Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop billentyűzet hiba: betűpárok
 
Témaindító: szgabor, idő: Jún 26, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) szgabor hozzászólása Jún 26, 2009 / 1
 
Sziasztok!

Úgy látom, kifejezetten laptop billentyűzetes téma még nincs.
Szóval kaptam egy régi laptopot, aminek -mint most kiderült- van egy kis gond a billentyűzetével (is). Ha pl. leütöm az F-et vagy a G-t, akkor GF-et kapok. Ha nyomva tartom, akkor GFFFFFF... az eredmény. Mindig. Ugyanez a helyzet az 1 és az Y gombokkal, és még van néhány ilyen pár. Látszik, hogy valamikor régen belefolyhatott valami, de a gombok simán mennek, nem érezni semmi ragadást vagy hasonlót. Mozgatás, rázogatás, gyengéd hajlítgatás nem segített. A csati környékén nem látok trutyit. Lehetne méricskélni a csatlakozón, de gőzöm nincs, hogy hogy van megoldva a jelek továbbítása. Van valakinek ezügyben infója, vagy egyéb ötlete? (Csere kilőve, az egész gép nem ér annyit.)
(#) Sebi válasza szgabor hozzászólására (») Jún 27, 2009 / 1
 
Lehet, hogy rendes nyomógombnak látszik, de fóliatasztatúra. Ebbe ha befolyt valami, simán tehet ilyet. Szét kell szedni, más ötletem nincs, csak akkor látszik mi is lehet vele...
(#) boczhunor hozzászólása Jún 27, 2009 /
 
Kéne készíteni egy billentyűzetvezérlőt.Itt van a link
(#) Sebi válasza boczhunor hozzászólására (») Jún 28, 2009 /
 
Igen, lehet építeni...

De mi köze ennek a feltett kérdéshez?
(#) boczhunor hozzászólása Jún 28, 2009 / 4
 
Bocs.Semmi köze sincs.Elnézést a rosz válaszért .Figyelmetlen voltam.Csak úgy ráhánytam valamit.
(#) boczhunor hozzászólása Szept 20, 2009 /
 
Sziasztok.Egyébként kössz a pontot.Szgabor problémája mególdódott.Az egyszerü billenytüzetvezérlőnek semmi köze.De privátban beszéltük meg a dolgot.Itt azt írtam,simán,hogy billenytüzetvezérlő mikrokontrollerrel.Bocs,hogy itt nem írtam.De privátban beszéltem szgabor-ral és elmondtam,hogy az egyszerü billenytüzetvezérlő tényleg nem ér semmit,de elmagyaráztm neki,hogy hogyan lehet elkészíteni mikrokontrollerrel.Vagyis a billenytüzet vezérlő mikrokontrollerhez hozzákötése és az a kimenet a PC-hez megy.Egy program ismeri fel.Tehát ezt csak azért írom,hgy ne csak privátban legyen megoldva.Leírtam a program összetételét.Felételek,beolvasási parancsok,ciklus,I/O parancsok.Ezt most röviden írtam.Egyébként a sorrend:beolvasás,számlálás,feltétel,kimenet kezelő parancsok.Utánna ez megy be a PC-be és ott az operációs rendszerünk folytatja tovább a dolgot.De egyszer kell egy program,amely átalakítja az impulzusokat és a bemeneteket leolvassa.És utánna az kapcsolódik a billentyüzetvezérlő programhoz.Na de mivel szgabor azt írta,hogy nem tud programozni,ezért külső billentyüzettel meglett az egész.Mégegyszer kössz a pontot.
(#) Zsolt88 hozzászólása Feb 13, 2010 /
 
Üdv!
A fiam eláztatta a laptopját. "Szerencsére" csak a billentyűzet nem működik. Illetve csak egy pár gomb üzemel.
Szétszedtem és észrevettem hogy a két fólia között több helyen, az a pici vékony fém vezető nem folyamatos, valamelyikből csak 1miliméter,de van olyan rész amiből 1 cm hiányzik. Talán a citromos ásványvíztől.
Ezzel lehet valamit csinálni, vagy marad a gyári klaviatura vétel 10 ezresér?
Köszi a választ.
(#) bbalazs_ válasza Zsolt88 hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Esetleg - ha dedelgetsz festoi ambiciokat - akkor a hatso szelvedo futoszal-javito ezustfestekkel lehet potolni talan.
Egyebkent uj a tutti.
(#) Zsolt88 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 13, 2010 /
 
Köszi. Már olvasgattam arról az ezüst festékről.
És olvastam az új klaviatúráról, ami 15 ezer forintocska.
Vaterán van 5-7 ezer között de nem pontosan olyan széria számú, mint a mi nekem kellene. Igaz hogy csak egy betű-szám a külömbség, de erre mondták az "okosok" hogy az is számít. Szóval nem tudom mit tegyek.
(#) koga2 hozzászólása Feb 20, 2010 /
 
üdv! nem ide vág a téma de annyit írtam mostanába a fórumra hogí a laptopom eggyik billentyűje kiesett és nem akar vissza menni. hogy lehetne ezt megjavítani?
(#) zolika60 válasza koga2 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /
 
Letudod fotózni? Mert így nehéz bármit is mondani rá.
(#) koga2 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 22, 2010 /
 
igen amint tudom küldök képet.
(#) koga2 válasza koga2 hozzászólására (») Márc 16, 2010 /
 
tudom régen írtam de bedöglött a net a szerelőnek meg kb egy hónap kellett m mire kijött.
képet nem tok külden mert a héten tönkre ment a gépem viszont a mozgató mehanikát meg tudtam csinálni most már csak a gomb nem megy rá.
ezt valahogy meg lehet oldani?
Ja és nem a mehanika hanem a gomb alján lévő egyik pöcök tört le ami tartotta valahonnan esetleg egy új gombal például működne vagy ezt meglehet ragasztani vagy iesmi?
Nagyon kellene mert így nélküle hamar porosodik a gép.
pluszban ha az segít a gép tipusa TOSHIBA Satellite L300. :no:
(#) rambbo válasza Sebi hozzászólására (») Feb 8, 2011 /
 
Az egyik betű leütésével szomszédosat is működteti
(#) Tanzman hozzászólása Okt 18, 2011 /
 
HP OMNIBOOK X3 laptopom nem minden billentyűzete működik,változó mikor melyik nem reagál lenyomáskor....Mi lehet a baj? hogy tudnám orvosolni?
(#) sapi.emo96 hozzászólása Dec 21, 2011 /
 
Sziasztok nekem a laptop billentyű alatt lévő fehér keret tört el olyat hol lehet venni?
Léccives segitsetek nagyon sürgös
(#) szathmary hozzászólása Jan 30, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy Asus M5000 notebook-kal szenvedek épp, és elakadtam. Az a gond vele, hogy X idő után a gép megállás nélkül frissít, mintha folyamatában nyomnám neki billentyűzetről a refresh-t (mindenhol, legyen az böngésző, vagy bármi más, mindig a frissítés parancs jut el a kis buta agyához). Én a melegedésre gondoltam, így ellenőriztem a hűtést, azzal nincs gond. Sajnos olyan gyorsan eljön ez a pillanat, hogy még egy diagnosztikai szoftvert sem tudok feltenni, hogy megnézzem a hőfokokat, BIOS-ból pedig ilyet nem tud. Amint a billentyűjét lekapom, ez megszűnik és a Windows (vagy jelen esetben Ubuntu) képernyő-billentyűjével irányítható a dolog, csak hát ez kissé macerás. Gondolom vagy az alaplap vezérlőjével, vagy magával a billentyűvel lesz a gond. A legnagyobb bajom, hogy nincs USB-s billentyűzet támogatás a kütyün, sem pedig egy szimpatikus soros port, mert nem ragaszkodom én ahhoz, hogy a gépben legyenek a gombok, csak funkcionálisan jó legyen végre. Nézegettem neten, és biza egy új gombsor minimum 8.000 pénz, de ennyit jelenleg nem tudok kicsengetni. Láttok valamilyen megoldást a problémára? Az igazat megvallva arról halovány gőzőm sincs, hogy egy lapitopi billentyűzetének milyen az elektronikája, és csak brahiból nincs kedvem ezt szétberhelni. Nem gomb ragad be, az tuti, mert ha nem csinálok semmit, csak áll a gép békésen egyhelyben, akkor is előjön a dolog pár percen belül. Addig hibátlan. Ezért gyanankszom a melegedésre, mert az egyetlen dolog, ami változhat, az a hőmérséklet. Ha esetleg magán a billentyűzeten van valamilyen elektronika, amit érdemes lehet megberhelni, akkor nekiveselkedem, de feleslegesen kiszedegetni, majd visszatenni 100 gombot, az nem olyan jó móka. Megjegyzem a billentyű alján van egy nagyjából 10x5 centis rész fekete fóliával letakarva, gyanítom ott rejtőzik a dolog kulcsa, de eddig nem mertem lekapni onnan. Valami jópofa ötlet esetleg? Előre is köszi
(#) b-max válasza szathmary hozzászólására (») Jan 30, 2012 /
 
Szerintem a laptop billentyűben nincs elektronika. Eselteg próbáld meg kimérni a billenytyűzetet.
(#) szathmary hozzászólása Jan 30, 2012 /
 
Magam is azt gyanítottam, hogy konkrét elektronika nincs benne, bár bíztam abban, hogy valami mást mondtok Ahhoz, hogy ki tudjam mérni, nem ártana egy rajz, hogy a szalagkábel mely szálán mit kéne mérni. Arrról esetleg nincs infótok, hogy ilyet egyáltalán hol keressek?
(#) ancsa53 hozzászólása Okt 31, 2012 /
 
Sziasztok!
látom nem most volt hogy valaki ide írt de hátha valaki elolvassa és tudja a választ.
Most vettem egy Toshiba satellite c855d-10g-t és nem is a tudásával lenne baj hanem a billentyűzetével.Nem tudom láttatok e már olyanat hogy kb a billentyűzet közepe felpúposodik .Ha lenyomom és nyomva tartom sima viszont ha elengedem újra púpos..A boltos szerint típus hiba viszont nem találtam neten erről semmit!engem nagyon zavar..kicsi lehet a billentyűzetnek a hely? előre is köszi!
(#) zolika60 válasza ancsa53 hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Gondolom valami rögzítési hiba. A toshibákra sok garancia szokott lenni. Ne a boltba vidd hanem a szervizbe ott megoldják. Persze csak ha még garanciális.
(#) bbalazs_ válasza ancsa53 hozzászólására (») Okt 31, 2012 /
 
Ket dolog lehet:
Vagy van alul kozepen meg egy csavar, amit nem csavartak be
vagy a billentyuzet nem ugrott be a helyere, ketoldalt valami (esetleg karom) tartana. Vagy annak feszul vagy eppen az van letorve.
(#) -Bandi- hozzászólása Jún 29, 2013 /
 
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy laptop billentyűzetet lehet-e PC-hez csatlakoztatni?Abban az esetben ha ez lehetséges akkor valaki tudna küldeni egy kapcsolást, vagy legalább egy linket amit nézegethetek?
(#) milanvik hozzászólása Feb 24, 2016 /
 
Sziasztok!

Nekem egy Toshiba Satellite Pro C660-144 leptopon van!
Olyan problémám akadt,hogy az 1, q, a, y, és a CLAPS LOCK billentyűk nem működnek.
Az lenne a kérdésem hogy ki lehet e valahogy javítani a hibát vagy csak szerviz és komplett billentyűzet csere?
(#) zolika60 válasza milanvik hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Komplett billentyű csere, de nem kell hozzá szerviz, ha nem ijedsz meg egy kis csavarozástól.
(#) RoliNyh hozzászólása Feb 24, 2016 /
 
Üdvözletem!

Gondoltam beírom ide én is mit tapasztaltam egy ASUS (pontos típust nem tudok) laptoppal.
A gépet ismerősöm vásárolta újonnan, ment is néhány hónapig, aztán olyan hiba jött elő, mintha a billentyűzet teljesen váratlan és kiszámíthatatlan időközönkén "meghülyülne" illetve átvált valamilyen "billentyűparancs" módba!

Ez abban nyilvánul meg, hogy használat közben, pl gépelésnél megszűnik a gépelés, és elkezd az adott programban úgy reagálni, mintha billenytűparancsokat értelmezne, a program különböző funkcióit beindítva ezzel, pl ablakok megnyitása, új dokumentum létrehozása, súgó megjelenítése, böngészőben pl kedvencek ablak megnyitása stb, mindezt úgy, hogy semilyen funkció vagy vezérlő vagy váltó billentyű nincs lenyomva közben, tehát a betűk nyomkodásával csinálja ezt...

Szervízbe visszaküldtél, ott elintézték annyival, hogy feltették rá a szép windows 10 -et, holott ezt nem kértük, (előtte windows 7 volt) valamint egybeparticionálták a hdd-t is. Csak épp a probléma ugyanúgy előjön...

A szervízes jegyzőkönyvet én nem láttam, de ha lehetőségem lesz rá legközelebb megnézem, és a gép típusát is pontosítom.

Addig is hátha találkozott már ilyennel valaki...

Köszönöm...
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2016
(#) zolika60 válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Ha még garanciális én a szervizt erőltetném. Küzdjenek vele,amíg jó nem lesz.
(#) RoliNyh válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Az lesz továbbra is, csak épp pesten van, a gép meg nem...
(#) abcdabcd válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Nekem az a tippem, hogy amit végülis fél szóban te is írtál, hogy "funkció vagy vezérlő vagy váltó billentyű nincs lenyomva közben", szóval én azt tippelem, hogy mintha valamiért mégis azt érzékelné, hogy pl a ctrl, vagy az alt meg van nyomva... és ha mellé megnyomódik valamilyen betű, akkor a win meg úgy értelmezi ahogy épp az adott programban kell...

A szervizhez kéne valami konkrétan reprodukálható eset, amivel ezt elő lehet hozni, lehet, hogy ők akármit csináltak vele, náluk nem jelentkezett, így megjavítani se tudták...
Vagy lehet, hogy a hiba felvételekor, átvételkor nem is pontosan ezt írták fel hibaként?

Esetleg lehet az, hogy a gépelésnél annyira "hullámzik" a billentyűzet, szóval olyan hajlékony az egész, hogy valahogy "fantom módon megnyomódnak" a ctrl alt stb gombok?
(#) RoliNyh válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Erre én is gondoltam, csak elvileg a windowsnak van olyan funkciója, hogy beragadó billentyűk.
Szóval ha fantom módon mégis beragadna az egyik vezérlő vagy váltó, azt jeleznie kéne pittyenéssel hangjelzéssel esetleg leddel (azt hiszem)...

De ez nem pittyen semmit... Szóval nem tudom hová tenni...

Közel 20 éves számíástechnikai prakszisom során, soha nem találkoztam még ilyennel...

Van egy másik ugyanilyen laptom, ami már közel kétéve működik hibamentesen...

Különben nem érzem, hogy bármennyivel is érzékenyebb, vagy hajlékonyabb lenne a hibás gép klaviatúrája...

Mindenesetre most hogy így eszembe jutott, majd csinálok egy próbát, hogy letiltom a "beragadó billentyűk" funkciót az op rendszerben...

(Bár ha jól emlékszem, ezen funkció aktiválásakor a windows fel is dob egy ablakot, és megkérdi, "Szeretné bekapcsolni a beragadó billentyűk funkciót?" hát ez pedig nem kérdez semmit...)
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2016
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem