Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   366 / 570
(#) briki válasza jarod_d hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Inditasi teljesitmenyt egonyomast vedd le es ugy probald ki
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
(#) merciabc válasza jarod_d hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Szia!
A robbanást a begyújtáskor idézi elő?
(#) acsilla válasza briki hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Szia, fűtés közben nem vettem észre, hogy leállna-illetve ha nincs folyó melegvíz :O nem tudom ez vagy éjjel volt mikor aludtunk, vagy nappal, mikor nem voltunk itthon és arra jöttem haza, hogy áll a kazán, vagy amikor itthon voltunk és használat közben állt le, újraindítottuk ugye- pénteken jön egy Úr, aki olvasta a kiírásom és remélem megoldódik a probléma
jelzem majd itt mik a fejlemények

köszönöm!
Csilla
(#) jarod_d válasza briki hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Aki legutóbb kint volt a hiba miatt szerelő megmérte a min/max gáznyomást és beállította, de szerintem ehhez nem nyúlt...
Köszönöm kipróbálom.
(#) jarod_d válasza merciabc hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Szia,
igen, csak begyújtáskor, de akkor is kizárólag akkor, ha meleg a rendszer. Pl a fűtésre dolgozik, majd lekapcsol és használati melegvízre újra begyújt. Vagy ha a termosztát kapcsolja, de eléri az előremenő a kívánt hőfokot, a kazán kikapcsol, kicsit hűl a víz, majd a termosztát miatt hamar újra begyújt.
Hosszabb pihenő után (hidegen) egyáltalán nem robban..
(#) merciabc válasza jarod_d hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Így leírva, első gondolat hogy szerintem valami bemelegszik a panelen, a gázszelep nyit- de később jön a gyujtás (szikra) mint kellene.
Vagy lecsökkenhetett valamelyik kondi kapacitása.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
(#) JZoli válasza merciabc hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Azt írta Jarod_d, hogy a vezérlőpanel beázás miatt meghalt. Gondolom új lett beletéve így a kondi kapacitáscsökkenés kevésbé valószínű. Szerintem is az induló gázmennyiséggel lesz valami. Igaz azt is írja, hogy a ventilátor nagyon melegszik, lehet, hogy cserélni kell azt is. Bár ehez a hibához egyenlőre sok köze nem lehet, mert ha annyira kevés lenne a szállított "levegő" akkor a presszosztát nem is váltana át és be sem gyújtana a kazán.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
(#) ipacsend hozzászólása Dec 28, 2017 /
 
Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy betegeskedő Baxi eco 240fi márkájú kombi gázkazánom, amelynek nem indult el a ,, turbója,, csak akkor ha kicsit megkopogtattam az alábbi relét amelyről csatoltam egy fotót. Az a gond, hogy már hiába kopogtatom, nem indul el csak kicsit mozdul meg rá, de nem veszi fel a megfelelő fordulatot. Az lenne a kérdésem, hogy ez a relé magában cserélhető-e, vagy az egész panelt kell hozzá cserélni? Illetve kapható-e még hozzá bármelyik is?
(#) JZoli válasza ipacsend hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Ez is kondenzátor hibára vall! A kapacitása egyre csökken és a relére egyre kisebb áram jut, most már annyira kicsi, hogy meg sem tud húzni! Ha meg tudod mérni akkor mérd meg, hogy hány volt jut rá a meghúzási időpillanatban. Ha nem tudsz mérni akkor keress egy 220-470nF/250-275V os kondit (tipikusan 0,33u az értéke) azt cseréld ki!Vagy ha Te nem tudod keress embert aki kicseréli!
Bár ez 12V-os így nem biztos a kondi hiba. A relé ugyanilyen tipusra simán cserélhető!
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
(#) bizo3120 hozzászólása Dec 28, 2017 /
 
Sziasztok !!
Van egy Beretta Smart 24 CSI kombi turbós kazánunk. A víz melegítéssel nincs probléma. A fűtéssel viszont az a baj hogy felmelegíti 60 fokig majd megáll, és keringeti a vizet, viszont amikor 50-55fokra visszahűl akkor újra indul, megy a fűtés egy pár másodpercig, majd kivillan a piros lámpa, megáll a tüzelés, visszavált zöldre és újra indítja a tüzelést, és ezt megcsinálja 5× is egymás után. De van hogy rendesen visszanyomja 60 fokra, majd ismét megáll és keringet. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Üdv.: Tamás
(#) JZoli válasza bizo3120 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Valószínűsíthetően az ionizációs elektróda elkoszolódása okozza ezt a hibát. Azért áll meg mert a fűtésnél alacsonyabb teljesítményen ég a kazán és ott már nem elég az elektródán átfolyó ellenőrző áram. Meg kellene egy kisebb drótkefével tisztítani az elektródát.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
(#) bizo3120 hozzászólása Dec 28, 2017 /
 
Az ionizációs elektróda az a gyújtója ami szikrát ad? Mert azt tegnap megcsiszoltam egy 200as papirral, mert egy nagyon minimális fekete rész volt rajta.esetleg valami mas okozhat még ilyen jelenséget?
(#) bizo3120 hozzászólása Dec 28, 2017 /
 
Vagy esetleg csereérett vagy megvan hogy milyen távolságra kell lennie a gáz befúvóktól?
(#) JZoli válasza bizo3120 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Nem, illetve valószínűleg nem az, van olyan kazán amibe csak egy elektróda van és az a gyújtó és lángőr is egyben. Keress egy másik hasonló elektródát. Erről egy drót közvetlenül a panelre megy egy külön vezetéken. De ez is csak általában, lesz egy kis időm megnézem, ezt a tipust, ugyanis ezzel elég keveset foglalkoztam eddig. Ha nem elektróda akkor nagy valószínűséggel panel hiba lehet, de az elég drága mulatság.
(#) bizo3120 hozzászólása Dec 28, 2017 /
 
Sajnos ebben a gyújtó a lángőr is egyben . Más nincs a gáz fefúvóknál.
(#) bizo3120 hozzászólása Dec 28, 2017 /
 
Még azt szeretném megkérdezni; hogy a füstgáz elvezetés fele nem lehet olyan reteszfeltétel ami leállítja? A ventillátor indul és megy de nem lehet hogy gyenge például?
(#) merciabc válasza JZoli hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Ha a régi panel lett megmentve, bármi elő fordulhat-ha "uj" panel lett beletéve, lehet nincs bekalibrálva.
De talány hogy miért csak melegen produkálja ezt a hibát?
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
(#) sturbi válasza ipacsend hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Nekem Ferroli domina F24E kazánom van. Az itt leírtakhoz hasonló, változatos hibák tömkelegét produkálta nagyon hosszú időn keresztül. Kiszámíthatatlannak tűnt, hogy mitől függően működött helyesen vagy helytelenül. Egy darabig reszeteléssel, ütlegeléssel, "masszírozással" értem el átmeneti javulást, végül kivettem a gyújtó panelt és nagyítóval hosszasan vizsgálgattam, hogy nincsen-e valahol repedés a forrasztásokon. Ilyenkor különösen a relé kivezetésekre kell koncentrálni, mert ezek az idők folyamán hajlamosak lassan kikopogtatni magukat a panelből (vagy a láb és a forraszanyag között, de inkább a forrasztáson keletkezik egy nagyon nehezen észrevehető hajszálrepedés ami miatt nagyon változatos átmeneti ellenállások nagyon változatos hibákat képesek okozni).
(#) merciabc válasza jarod_d hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Még egy ötlet.
A gyujtó elektróda ha meg van repedve, nem ott húz ívet ahol kellene. A melegtől kitágul a repedés, és máshol szikráztat. (?)
(#) merciabc válasza bizo3120 hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Ha a pressostát szelepben a membrán kijukad, elfárad, nem kapcsol időben.
De lehet rossz a benne lévő kapcsoló is.
(#) merciabc válasza merciabc hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Be van kalibrálva a megfelelő értékre.
(#) JZoli válasza merciabc hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
HMV termelésnél jól működik a kazán a leírás szerint! Honnan tudná a presszosztát, hogy éppen fűt, vagy csak melegvizet csinál?
(#) bizo3120 hozzászólása Dec 29, 2017 /
 
Vagy esetleg magas nyomasra nem állhat le? Mondjuk az 1.8 bar nem magas nem? Hidegen a kazán 1.2 barra van állítva; a tágulásiba 1 bar van, 60 fokos víznél 1.8 barig megy fel óra szerint. Lehet hogy nem jót muttat az óra és magasabb? A biztonsági szelepen nem nyomott még ki vizet.
(#) merciabc válasza JZoli hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Szia!
Én csak bizo3120 legutolsó kérdésére válaszoltam, nem az egészre problémára.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
(#) bizo3120 hozzászólása Dec 29, 2017 /
 
A nyomáskacsolót hogy tudom beállítani helyesen?
(#) masta_dry válasza JZoli hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Bocs, ez nagyon triviális kérdés lehet, de amikor azt mérjük, hogy a meghúzás pillanatában mekkora feszültség jut a kondira, akkor ahhoz olyan multiméter kell, amely képes mérni (és raktározni) csúcsfeszültség-értéket, ugye?
(#) malacka válasza briki hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Köszi. Elkezdjük a savazással, utána folytatjuk. Még ami nagyon érdekes, hogy a konyhába van forróviz, de a fűrdőszobába csak 35 fok. a távolság a kazántól egyenlő. Csap a tusolóba cserélve ezzel se jobb.
(#) merciabc válasza malacka hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Mivel savaztok???
(#) Gafly válasza malacka hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Idézet:
„Még ami nagyon érdekes, hogy a konyhába van forróviz, de a fűrdőszobába csak 35 fok. a távolság a kazántól egyenlő.”

És akkor nekiállsz télen szétszedni, meg "savazni" szerencsétlen készüléket?
Kondenzátorokat sem elfelejteni!
(#) beers hozzászólása Dec 29, 2017 /
 
Szolnokon tudnátok priviben megbízható szakit ajánlani a Biasi kazánomhoz!
Bocs az off-ért!
Következő: »»   366 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem