!
Korábban már írtam a fórumon, SD Semia F24 kazán a váltószelepnél csöpogött. Nem mertem neki állni végül, szerelőt hívtam, ő megállapította, hogy a jobb oldali hydroblokk valószínűleg megrepedt, itt csöpöghet. 8 éves kazánnál nem csoda, az új kivitelnél már erősítettek is a házon, típushiba. Ehhez a kazánhoz nem kapni hydroblokkot, csak kompletten a váltószelepet. Ez 57-62e pénz, odáznám ezt a kiadást, ha lehetne. (Használtban nem gondolkodok, ismeretlen az előélete, lutrinak tartom.) Van olyan ragasztó, amivel a hydroblokkot normálisan meg tudom ragasztani? Nyilván nem örökre, de ha 3-4 hónapot bír, az már elég lenne.
(#) VIM válasza ztm hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Szia! Talán pvc hegesztő(ket)t kellene megkeresni akik benzintanktól kezdve mindent meg tudnak (bizonyos mértékig) javítani. Ők tudni fogják annak az anyagnak a formálhatóságát és pótlását, hogy lehetséges e a rendelkezésre álló anyagokkal és eszközökkel. A többesszámot azért írtam mert nem mindegyik és mindent tud elfogadható minőségben megoldani. A ragasztók közül a hőálló és epoxigyanta komponensű anyagok jöhetnek számításba, kigyökölve a repedés vonalán és azt feltöltve ezzel az anyaggal.
(#) ipasztoi válasza ropper hozzászólására (») Jan 25, 2017 / 1
 
Nekem egy Safotó (Chaffoteaux) kazánnál ugyanilyen HMV probléma volt, sok évvel ezelőtt. A szekunder v.lemezes hőcserélő savazva lett, fekete volt a radiátoriszaptól. Ezenkívül be lett rakva egy iszapszűrő. Azóta semmi probléma. A vízkő ellen meg a legegyszerűbb és legolcsóbb a polifoszfátos vízlágyító bekötése, persze ivóvíz, főzés kivételével.

Ja és a rendszeres éves karbantartásnál ilyesmivel nem hallottam, hogy foglalkoznának. Nekem is egy öreg szaki az ország másik feléből telefonon mondta el mit kell csinálnom, az itteniek semmi.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2017
(#) ipasztoi válasza ztm hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Anyagától függ, PVC-nél v. néhány más műanyagnál Tetrahidrofurán ( !!! Veszélyes Rákkeltő oldószer ) anyagában oldja. A felületek megnedvesítése után összepréselve olyan mintha hegesztve lenne, a PVC ragasztóknak pl. ez az oldószere. Ha kemény polietilén, olvasztással és forró enyv (hot melt) pisztolyos kipótlással lehet próbálkozni.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2017
(#) apostas válasza ptesza hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Köszönöm az ötletet utána nézek!
(#) apostas válasza zoszka hozzászólására (») Jan 25, 2017 /
 
Köszönöm neked is az irányt.
Következő: »»   337 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem