Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   365 / 570
(#) Ql3r válasza briki hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Köszönöm a segítséget, a membrán felőli oldal engedte a vizet, picit a tüske mellett. Probléma megolda
(#) briki válasza APA1219 hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
1. Ha a valtoszelep nem zar le re desen es egy resze egybol visszamegy a hocserelobe akkor is a hofokszabalyzonak szabalyozni kell. Ebbol a sze.pontbol mindegy hogy pl 60 c fokkal futessz vagy melegvizet csinalsz vagy mind a kettot csinalja egyszerre, a primer hocserelo ntc je szabalyozza a gazszelep mukodeset.
A hmv meleg vizcsove csak egy kis hosszusagban kell hogy meleg legyen ha a szelep at is enged mert mivel nincs vizaramlas a hmv ágban igy nem is melegszik hosyzan fel- max 40.cm szerintem.
Ha nem zar le a szelep rendesen akkor ki kell szedni a belsejet. Letisztitani a rarakodott cuccot a te gelyrol tomitofeluletrol ellenorizni a gumi tomitest O gyurut. Majd vekony retegben bezsirozni es osszerakni. Jartam mar ugy hogy osszerakas utan pár alkalommal jol mukodott de utana megint szorult. Csak a csere segitett.
2. A hocserelot szoktak a kazanbbol NEM kiszerelve is savazni- leuritetes utan- de akkor sa azo gep kell ami keri geti a savat. Jobbnak tarom kiszerelni es ugy tisztitani. Lehet venni üzemanyagszivattyut furogeppel hajthatot pár ezer ft azzal is hazilag megoldhato ha kolcsonozni nem lehet a kozeledben savazo gepet.
(#) briki válasza Ql3r hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Ügyes vagy- nagy vagy
(#) beers válasza briki hozzászólására (») Dec 16, 2017 /
 
Nem ment a fűtés előtte, úgy próbáltam!
Az elmenő fűtés is meleg volt 50-60 cm-ig, de melegebb víz így sem keletkezett!
A gyujtás nem tünt másabbnak, mint a fűtés esetében!
Kitakarítottam a portól, kipróbáltam csak hmv funkcióval, de ugyanaz az eredmény!
A lámpák villogását a leírása alapján nem tudtam lefordítani magyarra!
Van egy videó róla:
Biasi
(#) sanyesz7 hozzászólása Dec 17, 2017 /
 
Üdv! Hozzáértő segítségét kérném
Hermann Micra kombi kéményes gázkazánnal a köv. a probléma
szobatermosztát kapcsolás, kazán szivattyú indul, szikráztat, de nem kap gázt, nem gyullad be, hiba kijelző piros világít. Reset állásba lehet szikráztatni. Gázszelep Sit Sigma 845, gyújtás vezérlő, határoló termosztátok(füstgáz, víz) elektródák cserélve, gáz a flexicsőből áramlik
Ezek után sem gyújt be. Mi lehet a probléma?
Köszönettel: Sanyesz
(#) merciabc válasza gatveder hozzászólására (») Dec 17, 2017 /
 
Üdv!
Lenyitott előlappal elindul? Hmmm...
És felhajtva nem jó?
Akkor ajánlom, cserélj reléket benne, mielőtt bele bonyolódsz!
(#) briki válasza merciabc hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
A z elso kerdezesnel irja hogy leszerelt elolappal- nyilt egesteruve teve- tehat nem a lehajthato elolaprol van szo.
(#) briki válasza sanyesz7 hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
A gazszelepet is cserelted? Kap aramot a panelrol? Ha igen akkor enged ie kellene a gazt. Az esetlegesen cserelt gazszelep uj vagy bontott?
(#) sanyesz7 válasza briki hozzászólására (») Dec 18, 2017 /
 
Hello briki!
Először is kösz a reakciót. A probléma ma du megoldódott a gyújtásvez. stekkereit(2l-12l) újra leszedtem majd vissza
lehet először nem sikerült rendesen helyretenni(nem egyszerű)
Egyébként az alkatrészeket egy donor kazánból szereltem ki
(#) hotibi hozzászólása Dec 19, 2017 /
 
Üdv a fórumlakóknak!
Ferroli Domicompact kazánbanomban folyamatosan emelkedik a rendszer nyomása. A biztonsági szelep nyit és kb 1/2 liter vizet öntök ki egy éjszaka után az alápakolt flakonból. Kiegyenlitő tesztelve. Levegőoldalon semmi viz. Felpumpálva viszont a vizoldalon nagyon picit és lassan emelkedik a szappanbuborék.

Arra gondoltam hogy átereszt a feltöltő csapom és ezért a HMV hideg bemenőt elzártam, és igy jól működik. Kicseréltem a fweltöltőcsapot de sajna nem oldódot meg a a dolog és továbbra is emelkedik a rendsze nyomása. HA a kiegyenlitő átereszt akkor a nyomásnak gondolom csökkennie kellene nem? Vagy lyukad a hőcserélőm és azon keresztül töltődik a rendszer?
Nagyon köszi a tanácsokat !
(#) Vappali válasza Vappali hozzászólására (») Dec 19, 2017 /
 
Sziasztok!
Csak nem bírunk ezzel a kazánnal.
Szerelő nézte. NTC- kimérve. Háromállású szelep kitisztítva, bár összerakásnál elbizonytalanodott, hogy az általa szétszedett szelep, hogyan is volt összerakva.. :O

A lényeg: a hiba megmaradt, ez a random utókeringetés, illetve az, hogy ilyenkor a radiátor elosztó felé menő cső forró.

A másik: 15 éve nem légtelenítettem annyit mint az utóbbi hónapokba. Nagyon kevés levegő van, 9 radiátorból egyben vagy kettőben olyankor.
De amikor beindul, olyan hangja van, hogy légtelenítésért kiállt. Bugyogást hallani.
Mitől levegősödhet be? Vagy mi okozhatja ezt a hibát?
Elvileg van rajta automatikus légtelenítő, mármint a kazánban, az nem működne?
(#) briki válasza hotibi hozzászólására (») Dec 19, 2017 /
 
Milyen szappanbuborek es hol? Nem ertheto nekem. A biztonsagi szelep kinyit ha tulnyomas keletkezik.
1. Nincs tagulasi ter- tág tartalyban nincs levego , lyukas letapadt stb.
2 atenged a hmv oldal a futes fele alahol. Csap hocserelo stb.
Ha a kiegyenliton a tág tartalyt erted akkor he el.egy a levego belole- ha mar volt benne felteve - akkor csokken a nyomas azo os homersekletu viznel. De amikor ratoltessz joparszor megtelik a tág tartalyod vizzel ilyenkorar hirtelen a nyomas megemelkedik kis homerseklet emelkedesre es nyit a biztonsagi szelep.
Elkepzelheto akkor a hocserelod atenged- amennyiben a kicserelt feltoltocsap uj vagy legalabb is jol zar. De lehet az is hibas.
(#) briki válasza Vappali hozzászólására (») Dec 19, 2017 /
 
Nem lett a szivattyu szivoagahoz kozel beepitve legtelenito? Azon akar beszivhat az aramlassal egy kis levegot- igaz nagy aramlasi sebesseg kell hozza. Tag tartalyba ugyan annyi a nyomas mit volt - feszítettlenül- a legtele itesek elött?
(#) Vappali válasza briki hozzászólására (») Dec 19, 2017 /
 
Gyári állapotú a kazán.
A tágulási tartályt a elvileg beállította. Kértem erre külön. Nem tudom az értékeket. A tágulási tartályon található nyomásértékeket leeresztett tartálynál kell mérni, beállítani?

Esetleg az lehetséges, hogy valahogy megszorult (???) a levegő a rendszerben, és nem bírja kiforogni magából?
(#) Ql3r hozzászólása Dec 19, 2017 /
 
Sziasztok!
Buderus U102-24K kazán ma elkezdett sűrű reléhangokat adni. Megkerestem, a vezérlő panel RL5 reléje kattog pár másodpercig, aztán csend és megint. Ezeket ismétli amíg ki nem hül, vagy ki nem kapcsolom, de amikor kikapcsolom, még az utolsó erejével katog párat. Mi lehet ez?
Előre is köszönöm.
(#) hotibi válasza briki hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Szia, igen a tágulási tartály lett tesztelve. Levegőoldalból nem jön semmi víz ha a benne lévő nyomást kiengedem. Ha feltöltöm levegővel szépen tartja a nyomást. Ha a tágulási fel van töltve levegővel, akkor a vizoldali 3/8-os menet tetejére teszek szappan habot ami szinte semmit nem emelkedik. Üres rendszernél a tágulásit 1 barral töltöttem fel a levegő oldalon. Aztán feltöltöttem a rendszert 1,4 barra vizzel. Rendszer légtelenítve mindenhol. A HMV előremenő sarokcsapot ha elzárom akkor működik minden szépen.Tehát vagy a feltöltö csap vagy a hőcserélő lehet a ludas a rendszernyomás és a biztonsági szelep nyitása miatt. Feltöltőcsap cserélve gyári uj darabra. A nyomás még mindig emelkedik. Holnap Hőcserélő csere.
(#) JZoli válasza Ql3r hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
A panelon ott egymás mellett két relé is van, ha jól emlékszem. Van ott mellettük egy 330nF-os kondenzátor azt ki kellene cserélni, valószínűleg az okozza a hibát, hogy lecsökkent a kapacitása 100nF környékére.
(#) briki válasza hotibi hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Akkor kizarasi alapon hocsrelo. Bár mielott beleolnem a penzt letesztelnem azt is- felteve ha nem szukseges futeni.
(#) briki válasza Vappali hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Igen leeresztett vizoldali nyomassal mert amugy csaloka a mert levegooldalo nyomasmeres.- nem a valos erteket mered. 0.8- 1 bar az megfelelo.
(#) Vappali válasza briki hozzászólására (») Dec 20, 2017 /
 
Ok. Köszi!
(#) BZoli94 hozzászólása Dec 21, 2017 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy Radiant RBS 24 Elite fali kazánom és valamelyik alkatrész melegedés hatására hibát okoz. Használat közben egy bizonyos idő után elkezd ki-be kapcsolgatni. Ma levettem a kazán elejét, és a panelt befoglaló műanyag ház hátulját is, hogy járjon benne a levegő - azóta tökéletesen működik.

Tesztelés képpen elkezdtem hajszárítóval melegíteni a szabadonlévő panelt és pár másodperc után ismét lekapcsolt minden. -> Falból kihúz, várok félpercet amíg meghül és visszadugás után tökéletesen megy tovább. Van valakinek ötlete, melyik alkatrész szállt el? A panel típusa: 76708LA.

+info: a kazán valahogyan beázhatott, vízfolyás-nyom van benne fentről lefelé... A panelt tartó műanyag ház hátulján is van nyoma, bele viszont úgy látom, nem került víz.

Köszönöm!

UI: Volt már szerelőnél, de állítólag neki nem sikerült kicsalnia a próbapadon a hibát. Meg sem mondom, mennyibe került a kétszeri kiszállás Budapesten...
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2017
(#) briki válasza BZoli94 hozzászólására (») Dec 21, 2017 /
 
Niincs jó ötletem. Talan promald meg koncentraltan a kulonbozo alkatreszeket melegiteni. Pl csovel i4anyitva a meleg levegot. Talan egy kondi vagy forrasztasi hiba a panelon.
(#) Gombszem válasza BZoli94 hozzászólására (») Dec 21, 2017 /
 
Teljes áramtalanítás után egyenként minden csatlakozót húzzál le, nézd meg nincs-e rajta / benne oxidáció, dugd vissza, és csinálj újabb próbát.
Ha van lehetőséged (megfelelő forrasztópáka), és bátorságod, forraszd át az elkók lábát, és a gyanús egyéb forrpontokat, ahogy birki is írta.
Egyéb vizsgálathoz már komoly szakértelem, műszerek, alkarészek kellenek. De volt itt a fórumon több hozzászólás, ahol paneljavítókat ajánlottak.
A panelt te is ki tudod szedni. Mindent fel kell írni, hol volt, néhány fotó sem árt.
(#) hotibi válasza briki hozzászólására (») Dec 22, 2017 /
 
Üdv! A hőcserélő volt! Megrendeltem ki is cseréltem! Megoldódotta dolog. Nem volt olcsó de ez van! Köszönöm asegítőkész hozzászólást!
(#) shark94 válasza hotibi hozzászólására (») Dec 22, 2017 /
 
Szia. Valószínűleg bitermikus hőcserélőd van, vagyis cső a csőben rendszerű és valószínűleg lehet egy kicsi repedés a két csőrendszer között és a hálózati víz tölti a fűtési rendszeredet
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) acsilla hozzászólása Dec 23, 2017 /
 
Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban: van egy Vaillant atmoTEC pro kombi kazán a lakásban. A hibajelenség: melegvíz engedésekor egyszer csak jéghideg víz kezd jönni, kazán leáll és nem is indul újra, csak reset után. Egy időben kiírta, hogy F36 hibakód, mostanában már nem. Nem ír ki semmit, hanem egyszer csak nincs melegvíz. A szerelő már kitisztította, cserélt benne tegnap hőérzékelő kapcsolót is. Azt mondja lehet, hogy panel hiba, ami hát árban már húzós lesz. Fürdeni, tusolni, mosogatni már egyszerűen lehetetlen :O

Valakinek valami tippje, ötlete? Ne adja ég egy olyan hozzáértő Vaillant szerelő itt, aki meg is tudja csinálni, mert tudja, hogy mi a baj, mert jelenleg csak találgatások vannak :O 10-15-30 ezer Ft kiadások után.

Előre is köszönöm! Boldog Karácsonyt kívánok!
(#) briki válasza acsilla hozzászólására (») Dec 24, 2017 /
 
Mennyi idos a keszuleked? Futes kozben jol mukodik? Ha resettel indul ujra illene hibakodot adni. Probald meg a gazcsappt folytani hogy ne legyen tul sok gaz a kiaramlasnal. Olyan mintha reszterhelessel menne amikor hmv modban lenne. Lehet tul sok a gaz vagy a hocserelo koszos vagy a kemenycsoved fustgazelvezeto eltomodott.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2017
(#) malacka hozzászólása Dec 26, 2017 /
 
Üdv. Mindenkinek. Sanuer duval semia kombikazánom nem ad megfelelő hőfoku melegvizet. Kb 35 fokost. Valaki tud-e segiteni?Megtudom-e oldani házilag?
(#) jarod_d hozzászólása Dec 26, 2017 /
 
Sziasztok, nemrég a kéményen keresztül beázott a kazánunk (Buderus u012-28 t60), amit a vezérlőpanel bánt. Viszont most újabb hiba van láthatáron. Ha normál működés közben után melegen újra indul (tehát nincs ideje "kiszellőznie", mondjuk fűt, aztán melegvízre átvált) mindezt iszonyú robbanással teszi (de tényleg durva). Hidegen nincs ilyen gond.
Ha próbaképpen betápolom levegővel pl. a kéményen (dupla falú) tisztító idomot megnyitom, akkor hangtalan. Ugyanúgy hibátlan, ha az égéstér nyitva van.
A ventilátorra terelődött a gyanúm, amint megvizsgálva ázás nyomokat láttamm nagyon forró volt a vasmag, mikor kivettem.
Kérdésem annyi lenne, hogy egy menetzárlat szerintetek okozhat ilyen anomáliát (a forróságon kívül), tehát ilyen fokú teljesítményromlást, esetleg fordulatszám esést?
Esetleg elég, ha a tisztító idomot kikötöm a pl a padlásra, csak egy méter lenne.
Az áramfelvételét még nem vizsgáltam, de gyanítom nagyobb, mint a gyári érték.
Köszi a válaszokat.
(#) briki válasza malacka hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Hmv hofok potmeter. Haromjaratu sazelep. Szekunder hocserelo. Egonyomas. Ntc. Stb.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2017
Következő: »»   365 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem